Πλοήγηση στο Android

Το πιο θετικο για μενα στο D7 ηταν η προσθήκη δικων μου κατηγοριων αγαπημενων.
Συγκεκριμένα και επειδή λογο της δουλεια μου ταξιδεύω πολύ, μου ηταν πολύ βολικο η δημιουργία κατηγοριων για κάθε πολη ξεχωριστά οπου μεσα σε αυτές αποθήκευα - καταχωρούσα τις τοποθεσίες ενδιαφέροντος μου .
Δυστυχώς σε οποια προγράμματα τσέκαρα κανενα δεν εχει την δυνατοτητα προσθήκης αγαπημενων κατηγοριών και όλα διατηρούν μια γενικη οπου γίνεται ένας αχταρμάς εάν μαλιστα εχεις πολλες αποθηκευμένες τοποθεσίες.
Στην περίπτωση μου είναι αδυνατον να εχω 200 τοποθεσίες αποθηκευμένες πχ στο igo και να πρεπει να της ψαχνω μια μια.

Φίλε δεν ξέρω αν έβγαλες άκρη με τα Αγαπημένα σημεία.Επειδή κι εγώ έχω πολλα Αγαπημένα απο το Destinator έψαχνα μια λύση.

Μετά απο δοκιμές έβαλα το Igo Primo σε tablet Samsung Galaxy 7''.Mετέτρεψα τα αγαπημένα του Destinator σε αρχείο που διαβάζει το igo και τα δουλεύω απο εκεί.

Υπάρχει κάποιος που να δούλεψε το Destinator για android και να πρόσθεσε τα δικά του αγαπημένα ; Γιατι εχω την εντύπωση οτι δεν γίνεται.

Με καρτοκινητό cosmote μαλλον δε ξεκιναει, τουλαχιστον σε εμενα. Και πολύς κοσμος παραπονιεται στα σχολια.

τι να πω, εχω συνδεση data cosmote και μπηκε κανονικα. απλα οταν ζητα ενεργοποιηση να εχεις κλειστο το wifi και να συνδέεται στο Internet μέσω data της cosmote.

Re: Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Για GPS τι χρησιμοποιείτε; Έχω βάλει το GPS Navigation BE-ON-ROAD, κάνει όμως κάποια εκνευριστικά λάθη.
Υπάρχει κάτι άλλο, δωρεάν και με off-line χάρτες;

Απάντηση: Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Όχι και τόσο, αν κρίνω από αυτό το σχόλιο που διαβάζω στο google play στην σελίδα του προγράμματος.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sygic.aura&hl=el
"Δεν είναι δωρεάν μετά από μια βδομάδα πρέπει να το αγοράσεις.κλέφτες!!!!!"
Δεν βρήκες καμία ιδέα εδώ;
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/79111-%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-Android

Απάντηση: Re: Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

sygic for the win...

Εχω το dont panic, αλλα δεν εχει διασταυρωσεις.
Εχω το navigon, αλλα στο μονοπυρηνο μου σερνεται.

Αυτο το sygic το ειχα δοκιμασει πριν κανα χρονο.! Καλα γραφικα για το ματι, αλλα στις διαδρομες ελεγαν οτι δεν ειναι και πολυ καλο.
Με λαθη και κουφα.!

Εχει αλλαξει κατι τωρα. ? Ειναι εμπιστο για την Αθηνα.! ??

Στη Θεσσαλονίκη oπου χρησιμοποίησα το Sygic τις τελευταίες μέρες, τα πήγε καλα. Θα έλεγα οτι αξίζει τα (αρκετά) λεφτά του.

Στο Note 2 έχω εγκατεστημένα τα παρακάτω:
NDrive,Sygic,Navigon και το ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ,Google Maps.
Mε αφορμή επίσκεψή μου στο Διακοπτό,έβαλα και τα 4 να τρέχουν μαζί.
Μεγάλος πονοκέφαλος να ακους 4 φωνές να σου λένε τι να κάνεις όταν οδηγεις όμως εβγαλα συμπέρασμα,ότι τουλάιστον σε ταξίδια στην Εθνική που έκανα την δοκιμή,
δεν αξίζει πλέον να αγοράσεις πρόγραμμα πλοήγησης.
Άσε που το Google Maps με ειδοποιούσε νωρίτερα από τα υπόλοιπα,δηλαδή 600 μέτρα πριν,όταν τα υπόλοιπα ξεκινούν από τα 400 μέτρα.
Αυριο θα τα δοκιμάσω και μέσα στην Αθήνα,σε εύκολη πάλι διαδρομή και θα σας πω.

To Google maps έχει καταργήσει τους offline χάρτες στις τελευταίες εκδόσεις;

Το Sygic μου έκανε νερά προχθές, όταν ήμουν στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και ήθελα να βγω στην Εγνατία. Επέμενε να βγω απο τον περιφερειακό και να περάσω απο κατοικημένη περιοχή.
Πρώτα όμως μου είπε οτι για να βγω στην Εγνατία απο το ΙΚΕΑ έπρεπε να πάω στα Λαδάδικα για ουζάκι και μετά να ανέβω απο τη Λαγκαδά...

Re: Απάντηση: Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Στο Note 2 έχω εγκατεστημένα τα παρακάτω:
NDrive,Sygic,Navigon και το ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ,Google Maps.
Mε αφορμή επίσκεψή μου στο Διακοπτό,έβαλα και τα 4 να τρέχουν μαζί.
Μεγάλος πονοκέφαλος να ακους 4 φωνές να σου λένε τι να κάνεις όταν οδηγεις όμως εβγαλα συμπέρασμα,ότι τουλάιστον σε ταξίδια στην Εθνική που έκανα την δοκιμή,
δεν αξίζει πλέον να αγοράσεις πρόγραμμα πλοήγησης.
Άσε που το Google Maps με ειδοποιούσε νωρίτερα από τα υπόλοιπα,δηλαδή 600 μέτρα πριν,όταν τα υπόλοιπα ξεκινούν από τα 400 μέτρα.
Αυριο θα τα δοκιμάσω και μέσα στην Αθήνα,σε εύκολη πάλι διαδρομή και θα σας πω.
Σωκράτη,
θέλει όμως να είσαι συνέχεια συνδεδεμένος με Internet , ετσι δεν είναι? ?
Οπότε έχω δύο ερωτήσεις:
1) Πόσα γιγα " τρώει? ?
2) Τι κάνουμε αν δεν έχει καλό σήμα? ??

To Google maps έχει καταργήσει τους offline χάρτες στις τελευταίες εκδόσεις;

...
Ειχε ποτέ offline χαρτες η google???
Δεν έπρεπε να ήσουν συνέχεια στο Internet? ???

Ειχε ποτέ offline χαρτες η google???
Δεν έπρεπε να ήσουν συνέχεια στο Internet? ???
Νομίζω κράταγε τους χάρτες που είχε ήδη κατεβάσει.
Δεν το είχα δοκιμάσει αλλα κάπου διάβασα οτι καταργήθηκαν οι offline πριν 1 μήνα περίπου και χρειάζεται κόλπο να ενεργοποιηθούν ξανά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Σωκράτη,
θέλει όμως να είσαι συνέχεια συνδεδεμένος με Internet , ετσι δεν είναι? ?
Οπότε έχω δύο ερωτήσεις:
1) Πόσα γιγα " τρώει? ?
2) Τι κάνουμε αν δεν έχει καλό σήμα? ??
Ναι πρέπει να είσαι συνδεδεμένος και το διαπίστωσα τώρα που το έγραψες.Στον μετρητη data της συσκευής μου γράφει ότι οι χάρτες Google χρησιμοποίησαν 29,9Mb,δεν θυμάμαι όμως σε πόση ώρα ακριβως.Το σίγουρο είναι ότι το είχα ανοιχτό μία ώρα τουλάχιστον.

Eμενα την τελευταια φορα προσφατως που το ειχαν αναβαθμισει, κατεβαζε τους χαρτες για offline χρηση.
Απλα δεν μπορουσες να κατεβασεις ολη την Ελλαδα. Κατεβαζες τα data σε ενα χωρικο πλαισιο στο χαρτη που σε ενδιεφερε σαν ζωνη να πλοηγηθεις.! (π.χ. ενα τμημα Αθηνα/ευβοια)

Το αλλαξαν αυτο τωρα. ? Θελει συνεχως ιντερνετ. ?

Τα έχουμε πει και για τους πλοηγούς :) GPS αν και νομίζω πως τελευταία η πλοήγηση μέσω Google και με δορυφορική προβολή είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος. Αρκεί να πιάνει σήμα το κινητό και να υπάρχει έστω ένα μικρό πακέτο data διαθέσιμο.

ρε σεις είστε πολύ νέοι μου φαίνεται. για όποιον μεγάλωσε με Navigator οι λέξεις πλοηγός και browser είναι σχεδόν ταυτόσημες :)

(για τους πολύ πολύ νέους, από εκεί ξεκίνησε ο σημερινός firefox. θα μου πείτε δεν έχει σχέση με car navigation... βλέπε παραπάνω :) )

Last edited:
Για επαγγελματικο,igo.Για να χαμε να λέγαμε dont panic.Το DP ΔΕΝ εχει εισαγωγη διασταυρωσης.Αυτο και μόνο το καθιστα άχρηστο.Το igo primo ακολουθει σε όποια ταχύτητα κινήσαι και κάνει επαναυπολογισμό διαδρομής αρκετά γρήγορα.Επίσης δεχεται χάρτες της navteq αλλα και tom tom.Κανόνας βέβαια για χρήση gps, μονο άν δεν γνωρίζεις τον δρόμο.

Για επαγγελματικο,igo.Για να χαμε να λέγαμε dont panic.Το DP ΔΕΝ εχει εισαγωγη διασταυρωσης.Αυτο και μόνο το καθιστα άχρηστο.Το igo primo ακολουθει σε όποια ταχύτητα κινήσαι και κάνει επαναυπολογισμό διαδρομής αρκετά γρήγορα.Επίσης δεχεται χάρτες της navteq αλλα και tom tom.Κανόνας βέβαια για χρήση gps, μονο άν δεν γνωρίζεις τον δρόμο.

Οι χάρτες του tom Tom είναι καλύτεροι ή της navteq (για Κρήτη ); Επίσης από που μπορώ να τους βρω και τι άλλα να βάλω στο Igo