PlayStation: Τέλος για τα παιχνίδια σε δίσκο – Ψηφιακές οι νέες κυκλοφορίες από το 2028

Να πω κάτι χωρίς να προσβάλω κανένα και χωρίς αφορμή για αντιπαράθεση αλλά δε βρίσκω το λόγο να γίνει τόσος ντόρος.
Δεν έχει ο κόσμος σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί. Εδώ γίνεται πόλεμος στη γειτονιά μας και χάνονται αθώες ψυχές και μας νοιάζει για τα πλαστικά κουτάκια των videogames που θα σκονίζονται σε ένα ράφι και σε λίγα χρόνια θα καταλήξουν στη χωματερή όπως οι κασέτες και τα cd.

Αυτό που το ξανακούω και το ξανακούω που το είδατε ρε παιδιά; Όλα τα ψηφιακά που έχω, τα έχω ως ψηφιακά ακριβώς επειδή οι τιμές ήταν (πολλές φορές εμφατικά) χαμηλότερες. Το PS store έχει πλέον επί μονίμου βάσεως 12 μήνες το χρόνο εκπτώσεις, απλά αλλάζουν όνομα κάθε μήνα. Συν φυσικά το ότι αγοράζεις και παίζεις εντός μιας ώρας και δεν περιμένεις παραγγελία, παράδοση κλπ.

Όσο το φυσικό είναι η θλιβερή έκδοση που βλέπουμε τα τελευταία 15 χρόνια (πλαστική θήκη low cost και δισκάκι), τα ψηφιακά είναι no brainer. Φθηνότερα και πιο εύχρηστα. Ειδικά για κάποιον σαν εμένα που δεν ασχολείται με marketplace, αφού έχω καταλήξει ότι τα ψίχουλα που θα πάρω πίσω δεν αξίζουν τον χρόνο μου (μια και δεν παίρνω ποτέ παιχνίδι με την κυκλοφορία του αλλά πάντα όταν πέσει στα 30-40$).
Για παιχνίδια που βγήκαν πρόσφατα μιλάω εγώ, στο ps store έχουν ας πούμε 80,00 και αν ψάξει κάποιος σε μαγαζιά μπορεί να τα βρει 20,00 κάτω.

Όταν περάσει καιρός ναι οι τιμές είναι χαμηλές και στο ps store.

Το έχω διαπιστώσει με 2-3 τίτλους που τους βρήκα φτηνότερους σε μαγαζιά.

Βέβαια...κανονικά η ψηφιακή κόπια θα έπρεπε να είναι φτηνότερη...αφού δεν υπάρχουν τα έξοδα του φυσικού...που πέρα από τα υλικά είναι και η αποθήκευση, διανομή κτλπ...

Δεν πρόκειται να πέσει καμιά τιμή στις ψηφιακές κόπιες. Γιατί; Διότι πουλάνε μια χαρά. Αν δεν πουλούσαν τότε θα έπεφταν οι τιμές. Δυστυχώς ακόμα και σε αυτό το προϊόν οι τιμές είναι παγκοσμίως ίδιες. Ειτε για την Ελβετία, είτε για μας.....
Το ίδιο παιχνίδι, 70 δολλάρια στην Αμερική, 70 ευρώ σε εμάς στο επίσημο xbox store Απειρα παραδείγματα. Εκτός από την (μόνιμη) κλοπή στην ισοτιμία, δεν είναι το ίδιο 70 δολλάρια για έναν αμερικάνο όσο 70 ευρώ για έλληνα. Μαντέψτε όμως: χέστηκαν για τον έλληνα. Ουτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει ποτέ την δύναμη ο έλληνας να "κουνήσει" τις αγορές.
Είμαστε rounding error στα excel τους.

Last edited:
Αν καταργηθεί η φυσική κόπια , τότε η Σόνυ μπορεί μάλιστα να έχει σταθερά ψηλές τιμές πάντα, όπως κάνει η νιντεντο.
Ο μόνος λόγος που βρίσκεις τώρα κάπως καλές τιμές είναι γιατί υπάρχει η πίεση από τα δισκάκια που τα βρίσκεις μισοτιμης και μεταχ/να

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

Να πω κάτι χωρίς να προσβάλω κανένα και χωρίς αφορμή για αντιπαράθεση αλλά δε βρίσκω το λόγο να γίνει τόσος ντόρος.
Δεν έχει ο κόσμος σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί. Εδώ γίνεται πόλεμος στη γειτονιά μας και χάνονται αθώες ψυχές και μας νοιάζει για τα πλαστικά κουτάκια των videogames που θα σκονίζονται σε ένα ράφι και σε λίγα χρόνια θα καταλήξουν στη χωματερή όπως οι κασέτες και τα cd.
Προφανώς και έχουμε σοβαρότερα θέματα Παναγιώτη... Αλλά σ' αυτό το φόρουμ απαγορεύονται τα πολιτικά/θρησκευτικά κλπ οπότε ασχολούμαστε μόνο με τα χόμπυ μας.

Αλλά δεν είναι τόσο απλό, το να μη θες μονοπώλιο πουθενά ακόμα και στα χόμπυ είναι βαθιά κοινωνικό και πολιτικό θέμα και αξίζει τη προσοχή μας.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στη καθημερινότητα μας με τη βενζίνη, το σούπερ μάρκετ, την ενέργεια κλπ
Παντού καρτέλ και όποιος αντέξει.

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

• Like
Reactions: tiniakos