Plex media center

Λοιπόν, έφτιαjα έναν φάκελο Media, έφτιαξα μέσα εκεί subfolders για Movies, TV Shows και Music και μετέφερα εκεί τις σειρές. Όλα δουλεύουν ρολόι πλέον, ευχαριστώ όλους όσοι αφιέρωσαν χρόνο στο προβλημά μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπικά έχω lifetime plex pass. Οι λόγοι αρκετοί και διαρκώς αυξάνονται. Στην αρχή ήταν απλά για support μια εφαρμογής που την χρησιμοποιώ τόσο πολύ και θέλω να την δω να αναπτύσσεται κι αλλο.
Μετά ήρθε το multi user, με κάθε χρήστη να έχει δικό του watch list και μου έλυσε τα χέρια. Μετά το chromecast support, που για πολλούς μήνες ήταν μόνο premium feature. Εδώ και ένα μήνα, αυτόματη προσθήκη trailers & extras από licensed online source.

Όταν κάποια στιγμή θα αποκτήσω και upload της προκοπής θα είναι το δικό μου προσωπικό home media club και το media library sharing θα έχει μεγαλύτερο νόημα (Όχι ότι τώρα δεν δουλεύει. Μια χαρά δουλεύει)

Ερώτηση, πλήρωσες με πιστωτική? Επειδή βλέπω το ποσό σε δολάρια, πόσο κοστίζει σε ευρώ η μηνιαία? Κάνει αυτόματα τη μετατροπή?

Επιπλέον έχω μια VDSL 30άρα με ικανοποιητικό upload. Επειδή θέλω το Plex να αποτελέσει το δικό μου media club και να μην ασχολούμαι καθόλου με υπότιτλους, επικοινωνία PC με την TV κλπ. λές ότι αξίζει έτσι?

Επιπλέον οι «κατεβασμένες» σειρές έχουν κάποιο θέμα με την προσθήκη trailers & extras ή όλα δουλεύουν ρολόι?

a) Οι υπότιτλοι είναι μια πονεμένη ιστορία σε όλα τα αντίστοιχα προτζεκτ. Αν θέλεις αγγλικούς υπότιτλους έχεις περισσότερες λύσεις. Είτε χειροκίνητες (addi7ed.com πχ) είτε αυτόματες sublight.me (που πληρώνεις ενα ποσό το χρόνο, ανάλογα με το πόσους υποτίτλους θες το χρόνο.. ) και έχει και batch mode. Βάζεις τα folders που σε ενδιαφέρουν και ψάχνει με ένα κλικ και κατεβάζει.

Αν θες ελληνικούς... εκεί χειροκίνητα και δύσκολα...

Το upload έχει να κάνει με την επικοινωνία με τον "έξω κόσμο" . Με την τιβι και το πισι δεν χρειάζεσαι κάτι..όλα γίνονται στο εσωτερικό δίκτυο

Trailer έχει μόνο για τις ταινίες. οχι για τις σειρές.

Λοιπόν, έφτιαjα έναν φάκελο Media, έφτιαξα μέσα εκεί subfolders για Movies, TV Shows και Music και μετέφερα εκεί τις σειρές. Όλα δουλεύουν ρολόι πλέον, ευχαριστώ όλους όσοι αφιέρωσαν χρόνο στο προβλημά μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ερώτηση, πλήρωσες με πιστωτική? Επειδή βλέπω το ποσό σε δολάρια, πόσο κοστίζει σε ευρώ η μηνιαία? Κάνει αυτόματα τη μετατροπή?

Επιπλέον έχω μια VDSL 30άρα με ικανοποιητικό upload. Επειδή θέλω το Plex να αποτελέσει το δικό μου media club και να μην ασχολούμαι καθόλου με υπότιτλους, επικοινωνία PC με την TV κλπ. λές ότι αξίζει έτσι?

Επιπλέον οι «κατεβασμένες» σειρές έχουν κάποιο θέμα με την προσθήκη trailers & extras ή όλα δουλεύουν ρολόι?

Αν θελεις να μοιραζεις τα αρχεια σου εντος του δικτου σου, τοτε δεν σε ενδιαφερει καθολου η ποιοτητα της γραμμης ιντερνετ σου, παρα μονο η κατασταση του LAN σου. Τα κατεβασμενα αρχεια δεν εχουν κανενα προβλημα με την προσθηκη τρειλερ κτλπ.
Το upload της γραμμης εχει σημασια αν σκοπευεις να stream-αρεις εκτος lan, π.χ. να μοιραζεσαι τα βιντεο σου με φιλους ή να τα βλεπεις απο τη δουλεια, εξοχικο κτλπ. Σε αυτην την περιπτωση σημασια εχει και η cpu του σερβερ αφου θα χρειαστει (μαλλον) να κανει real time transcoding, να "ριξει" την ποιοτητα του αρχειου, ωστε να "χωρεσει" στο "χωνι" του upload. Η 30αρα γραμμη σου θα εχει 3 upload φανταζομαι. Δεν ειναι ασχημα.. απο αυτα ας πουμε οτι θα βλεπεις τα 1.5 αν πασα στιγμη (για να ειμαστε και λιγο απαισιοδοξοι). Το πλεξ λεει οτι στα 2 σου δινει ποιοτητα 1024χ768 και στο 1 σου δινει 720χ480 (νομιζω). Για να βλεπεις σε φορητη συσκευη και οι δυο ποιοτητες ειναι υπεραρκετες. Δες ομως και τα minimum requirements σερβερ που κανει transcoding. Για σερβερ που απλα θα μοιραζει βιντεο εντος του ιδιου λαν, τοτε τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα και οι απαιτησεις σε cpu ειναι πολυ πιο χαμηλες.

Για να παρεις μια ιδεα (αν δεν το εχω ποσταρει ηδη πιο πριν) εγω τρεχω plex πανω σε hp n54l που αν θυμαμαι καλα εχει σκορ 1200-1400 στο https://www.cpubenchmark.net/. Η γραμμη μου ειναι 50/10, συγχρονιζω στα 40/10 και απο αυτα βλεπω συνηθως 24/8. Στο χωρο εργασιας μου, οπου χρησιμοποιω τον plex client εχω forthnet και βλεπω 8 download. Θεωρητικα 8α μπορουσα να δω σε 1080p, αλλα δεν αντεχει τετοιο transcoding ο σερβερ μου.

Σχετικα με το "δεν θελω να ασχολουμαι με υποτιτλους", μαλλον θα σε απογοητευσω λιγο. Γινεται αυτοματοποιηση αλλα δεν δουλευει 100%. Βοηθαει παντως...

ελπιζω να ελυσα τις πιο πολλες αποριες σου..

Δεν ήμουν σαφής, έχετε δίκαιο.

Τη VDSL την ανέφερα για χρήση του Plex από απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Στη δουλειά το κόβω χλωμό, διότι, παρά την τρελή σύνδεση που έχει (1GBPS) το firewall κόβει τα πάντα. Στο εξοχικό μπαίνω από 3g , συνεπώς και εκεί το ξεχνάμε, αρα μας μένει μόνο το πατρικό μου, στο οποίο υπάρχει μία 24αρα και ίσως μελλοντικά μία 4αρα.

Το PC που χρησιμοποιώ για server είναι ένας τετραπύρηνος Q9300 με 8gb Ram, δεν είναι αρκετός για να κάνει τη δουλειά? (3.190 η βαθμολογία στο αντίστοιχο link που παρέθεσε ο avpap)

Last edited:
Υπέρ αρκετός. Απλα μάλλον είναι ενεργοβορος για να είναι ανοιχτός 24/7

Δεν μιλάμε για 24/7 επουδενί. Δεν διαθέτω UPS και δεν ρισκάρω να γίνει κανένα τσαφ στο σπίτι όσο δεν είναι κανείς μέσα.

Συνήθως υπάρχει άνθρωπος σπίτι, όταν λείπω στο πατρικό μου και μπορώ να το χρησιμοποιώ παράλληλα, την ώρα που θα είναι ανοιχτός.

Απάντηση: Re: Plex media center

τι περισσότερα σου προσφέρει από οτι το xbmc με το genesis addon του lambda?

Χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν νομίζω πως υπάρχουν αυτού του είδους πρόσθετα στο plex...

Θεμα PLEX και Υποτιτλοι

Παντως δε νομιζω οτι υπαρχει θεμα με τους Ελληνικους υποτιτλους, πιστευω οτι σχεδον οτι βγει το βρισκεις, πολυ λιγες φορες αναγκαστηκα να δω κατι με Αγγλικους ή ακομη να δω κατι χωρις υποτιτλους γενικα.

Βασικο το σεταρισμα του PLEX, η σωστη παραμετροποιηση οταν φτιαχνεις Media/Folders, Server/Languages, Server/Agents.

Απο εκει και περα ισως η προωθηση υποτιτλων σε ιστοσελιδες χρησης του PLEX να αλλαξει μελλοντικα τα πραματα, δυσκολο να γινει αυτο μιας και η επικοινωνια με κατοχους τετοιων ιστοσελιδων ή ομαδων μεταφρασης δεν ειναι και ευκολη και ισως να μην εχει κανεις καμια τυχη σε αυτο που θα ζητησει. Για παραδειγμα εαν καποιοι ανεβαζουν τους υποτιτλους τους και στο "Open Subs", φανταστειτετο μονο! Απο την αλλη ισως καποια στιγμη γινει ευρεως γνωστο και βγουν plugin.

Οσο αφορα τη χειροκινητη ιστορια με τους υποτιτλους και εκει τα πραματα δεν ειναι ασχημα, πολυ σπανια να μη βρεις κατι και εδω βεβαια η παραμετροποιηση το Α και το Ω, μερικα θεματα που ισως αντιμετωπισει κανεις συνηθως ειναι γιατι κατι εχει κανει λαθος ή εχει σεταρει κατι λαθος, ενα ψαξιμο στη κονοτητα του PLEX λυνει την απορια σχεδον αμεσα τις περισσοτερες φορες.

Δεν εχω και τη τεραστια εμπειρια με το PLEX αλλα στο λιγο χρονο χρησης του αυτα διαπιστωσα.

Χαιρετισμους

εμενα με samsung f6500 το Plex μου τρωει στους υποτιτλους το Ά (αλφα κεφαλαιο με τονο) . Το εχει κανεις αλλος;

εμενα με samsung f6500 το Plex μου τρωει στους υποτιτλους το Ά (αλφα κεφαλαιο με τονο) . Το εχει κανεις αλλος;

Δοκιμασε

να σωσεις το αρχειο υποτιτλων σε UTF-8. Ανοιγμα με το σημειωματαριο, επανω δεξια "Αρχειο/Αποθηκευση Ως/Κωδικοποιηση σε UTF-8/Αποθηκευση οπως ειναι".

αν ενδιαφερεται κανενας φιλος για library sharing ας μου στειλει pm. Παρακαλω με 3mbps upload και πανω, ωστε να βλεπουμε τουλαχιστον σε ποιοτητα 480p (1mbps) και με μηχανημα ανοιχτο 24/7 που να μπορει να κανει transcoding.

Μολις ελαβα το παρακατω,

Plex

Upcoming price increase for NEW Plex Pass subscriptions

First, we want to thank all of you for the support and loyalty you have given us over the last few years. We truly have the most amazing and passionate community of media lovers on the planet, and it makes our job an absolute joy. If you already have a Plex Pass, rejoice! To show appreciation for your loyalty, the price of your subscription is not increasing (and if you were thinking about upgrading, now is the time). If you don't have a Plex Pass, this is your last chance to subscribe at current rates.

We’re working harder than ever to bring more Plex goodness to all your favorite devices, and we’re super excited about the things we’re working on and can’t wait to share them with you over the next few months! With premium features and content, sometimes come moderate cost increases. So on September 29, 2014 we’ll be making some changes to our Plex Pass subscription rates for new subscribers:

Monthly Plex Pass subscriptions will increase from $3.99 to $4.99 per month.
Annual Plex Pass subscriptions will increase from $29.99 to $39.99 per year.
Lifetime Plex Passes will increase from $74.99 to $149.99.

For all of you PayPal subscribers, we now have support for recurring monthly and annual PayPal subscriptions. We’re also making it easy to view your billing summary by providing full transaction history and receipts.

Again, please note that these new rates will only affect new subscriptions moving forward. Of course, as we’ve mentioned in the past, we may need to charge separately for certain types of premium content, and we may need to adjust Plex Pass prices again in the future.

Thanks again for all of your support and keep an eye out for more new exciting releases coming very soon!

Love,
The Plex Team

Ναι, το έχουν και στο blog. Είναι κάτι που περίμενα. Ειδικά το lifetime ήταν αρκετά "φθηνό". Με την λογική ότι είναι ενα προιόν που βελτιώνεται συνεχώς και χρειάζεται full time απασχόληση και αρκετό προσωπικό.
Όταν μάλιστα υποστηρίζουν τόσες πολλές πλατφόρμες είναι λογικό.

Εγώ στην θέση τους θα καταργούσα τελείως το lifetime για να μπορεί να έχει διαρκεί χρηματοδότηση το project.

Αν αγοράσω το μηνιαίο, θα μπορώ να κάνω upgrade κάποια στιγμή μελλοντικά σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία με τις υπάρχουσες τιμές ή εννοεί ότι αν αγοράσω τώρα το ετήσιο π.χ. δεν θα ξαναέχω αύξηση στο ετήσιο?

Όχι. Το γράφει στα σχόλια. Αλλά αν έχεις Τώρα ετήσιο Δεν θα αυξηθεί η τιμή. Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν λάθος τους το lifetime subscription.Όταν έχεις σκοπό να είσαι για πολλά χρόνια στο κουρμπέτι και να κάνεις βελτιώσεις, το lifetime έπρεπε να είναι τουλάχιστον μια πενταετία συνδρομών.

Υποθέτω ότι για να το κάνουν τώρα, έρχονται αρκετές καινούργιες premium features.

Ελεγα

να το παρω αλλα καλα που δε το εκανα, επαθα μια σοβαρη ζημια στη ΜΟΤΟ και μου φυγαν αρκετα εκει.

Και να το επερνα, θα το επερνα βασικα για την υποστιριξη στο project μιας και δε μπορω να δουλεψω το CLOUD ουτε να μοιρασω λογω γραμμης, οπως εγραψα πιο επανω εδω και 4 ισως και 5 χρονια εχουν βαλει μπροστα μας ινα αλλα συνδεσεις δε γινονται!!!