Pluribus [Apple TV+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 5 31.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 3 18.8%
  • Καλή

Votes: 4 25.0%
  • Μέτρια

Votes: 2 12.5%
  • Κακή

Votes: 2 12.5%

• Total voters
    16
Δεν έχω δει ακόμη ούτε ένα επεισόδιο και περιμένω να βγει όλη η σειρά για να την πάω fast forward από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα ..

Το the leftovers ειναι διαμάντι και στο τελευταιο επεισόδιο, σε συνδυασμό με την καταπληκτική μουσική, με πήραν τα ζουμιά. Το ότι σε κάποιον αρέσει το breaking bad και το pluribus και οχι το leftovers για εμένα είναι red flag για την σειρά.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα χαζού ή έξυπνου.
Ας μην πάμε εκεί.
Κάτι που για κάποιους είναι σκουπίδι, για άλλους είναι αριστούργημα.
Εκεί είναι η μαγεία της προσωπικής γνώμης και οπτικής.
Θέλεις να μας εξηγήσεις λοιπόν, με τι δικαιολογία, εκτός από το να κερδίζουν χρόνο επεισοδίου, επαναλαμβάνεται το μήνυμα, και η σπασίκλα δεν έχει ζητήσει να το βγάλουν? Αυτή ντε που εκνευρίζεται με όλα και δεν έχει υπομονή και τα ξέρει όλα και έχει καταπληκτικές σκέψεις γιατί είναι συγγραφέας, και, και ,και.
Και άντε, να δεχτούμε ότι δεν το σκέφτηκε, εμείς γιατί πρέπει να το ακούμε όλο κάθε φορά? Ας την δείχνουν να περιμένει μετά την πρώτη φράση, ξέρουμε τι γίνεται, δεν είμαστε....
Μακάρι να υπάρχει έστω ένα ίχνος εξήγησης, ακόμα και από πλευράς μάρκετινγκ ή δεν ξέρω τι.

• Like
Reactions: klamia71
Θέλεις να μας εξηγήσεις λοιπόν, με τι δικαιολογία, εκτός από το να κερδίζουν χρόνο επεισοδίου, επαναλαμβάνεται το μήνυμα, και η σπασίκλα δεν έχει ζητήσει να το βγάλουν? Αυτή ντε που εκνευρίζεται με όλα και δεν έχει υπομονή και τα ξέρει όλα και έχει καταπληκτικές σκέψεις γιατί είναι συγγραφέας, και, και ,και.
Και άντε, να δεχτούμε ότι δεν το σκέφτηκε, εμείς γιατί πρέπει να το ακούμε όλο κάθε φορά? Ας την δείχνουν να περιμένει μετά την πρώτη φράση, ξέρουμε τι γίνεται, δεν είμαστε....
Μακάρι να υπάρχει έστω ένα ίχνος εξήγησης, ακόμα και από πλευράς μάρκετινγκ ή δεν ξέρω τι.

Δεν είμαι ο δημιουργός της σειράς.
Θα το δούμε στην πορεία.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δεν έχω δει ακόμη ούτε ένα επεισόδιο και περιμένω να βγει όλη η σειρά για να την πάω fast forward από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα ..

Το the leftovers ειναι διαμάντι και στο τελευταιο επεισόδιο, σε συνδυασμό με την καταπληκτική μουσική, με πήραν τα ζουμιά. Το ότι σε κάποιον αρέσει το breaking bad και το pluribus και οχι το leftovers για εμένα είναι red flag για την σειρά.

Δε νομίζω ότι ανήκουν αυτές οι σειρές στην ίδια κατηγορία.
Αλλά είναι οφ τοπικ ίσως, οπότε ας μείνει εκεί.
Ναι είναι αλήθεια ότι η υποδοχή της είναι μεικτή και μοιρασμένη. Θα δείξει, πιστεύω ότι είναι ακόμα νωρίς. Μπορεί να μας ξενερώσει όλους στο τέλος, μπορεί και να την αποθεώσουμε όπως το BB.

Εδώ να υπενθυμίσω σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το Breaking Bad λίγο έλειψε να μην ανανεωθεί για τον δεύτερο κύκλο του...
Συγκρίνεις τον 1ο κύκλο του Breaking με αυτό το "έκτρωμα"? Οι λόγοι που δεν θα είχε ανανεωθεί, δεν είχαν καμία σχέση με την ποιότητα του. Εδώ απλά ελπίζουν (ή ξέρουν στα ενδότερα), ότι ο δημιουργός θα το φτιάξει σιγά σιγά. Εγώ πιστεύω ότι δεν σώζεται και απλά θα το κάνουν τεχνητά hype μπας και.

Προσωπικά το επαναλαμβανόμενο μήνυμα μου φαίνεται υπέροχο εύρημα, είναι το capstone στο καταθλιπτικό σύμπαν που έχει χτίσει ο μάστορας. Αντίστοιχα πολύ καλή ιδέα μου φαίνεται το κοντραστ με το πως ζει την νέα του ζωή ο Ντιαμπατέ.

Προσωπικά το επαναλαμβανόμενο μήνυμα μου φαίνεται υπέροχο εύρημα, είναι το capstone στο καταθλιπτικό σύμπαν που έχει χτίσει ο μάστορας. Αντίστοιχα πολύ καλή ιδέα μου φαίνεται το κοντραστ με το πως ζει την νέα του ζωή ο Ντιαμπατέ.
Ton Ντιαμπατέ τον βλέπω ως υποψήφιο αυτόχειρα. Ζει το απόλυτο κενό, σα να ζει στο ολόγραμμα του Σταρ Τρεκ.

• Like
Reactions: Maestro
Το reference στο breaking bad / πίτσα στην σκέπη στην σκηνή με το drone και τα σκουπίδια / στύλος το ένοιωσες;

Ton Ντιαμπατέ τον βλέπω ως υποψήφιο αυτόχειρα. Ζει το απόλυτο κενό, σα να ζει στο ολόμγραμμα του Σταρ Τρεκ.
Κώστα, δεν υπάρχει σύγκριση. Εδώ μιλάμε για κανονικούς ανθρώπους, όχι ολογράμματα. Το κυριότερο είναι πόσο αντέχεις σαν άνθρωπος να βιάζεις ουσιαστικά όποιον θέλεις. Από εκεί και πέρα, οι εμπειρίες που μπορεί να έχει, δεν θα μπορούσαν ποτέ να αναπαραχθούν στο holodeck. Δεν νομίζω ότι τον ενοχλεί και ιδιαίτερα πάντως.

υ.γ. Μαυριτανός είναι, όχι Ινδός που έγραψε κάποιος.

Κώστα, δεν υπάρχει σύγκριση. Εδώ μιλάμε για κανονικούς ανθρώπους, όχι ολογράμματα. Το κυριότερο είναι πόσο αντέχεις σαν άνθρωπος να βιάζεις ουσιαστικά όποιον θέλεις. Από εκεί και πέρα, οι εμπειρίες που μπορεί να έχει, δεν θα μπορούσαν ποτέ να αναπαραχθούν στο holodeck. Δεν νομίζω ότι τον ενοχλεί και ιδιαίτερα πάντως.
Ίσως είναι και χειρότερα από το holodeck. Δεν υπάρχει ανταπόκριση, αντίσταση, ρίσκο. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να βαρεθεί να κερδίζει όλα τα παιχνίδα μπακαρά, να κοιμάται με όποια γυναίκα του γυαλίσει, να του φέρνουν ότι κοκτέιλ ζητήσει κλπ.

Ίσως είναι και χειρότερα από το holodeck. Δεν υπάρχει ανταπόκριση, αντίσταση, ρίσκο. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να βαρεθεί να κερδίζει όλα τα παιχνίδα μπακαρά, να κοιμάται με όποια γυναίκα του γυαλίσει, να του φέρνουν ότι κοκτέιλ ζητήσει κλπ.
Όπως είδες, αυτός ζητάει τι θέλει. Δεν είναι υποχρεωτικό να κερδίζει, εάν δεν θέλει. Αυτό που όντως δεν μπορεί να αποφύγει με τίποτα, είναι ότι τα λεφτά δεν έχουν πια καμία αξία, άρα και δεν μπορεί να νιώσει το συναίσθημα του να χάσεις κάτι ουσιαστικό. Το μοναδικό πράγμα που του έχει μείνει, το οποίο θα μπορούσε να "στοιχηματίσει¨ είναι η ζωή του και η αυτόνομη βούληση του.
Προσωπικά, εάν θα μπορούσα να απολαμβάνω απολαύσεις που δεν θα γινόταν ποτέ άλλοτε, μια χαρά θα ήμουν στην θέση του. Δεσμούς από ότι φαίνεται, δεν έχει για να κλαίει τι έχασε.
Και υπάρχουν τόσα πράγματα να δεις και να κάνεις στον κόσμο, που θέλεις 100 ζωές για να τα κάνεις, πόσο μάλλον να βαρεθείς.
Το βασικό, είναι να μην έχεις ενδοιασμούς και ενοχές. Δεν θα μπορούσαν όλοι να κάνουν αυτό που κάνει.

• Like
Reactions: AnDas and sgypnos
Παντως ειναι πρωτοτυπη ιδεα με πεδιο δοξης λαμπρο κ πανω κει χτυπαει στο οσα λιγοτερα ξερεις τοσο πιο πολλα θελεις να μαθεις οποτε ειναι εφυεστατη σαν συλληψη...κ ντορο κανει κ συζητησεις επι συζητησεων

Ενω ημουν διθυραμβικος μεχρι μετα το δευτερο επισοδειο, (η σκηνη εναρξης στο Μαροκο ειναι ανθολογιας... αλλα σαν σκηνη μονο τελικα) αλλα εκανα σαφες οτι κραταω πισινες, ναι ναι το εκανα, μετα το τριτο επισοδειο ειχα μια πτωση... αλλα καθετη.

Τιποτα το θετικο η που να μπουσταρει την ιντριγκα. Ολα γυρω απο τις ψυχολογικες καταστασεις της αχονευτης και τα καπριτσια της. "δε θελω δε θελω θελω.."
"Χεστηκαμεν" επρεπε να της ελεγαν οι "εξωγηινοι και να πηγαιναμε παραπερα. Αλλα μπα. Συνεχιζουμε στο ιδιο μοτιβο και δεν πολυσυμβαινει τιποτα.

Μπορω να πω οτι επιβεβαιωνονται οι επιφυλαξεις μου αλλα εχω υπομονη. Θα συνεχισω για να δω που το παει η αν ολο το συμπαν γυρναει γυρω απο τον ομφαλο ατης της ερωτευμενης γυναικας που δεν αντεχει ουτε να προφερουν το ονομα της αγαπημενης της.

Ευτυχως που δεν φηφισα απ' την αρχη οπως την επαθα με το Αλιεν.

• Like
Reactions: klamia71
Όπως είδες, αυτός ζητάει τι θέλει. Δεν είναι υποχρεωτικό να κερδίζει, εάν δεν θέλει.
Mα και να πει "Τώρα θέλω να χάσω" το παιχνίδι γίνεται το ίδιο ανούσιο. Το νόημα του παιχνιδιού είναι το απρόβλεπτο του πράγματος. Επίσης δε μπορεί να παίξει
Αυτό που όντως δεν μπορεί να αποφύγει με τίποτα, είναι ότι τα λεφτά δεν έχουν πια καμία αξία, άρα και δεν μπορεί να νιώσει το συναίσθημα του να χάσεις κάτι ουσιαστικό.
Άλλος ένας λόγος που κάνει το παιχνίδι ανούσιο. Ακόμη και η γενναιδωρία, και το χουβαρνταλίκι είναι άνευ ουσίας. Τι νόημα έχει να χαρίσεις 10 εκατομμύρια όταν είναι πλέον άχρηστα;
Το μοναδικό πράγμα που του έχει μείνει, το οποίο θα μπορούσε να "στοιχηματίσει¨ είναι η ζωή του και η αυτόνομη βούληση του.
Για να ασκήσεις την αυτόνομη βούληση σου θέλεις και αντιστάσεις, θέλει να έχεις βούληση ενάντια σε κάτι. Εδώ το μόνο που του έχει μείνει είναι η αυτοκτονία.
Προσωπικά, εάν θα μπορούσα να απολαμβάνω απολαύσεις που δεν θα γινόταν ποτέ άλλοτε, μια χαρά θα ήμουν στην θέση του. Δεσμούς από ότι φαίνεται, δεν έχει για να κλαίει τι έχασε.
Και υπάρχουν τόσα πράγματα να δεις και να κάνεις στον κόσμο, που θέλεις 100 ζωές για να τα κάνεις, πόσο μάλλον να βαρεθείς.
Τι απολαύσεις; Το σεξ; το έχει, αλλά που ξέρει αν η παρτενέρ του το απολαμβάνει κι αυτή; Μουσική; Εγώ στη θέση του θα έβαζα τη Συμφωνική της Βοστώνης να παίξει τη Συμφωνία των Χιλίων του Μάλερ, αλλά-θα ήμουν μόνος μου στο ακροατήριο. Θα πήγαινα στο Βρετανικό Μουσείο-αλλά με ποιον να το συζητήσεις;
Το βασικό, είναι να μην έχεις ενδοιασμούς και ενοχές. Δεν θα μπορούσαν όλοι να κάνουν αυτό που κάνει.
Ούτε αυτός θα μπορεί για πολύ να κάνει αυτό που κάνει.

• Like
Reactions: FINIX and sgypnos
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα χαζού ή έξυπνου.
Ας μην πάμε εκεί.
Κάτι που για κάποιους είναι σκουπίδι, για άλλους είναι αριστούργημα.
Εκεί είναι η μαγεία της προσωπικής γνώμης και οπτικής.

Για παράδειγμα το Leftovers που αναφέρθηκε, προσωπικά με άφησε αδιάφορο και με κούρασε. Άλλοι το θεωρούν άψογο και εξαιρετικό, όπως πχ η γυναίκα μου που ήταν και η αιτία που μαρτύρησα σε όλα αυτά τα επεισόδια.
Προσωπικές απόψεις είναι.
Και οφείλουμε να τις σεβαστούμε.
Όλες.
Διάλογο κάνουμε άλλωστε.

Δε διαφωνώ για τα βαθύτερα νοήματα, για τον σκεπτικισμό για τους παραλληλισμους. Και τα βλέπω όλα αυτά, αλλά άλλο αυτά και άλλο τα σκηνοθετικά τερτηπια μόνο και μόνο να γεμίσουμε τηλεοπτικό χρόνο για να βγούνε περισσότερα επεισόδια.
Και το λέω εγώ που στο 2-3 πρώτα επεισόδια με ενθουσίασε καθώς θίγει ένα σωρό προβληματισμούς ,θεωρίες και υπαρξιακά ερωτήματα. Αλλά με τις άλλες χαζομάρες υπονομεύει τα σημαντικά στα οποία μπορεί με επενδύσει. Ακόμα και η μεγάλη ανατριχιαστική ανακάλυψη της πρωταγωνίστριας πήγε με συνοπτικές διαδικασίες κουβά μέσα σε μια σκηνή και έμεινε μόνο ο λόγος ύπαρξης της σαν hook για το επόμενο επεισόδιο.

Έχουμε δει 4 επεισόδια και είμαι ενθουσιασμένος! Νιώθω ότι ο χρόνος τρέχει νεράκι όταν το βλέπω, σε σημείο που ψάχνω να δω μηπως το επεισόδιο ήταν 20λεπτο.
Φανταστική ιδέα που αν και χιλιοειπωμένη, το spin είναι τόσο πρωτότυπο που μας κάνει να το βλέπουμε όλοι από μια τελείως διαφορετική οπτική γωνία.
Επίσης έχει τόσα να πει πάνω στον καμβά της ατομικότητας vs συλλογικότητας αλλά και πόσο καλύτερη θα μπορούσε να ήταν η ζωή μας.

Πραγματικά καταπληκτικό!

Οσο την βλεπω αυτη τη σειρα τοσο γουσταρω περισσοτερο. Ο δημιουργος μας δειχνει με φοβερη ακριβεια πως δουλευει ο κοσμος του, ενω ταυτοχρονα βλεπουμε σε real time τον τροπο σκεψης της πρωταγωνιστριας. Δεν γινονται λογικα αλματα, δεν υπαρχει στιγμες "don't worry about it, that's how it works", ολα εχουν μια λογικη
Ολα αυτα ΚΑΙ ενα υποβαθρο πανω στο οποιο μπορουν να γινουν ενα σωρο φιλοσοφικες συζητησεις; Ονειρο ζω μην με ξυπνατε!