PlayStation: Τέλος για τα παιχνίδια σε δίσκο – Ψηφιακές οι νέες κυκλοφορίες από το 2028

Το θέμα δεν είναι μόνο τα δισκάκια, αλλά οι μονοπωλιακές τακτικές των εταιρειών που θέλουν τα πάντα.

Η απληστία τους είναι το θέμα...

Κι ελπιζω στην Ευρώπη τουλάχιστον να υπάρξει αντίδραση κεντρικά.

Ήδη στις Σκανδιναβικές χωρες και στη Γαλλία εξετάζουν το θέμα και θα το φέρουν στο ευρωκοινοβούλιο....

Αν θα γίνει φυσικά κάτι δεν το ξέρουμε... Αλλά ελπίζουμε.

Δε γίνεται να πληρώνεις για κάτι και μετά να μην το έχεις στη κατοχή σου με το έτσι θέλω.

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

Συνεχίζεται η αποκάλυψη με νούμερα που δεν έχουν καμία σχέση με τα λεγόμενα της Σόνυ, τουλάχιστον Ευρώπη.

Τα physical games πουλάνε πολύ , μερικές φορές και περισσότερο από τα ψηφιακά!

4990cb3f2e969071f041e92f0f44d8eb.jpg
8283cb1474a0bdb09648f068505bda0d.jpg

f77d2616ee211d05cf3c3ff8f439b5f9.jpg
d6bda08f3d4fb129e7fbed2e8f874e5b.jpg

• Like
Reactions: songless_bird
Μα δεν συμφέρει τη Sony και την κάθε Sony το δισκάκι να κάνει βόλτες από χέρι σε χέρι.
Ένας να αγοράζει ένας να παίζει είναι ο σκοπός.

• Like
Reactions: Kosh
Εμάς τι συμφέρει όμως είναι το θέμα... Και Πρεπει να το διεκδικούμε.

Στην Ευρώπη τουλάχιστον που κάποια ψήγματα κοινωνικού κράτους υπάρχουν ακόμα...λέμε τώρα!

Κι ακόμα και αν δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα δισκάκια, τουλάχιστον να υποχρεωθεί νομικά , όπως έγινε με την αππλε, να ανοίξει το ps store και σε τρίτους.
Μονοπωλιακές πρακτικές δεν πρέπει να γινονται ανεκτές...

737467970_1610066057792168_1527368193893002038_n.jpg

Last edited:
ο τυπος εδω τα λεει πολυ καλα, οπως ακριβως ειναι, και γιατι πολυς κοσμος θα στραφει στο PC.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ποιο είναι το κόλπο που εκμεταλλεύτηκε τελικά η Σόνυ για να πείσει τους πάντες ότι ο κόσμος θέλει ψηφιακά παιχνίδια μόνο;

Μα η μισή αλήθεια...

Το 85% των παιχνιδιών που υπάρχουν από τα 2500 περίπου είναι ΜΟΝΟ σε ψηφιακή μορφή!
Αυτά είναι κυρίως μικροί τίτλοι, indie, free to play όπως το Fortnite, dlc , κλπ

Έτσι λοιπόν πείθει η Σόνυ το κόσμο ότι κάνει αυτό στην ουσία που θέλουν οι ίδιοι... Φυσικά η αλήθεια όπως είδαμε σε προηγούμενο ποστ είναι εντελώς άλλη, με τους ΑΑΑ τίτλους να έχουν μεγαλύτερες πωλήσεις σε φυσική μορφή απ' ότι ψηφιακά.

Το πρόβλημα όμως είναι και αλλού.... Η Σόνυ υπέκυψε κι αυτή στο ΑΙ και φαίνεται ότι τα εργοστάσια της παραγωγής δίσκων μετατρέπονται σε εργοστάσια παραγωγής ΑΙ εξαρτημάτων , κυρίως για την αυτοκινητοβιομηχανία!

Άλλο ένα πλήγμα από τη καταραμένη ΑΙ μετά τις μνήμες , τους δίσκους και τις κάρτες γραφικών.

Να δούμε που θα βγει ολο αυτό τελικά.

Ήδη ετοιμάζονται μηνύσεις για μονοπωλιακές τακτικές και στις μεγάλες 3 εταιρείες μνημών, όπως είχε γίνει 24 χρόνια πριν περίπου.

Είναι ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι με μόνους χαμένους εμάς...

ΥΓ... Όλα τα παραπάνω είναι από ανακοινώσεις εταιρειών, διαρρεύσει εσωτερικών Μάιλ κλπ που βγαίνουν τις τελευταίες ώρες στα social media.

Μα δεν συμφέρει τη Sony και την κάθε Sony το δισκάκι να κάνει βόλτες από χέρι σε χέρι.
Ένας να αγοράζει ένας να παίζει είναι ο σκοπός.
Προφανώς δεν την συμφέρει, γιατί αυτό κάναμε αρκετοί, π.χ. Εγώ αγόραζα από αγγελία ένα παιχνίδι, το έπαιζα και το πούλαγα στην συνέχεια πολλές φορές βγάζοντας και κέρδος….ε χαμένη ήταν η Sony από αυτό…και λογικό είναι κάποια στιγμή να θέλει να το σταματήσει…..έτσι και αλλιώς θέμα χρόνου είναι να πάει το Gaming μόνο σε Cloud χωρίς κονσόλες, οπότε είναι στα όρια του γραφικού να συζητάμε για δισκάκια και άλλα σουβέρ που είναι παντελώς άχρηστα πλέον και ο μόνος λόγος που τα αγόραζε ο κόσμος είναι για να τα πουλήσει μετά. Αν δεν μπορούσε να τα πουλήσει ούτε 1% δεν θα αγόραζαν Physical, μόνο κάτι καμένοι που θέλουν να γεμίζουν το σπίτι τους με σουβέρ και σκουπίδια.

Προφανώς δεν έχεις καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται όλη η φασαρία...

Για αυτό και πολλοί , όπως κι εγώ, κατέληξα στο PC...τουλάχιστον εκεί έχεις επιλογές και πολύ καλύτερες τιμές , refund όταν βγαίνει ένα παιχνίδι από τη βιβλιοθήκη σου κλπ.

Κι αν το PS6 βγει μόνο digital και τιμή 1000 και πάνω, καλή τύχη Sony.

Last edited:
  • Like
Προφανώς δεν έχεις καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται όλη η φασαρία...

Για αυτό και πολλοί , όπως κι εγώ, κατέληξα στο PC...τουλάχιστον εκεί έχεις επιλογές και πολύ καλύτερες τιμές , refund όταν βγαίνει ένα παιχνίδι από τη βιβλιοθήκη σου κλπ.

Κι αν το PS6 βγει μόνο digital και τιμή 1000 και πάνω, καλή τύχη Sony.

Καμία φασαρία δεν γίνεται, απλά πάντα σε κάθε αλλαγή κάποιοι θα γκρινιάξουν…κάτσε με το PC σου κανένας δεν σε υποχρέωσε να αγοράσεις κονσόλα…μια χαρά πουλάνε πάντως ps5 και Switch….γκρινια γκρίνια αλλά οι πωλήσεις άλλα λένε…...προσωπικα Day one θα πάρω PS6…ειδικά αν βγάλει και καλά Exclusive games χαμός θα γίνει με την κονσόλα…..μια χαρά είναι πλέον τα 1.000 ευρώ…και φτηνό θα το έλεγα….εδω δίνουμε 1.400 για κινητό που το κρατάμε 1-2 χρόνια..θα τσιγκουνευτώ τα 1.000 για μηχάνημα που θα κρατήσω χαλαρά 5ετια? Χίλια ευρώ εν έτη 2026 είναι πλέον τίποτα….

Υ.Γ. Το 2007 είχα πάρει το Fat PS3 στα 650 ευρώ! Με τον πληθωρισμό κλπ. για βάλε πόσα είναι σήμερα? Χαλαρά πάνω από 1.000 ευρώ…τότε μόνο έπαιρνα μισθό 900 ευρώ τον μήνα…και τώρα πολλαπλάσιo….

ΥΓ... Κι αν χάσεις , που δεν στο εύχομαι, τον λογαριασμό σου , θα μείνεις με τα 3 στο χέρι.
Η αν αποφασίσει η Σόνυ όπως έκανε με τις ταινίες να σου αφεραισει χωρίς αποζημίωση πάλι κάποια παιχνίδια γιατί έληξε η άδεια, να δω τι θα λες.

• Like
ΥΓ... Κι αν χάσεις , που δεν στο εύχομαι, τον λογαριασμό σου , θα μείνεις με τα 3 στο χέρι.
Η αν αποφασίσει η Σόνυ όπως έκανε με τις ταινίες να σου αφεραισει χωρίς αποζημίωση πάλι κάποια παιχνίδια γιατί έληξε η άδεια, να δω τι θα λες.

Αντε πάλι, δεν κάνω συλλογή τα παιχνίδια, το παίζω και το σβήνω και αυτό κάνουν οι περισσότεροι όσο και αν σου φαίνεται περίεργο…Δεν έχω ξανακατεβάσει ποτέ παιχνίδι που έχω παίξει ήδη, και έχω χάσει και μια φορά τον λογαριασμό και αδιάφορο μου ήταν έκανα καινούριο… μια χαρά…..και ούτε ταινίες αγοράζω…για αυτό έχουμε και τα Netflix κλπ. Και αν μια ταινία θέλω να την δω πάω στο σινεμά και πληρώνω και την βλέπω…σιγά μην την αγοράσω…

Όταν υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι, καλά κάνουν οι εταιρείες...

Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης…και σε κάθε νέο IPhone βγαίνει ο κόσμος και κράζει, αλλά μια χαρά ξεπουλάνε…..οι εταιρίες θέλουν να βγάλουν λεφτά, αν δεν σου αρέσει το προϊόν τους πας αλλού, τόσο απλά……το να καθόμαστε να λέμε για την κακία Sony που θα μας κόψει τα σουβέρ είναι το λιγότερο γραφικό…ή να γκρινιάζουμε προκαταβολικά για ένα παιχνίδι που θα πάρουμε και ίσως σε 15 χρόνια που δεν θα το παίζει ήδη κανένας τότε, θα το αφαιρέσει από τους Server της χεστηκε η φοράδα στο αλώνι….μου φαίνονται τόσο αστεία όλα αυτά…

Εμένα ένα πράγμα με απασχολεί, να βγάλει πολλά και καλά Exclusive παιχνίδια…αν το κάνει αυτό δεν έχω θέμα να σκάω και 2Κ για κονσόλα και 100αρια για παιχνίδια….και πίστεψε με δεν είμαι ο μόνος….και για το Switch 2 λέγανε αρκετοί πόσο ακριβό είναι, ακριβά παιχνίδια κλπ. Αλλά μια χαρά ξεπουλάει….λεφτα υπάρχουν στον κόσμο

Πάλι καλά που υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα και κονομάνε οι εταιρείες…

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Είναι πολλοί, πως πλουτίζει νομίζεις η Apple, Tesla, Sony κλπ? Υπάρχει χρήμα στον κόσμο και αγοράζουν, επειδή εμείς στην Ελλάδα εδώ αρκετοί δεν έχουμε φράγκα δεν συμβαίνει το ίδιο και στις πλούσιες χώρες…..στην τελική ότι μπορεί ο κάθε ένας και ότι του αρέσει και είπαμε δεν σου αρέσει τι κάνει μια εταιρία? Μην αγοράσεις το προϊόν της? Πόσο δύσκολο είναι? Μέτοχος είσαι και σε νοιάζει αν θα πάει καλά η Sony ή όχι?

Με νοιάζουν οι άνθρωποι που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμένα.

Αν εσένα δεν σε νοιάζει, δε χρειάζεται να μπαίνεις στο νήμα και να χαλιέσαι.

Εγώ απλά ενημερώνω, και όσοι θέλουν να αντιδράσουν σ αυτό μπορούν να μάθουν τους τρόπους.
Υπάρχουν ήδη petition και καλέσματα για ακυρώσεις συνδρομών κλπ.
Αυτούς ενημερώνω , εσύ δε χρειάζεται να ασχολείσαι αφού σε καλύπτει η σονυ όπως είναι.

ΥΓ… αν το ps6 είναι μόνο digital και κάνει από 1000 και πάνω , προφανώς και δεν θα το αγορασω.
Εσύ γιατί χαλιέσαι;

ΥΓ2… υπάρχουν και δικαιώματα καταναλωτή αν το ξέρεις, δεν θα μου πεις τι θα κάνω μ αυτά.
Έχω το δικαίωμα να διαμαρτύρομαι όπως θέλω και ν ασκώ κάθε νόμιμο δικαίωμα.
Η Ευρώπη σε κάποια θέματα μπορεί να είναι αργοκίνητο καράβι, αλλά κάποια πράγματα ακόμα τα θεωρεί άδικα πχ μονοπώλια.
Κι όπως πχ υποχρέωσε την απλλε ν ανοίξει εναλλακτικά στορε , έτσι μπορεί να κάνει και με τη σονυ.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Last edited:
Το να επιλέγει μια εταιρεία να διανέμει μόνο ψηφιακό υλικό επειδή την συμφέρει είναι δικαίωμα της, το να καταργεί υλικό που το έχεις αγοράσει χωρίς να γνωρίζεις ότι κάποια στιγμή θα καταργηθεί δεν είναι δικαίωμα της.

Αυτό που κάνει η σόνυ έχει πολλά οφέλη για την ίδια...οι τιμές στο ps store είναι πάντα υψηλότερες αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται μόνο για αυτό.

Είναι μια τάση που έχει ξεκινήσει κάποια χρόνια τώρα (πιο επιθετικά) η οποία αφορά την εξαφάνιση του μεσάζοντα (μικρότερου) και συγκέντρωση όλης της κίνησης στον μεγάλο.

Δεύτερο βήμα αυτής της συγκέντρωσης είναι να μην πληρώνεις μια φορά αλλά να είσαι συνέχεια εξαρτημένος, στην ουσία να νοικιάζεις τα πάντα να μην σου ανήκει τίποτα.

Όπως στα περισσότερα η απάντηση είναι μόνο μια, την δύναμη την έχει ο καταναλωτής...αν η σόνυ δει 30% πτώση στις πωλήσεις....θα δείτε πως αλλάζουν οι θέσεις ισχύος ξαφνικά....

αλλά αυτά δεν γίνονται δυστυχώς.

Αυτό που κάνει η σόνυ έχει πολλά οφέλη για την ίδια...οι τιμές στο ps store είναι πάντα υψηλότερες αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται μόνο για αυτό.

Αυτό που το ξανακούω και το ξανακούω που το είδατε ρε παιδιά; Όλα τα ψηφιακά που έχω, τα έχω ως ψηφιακά ακριβώς επειδή οι τιμές ήταν (πολλές φορές εμφατικά) χαμηλότερες. Το PS store έχει πλέον επί μονίμου βάσεως 12 μήνες το χρόνο εκπτώσεις, απλά αλλάζουν όνομα κάθε μήνα. Συν φυσικά το ότι αγοράζεις και παίζεις εντός μιας ώρας και δεν περιμένεις παραγγελία, παράδοση κλπ.

Όσο το φυσικό είναι η θλιβερή έκδοση που βλέπουμε τα τελευταία 15 χρόνια (πλαστική θήκη low cost και δισκάκι), τα ψηφιακά είναι no brainer. Φθηνότερα και πιο εύχρηστα. Ειδικά για κάποιον σαν εμένα που δεν ασχολείται με marketplace, αφού έχω καταλήξει ότι τα ψίχουλα που θα πάρω πίσω δεν αξίζουν τον χρόνο μου (μια και δεν παίρνω ποτέ παιχνίδι με την κυκλοφορία του αλλά πάντα όταν πέσει στα 30-40$).

Δεν ξέρω τι έχουν πλέον τα φυσικά μέσα. Εγώ αγόρασα το hollow knight και ειχε μέσα στην θήκη φυλλαδιο για τον χειρισμο και χάρτη ολου του κόσμου.

Στο Ori με τα δύο παιχνίδια σε ένα είχε μέσα κάρτες artwork και έναν κωδικό για κατέβασμα όλου του soundtrack .
Εξαίρεση; Μπορεί. Αλλά τα πήρα και τα δύο κάτω από 30€ καινούρια.

Δεν ξέρω τι έχουν πλέον τα φυσικά μέσα. Εγώ αγόρασα το hollow knight και ειχε μέσα στην θήκη φυλλαδιο για τον χειρισμο και χάρτη ολου του κόσμου.

Στο Ori με τα δύο παιχνίδια σε ένα είχε μέσα κάρτες artwork και έναν κωδικό για κατέβασμα όλου του soundtrack .
Εξαίρεση; Μπορεί. Αλλά τα πήρα και τα δύο κάτω από 30€ καινούρια.

To τελευταίο φυσικό που πήρα που είχε μέσα οτιδήποτε παραπάνω από ένα ξερό δισκάκι ήταν το Cyberpunk 2077 όταν πρωτοβγήκε (το 2020). Μάλιστα ήταν ευχάριστη έκπληξη, γιατί είχα πολλά χρόνια να δω τέτοιο πράγμα, και μάλλον είχε να κάνει με το ότι ήταν κάποιου είδους pre-order special edition (όχι κάποιο exclusive ακριβό Collector, μιλάμε για την ίδια τιμή με το απλό).

Μιλάω για Playstation πάντα, δεν ξέρω αν τα πράγματα είναι καλύτερα σε PC.