Πλοήγηση στο Android

Android Navigation Apps

Μετα απο μια γρήγορη ερευνα στο νετ, πρόσεξα οτι οι γνωμες διίστανται και ο καθενας "αγαπάει" την μια η την αλλη εφαρμογή για διαφορετικούς λόγους.

Σκεφτομουν να εγκαταστήσω την εφαρμογή της Garmin Viago

DWWGUyaz8nXE8FoPoWQ8TDBH02jzI1zCqj70r4QtLDVgY_DyZSXPQsNQfViNM2wCXO05=h900

αλλα μετα πρόσεξα και την υπαρξη της πολυσυζητημένης Sygic

xv1zrM83qGiueQ3FpNVhMImm3hoyq5kSZgxFtlVJI_IJfO7lj2LfW9aCstD8aVUZxF0=h900

Τα google maps δεν θα τα προτιμήσω γιατι δεν αφήνουν μονιμους χαρτες στο κινητο (14 ημερες διάρκεια απ οτι ξερω) και δεν θελω να ειμαι εξαρτημένος απο συνδεση 3G + data επί πληρωμή.

Επίσης ειδα το CoPilot, που δειχνει πολυ σοβαρη εφαρμογή.

Ag8W1Aa6KgwX1r5fT4ywqnVK9KfBiw-HSfKV1pKIkdvQOXnu1uFwCOTsmyqgLUCTWQ=h900

TfwSoL54VE24T7smdWRtdAL4d_WPnXQfl4IF5fr4smYnmNRXQyRinUbxt9kE2C5VYw=h900

Εσεις τι χρησιμοποιείτε? Βασικη προϋπόθεση οι χαρτες να αποθηκεύονται στο κινητο.

Last edited:
Re: Android Navigation Apps

το Co Pilot, είναι για μένα εξαιρετικά τίμιο, μάλιστα υπάρχει και η free edition, με πλήρη φωνητική πληροφόρηση.

Απάντηση: Android Navigation Apps

Και στο S3 (1GB) και στο S3 LTE (2GB) δουλεύει απροβλημάτιστα. Για κάτω από 1GB (αλήθεια, πιο έχει λιγότερη) δεν έχω άποψη.

Οποτε εκτος απο το Sygic και το CoPilot δινει free τις βασικές λειτουργίες. Να υποθεσω οτι οι καμερες ταχύτητας ειναι σε ολα επι πληρωμή?

Με τους χαρτες της Navigon δεν ειχα την καλύτερη σχεση επι εποχών Becker GPS. Πανε πολλα χρονια ομως, ισως να εχουν βελτιωθεί πολυ, δεν το γνωρίζω.

Το Sygic δουλεύει με TomTom χαρτες και για εμενα αυτο ειναι ενα ατου ακόμα.

Ανεξαρτήτως τιμης, ποιο σας εχει βολεψει καλυτερα, ποιο εχει τους καλύτερους χαρτες για Ελλαδα?

Απάντηση: Android Navigation Apps

Είχα το CoPilot και η αλήθεια είναι δεν με "πρόδωσε". Κάποια στιγμή μου έδωσαν το Navigon σε iOS και μου άρεσε πάρα πολύ. Από τότε το πέρασα και σε Android.
Google maps και τα υπόλοιπα, δεν τα έχω δουλέψει.

Μηπως καποιος χρησιμοποιει το Sygic στην Αθηνα να μας πει εαν τελικα εχουν διορθωσει τον αλγοριθμο σχεδιασης διαδρομης. ?
Πολυ καλα γραφικα, σωστοι χαρτες, αλλα η σχεδιαση διαδρομης απο οσο διαβαζα (και ειχα τεσταρει πριν κανα χρονο) ηταν το μεγαλο του μειον.
Προς ωρας χρησιμοποιω navigon, αλλα παντα ηθελα και ενα εναλλακτικο προγραμμα.

Αυτο που με νοιαζει πιο πολυ απο ολα δεν ειναι ουτε τα υπεροχα γραφικα, ουτε οι πολυαριθμες πληροφοριες και διαφορα αλλα καλουδια.
Το πιο σημαντικο για εμενα ειναι οι καλοι χαρτες και ο πολυ σωστος σχεδιασμος διαδρομης (ειτε συντομοτερης, ειτε γρηγοροτερης)
Αν τα δυο παραπανω ειναι μετρια, τι να τα κανω τα τελεια γραφικα. ?

Ποιο προγραμμα πιστευετε οτι υπερεχει σημερα σε σχεδιασμο διαδρομης και χαρτες. ? navigon, sygic, igo, καποιο αλλο. ?

Το Mireo ειναι καλο για Αθηνα αλλα ΟΛΑ εχουν προβληματα (τεσταρισμενα σε γνωστη διαδρομη μου εδειξαν διαφορετικους δρομους ενω ο σωστος ηταν αλλος τελικα.)
Και το Mireo και το Sygic και το Mls στην Εθνικη οδο με προδωσαν.
Το ενα με εδειχνε σε παραλληλο της Εθνικης,το αλλο μου ελεγε να κανω αναστροφη στις...μπαριερες και το αλλο απλα ...ξεκουραζοταν.
Δυσκολα ευκολα ομως ,ολα θα σε πανε.
Βαζω το mireo στην Αθηνα γιατι ειναι απλο και το sygic στην επαρχια γιατι εχει ωραια γραφικα!!

Για το Sygic αναμενουμε νεα εκδοση (στο Android-στο ios εχει ηδη βγει) και λενε οτι εχουν αλλαξει πληρως την εφαρμογη (οχι μονο στην εμφανιση αλλα και στη δρομολογηση κτλ).

Ενα αλλο που αναφερεται σε γειτονικο forum, εναι το Route 66.

Google Maps από εμένα
Το Sygic του συνοδηγού μου πριν 20 μέρες στην Κρήτη, τα είχε χάσει και μας έβγαζε τρελές διαδρομές.
Πέρσι κανένα από τα γνωστά apps δεν υποστήριζαν Περού & Βολιβία (ούτε και σήμερα)
Γερμανία από Βερολίνο προς ανατολάς, google maps > onboard ford gps (latest), μόλις την προηγουμένη εβδομάδα
Και φυσικά 3G / gprs είναι απαραίτητο για χίλιους δυο άλλους λόγους

Η πρόοδος του Google Maps γενικότερα είναι απίστευτη τον τελευταίο χρόνο!!!!
Ενώ η ολοκλήρωση του σε όλα τα επίπεδα, λ.χ. με booking.com, street view κ.ο.κ. είναι που το κάνει το πιο χρήσιμο εργαλείο μου για κάθε μου ταξίδι.

Τασο, καλο το google maps αλλα οι χαρτες δεν μπορουν να αποθηκευτούν στο κινητο.

Τωρα να πω την αληθεια, το Περου δεν με απασχολει την παρουσα στιγμη. Ευρωπη και κυριως Ελλαδα θελω. Φανταζομαι και οι περισσότεροι εδω αυτα ζητουν. Το Sygic ειναι καπως αργο απ οτι καταλαβαίνω, το Navigon λιγο βαρύ, το CoPilot καλο αλλα δίνει μονο ενα χαρτη free και μετα ολα επι πληρωμή.

Τασο, καλο το google maps αλλα οι χαρτες δεν μπορουν να αποθηκευτούν στο κινητο.

Τωρα να πω την αληθεια, το Περου δεν με απασχολει την παρουσα στιγμη. Ευρωπη και κυριως Ελλαδα θελω. Φανταζομαι και οι περισσότεροι εδω αυτα ζητουν. Το Sygic ειναι καπως αργο απ οτι καταλαβαίνω, το Navigon λιγο βαρύ, το CoPilot καλο αλλα δίνει μονο ενα χαρτη free και μετα ολα επι πληρωμή.

Για αυτό σου είπα ότι πριν μόλις δύο εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων χαθήκαμε δυο φορές με sygic.
Ο κολλητός είναι φανατικός sygic γιατί του αρέσουν οι φωνητικές οδηγίες –τις έχει συνηθίσει κιόλας - με ακουστικό μέσα από το κράνος στην μηχανή, αλλά δυστυχώς το google maps βοήθησε περισσότερο.

Ευρώπη και πάλι μες τις μέρες το google maps ήταν καταπληκτικό.
Ενώ τελικά εάν θες χάρτη μάλλον θα θες και όλα τα ξενοδοχεία street view κ.ο.κ.
Είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη πρόταση

Εφόσον δε σε ενδιαφέρουν αχαρτογράφητες χώρες, τότε το 3G είναι πια παντού (και με gprs παλεύεται μια χαρά)

Δε λέω να μη το πάρεις, το sygic , αλλά τελικά το google maps έχει τόση πληροφορία που δύσκολα να επιβιώσουν οι υπόλοιποι
Υπό αυτή την οπτική γωνία, υποστήριξε τους, αλλά δε ξέρω για πόσο θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί.

Οι δρομολογήσεις του Sygic είναι ότι να ναι. Απορώ με την δημοφιλία του.
Εγώ έχω κρατήσει το Navigon .
Πρόσφατα φίλος σε άλλο φόρουμ (αναφέρθηκε και πριν) πρότεινε το rout 66 μετά τεσταρισμα πολλών εφαρμογών πλοήγησης.
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω να δω άν είναι όντως τόσο καλό.

Για το navigon που λετε οτι ειναι βαρυ....
Εχω το navigon σε ενα παλιο google nexus s , μονοπυρηνο, με 512 μνημη κλπ. Οταν ειχα βαλει καποια απο τις τελευταιες εκδοσεις του navigon ειχα παρατηρησει σπαστο rendering στην κινηση του χαρτη και ειχα υποθεσει οτι δεν το σηκωνει πλεον το κινητο. Ομως (καπου το εχω ξανα γραψει) οτι το navigon για εξοικονομηση ενεργειας εχει μια ρυθμιση οπου (μεταξυ αλλων) μειωνει το rendering στον χαρτη, οταν δεν ειναι κοντα σε σημειο για να δωσει εντολη να στριψεις κλπ. Οταν απενεργοποιησα αυτη την εξοικονομηση ενεργειας ολα δουλευαν ρολοι. Θεωρω οτι οι περισσοτεροι εχουν πιο δυνατο κινητο σε specs απο το δικο μου σημερα, οποτε δεν νομιζω οτι το navigon ειναι βαρυ. Μηπως συντρεχει ο λογος που μολις περιεγραψα. ?

Για το sygic λυπαμαι, μια εταιρια να δινει τοση μεγαλη εμφαση στα ωραια γραφικα (και ο λογος που το προτιμουν οι πιο πολλοι) και να ειναι τοσο αστοχο στον σχεδιασμο διαδρομης. (κατω απο το μεσο ορο θα ελεγα) Ειδα και το Link της νεας του εκδοσης (του sygic) πιο πανω, αλλα τιποτε δεν αλλαξαν ως προς τον αλγοριθμο υπολογισμου διαδρομης. Απλα βελτιωσαν μενου, γραφικα κλπ.

Το route66 που νομιζω ειναι Trial ενος μηνα θα το δοκιμασω για να δω τι ψαρια πιανει.

Οποτε εκτος απο το Sygic και το CoPilot δινει free τις βασικές λειτουργίες. Να υποθεσω οτι οι καμερες ταχύτητας ειναι σε ολα επι πληρωμή?

Με τους χαρτες της Navigon δεν ειχα την καλύτερη σχεση επι εποχών Becker GPS. Πανε πολλα χρονια ομως, ισως να εχουν βελτιωθεί πολυ, δεν το γνωρίζω.

Το Sygic δουλεύει με TomTom χαρτες και για εμενα αυτο ειναι ενα ατου ακόμα.

Ανεξαρτήτως τιμης, ποιο σας εχει βολεψει καλυτερα, ποιο εχει τους καλύτερους χαρτες για Ελλαδα?

κανένα από αυτά, Πάνο, "είχα βρει" το Dont'Panik, ήταν απίστευτα απλό και εύχρηστο!!!!