Plex media center

βασικα απο εκει που κατεβαζεις λεει συνηθως αν περιεχονται υποτιτλοι ή οχι. Ετσι και αλλιως ομως, ακομα και αν εχεις ενεργοποιημενο το plugin κατεβαζει οτι υποτιτλους κατεβασει και μετα διαλεγεις εσυ οποιον θελεις. Προφανως οι embedded ειναι καλυτερη επιλογη, διοτι ειναι παντα συγχρονισμενοι. Αν εισαι πολυ λεπτολογος, υπαρχει το webtools plugin που σου επιτρεπει να διαγραφεις υποτιτλους. Εχω τη εντυπωση οτι δουλευει μονο για τους εξωτερικους (δεν μπορω να φανταστω πως θα μπορουσε να επεμβει στο εσωτερικο του mkv), αλλα προσωπικα το θεωρω πολυ κουραση.

https://www.plex.tv/apps/computer/kodi/
τεραστια νεα!

Παρακαλω καποιος που ειναι plex pass μπορει να το κατεβασει; Βασικα θελω να ξερω σε τι μορφη ειναι; ειναι δηλαδη καποιο .exe που τρεχεις ή ειναι addon που κανεις install μεσω του kodi; Ρωταω γιατι δεν τρεχω Plex σε windows. Ειναι παντως κατι που (αν δουλευει στο shield μου) θα γραφτω plex pass για να το δοκιμασω.

Add on ειναι.

Αντιγραφω απο το forum τις οδηγιες:

Download Kodi

Kodi is available in two versions: "Release" which is v16 and "Development" which is v17. You must install Kodi from the link below in order to use this add-on. Only install a "Development" build if you're feeling adventurous!
https://kodi.tv/download/
v16 "Release" Installation
  • Download .zip file containing the latest add-on attached to the last post of this thread.
  • Start Kodi.
  • Navigate to: Settings > Add-ons > Install from zip file and then navigate to the ZIP file
  • Install zip from local filesystem.
  • Hit Esc and navigate to Videos > Addons and run Plex.

Android/Linux specific notes

You should be able to copy the zip to a USB stick and Kodi will recognize upon insertion. You can use the file manager in Kodi, or a 3rd party file manager such as ES File Manager for Android to also copy the file from a network share, or other source.

Ωραιος! Δοκιμασα να ανοιξω το φορουμ, αλλα την συγκεκριμενη περιοχη δεν την εχει ανοιχτη για μη-plexpass

Καλημέρα, επειδή είμαι λίγο άσχετος και επειδή έχω pass, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλα λογια τι σημαίνουν όλα αυτά και τι πρεπει να κάνω? Σας ευχαριστώ

Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

οτι θα μπορεις να χρησιμοποεις το kodi σαν media player και το plex σαν backend/οργανωση media. Επισης σημαινει οτι θα μπορεις να χρησιμοποεις ολες τις ευκολιες του kodi (κατεβασμα υποτιτλων, subtitle/audio offset) για να παιζεις τη βιβλιοθηκη που υπαρχει στο plex. Επισης, αν χρησιμοποιεις streaming addons, live tv (με tuner), radio και οτι αλλο προσφερει το kodi, δεν θα χρειαζεται να κλεινεις το ενα προγραμμα και να ανοιγεις το αλλο.

Εχουν γινει προσπαθειες με unofficial addons εδω και καιρο, πρωτα το plexbmc και τελευταια το plexkodiconnect, αλλα και τα δυο ειχαν τα προβληματακια τους. Ειμαι σιγουρος οτι και τωρα δεν θα δουλευει τελεια, αλλα τουλαχιστον αφου εχει βγει "επισημα" απο την plex, σημαινει οτι θα υπαρχει υποστηριξη και βελτιωση.

Απο εκει και περα, ο καθενας οποιο προγραμμα θελει χρησιμοποιει :)

Eχει ενδιαφερον επισης και το παρασκηνιο αυτης της αλλαγη πορειας, μιας και οι developers των plex και kodi ηταν "στα μαχαιρια" αν και ειχαν ξεκινησει μαζι.

Kαι μου είχαν στείλει την προσφορα για να γίνω plex pass me τη μιση τιμη τον Αύγουστο αλλά μέσα στις διακοπές δεν εδωσα σημασία. Πηγα να βρω τροπο επικοινωνίας μεσα απο τη σελιδα τους μηπως γινεται να μου ξαναενεργοποιησουν την προσφορα αλλα δε βρηκα κάτι. Δε δέχονται email ή κατι δε βλεπω εγω;

Αν είχαν και IPTV υποστήριξη με epg downloading και searching, θα ήταν!!!!

Θέλω πολλά εεε;

δυστυχως απο οτι εχω δει μονο για επιλεγμενους δεκτες (hdhomerun νομιζω) και μονο αμερικη.

Η αληθεια ειναι οτι οσο πανε προσθετουν πραγματα και αυτο το σεβομαι παρα πολυ.

Το έβαλα κι εγώ το Kodi add-on. Επιτέλους. Αν και στα πρώτα δευτερόλεπτα εντόπισα θέμα με την πλοήγηση μέσα στην ταινία δεν με ενόχλησε καθόλου.

Το indexing στο kodi είναι απαράδεκτο. Πολλές φορές έπρεπε να διαγράψω τη βιβλιοθήκη μου για να δει τις αλλαγές. Μιλάμε για ώρα για να την scanαρει και πάλι. Στο plex από την άλλη δεν είχα τέτοια προβλήματα. Δε δευτερόλεπτα όλα ήταν έτοιμα. Αλλά τα 2 front-end ήταν για το γάιδαρο καβάλα. Το παλιό δεν έπαιζε με ποντίκι και το νέο δε διάβαζε ελληνικά.

Τώρα θα έχουμε το εξαιρετικό interface του kodi με τη βιβλιοθήκη του plex.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου

Re: Απάντηση: Plex media center

Το έβαλα κι εγώ το Kodi add-on. Επιτέλους. Αν και στα πρώτα δευτερόλεπτα εντόπισα θέμα με την πλοήγηση μέσα στην ταινία δεν με ενόχλησε καθόλου.

Το indexing στο kodi είναι απαράδεκτο. Πολλές φορές έπρεπε να διαγράψω τη βιβλιοθήκη μου για να δει τις αλλαγές. Μιλάμε για ώρα για να την scanαρει και πάλι. Στο plex από την άλλη δεν είχα τέτοια προβλήματα. Δε δευτερόλεπτα όλα ήταν έτοιμα. Αλλά τα 2 front-end ήταν για το γάιδαρο καβάλα. Το παλιό δεν έπαιζε με ποντίκι και το νέο δε διάβαζε ελληνικά.

Τώρα θα έχουμε το εξαιρετικό interface του kodi με τη βιβλιοθήκη του plex.

κάτι δεν έκανες σωστά τότε, εδώ και χρόνια δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα, και μπορεί οι ταινίες που έχω να μην είναι πολλές, καμιά 200αρια μόνο αλλά τα επεισόδια είναι πανω απο 11000 και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα

Αν και off-topic. Πολλές φορές βλέπει ότι θέλει. Όλες μου οι ταινίες είναι της μορφής "ΤΙΤΛΟΣ (ΕΤΟΣ)". Δεν έχω τώρα κάτι συγκεκριμένο να σου πω. Αλλά πολλές φορές δεν έβλεπε σωστά κάποια πράγματα. Κάτι με το scrapping. Άλλαξα scrapper, διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό αλλά και πάλι θέλει μάτι. Με το plex ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Αντε μια η δυο ταινίες όλα αυτά τα χρόνια. Στο μόνο που έχω παράπονο από το plex είναι πως ορισμένες φορές διαβάζει τον τίτλο από το rip και τον προσθέτει. Και βλέπεις κάτι κουλά όπως Star Wars encoded with handbrake v. 1.2. Αλλά ξέρει ότι είναι το Star Wars. Και το δείχνει.

Το kodi από την άλλη όχι. Κάτι κάπου κολλάει. Όχι σε μεγάλο βαθμό αλλά για εμένα που είμαι σχεδόν ψυχωτικός με την τάξη στο PC μου μου αρκεί να με χαλάσει.

Re: Απάντηση: Plex media center

Αν και off-topic. Πολλές φορές βλέπει ότι θέλει. Όλες μου οι ταινίες είναι της μορφής "ΤΙΤΛΟΣ (ΕΤΟΣ)". Δεν έχω τώρα κάτι συγκεκριμένο να σου πω. Αλλά πολλές φορές δεν έβλεπε σωστά κάποια πράγματα. Κάτι με το scrapping. Άλλαξα scrapper, διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό αλλά και πάλι θέλει μάτι. Με το plex ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Αντε μια η δυο ταινίες όλα αυτά τα χρόνια. Στο μόνο που έχω παράπονο από το plex είναι πως ορισμένες φορές διαβάζει τον τίτλο από το rip και τον προσθέτει. Και βλέπεις κάτι κουλά όπως Star Wars encoded with handbrake v. 1.2. Αλλά ξέρει ότι είναι το Star Wars. Και το δείχνει.

Το kodi από την άλλη όχι. Κάτι κάπου κολλάει. Όχι σε μεγάλο βαθμό αλλά για εμένα που είμαι σχεδόν ψυχωτικός με την τάξη στο PC μου μου αρκεί να με χαλάσει.

να επιλέξεις να κάνει σκαν με βάση το όνομα του φακέλου που έχεις την ταινία και όχι το όνομα του αρχείου της ταινίας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Plex media center

να επιλέξεις να κάνει σκαν με βάση το όνομα του φακέλου που έχεις την ταινία και όχι το όνομα του αρχείου της ταινίας
Τις έχω χύμα. Όλες σε ένα φάκελο. Ποτέ δε με βόλεψε αυτό με τους υποφακελους. Όλες με όνομα στα αγγλικά. Εκτός φυσικά από τις ελληνικές. Το τρελό είναι πως αποτυγχάνει μόνο σε αγγλικές και όχι σε άλλη γλώσσα.

Τέλος πάντων. Διορθώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Αν το plex μπορούσε να υποστηρίξει και την κάρτα τηλεόρασης μου με το dvr θα ήμουν παραπάνω από ευτυχής.

Ειχα ξεκινησει να γραφω εντυπωσεις, αλλα με προλαβε ο @koupa :)
Δουλευει μια χαρα λιγο που το δουλεψα σε kodi 17b - windows 7 και μαλιστα offsite, οποτε τραβουσε υλικο απο τον plex server στο σπιτι.

copy paste απο το "planned features & known bugs"

Planned Features

Sort by Episode / Season for TV shows
Sort by List / Album / Folder for Music
TV Theme Music
Plex Companion
More Keyboard Controls
Pre-roll Video and Trailers
Known Issues

Downloaded subtitles are not persistent
Sometimes when using Big Seek the picture stalls while audio keeps going (Kodi issue?)
No Channels support
Raspberry Pi is slow with large lists
Launching from My Addons doesn't work/crashes
No (live) Music Lyrics integration

Να ειμαι ειλικρινης, ηλπιζα οτι θα ηταν πιο πολυ προς plexkodiconnect, οπου τα media ενσωματωνονται κανονικα στη library του kodi και επομενως δουλευουν πανω τους ολα τα add ons του kodi (next aired κτλπ). Εδω μοιαζει πιο πολυ με plexbmc + amber skin, οπου πατωντας το plex addon μπαινεις σε ενα ξεχωριστο μενου και interface διατηρωντας την μηχανη του kodi για playback, τα menu video/audio settings του kodi, αλλα και τη δυνατοτητα κατεβασματος υποτιτλων. Καταλαβαινω αυτη την επιλογη απο τη μερια της ομαδας του plex διοτι προφανως ηθελαν να φαινεται οτι ειναι μεν kodi, αλλα ειναι "εμπειρια plex". Ειδικα μετα την προσπαθεια που εχουν κανει να ενωποιησουν ολα τα διαφορετικα UI στις πλατφορμες που υποστηριζουν plex, ειναι λογικο να μην θελουν το kodi να διαφερει.

Θα συνεχιζω να παιζω μαζι του οσο καιρο διαρκει η συνδρομη μου, αλλα δεν νομιζω οτι θα την ανανεωσω για χαρη του. Φανταζομαι αλλωστε οτι συντομα θα γινει διαθεσιμο και στους free users. Αυτη τη στιγμη πιστευω οτι εχει πιο πολυ ενδιαφερον για χρηστες που τρεχουν kodi πανω σε raspberry, μιας και ετσι θα εχουν τη δυνατοτητα (που νομιζω οτι δεν εχουν αλλιως) να απολαμβανουν τα πλεονεκτηματα τοσο του kodi οσο και του plex. Για οσους εχουν windows ή android tv, νομιζω οτι το συγκεκριμενο ειναι μαλλον πολυτελεια.

Σχετικα με το θεμα του scraping στο kodi, εχω αρτια οργανωμενη τη βιβλιοθηκη μου (υποφακελος για καθε ταινια), αλλα και παλι το kodi καπου μου τα χαλαει. Το plex τα παει αρκετα καλυτερα και ακομα και οταν υπαρχει mismatch, (θεωρω οτι) ειναι πιο ευκολο το ui του για τη διορθωση. Εδω ερχομαστε ομως στην παλια διαμαχη plex vs kodi, οπου το καθε συστημα εχει τα δικα του πλεονεκτηματα και εχει φτιαχτει με σκοπο λιγο διαφορετικη χρηση. Προς το παρων χαιρομαι που εχουμε "παιχνιδακια" να παιζουμε και που με το plex for kodi, μας δινουν ενα ακομα :)

Εγώ που είμαι πλέον plex pass user γιατί δεν έχω δει όλα αυτά τα extra features, όπως trailers πριν από την ταινία κλπ

Μήπως πρέπει να κατεβάσω άλλο plex server στο PC?