Plex media center

Κ όλα αυτά στο σπίτι του αλλου... Δεν σου δίνει κ το pin της ΑΤΜ του; :)

Πέρα απο την πλάκα πάντως θα είχε ενδιαφερον

Κ όλα αυτά στο σπίτι του αλλου... Δεν σου δίνει κ το pin της ΑΤΜ του; :)

Πέρα απο την πλάκα πάντως θα είχε ενδιαφερον

xaxa ενταξει απο στανταρ providers δεν εχεις θεμα και αν ειναι και σε σερβερ ολα κομπλε

Μερικές ερωτήσεις και από εμένα.
Έχω εγκαταστήσει τον plex σε synology ds214se και σαν client χρησιμοποιώ ένα Apple TV3. Στριμάρει κανονικά ταινίες 1080p με μόνο πρόβλημα αν κάνω fast forward ξεσυγχρονίζονται οι υπότιτλοί. (Λογικό λόγω αδύναμου επεξεργαστή)
Εγκατέστησα τον plex και στο Mac Book Pro (βλέπει την library από τον NAS) και στριμάρω απροβλημάτιστα. Όταν όμως κλείσω και ξανα ανοίξω τον Mac δεν μπορεί να συνδεθεί στον NAS και μου βγάζει στις ταινίες "μη διαθέσιμη".
Για να λυθεί το πρόβλημα μπαίνω στον NAS από το τοπικό δίκτυο ανοίγω του φακέλους με τις ταινίες και μετά όλα καλά.
Η επόμενη ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν υπάρχουν επιλογές όπως υπάρχουν σε άλλους players για τους υπότιτλους, το aspect ratio κ.λπ.

Re: Απάντηση: Plex media center

Για να λυθεί το πρόβλημα μπαίνω στον NAS από το τοπικό δίκτυο ανοίγω του φακέλους με τις ταινίες και μετά όλα καλά.
.

Μπορείς να βάλεις να σου ανοίγει μόνο του το φάκελο οταν ανοίγει το Mac. Εγω αυτο εχω κανει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Plex media center

Μπορείς να βάλεις να σου ανοίγει μόνο του το φάκελο οταν ανοίγει το Mac. Εγω αυτο εχω κανει.

Πως το κάνω αυτό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Plex media center

Εντελώς ξαφνικά δε μπορώ να παίξω καμία ταινία όταν χρησιμοποιώ σαν server τον Synology. Βλέπω κανονικά τις ταινίες, τα εξώφυλλα, metadata κ.λπ αλλά δεν μπορώ να τις παίξω από κανέναν client (Aplle TV, iPad)

Κάνε restart το ρουτερ σου και το pc που τρέχει τον PMS. Επιπλέον δες μηπως ο PMS ή ο player θέλει update.

Ο Plex στον Mac δουλεύει μια χαρα. Το θέμα έναι όταν προσπαθώ να αναπαράξω μια ταινία με το AppleTV χρησιμοποιόντας σαν server τον Synology

Παλαιότερα μπορούσες να τις παίξεις απο atv, iPad?
Επισης, το προβλημα υπαρχει σε ολα τα αρχεια βιντεο ή μονο σε καποια;
Τελος, ποιο synology εχεις;

Απάντηση: Re: Plex media center

Παλαιότερα μπορούσες να τις παίξεις απο atv, iPad?
Επισης, το προβλημα υπαρχει σε ολα τα αρχεια βιντεο ή μονο σε καποια;
Τελος, ποιο synology εχεις;
Μέχρι προχθές δούλευαν όλα μια χαρά.
Βλέπω όλες τις ταινίες εξώφυλλα κ.λπ αλλά δεν μπορώ να παίξω καμία
ds214se

Ρε συ σιγουρα; Ο plex server ειναι πανω στο synology ή ειναι στο mac? Αν ειναι στο synology θεωρητικα δεν θα επρεπε να δουλευουν ολα μια χαρα. το 214se δεν εχει αρκετα δυνατη cpu για να κανει transcoding, οποτε αν επεφτες σε καποιο video/audio format που δεν υποστηριζοταν απο τις συσκευες σου θα πρεπει να παθαινε κοκομπλοκο. Αν λες οτι μεχρι χτες δουλευε μια χαρα, τοτε προφανως δεν ειχες πεσει πανω σε αρχειο που να χρειαζεται transcoding. Δες παλι στις επιλογες του πλεξ στους clients, οτι ειναι ενεργοποιημενα τα direct play, direct stream και βαλε και μεγιστη video quality.

Ρε συ σιγουρα; Ο plex server ειναι πανω στο synology ή ειναι στο mac? Αν ειναι στο synology θεωρητικα δεν θα επρεπε να δουλευουν ολα μια χαρα. το 214se δεν εχει αρκετα δυνατη cpu για να κανει transcoding, οποτε αν επεφτες σε καποιο video/audio format που δεν υποστηριζοταν απο τις συσκευες σου θα πρεπει να παθαινε κοκομπλοκο. Αν λες οτι μεχρι χτες δουλευε μια χαρα, τοτε προφανως δεν ειχες πεσει πανω σε αρχειο που να χρειαζεται transcoding. Δες παλι στις επιλογες του πλεξ στους clients, οτι ειναι ενεργοποιημενα τα direct play, direct stream και βαλε και μεγιστη video quality.
Το έχω και στα 2. Το syno που μας ενδιαφέρει, το έχω πάνω σε http://www.e-shop.gr/asus-rt-ac68u-dual-band-wireless-ac1900-gigabit-router-p-PER.614998 και σε πληροφορώ οτι στριμάρω στο Apple TV ασύρματα 1080p απροβλημάτιστα (μόνο σε fast forward ξεσυγχρονίζονται οι υπότιτλοι).
Οπότε δεν είναι θέμα cpu, όταν προσπαθώ να παίξω την ταινία μετά από λίγο μου βγάζει ένα μήνυμα του στυλ "δεν μπορεί να βρεθεί το αρχείο". Είναι θέμα ρυθμίσεων αλλά τι ακριβώς;

μηπως μετεφερες τα αρχεια αλλου; μηπως αλλαξες κανενα φακελο; μηπως εκανες αναβαθμιση στο dsm και αλλαξαν τιποτα folder permissions; Επειδη σε παλαιοτερα ποστ σου ειδα οτι ειχες βαλει σερβερ πανω και στο μακ, μηπως στο atv και στου αλλους clients δεν εχεις αλλαξει τον σερβερ που θελεις να βλεπεις;
Για το bandwidth δεν αμφιβαλλω καθολου, αλλα το 214se δεν μπορει να κανει transcoding. Απλα, οπως ειπα τα αρχεια που επαιξες δεν χρειαζοταν transcoding.

μηπως μετεφερες τα αρχεια αλλου; μηπως αλλαξες κανενα φακελο; μηπως εκανες αναβαθμιση στο dsm και αλλαξαν τιποτα folder permissions; Επειδη σε παλαιοτερα ποστ σου ειδα οτι ειχες βαλει σερβερ πανω και στο μακ, μηπως στο atv και στου αλλους clients δεν εχεις αλλαξει τον σερβερ που θελεις να βλεπεις;
Για το bandwidth δεν αμφιβαλλω καθολου, αλλα το 214se δεν μπορει να κανει transcoding. Απλα, οπως ειπα τα αρχεια που επαιξες δεν χρειαζοταν transcoding.
Όχι, όχι. Τίποτα δεν άλλαξα.
Σχεδόν όλες οι ταινίες που έχω είναι 1080p με dts ήχο οπότε χρειάζονται transcoding. O ds214se κάνει transcoding απλά είναι αδύναμη η cpu (καμία σχέση με mac που είναι σαν να παίζω την ταινία από usb) και από ότι έχω παρατηρήσει παίζει ρόλο και ο client. Άκου τώρα να δεις, όταν προσπαθώ να παίξω μια ταινία στον Mac χρησιμοποιόντας σαν server τον ds μου βγάζει μήνυμα οτι δεν μπορεί να γίνει το transcoding, στο iPad παίζει αλλά αργεί πολύ, στο Apple TV πάιζει κανονικότατα...

Τι να πω.. σηκωνω τα χερια ψηλα! restart τον σερβερ απο το package manager? Στα χαρτια παντως δεν θα επρεπε να μπορει να κανει. Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι παιζει direct play το video και transcode μονο το dts;

Λοιπόν, το διόρθωσα αποκαθιστώντας και εγκαθιστώντας ξανά το plexconnect. Απλά τώρα έχω μερικά λαγκαρίσματα και δεν ξέρω τι ρυθμίσεις να κάνω για καλύτερο transcoding