Και οι Densen λεπτόηχοι είναι χαμηλά. Αν πάσχει το σύστημα του θανάση απο σώματα χαμηλά μάλλον δεν θα είναι η καταλληλότερη επιλογή.
Για τον Κ2 μου φαίνεται και μένα παράξενο να μην τα οδηγεί (βλέποντας τα specs 8Ω και 90db/1m, λαμβάνοντας υπόψιν και τις απαιτήσεις του transmission line άντε να ζητάνε γύρω στα 100-150W (για χώρους σαν του Θανάση).
Ο K2 με 500VA και 125W/8Ω - 190W/4Ω γιατί να μη βγάζει μπάσο? κάτι άλλο συμβαίνει πιστεύω.
Προσωπικά όσα pmc έχω ακούσει δεν τα βρήκα του γούστου μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μεταξύ των κορυφαίων ηχείων βέβαια.
Απλά μπορεί και ο Θανάσης να αρχίζει να έχει ίδιο γούστο, ή
να ζητάει κάτι παραπάνω απο το βαθύ και καθαρό μπάσο, ή
να μην κάθησαν καλά στο χώρο του ή... ή... ή... αμέτρητοι παράγοντες.
Τώρα πρέπει να προσέξει πολύ να ακούσει ότι αγοράσει στο χώρο του, αλλιώς μπλέκει σε περιπέτειες.
Ας δοκιμάσει πολλά ρεύματα (τύπου nad κτλ), ας δοκιμάσει και ενισχυτές τύπου xindak (μην λέμε συνέχεια τα ίδια για τους κινέζους βρε παιδιά χωρίς να έχουμε ακούσει) που είναι βαρβατίλα χαμηλά και ικανοί σε ρεύματα και ας αποφασίσει.
Με αφορμη το ποστ του Νικου να κανω καποιες διευκρινησεις γενικα.
Ο kandy απλα δεν ξερουμε τι κανει απο δυναμικη ισχυ και δυστυχως αυτο το spec δεν το γραφει κανεις κατασκευαστης. Ημουν μπροστα και μαζι ακουσαμε με τον ενισχυτη του το PMC κ τον ρουφαγε, το volume εφτανε στις 12 η ωρα για να παρει δυναμικα. Δε μου φαινεται παραξενο, τα entry level ενισχυτικα εχουν συγκεκριμμενη σχεδιαση και λογω κοστους ειναι περιορισμενα να χρησιμοποιουν υποδεεστερα υλικα περα απο το τροφοδοτικο. Δυστυχως η τροφοδοσια δεν λεει απο μονη της την πασα αληθεια. Να φερω σαν παραδειγμα, ενας ενισχυτης των 2χ100 βατ με 500αρι τροφοδοτικο μπορει να εχει 2 τρανζιστορ ανα εξοδο και καποιος αλλος 4. Υπαρχει διαφορα σε αυτο που ακους.
Οσον αφορα αυτο που ειπα για λεπτοηχους ενισχυτες το ειπα σαν γενικη διαπιστωση γιατι αυτο παρατηρησα. Στο χωρο του αντιπροσωπου το συγκεκριμμενο ηχειο με λεπτοηχους ενισχυτες χαμηλα, οπως Lavardin, Norma IPA70, δεν κουνιεται, το βλεπεις να μην γεμιζει κ να μην εχει νευρο και η τονικοτητα να ξεφευγει προς τις υψηλες.
Στο χωρο του ειναι δυσκολο να μην εκατσαν τα συγκεκριμμενα ηχεια, αρκει να βρηκε μια σχετικα καλη, τη βελτιστη στο χωρο τοποθετηση.
Τους Nad τους ανεφερα γιατι ειναι ρευματα-μουσικοτητα σε πακετο "παρε κοσμε", τους Xindak δεν τους αναφερω γιατι απλα κουραστηκα, θα παρεξηγηθω κιολας, υπαρχει προκαταληψη σε μικρο ή μεγαλυτερο βαθμο με οτιδηποτε προερχεται απο Κινεζία, οποτε οτι και να πεις, η προκαταληψη φευγει μονο με την ρεαλιστικη δοκιμη των εν λογω μηχανηματων. Τα specs και ο ηχος τους μιλαει απο μονος τους, οποτε μενει καποιος να διαπιστωσει ιδιοις ωσι.