Plastic money for the internet only. Any suggestions?

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,440
Athens, Greece
Tο σκέφτομαι πάρα πολύ καιρό τώρα αλλά δεν έχω ενδιαφερθεί ακόμη να κάνω κάτι. O λόγος για το θέμα πιστωτικής κάρτας που να είναι για αγορές MONO στο web και πουθενά αλλού. Όσο περνάει ο καιρός βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά πραγματάκια που θα μπορούσα να καταναλώσω μέσω του web. Έχω ακούσει ότι υπάρχει τέτοιο προϊόν και είναι το μόνο που μπορεί να χρησιμοποιούσα αφού δεν είμαι καθόλου fan των τραπεζικών προϊόντων και είμαι και καχύποπτος όσων αφορά το web buying. Ξέρω ότι βάζεις στην κάρτα όσα χρήματα θες και μπορείς να τα χρησιμοποιείς ηλεκτρονικά. (τουλάχιστον αυτό ψάχνω εγώ)
Ξέρετε τέτοια προϊόντα και αν ναι ποιά είναι η γνώμη σας για το καθένα? Δηλαδή από ποιό είστε ικανοποιημένος και το προτείνετε κιόλας? Eίναι τρελή διαδικασία να βγάλει κανείς? (χλωμό βέβαια γιατί κάτι τέτοια στα βγάζουν στο δευτερόλεπτο νομίζω).

Eυχαριστω!

Εγω ειχα εναν ξεχασμενο λογαριασμο και μια καρτα αναληψεων με την ενδειξη visa electron. Ειχα ρωτησει στην τραπεζα και μου ειχαν πει οτι μπορω να χρεωθω μονο για οσα χρηματα εχει ο λογαριασμος μου. Απο τοτε την χρησιμοποιω για αγορες στο internet φροντιζοντας να καταθετω χρηματα δυο - τρεις μερες πριν την αγορα.
Θελω να πιστευω οτι δεν κινδυνευω απο τιποτα υπερογκες χρεωσεις. Τουλαχιστον ετσι με διαβεβαιωσαν απο την τραπεζα.

πήρα μιά προπληρωμένη της γιούρομπανκ.
Ακόμα δεν την χρησιμοποίησα γιατί δεν μου στείλανε το πιν....

εγώ χρησιμοποιώ κανονικά την πιστοτική μου μόνο όμως στο paypal. Τώρα για ασφάλεια δεν ξέρω, αλλά καθώς έρχονται στον αναλυτικό οι χρεώσεις (και δεν μου έχει εμφανίσει πρόβλημα), αλλά και καθώς έχουμε ως καταναλωτές εξ όσων γνωρίζω το δικαίωμα να μην αναγνωρίσουμε χρέωση που μας έγινε εντός διαστήματος 20 ημερών από τη λήψη του ενημερωτικού της μηνιαίας κίνησης, δεν το έψαξα παραπάνω.

το μικρο οριο δε σε εξασφαλιζει και δε σε βολευει.
η elektron visa και ενας μικρος λογαριασμος εινια η καλυτερη λυση.
φυσικα και gift/προπληρωμενες , απλα με την ελεκτρον μπορεις να βαζεις χρηματα στον λογαριασμο αυτο μεσω web/phone banking.

παιδιά
μικρό όριο σε πιστωτική δεν υπάρχει.
Πήγα να χαμηλώσω όρια και μου είπαν ότι το κατώτερο είναι 1300. (εμπορική πχ).
έτσι με την προπληρωμένη καθάρισα.
Μπορείς να έχεις μέσα πχ 50 ευρώ....

Visa electron ποιες τράπεζες προσφέρουν; Επίσης είναι δεκτή η συγκεκριμένη κάρτα σ' όλες τις συναλλαγές από Internet; Θυμάμαι παλιά (στην Αγγλία τουλάχιστον) διευκρίνιζε ότι Visa electron δε δέχονταν. Αυτό βέβαια πριν 5-6 χρόνια...

Εγώ έχω Visa από γνωστή τράπεζα, την οποία την έβγαλα σε γνωστό σούπρεμάκε.
Έδωσα μόνο την ταυτότητά μου, χωρίς εκκαθαριστικό.
Μου βγάλανε πιστωτικό όριο 900 ευρώ.
Αφού κάνω και τα ψώνια του σπιτιού με αυτή, η κάρτα είναι μονίμως στα 300-400 ευρώ υπόλοιπο, οπότε δεν διατρέχω μεγάλο κίνδυνο.
Την έχω 3 χρόνια, δεν έχω πληρώσει ούτε σεντ τόκους, αλλά το πιστωτικό της όριο επίσης δεν έχει ανέβει ούτε σεντ!
Ευτυχώς!

Κι εγώ αυτήν που λέει ο Στέργιος έχω και κάνω την δουλειά μου, έχει σχετικά χαμηλό επιτόκιο οπότε εάν αφήσεις υπόλοιπο δεν αυξάνεται ιδιαίτερα το ποσόν.
Απ' ό,τι έχω ακούσει καλές πιστωτικές έχει το Ταχ. Ταμ. με πολύ χαμηλό επιτόκιο και καλή συνδρομή.

Θεωρώ ότι ορισμένα sites, εξασφαλίζουν την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών ωστόσο είμαι επιφυλακτικός με οτιδήποτε σχετίζεται με αγορές στο διαδίκτυο, ανεξάρτητα εάν κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο και το έχω κάνει κι εγώ.

Πάντως ψωνίζω πάνω απο 4 χρόνια με πιστωτική μέσω internet (συνολικά έχω δώσει 3-4000 ) και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Plastic money for the internet only. Any suggestions?

Johnkokk said:
Πάντως ψωνίζω πάνω απο 4 χρόνια με πιστωτική μέσω internet (συνολικά έχω δώσει 3-4000 ) και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

το ιδιο και εγω χωρις προβλημα,μονο μια φορα στο ebay αλλα με καλη καταληξη!!

δηλαδή?
Προέκυψε πρόβλημα σχετικά με τη χρήση της πιστωτικής?
Ήρθε χρέωση για κάτι που δεν είχες αγοράσει?

Ψωνίζω από internet εδώ και 4 χρόνια και δενείχα-έχω κανένα πρόβλημα.
Μόνο να προσέξεις όταν βγάλεις, να στέλνεις τα στοιχεία της κάρτας σε ασφαλή site.

Ψωνίζω με την πιστωτική της γυναίκας μου διαφορα πράγματα από Internet εδώ και 2-3 χρόνια και μεχρι στιγμής δεν είχε κανένα πρόβλημα :grinning-smiley-043

2 κάρτες βασικά προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια και οι 2 προπληρωμένες
- H giftcard της τράπεζας Αττικής
- H προπληρωμένη της Eurobank
Με αυτές τις δύο έχεις πλήρη έλεγχο του τι χρήματα έχεις μέσα. Επίσης και η λύση με την χρεωστική electron Visa (έχει γίνει ENTER VISA πια) και λογαριασμός με λίγα χρήματα αποτελεί λύση, αρκεί να έχει η electron από πίσω λίγο πάνω από τη θέση της υπογραφής ένα τριψήφιο νουμεράκι που το ζητάνε σχεδόν πάντα μαζί με τον αριθμό της κάρτας. Μερικά καταστήματα στην Αγγλία όντως δεν δέχονται electron (μου έχει τύχει με ήδη αυτοκινήτου).
Πάντως αν έχεις web-banking και ελέγχεις καθημερινά τις συναλλαγές σου μπορείς να γλυτώσεις πολλά. Όσο για κάρτα με χαμηλό πιστωτικό όριο είχα ζητήσει και εγώ και μου έδωσαν 1500 ευρώ και μου είπαν πως χαμηλώτερα δεν πάει...

Σας ευχαριστώ όλους! μάλλον με βλέπω να πηγαίνω σε καμιά τράπεζα και να ρωτάω περισσότερα για τις προπληρωμένες αφού μου κινούν το ενδιαφέρον. Φαντάζομαι ότι δεν θα έχω πρόβλημα να καταναλώνω από εξωτερικό με αυτές, έτσι δεν είναι?