Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
Σε λίγα χρόνια.... 
Sent from my SM-F946B using Tapatalk

Last edited by a moderator:

Σε λίγα χρόνια....
![]()
Καλά, προφανώς και ελάχιστοι από μας θα μπορέσουν... Εγώ προσωπικά τ{ γύρισα στο PC gaming και στα retro.Γιατί ρε παιδιά αγχώνεστε; Ποιος θα δωσει 1000€+ για το μόνο digital ps6 ;![]()
Το ότι η sony έκοψε να δίνει τα παιχνίδια της στο pc ήταν δείγμα ότι θα προσπαθήσει να κλείσει ξανά τους πελάτες της στο οικοσύστημα της με το πρόσχημα των exclusives γιατί δεν θα μπορεί αλλιώς να δικαιολογησει τις τιμές και τις περικοπές.
Γελάμε με τις περικοπές της ms ότι το καράβι βουλιαζει κλπ αλλά νομίζω ότι η MS ξέρει τι κάνει καλύτερα από τη sony σε αυτή τη φάση και το μοντέλο της έχει καλύτερες προοπτικές και ας "ποναει" με τις περικοπές.
Ναι, οκ Παναγιώτη, αλλά σκέψου ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να μη μπορείς εσύ ή ο ανιψιός σου να παίζετε αυτά τα παιχνίδια που πλήρωσες, γιατί απλά δεν θα υπάρχουν... Πώς σου φαίνεται αυτό;
Έλα τώρα ποιος θα παίξει παλιά παιχνίδια π.χ. 15-20 ετών? Ελάχιστοι….στην τελική παιχνίδια 20 ετών τα βρίσκεις και σε emulators. Ο μόνος λόγος που έχουν νόημα τα δισκάκια είναι ότι τα πουλάς μετά ή αγοράζεις μεταχειρισμένα…να γεμίζεις το σπίτι και τα ράφια με σαβούρες δεν έχει νόημα για μένα, εκτός αν κάποιος είναι φοιτητής ή είναι μόνιμα σε ηλικία 20 ετών στα μυαλά και χωρις οικογένεια προφανώς.Ναι, οκ Παναγιώτη, αλλά σκέψου ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να μη μπορείς εσύ ή ο ανιψιός σου να παίζετε αυτά τα παιχνίδια που πλήρωσες, γιατί απλά δεν θα υπάρχουν... Πώς σου φαίνεται αυτό;
Εχω άλλη άποψη. Καταρχάς δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν ταινίες μέσα, και σιγά πόσοι πήγαν και τις αγόρασαν? Ψάχνουμε τώρα να βρούμε κάτι να γκρινιάξουμε….και όχι μουσική ακούω από Spotify, σιγά μην βάλω κασέτες, δίσκους κλπ. Το ίδιο και σε ταινίες…έχω να αγοράσω ταινία σε δισκάκι πάνω από 12 χρόνια και ούτε πρόκειται να ξαναπάρω…Ο κόσμος προχωράει…και να με συμπαθάς σχεδόν κανενας δεν παίζει παλιά παιχνίδια……τι να αφήσεις παιχνίδια δισκάκια στα παιδιά σου? Έλα τώρα…..κάτι Blu ray έχουν ξεμείνει σπίτι και τα βλέπουν τα παιδιά μου και γελάνε…ναι θα κάτσουν να δουν ταινία από αυτά…Συγνώμη αλλά εγώ παίζω ακόμα παλιά παιχνίδια, και πολλοί ακόμα φίλοι μου το ίδιο.
Δεν είναι τι κάνεις εσύ ή κάποιος άλλος...
Είναι το αν έχεις την επιλογή να το κάνεις και αν είναι νόμιμο και ηθικό να σου παίρνουν κάτι που σου ανήκει αφού το έχεις πληρώσει.
Όπως πχ εσύ ακούς τη μουσική που θες παλι και παλι από μια κασέτα , ένα CD , βινύλιο κλπ έτσι κι εγώ θέλω να μπορώ να ξαναπαίξω οποίο παιχνίδι έχω αγορασμενο.
Θέλω επίσης να το αφήσω στα παιδιά, ανήψια ή όπου αλλού θέλω εγώ.
Και προφανώς δεν είδες τι έγραψα παραπάνω...η Σόνυ έβγαλε από το store της ,όχι μόνο παλιά παιχνίδια κλπ αλλά και ταινίες...πώς σου φαίνεται αυτό;
Υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν χιλιάδες ευρώ για ταινίες που δεν υπάρχουν πια στη βιβλιοθήκη τους!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...κι αυτό θα γίνει , γίνεται ήδη δηλ. και με παιχνίδια.
Τα ίδια ακριβώς, Game pass σε Xbox και αγορά μόνο digital σε PS5 ή Xbox…πάνω από 2 χρόνια έχω να βάλω δισκάκι σε κονσόλα…και ούτε πρόκειται να ξαναβάλω….εχουν εξαφανιστεί από παντου τα δισκάκια, μόνο στο Gaming τα είχαμε ακόμα…ε ώρα είναι να πάρουν πόδι και από εκεί…σε λίγα χρόνια ουτε κονσόλα δεν θα χρειάζεσαι και θα παίζεις με ένα χειριστήριο στο Cloud με μια συνδρομή, και εμείς εδώ μιλάμε ακόμα για δισκάκια λες και είμαστε στο 2000…Δε με στεναχωρεί καθόλου η είδηση.
Τα τελευταία χρόνια λόγω shared λογαριασμού με τον ανιψιό μου στι xbox αγόραζα μόνο digital παιχνίδια και το Δεκέμβριο πάλι σε digital πήρα το PS5 για τον ίδιο λόγο. Η ζωή προχωράει μπροστά όπως τελείωσε το CD και το dvd έτσι τέλειωσε και το gaming σε φυσική κόπια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.