Πλοήγηση στο Android

Ήμουν μια βδομάδα διακοπές στην δυτική Ήπειρο (με βάση τα Σύβοτα) και χρησιμοποίησα αρκετά το Navigon. Μπορώ να πω ότι με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Καλή πλοήγηση, με αρκετές λεπτομέρειες και pois, γρήγορη πλοήγηση και εύκολο στον χειρισμό (εγκατεστημένο σε Xperia Arc S). Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκα να δοκιμάσω και κάποιο ακόμη, αλλά σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος (θα ήθελα περισσότερες παραλίες στα poi).

Re: Απάντηση: Πλοήγηση στο Android

Είχα ακούσει τα καλύτερα για το Navigon έβλεπα και πόσο στοιχίζει κι έλεγα ότι σίγουρα θα είναι το καλύτερο. Το δοκίμασα κι απογοητεύτηκα οικτρά, δεν ξέρω αν είναι θέμα συνήθειας πάντως ακόμα δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο του NDRIVE 11 που έχω κι έχω δοκιμάσει και το IGO και το sygik στο galaxy s2. Δεν λέω ότι είναι τέλειο το NDRIVE, αλλά έχει έτη φωτός καλύτερο μενού και γενικά user interface. Αυτό που μου έκανε εντύπωση με το ΝΑVIGON, ήταν η φτώχεια του στο μενού και τις ρυθμίσεις, η πλοήγηση ήταν όμως πάρα πολύ καλή, το IGO χαλαρά καλύτερο απ το Navigon, προσωπική πάντα άποψη κι όπως είπα και πιο πάνω, η δύναμη της συνήθειας, ίσως άμα είχα εγκαταστήσει κάποιο άλλο πρώτα να μην ήθελα ούτε να το δω το NDRIVE.

Και εγώ που έχω πια πλήρως παραμετροποιημένο το iGO (με αρχεία ανάγλυφου, με ρυθμισμένη τη γωνία θέασης, με προσθήκη στην οθόνη πλοήγησης όλης της πληροφορίας που χρειάζομαι κλπ) μόνο χάρτες αναβαθμίζω...

Μετά από κάτι παλαβά που μου έκανε τελευταία το Navigon ξαναπέρασα το sygic (έχω "παντοτινή" άδεια, αλλά χάρτες μόνο για ανατολική Ευρώπη + Τουρκία). Το χρησιμοποίησα σήμερα μέσα στην Αθήνα, με πήγε μια χαρά, βελτιωμένο μενού, εύκολη αποθήκευση διαδρομών και το βασικό (που μου έσπαγε τα νεύρα και το είχα ξηλώσει): όταν σε πάρουν τηλέφωνο, μετά το πέρας της κλήσης συνεχίζει πολύ γρήγορα, σε 5" έχει ξαναβρεί που είσαι και δίνει οδηγίες.

Μετά από κάτι παλαβά που μου έκανε τελευταία το Navigon ξαναπέρασα το sygic (έχω "παντοτινή" άδεια, αλλά χάρτες μόνο για ανατολική Ευρώπη + Τουρκία). Το χρησιμοποίησα σήμερα μέσα στην Αθήνα, με πήγε μια χαρά, βελτιωμένο μενού, εύκολη αποθήκευση διαδρομών και το βασικό (που μου έσπαγε τα νεύρα και το είχα ξηλώσει): όταν σε πάρουν τηλέφωνο, μετά το πέρας της κλήσης συνεχίζει πολύ γρήγορα, σε 5" έχει ξαναβρεί που είσαι και δίνει οδηγίες.
Γιατί σου διέκοπτε την πλοήγηση; Πρώτη φορά το ακούω αυτό, δεν ξέρω αν είναι θέμα εφαρμογής, πάντως εμένα απλά τρέχει στο υπόβαθρο χωρίς να χρειάζεται να ψάξει πάλι να με βρει. Με το που τελειώσει η κλήση επανέρχεται αυτόματα η οθόνη πλοήγησης, το θυμάμαι γιατί έχω και τα ακουστικά συνδεμένα αφού έχω το κινητό στη βεντούζα και δεν κάνω πραγματικά τίποτα όταν έχω κλήση, όλα γίνονται αυτόματα.

Ακριβώς, έτσι πρέπει αλλά πριν κανένα χρόνο όταν με καλούσαν το sygic ή κράσαρε ή έκανε "αιώνες" να ξαναπάρει εμπρός. Τώρα είναι μια χαρά, απλά μετά το τηλεφώνημα, δείχνει να "ψάχνεται" για μερικά δευτερόλεπτα...

Βρε παιδια, εγω εχω το dont panic που ηταν δωρο με το κινητο.
Ομως επειδη η version αυτη δεν αναβαθμιζει τους χαρτες, εβαλα και το Navigon, το οποιο φαινεται ενταξει. (μπορω να βαζω και διασταυρωσεις, που το dont panic δεν μπορει)
Και τα γραφικα του ειναι καλυτερα απο του dont panic.

Χρησιμοποιω και τα δυο εναλλακτικα.
Αυτο το igo (εχει και πολλες εκδοσεις και δεν ξερω τις διαφορες) υπερεχει καπου ουσιαστικα. ?
Δεν αναφερομαι στα γραφικα ή στους χαρτες, αλλα σε ολα τα υπολοιπα. (μενου, εξτρα κλπ)

Re: Απάντηση: Πλοήγηση στο Android

Προσωπική άποψη και την έχω ξαναεκφράσει εδώ, όλα αυτά σε σχέση με το NDRIVE που τα έχω δοκιμάσει ήταν φτωχά σε όλα, ρυθμίσεις, γραφικά, πλοήγηση, απ το Navigon μάλιστα δεν το περίμενα γιατί είναι και το πιο ακριβό. Στη συσκευή μου έχω κρατήσει το NDRIVE σαν βασικό και το IGO που ήταν το δεύτερο καλύτερο απ όλα. Προσωπική πάντα άποψη ξανατονίζω.

Καλησπέρα.Θέλω να βάλω το Destinator σε ενα tablet Samsung Galaxy tab2.Δεν το βρίσκω στο PlayStore.Ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω ;

google-e1368102166234.jpg

Σήμερα η Google ανακοινώνει το επόμενο βήμα για την εφαρμογή των Χαρτών Google για κινητά στην Ελλάδα: την διαθεσιμότητα της Πλοήγησης στους Χάρτες Google για τα κινητά που τρέχουν Android 2.2 (ή παραπάνω) και iOS 5.1 (ή παραπάνω).

Η Πλοήγηση στους Χάρτες Google (Beta) είναι ένα διαδικτυακό σύστημα πλοήγησης ή αλλιώς σύστημα ‛satnav’ που παρέχει φωνητικές οδηγίες καθοδήγησης και προστίθεται στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της εφαρμογής των Χαρτών Google για κινητά.

Η δωρεάν εφαρμογή Πλοήγηση στους Χάρτες Google (Beta) χρησιμοποιεί την σύνδεση στο Ίντερνετ μέσω κινητού τηλεφώνου για να παρέχει τους πιο πρόσφατους χάρτες και οδηγίες καθοδήγησης. Το εργαλείο πλοήγησης της Google ενημερώνεται τακτικά με τα πιο πρόσφατα δεδομένα από τους Χάρτες Google, το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να αγοράζουν ανανεωμένους χάρτες ή να ενημερώνουν τις συσκευές τους.

Η Πλοήγηση στους Χάρτες Google χτίστηκε από το μηδέν ως ένα διαδικτυακό σύστημα GPS, που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν τις τοποθεσίες που τους ενδιαφέρουν. Εκτός από την αναζήτηση διευθύνσεων, η Πλοήγηση στους Χάρτες Google επιτρέπει στους χρήστες να ψάξουν και για διευθύνσεις επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας απλά το όνομα μιας επιχείρησης. Η εφαρμογή Πλοήγηση (Beta) υιοθετεί πληθώρα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης ορόσημων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πρατήρια βενζίνης, εστιατόρια και χώρους στάθμευσης.

Η Πλοήγηση στους Χάρτες Google (Beta) έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

Ευκολία στη χρήση: Η Google βρίσκει τον προορισμό σας: Απλά πληκτρολογήστε τον προορισμό σας και η Πλοήγηση στους Χάρτες Google (Beta) το βρίσκει, ακριβώς όπως όταν κάνετε αναζήτηση στους Χάρτες Google. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τη διεύθυνση. Τα ορθογραφικά λάθη διορθώνονται, και διφορούμενες ερωτήσεις εμφανίζουν πολλαπλά αποτελέσματα, ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει το σωστό.
Είναι πάντα ανανεωμένο: Δεν χρειάζονται συνεχείς ανανεώσεις – έχετε πάντα πρόσβαση στους πιο πρόσφατους χάρτες και επιχειρήσεις. Όντας συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο έχετε πάντα πρόσβαση στα πιο πρόσφατα δεδομένα των Χαρτών Google. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να αγοράσετε αναβαθμισμένους χάρτες ή να ενημερώσετε τη συσκευή σας.
Είναι δωρεάν με το smartphone σας: Όπως και οι Χάρτες Google, έτσι και η εφαρμογή Πλοήγηση (Beta) είναι δωρεάν. (Σημείωση: Οι χρεώσεις του πακέτου δεδομένων για σύνδεση στο διαδίκτυο εξακολουθούν να ισχύουν). Επιπλέον, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται μέσω τηλεφώνου, δεν χρειάζεται να έχετε επιπλέον συσκευή.
Βήμα προς βήμα, πλοήγηση με φωνητική καθοδήγηση: Δεν χρειάζεται πλέον να κοιτάξετε την οθόνη του τηλεφώνου σας για να ακολουθήσετε τη διαδρομή, μπορείτε απλά να ακούσετε τις οδηγίες.

Η Πλοήγηση στους Χάρτες Google (Beta) για κινητά έρχεται μετά από μια σειρά προϊόντων της Google που έχουν διατεθεί στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας Transit.

Για να αποκτήσετε την Πλοήγηση στους Χάρτες Google (Beta), αναζητήστε και κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση των Χαρτών Google στο Google Play ή το Apple App Store.

[source]

Σήμερα καθώς έψαχνα με το νεο tablet εφαρμογές στο Play store έπεσα πάνω στο NAVIGON SELECT COSMOTE edition!

Δωρεάν για 2 χρόνια!!!!, φαντάζομαι για χρήστες cosmote μόνο όπως προδιαθέτει ο τίτλος και μιας και ήθελε data σύνδεση για να ενεργοποιηθεί!

καθόλου άσχημα. Μένει να το δουλέψω στην πράξη

Με καρτοκινητό cosmote μαλλον δε ξεκιναει, τουλαχιστον σε εμενα. Και πολύς κοσμος παραπονιεται στα σχολια.