Pmc fb1. Με τι να τα ταίσω που τα ακούω πεινασμένα?

Θανάση αν θες ψάξε στις αγγελίες του AVSite ίσως και εδώ δεν θυμάμαι.
Μαζί με κάποια Sonus Faber το έδινε, έχει καιρό. Απο τη στιγμή που δεν επιτρέπεται έξω, δεν θα ήθελα να το κάνω ούτε με pm, καταλαβαίνεις...

αν δεν τα καταφέρεις να το βρεις εννοείται θα βοηθήσω.

Περιμενε να πουλησω τον Unico 100!:Banane0:
Πολυ θα ηθελα να ακουγα το ζευγαρι αυτο, μιας και τα ηχεια σου ηταν μεσα στις επιλογες μου (μεχρι που προεκυψαν απο το πουθενα τα 805ς!). Σαλονικη ε; και Πανοραμα ε;(υποθετω, λογω ονοματος). χμ...κερνας πατσα μετα;

Και οι Densen λεπτόηχοι είναι χαμηλά. Αν πάσχει το σύστημα του θανάση απο σώματα χαμηλά μάλλον δεν θα είναι η καταλληλότερη επιλογή.

Για τον Κ2 μου φαίνεται και μένα παράξενο να μην τα οδηγεί (βλέποντας τα specs 8Ω και 90db/1m, λαμβάνοντας υπόψιν και τις απαιτήσεις του transmission line άντε να ζητάνε γύρω στα 100-150W (για χώρους σαν του Θανάση).
Ο K2 με 500VA και 125W/8Ω - 190W/4Ω γιατί να μη βγάζει μπάσο? κάτι άλλο συμβαίνει πιστεύω.

Προσωπικά όσα pmc έχω ακούσει δεν τα βρήκα του γούστου μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μεταξύ των κορυφαίων ηχείων βέβαια.
Απλά μπορεί και ο Θανάσης να αρχίζει να έχει ίδιο γούστο, ή
να ζητάει κάτι παραπάνω απο το βαθύ και καθαρό μπάσο, ή
να μην κάθησαν καλά στο χώρο του ή... ή... ή... αμέτρητοι παράγοντες.

Τώρα πρέπει να προσέξει πολύ να ακούσει ότι αγοράσει στο χώρο του, αλλιώς μπλέκει σε περιπέτειες.

Ας δοκιμάσει πολλά ρεύματα (τύπου nad κτλ), ας δοκιμάσει και ενισχυτές τύπου xindak (μην λέμε συνέχεια τα ίδια για τους κινέζους βρε παιδιά χωρίς να έχουμε ακούσει) που είναι βαρβατίλα χαμηλά και ικανοί σε ρεύματα και ας αποφασίσει.

Με αφορμη το ποστ του Νικου να κανω καποιες διευκρινησεις γενικα.

Ο kandy απλα δεν ξερουμε τι κανει απο δυναμικη ισχυ και δυστυχως αυτο το spec δεν το γραφει κανεις κατασκευαστης. Ημουν μπροστα και μαζι ακουσαμε με τον ενισχυτη του το PMC κ τον ρουφαγε, το volume εφτανε στις 12 η ωρα για να παρει δυναμικα. Δε μου φαινεται παραξενο, τα entry level ενισχυτικα εχουν συγκεκριμμενη σχεδιαση και λογω κοστους ειναι περιορισμενα να χρησιμοποιουν υποδεεστερα υλικα περα απο το τροφοδοτικο. Δυστυχως η τροφοδοσια δεν λεει απο μονη της την πασα αληθεια. Να φερω σαν παραδειγμα, ενας ενισχυτης των 2χ100 βατ με 500αρι τροφοδοτικο μπορει να εχει 2 τρανζιστορ ανα εξοδο και καποιος αλλος 4. Υπαρχει διαφορα σε αυτο που ακους.

Οσον αφορα αυτο που ειπα για λεπτοηχους ενισχυτες το ειπα σαν γενικη διαπιστωση γιατι αυτο παρατηρησα. Στο χωρο του αντιπροσωπου το συγκεκριμμενο ηχειο με λεπτοηχους ενισχυτες χαμηλα, οπως Lavardin, Norma IPA70, δεν κουνιεται, το βλεπεις να μην γεμιζει κ να μην εχει νευρο και η τονικοτητα να ξεφευγει προς τις υψηλες.

Στο χωρο του ειναι δυσκολο να μην εκατσαν τα συγκεκριμμενα ηχεια, αρκει να βρηκε μια σχετικα καλη, τη βελτιστη στο χωρο τοποθετηση.

Τους Nad τους ανεφερα γιατι ειναι ρευματα-μουσικοτητα σε πακετο "παρε κοσμε", τους Xindak δεν τους αναφερω γιατι απλα κουραστηκα, θα παρεξηγηθω κιολας, υπαρχει προκαταληψη σε μικρο ή μεγαλυτερο βαθμο με οτιδηποτε προερχεται απο Κινεζία, οποτε οτι και να πεις, η προκαταληψη φευγει μονο με την ρεαλιστικη δοκιμη των εν λογω μηχανηματων. Τα specs και ο ηχος τους μιλαει απο μονος τους, οποτε μενει καποιος να διαπιστωσει ιδιοις ωσι.

Last edited:
Θεσσαλονίκη ναι. Πανόραμα όχι (νέα παραλία μένω). Πατσάς ΟΧΙ!!! Κοντοσούβλια, γύρους, πίτσες, μπύρες ΝΑΙ! Και γιατί μετά και όχι κατά τη διάρκεια? έχεις πμ evam :)

Re: Απάντηση: Pmc fb1. Με τι να τα ταίσω που τα ακούω πεινασμένα?

Περιμενε να πουλησω τον Unico 100!:Banane0:
Πολυ θα ηθελα να ακουγα το ζευγαρι αυτο, μιας και τα ηχεια σου ηταν μεσα στις επιλογες μου (μεχρι που προεκυψαν απο το πουθενα τα 805ς!). Σαλονικη ε; και Πανοραμα ε;(υποθετω, λογω ονοματος). χμ...κερνας πατσα μετα;

Βαγγελη, εισαι θεομουρλος, χαχαχ :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pmc fb1. Με τι να τα ταίσω που τα ακούω πεινασμένα?

Βαγγελη, εισαι θεομουρλος, χαχαχ :grinning-smiley-043

Καλα, αν δεν μου "κατσουν" καλα τα ηχεια (οχι αμεσως εννοειται) και με αυτον, θα ξαναγυρισουν...Αθηνα!

Ο Θανασης με τι άκουσε τα fb1 και του άρεσαν? Δεν τα ακούσατε με κάποιον ενισχυτή αντίστοιχης κατηγορίας τιμής?

Ο Θανασης με τι άκουσε τα fb1 και του άρεσαν? Δεν τα ακούσατε με κάποιον ενισχυτή αντίστοιχης κατηγορίας τιμής?

Οχι, ο Θανασης εφερε τον δικο του ενισχυτη ο οποιος μπηκε κατευθειαν επανω για να ξεκινησει η ακροαση που κρατησε καμια ωρα τουλαχιστον. Του αρεσαν εκει αλλα προφανως ο χωρος του ειναι διαφορετικος οποτε ισως να εκθετει την αδυναμια του ενισχυτη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pmc fb1. Με τι να τα ταίσω που τα ακούω πεινασμένα?

Καλα, αν δεν μου "κατσουν" καλα τα ηχεια (οχι αμεσως εννοειται) και με αυτον, θα ξαναγυρισουν...Αθηνα!

...δεν εχω καμια αμφιβολια, χαχα, με συνοπτικες διαδικασιες οπως σε εχουμε συνηθισει. Κατσε στα αυγα σου βρε κ εξερευνησε λιγο το καινουριο ακουσμα. Σε φανταζομαι , ουτε τις κουτες δε θα χεις κρυψει, θα τις εχεις σε πρωτη θεση, αμεσα ευκαιρες, lol

Οπότε Παντέλο θεωρείς δεδομένο ότι ο Roksan δεν μπορεί να τα οδηγήσει, σωστά?

Σε μικρο "κανονικο" χωρο δε θα σου λειψει τιποτα. Σε μεγαλυτερους χωρους θες αλλα τελικα σταδια γιαυτα τα ηχεια. Εκει γεμιζεις τον ενισχυτη και δεν καταφερνεις να παρεις σταθμες με τα δυναμικα που μπορει να δωσει το ηχειο.

Όταν τα αγόρασα ήξερα πως θα χρειαστεί να αναβαθμίσω τα ενισχυτικά μου. Άκουσα και ηχεία που έδεναν κουτί με αυτόν τον ενισχυτή καλύτερα εκ των οποίων ήταν αυτά του bull (μαγικό αποτέλεσμα) αλλά τα προτίμησα γιατί μου κάνανε το κλικ βρε παιδί κι ας ήξερα πως με βάζουν σε μπελάδες... τι να πεις... λόξα. Τραβάτε με κι ας κλαίω.

Εχω μπερδευτεί ρε Παντέλο και Θανάση!

Ο χώρος που τα πρωτο-άκουσε ο Θανασης και τα διάλεξε, ήταν μεγαλύτερος απο το δικό του και τα άκουσε με τον roksan.
Eσύ Παντέλο λες ότι τον ρούφαγαν αλλά σε μικρότερους χώρους ("κανονικούς" που λέω και εγώ - σαν του Θανάση με λίγα λόγια) δεν λείπει τίποτα.

Άρα? Ποιο είναι το πρόβλημα με τον Roksan?

Μήπως να το ψάξεις Θαναση λίγο ακόμα με την τοποθέτηση? Ίσως με καλώδια ίσως και με τη πηγή μήπως δεν μάτσαρε κάτι σωστά εκεί?

Εχω μπερδευτεί ρε Παντέλο.

Ο χώρος που τα πρωτο-άκουσε και τα διάλεξε, ήταν μεγαλύτερος απο το δικό του και τα άκουσε με τον roksan.
Eσύ λες ότι τον ρούφαγαν αλλά σε μικρότερους χώρους ("κανονικούς" που λέω και εγώ - σαν του Θανάση με λίγα λόγια) δεν λείπει τίποτα.

Άρα? Ποιο είναι το πρόβλημα με τον Roksan?

Μήπως να το ψάξει λίγο ακόμα με την τοποθέτηση? Ίσως με καλώδια ίσως και με τη πηγή μήπως δεν μάτσαρε κάτι σωστά εκεί?

Τα ηχεια ηταν στημενα στο "μικρο" χωρο που ηταν στημενα και τα TB2i με το Norma περσι που ειχαμε παει με το club. Εκει μεσα το χαμηλο "κρατιεται" , δεν ειναι οπως στη σαλα που το ηχειο εχει 40 τμ μπροστυα του.

Δεν ξερω τι ζηταει ο Θανασης απο το συστημα του, ουτε το χωρο του ξερω, ουτε το πως παιζει μπορω να φανταστω. Γιαυτο και κανω καποιες διεκρινησεις γενικα για το ηχειο, και οχι συγκεκριμμενα για την περιπτωση του Θαναση. Μια χαρα ειναι τα καλωδια και η πηγη. Το συγκεκριμμενο ηχειο παντως ανεξαρτητως παραμετρων, για να παιξει αυτο που μπορει, θελει πιο ποιοτικη ενισχυση. Απο το συγκεκριμμενο ηχειο μπορεις να παρεις πολυ καλυτερη αναλυση και δυναμικα. Αυτα μπορω να πω μονο με σιγουρια.

Last edited:
ΟΚ ακόμα και αν είχα ακούσει το ηχείο να παίζει σωστά δεν θα είχα ακούσει τον roksan μαζί του και πολύ περισσότερο στο χώρο του Θανάση.
Υποθέσεις κάνω και εγώ, μήπως κατέβει κάποια ιδέα.

Ο χώρος στον αντιπρόσωπο πάντως που το ακούσατε είναι φαρδύτερος και πιο ανοιχτός απο του Θαναση, αν θυμάμαι καλά(ας επιβεβαιώσει ο θανάσης για αυτό).
Σε μήκος μάλλον είναι μικρότερος βέβαια.

Δεν ξέρω.
Προσωπικά θα έκανα κάθε είδους δοκιμή πριν δώσω τον roksan. Δεν είναι τυχαίος ενισχυτής και κάθε άλλο απο εισαγωγικό θα τον χαρακτήριζα.

παιζουν σιγουρα σωστα με bryston, νομιζω υπαρχουν και bryston μοντουλες που τα μετατρεπουν σε ενεργα....

.......... Available in either 60 or 120W versions, the Powerpac has been designed to turn the FB1 into a powered monitor which uses the internal passive crossover.
Αυτοενισχυόμενα, όχι ενεργά υπάρχει διαφορά...

...............
Απο τη στιγμή που δεν επιτρέπεται έξω, δεν θα ήθελα να το κάνω ούτε με pm, καταλαβαίνεις...

αν δεν τα καταφέρεις να το βρεις εννοείται θα βοηθήσω.
Με p.m. επιτρέπεται. Ελεύθερα!
Τα έχετε μπερδέψει, μου φαίνεται... :lehrer:

Το ξέρω Μιχάλη αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει να προτείνω κάτι στα "μουλωχτά".
Παρ'ότι δεν γνωρίζω καν τον πωλητή, μου έρχεται άσχημα. Θα προτιμούσα δημόσια.

Έχει διευκρινιστεί το θέμα - κανένα πρόβλημα.
Εξ άλλου του έστειλα ήδη το link, οπότε έκανα ήδη αυτό που δεν θέλω να κάνω...:BXVZCBXZ6:

:ernaehrung004:

Όταν τα αγόρασα ήξερα πως θα χρειαστεί να αναβαθμίσω τα ενισχυτικά μου. Άκουσα και ηχεία που έδεναν κουτί με αυτόν τον ενισχυτή καλύτερα εκ των οποίων ήταν αυτά του bull (μαγικό αποτέλεσμα) αλλά τα προτίμησα γιατί μου κάνανε το κλικ βρε παιδί κι ας ήξερα πως με βάζουν σε μπελάδες... τι να πεις... λόξα. Τραβάτε με κι ας κλαίω.

Θανάση thanks!!
Τα centi τα έχω σχεδιασει και εξελίξει για να μπορούν να προσαρμοστούς εύκολα σε ενισχυτές, χώρους ακούσματα
είναι απο τα καλύτερα μου ηχεία αν αναλογιστείς το κόστος τους.

Επειδη άκουσα τον roksan, το ...ενα PMC
τις επιθυμίες και ακουσματα του Θανάση
θεωρώ οτι χρειαζεται εναν γρήγορο ενισχυτή χαμηλά με αναλυτικές και μαλακές ψηλές.
Δεν θα εβαζα εναν ενισχυτή με σώματα γιατί τα έχει το ηχείο αλλά θα ηθελα να έχει ατάκα
όπως και δεν θα εβαζα εναν που έχει λίγη επιθετικότητα ψηλά γιατί γνωρίζω το τουίτερ που χρησιμοποιεί η PMC.

Tα unico έχουν κάποια στοιχεία, όπως και τα παλιά densen
μπορεί να ταιριάξει και ψηφιακός με λίγο ψαξιμο στον προ, ισως και λάμπα
Πραγματικά θα ηθελα να ακουσω το σετ απ με ενα SET ή με ενα καλό πους πουλ
όσο και να ακουγεται κάπως, ακουσα τα τρανμίσιον μου με σετ στα ~20W και δεν το φανταζόμουνα!!

Αυτοενισχυόμενα, όχι ενεργά υπάρχει διαφορά...

Σωστά. Χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν θα οδηγηθούν σωστά με ένα powerpac. Βγαίνει και σε 300Watt, αλλά δεν ξέρω αν χωράει να μπει στην πλάτη του ηχείου.