Pluribus [Apple TV+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 8 33.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 3 12.5%
  • Καλή

Votes: 5 20.8%
  • Μέτρια

Votes: 5 20.8%
  • Κακή

Votes: 3 12.5%

• Total voters
    24
Που δεν σκοτώνουν ούτε μυρμήγκι, αλλά πετάνε 10 άτομα με το AF1 και άλλα 2 με κάθε μεγάλο αεροπλάνο. Γενικά, λογική μηδέν για την ώρα. Άμα αρχίσω όμως, θα πέσουν spoiler και άστο καλύτερα. Αφού σας αρέσει, πάσο.
Αυτό με τα ζώα που δεν τα σκοτώνουν αλλά τρώνε τα κοτόπουλα ναι.. δεν το έπιασα ούτε εγώ .. το ότι πετάει καθένας με το δικό του α/Φ είναι γιατί ο καθένας έχει ότι θέλει μιας και είναι όλοι ένα. Το πρόβλημα για μένα είναι αλλού. Από τη στιγμή που όλα είναι γνωστά τι θα εφεύρουν για να προχωρήσει η υπόθεση. Γιατί είναι ήδη τελειωμένη από το πρώτο επεισόδιο

Αυτό με τα ζώα που δεν τα σκοτώνουν αλλά τρώνε τα κοτόπουλα ναι.. δεν το έπιασα ούτε εγώ .. το ότι πετάει καθένας με το δικό του α/Φ είναι γιατί ο καθένας έχει ότι θέλει μιας και είναι όλοι ένα. Το πρόβλημα για μένα είναι αλλού. Από τη στιγμή που όλα είναι γνωστά τι θα εφεύρουν για να προχωρήσει η υπόθεση. Γιατί είναι ήδη τελειωμένη από το πρώτο επεισόδιο
Προφανώς η "επανάσταση" από την εκνευριστική είναι μια πιθανή επιλογή. Γενικά, πολλά μπορούν να κάνουν, δεν είναι εκεί το πρόβλημα μου. Το ότι σε κόσμο δισεκατομμυρίων, κανένας δεν φαίνεται να δουλεύει στα χωράφια, για να έχουν να φάνε ή ξαφνικά σταματήσανε τα πάντα να μετακινούνται και ο κόσμος φαίνεται παντελώς άδειος ή , ή , ή.
Άσε που το concept σου επιτρέπουν να πηδάς όποιον/α και ότι γουστάρεις ή παίρνεις το AF1 ή ένα υπερατλαντικό αεροπλάνο μόνος σου, γιατί απλά το θέλεις είναι γελοίο. Ειδικά όταν ελάχιστοι έχουν την δυνατότητα, μιας και όλοι οι άλλοι είναι ένας οργανισμός ουσιαστικά και δεν έχουν ατομική γνώμη.

Για να δούμε το 3 σήμερα, μπας και.

η επιστημονικη φαντασια σε σειρες, μπορει ευκολα να καταντησει γελοια... δεν ειναι το breaking bad - BCS που ηταν ενα πραγματικο σεναριο με ανατροπες κλπ

• Like
Reactions: skysound
Το τριτο αδιαφορο ως βαρετο, μονιμως γκρινιαρα η ξανθια χωρις να γινεται τιποτα με κερασακι την χειροβομβιδα, ας πουμε δεν εχει την περιεργεια να ρωτησει την κοπελια που εχει τη γνωση ολης της ανθρωποτητας (π,χ, προεδρους μεγαλων κρατων κορυφαιους επιστημονες κλπ κλπ) διαφορα πραγματα? παρα μονο να ειναι στραβωμενη? θα πει καποιος αυτη ετσι ηταν κ πριν το γεγονος οκ κ μεις τι να κανουμε?

Το τριτο αδιαφορο ως βαρετο, μονιμως γκρινιαρα η ξανθια χωρις να γινεται τιποτα με κερασακι την χειροβομβιδα, ας πουμε δεν εχει την περιεργεια να ρωτησει την κοπελια που εχει τη γνωση ολης της ανθρωποτητας (π,χ, προεδρους μεγαλων κρατων κορυφαιους επιστημονες κλπ κλπ) διαφορα πραγματα? παρα μονο να ειναι στραβωμενη? θα πει καποιος αυτη ετσι ηταν κ πριν το γεγονος οκ κ μεις τι να κανουμε?
Προφανώς λόγω σεναρίου, αλλιώς δεν θα έβγαινε ούτε 2 επεισόδια, γίνονται τα περισσότερα, αλλά

"Μου λες ότι θα κάνουμε ότι ζητήσεις, ακόμα και να σου δώσουμε ατομική βόμβα, και εσύ δεν ζητάς βρείτε τρόπο να αναστρέψετε αυτό που κάνατε για όποιον θέλει. Και μετά δώστε την επιλογή εάν θέλει να επιστρέψει. Αλλά κάθεσαι και ψάχνεις επιστήμονα που δεν έχει αλλάξει. Και παίρνεις τον άλλο που δεν μιλάει Αγγλικά και ξέρεις ότι δεν θέλει να μιλήσει σε κανένα, και αντί να του δώσεις να καταλάβει ότι είσαι και εσύ το ίδιο, μιλάς σαν καθυστερημένο και μετά τον βρίζεις. Άσε την γελοιότητα με το, θέλω τα sprouts μου, και αυτοί ξαναγεμίζουν όλο το σουπερμάρκετ για να κάνουμε τηλεόραση και αστειάκι. "

Γενικα το σηριαλ, ειναι ενα αλμα λογικης- μα εντελως ομως.

Το δεχομαστε λογω ειδους-επιστημονικη φαντασια.

Μενει να δουμε ποσα απο αυτα τα αλματα θα εξηγηθουν καπως η εαν θα παραμεινουν ωστε να τα ερμηνευει ο καθενας μας οπως νομιζει.

Μεχρι τωρα, ειναι απο αυτα που παρακολουθεις για να δεις μεχρι που θα φτασει η βλακεια τους.... :cool:

"Κανείς λογικός δεν είναι τόσο χαρούμενος», και μόνο αυτή η φράση εξηγεί την κάτα μερικούς εκνευρίστηκη στάση της μονιμως γκρινιάρας ξανθιάς. Και εγώ βρίσκω καλά άλματα λογικής αλλά δεν είναι ένα σενάριο λογικής. Κατά την άποψη μου είναι ένα σενάριο που κρύβει πολλά eastern eags που περιμένω να αποκαλυφθούν. Σκεφτείτε μόνο ότι το story εξελίσσεται στην ίδια περιοχή με τον breaking bad και το better call Saul. ...

"Κανείς λογικός δεν είναι τόσο χαρούμενος», και μόνο αυτή η φράση εξηγεί την κάτα μερικούς εκνευρίστηκη στάση της μονιμως γκρινιάρας ξανθιάς. Και εγώ βρίσκω καλά άλματα λογικής αλλά δεν είναι ένα σενάριο λογικής. Κατά την άποψη μου είναι ένα σενάριο που κρύβει πολλά eastern eags που περιμένω να αποκαλυφθούν. Σκεφτείτε μόνο ότι το story εξελίσσεται στην ίδια περιοχή με τον breaking bad και το better call Saul. ...
έτσι νομίζω κι εγώ. Κατ αρχήν δεν ξέρουμε τίποτα για τους "εμείς". το περιστατικό με τη χειροβομβίδα προσφέρει
μια σοβαρή ένδειξη ότι πρόκειται για ηλίθιο.

προφανως και δεν μπορει να ειναι χαρουμενη με αυτο που συμβαινει οφειλει ομως να το παλεψει για να μην προλαβει να γινει σαν αυτους κ να τους επαναφερει αντ αυτου καθεται κ γκρινιαζει
κ γω κατι τετοιο φανταζομαι αλλα στο τριτο επεισοδιο παρα λιγο να τα γεννησω εγω...
έτσι νομίζω κι εγώ. Κατ αρχήν δεν ξέρουμε τίποτα για τους "εμείς". το περιστατικό με τη χειροβομβίδα προσφέρει
εγω θα τους παρομοιαζα με το ai μπορει να κανει παπαδες αλλα μπορει να κολλησει σε κατι απλο επειδη εχει συγκεκριμενες "εντολες"

• Like
Reactions: klamia71
Τείνω προς την εξήγηση που δίνει ο φίλος FINIX. Κάτι σαν το άι που σκοπός του είναι να σε κρατάει όχι μόνο χαρούμενο αλλά και αφοσιωμένο. Εξελιγμένο αλλά ηλίθιο σε θέματα σαν και αυτό. Χωρίς όρια ούτε προς την ευφυΐα ούτε προς την ηλιθιότητα. Σκεφτείτε την ανθρωπότητα σαν μια μυρμήγκοφωλιά . Οι άνθρωποι δεν ζούνε στα σπίτια τους ( δεν ξέρουμε που ζούνε ακόμα) γι'αυτό καταφθάνουν σε χρόνο ρεκόρ όπου τους πει το master mind. Ελπίζω και θέλω να αποκαλύψει πολλά στη συνέχεια γιατί έχει φτιάξει το υπόβαθρο να το κάνει. Αλλιώς......

Last edited:
  • Wow
  • Like
Reactions: takisot and belial
Τείνω προς την εξήγηση που δίνει ο φίλος FINIX. Κάτι σαν το άι. Εξελιγμένο αλλά ηλίθιο σε θέματα σαν και αυτό. Χωρίς όρια ούτε προς την ευφυΐα ούτε προς την ηλιθιότητα.
Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον, που λέει και ο Εκκλησιαστής. Στο μυθιστόρημα του 1930 Last and First men ο Olaf Stapledon περιγράφει μια εισβολή απο τον Άρη που σχεδον εξολοθρεύει την Ανθρωπότητα. Οι εισβολείς είναι νοήμονα σύννεφα αερίων που έχουν τη δυνατότητα να συγχωνεύουν τη συνείδηση τους-αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το άθροισμα της νοημοσύνης τους, είναι ο μέσος όρος.

Όταν σου λένε ότι ένας πιτσιρικάς ξέρει ότι ένας χειρούργος, ένας οδηγός fedex μπορεί να πετάξει αεροπλάνο και πάει λέγοντας, γιατί όλοι ξέρουν ότι ξέρει όλη η ανθρωπότητα, δεν μπορεί να ισχύει αυτό που λέτε.
Μια ατομική βόμβα, είναι μια πυρηνική βόμβα. Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να χρειάζεται κάποιος μια πυρηνική βόμβα. Ούτε αυτοί που της έχουν τώρα δεν τις χρειάζονται και δεν πρέπει να είσαι έξυπνος για να το ξέρεις. Το να λες λοιπόν ότι εάν πραγματικά την θέλεις, θα το συζητήσουμε, είναι γελοίο σαν concept, τι να κάνουμε. Απλά για κάτι χαζοαμερικανάκια που μόλις ξέρουν να διαβάζουν, το θεωρούνε αστείο και δικαίωμα του 2nd amendment. The right to bear arms.

Eιδα το πρωτο επισοδειο. Οποτε κραταω μικρο καλαθι, δεν θα την πατησω οπως το Αλιεν να βαθμολογησω εαν δεν το δω μεχρι τελους, (εαν το δω τελικα).

Ενα το καλο το κρατουμενο, μου θυμιζει παλια ΣιΦι, τυπου πρασινος πλανητης (καμμια σχεση το σεναριο, "τυπου" λεω). Οπου κατι συμβαινει ξαφνικα στη γη και με σχεση με καποια μακρυνη οντοτητα και φαινονται να ερχονται τα πανω κατω.
Και αλλο ενα το θετικο, η σκηνοθεσια, σκηνογραφια, φωτογραφια. Φαινονται επιπεδου σινεμα. Η ισως πρεπει πλεον το σινεμα να παιρνει αναφορα τις σειρες...

Το αρνητικο τωρα. Η ηθοποιος αυτη με εκνευριζει. Οι μιμησεις της, οι εκφρασεις της, ολο αυτο το αμερικανικο στις γκριματσες της. Τελικα δεν παω την φατσα της. Αλλα αν η ιστορια λεει, τοτε θα το δω.

P.S.
Προς το παρων δεν προσπαθω να δωσω καμμια λογικη εξηγηση. Θα περιμενω το τελος για να καταλαβω το ολο νημα και να καταληξω αν ειναι μια ευφυης σειρα η μια μουφα. Μεση κατασταση δεν θα εχει.
Προς το παρων (1 επισοδειο) το μονο που ξερω ειναι οτι με μια επεμβαση "εξωθεν", σε σχεση με μια διακυματικη διαστημικη επαφη, η ανθρωποτητα μεταβληθηκε σε κοινωνια Γκεσταλτ. Αλλα τελειως οχι κατι προξυ που υπαρχουν ηδη.
Οποτε τα πανω κατω.
Να δουμε πως θα το εξηγησουν και πως θα ανταπεξελθουν αυτοι πυ δεν ειναι σε αυτην την κατασταση.
Και τι θα γινουν ολοι οι υπολοιποι.
Μπορει να ανοιχτει πεδιαδα για τα κυρια φιλοσοφικα ερωτηματα. Τι ειναι η ζωη, η ελευθερια, η ευτυχια κλπ

Last edited:
Και εννοειται οτι με το καλημερα, η πρωταγωνιστρια πρεπει να ειναι απαραιτητα λεσβια ...

Και εννοειται οτι με το καλημερα, η πρωταγωνιστρια πρεπει να ειναι απαραιτητα λεσβια ...
Ε καλά... Είναι προφανώς απαράβατος όρος των συμβολαίων ότι θα υπάρχει τουλάχιστον ένας τέτοιος χαρακτήρας σε κάθε σειρά είτε εξυπηρετεί την πλοκη είτε όχι. ...

Και στο "The beast in me" που αρχισα εχουμε χωρισμενο ...ζευγαρακι - ειχαν υιοθετησει και μικρο!