Pmc fb1. Με τι να τα ταίσω που τα ακούω πεινασμένα?

Πραγματικά θα ηθελα να ακουσω το σετ απ με ενα SET ή με ενα καλό πους πουλ

FB1i με Leben CS300, απλα τρεχει το δακρυ, και το απιστευτο, δεν λειπει το χαμηλο απο το πρωτο βατ. Βεβαιως δεν ενδεικνυται για εντασεις αντικοινωνικης συμπεριφορας, αλλα σε εντασεις λαγνειας ειναι κολαση..
Νικ, οτι και να πω για το centi ειναι λιγο, εξαλλου με ξερεις, ο,τι ειναι το λεω σταρατα, δεν χαιδευω αυτια. Το ηχειακι δεν χρειαζεται υποκοριστικο και ειναι ο ορισμος του all rounder σαν ηχος.

και γιατι δεν αγκαρευεις καποιον απο την diy να σου ραψει το κουστουμακι...?
αν εχεις αποφασισει να μεινεις με αυτα τα ηχεια τοτε θα μπορεις να φερεις τον ενισχυτη εκει που θελεις και ισως σου βγει και ποιο οικονομικα

Αφενός είναι άσχημη φάση γιατί μιλάμε για χοντρή αγγαρεία και αφετέρου γιατί θα μείνω με αυτά τα ηχεία αλλά όχι για πάντα ;)

Βάλε λάμπα για να ζωντανέψει,να γεμίσει και να γλυκάνει ο ήχος σου...

Aμαρτία να την πληρώσει την νύφη,ο συμπαθής ενισχυτάκος σου,αλλά έτσι που τάκανες...

Το θέμα τώρα,είναι να χάσεις το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Πήγαινε και τραμπάρισέ τον στον Ορφέα κι άκου με τα ηχεία σου κάποιες σχετικά φθηνές ΡΡ με 40-50 W.-ελπίζοντας να είναι όντως 8 ohm και 91db...

Κάτι τέτοιο σε μεταχειρισμένο με καινούργιες ή 100-200 ωρών λυχνίες κατά προτίμηση(με εγγύηση)...

http://www.orpheusaudio.gr/node/835
Σε ακριβότερο
http://www.orpheusaudio.gr/node/272

Last edited:
Στον bull ακούσαμε το ένα pmc συνδεδεμένο σε ένα κανάλι και το transmission του bull στο άλλο. Το Pmc ήταν ελαφρώς πιό αναίσθητο. αν θυμάμαι καλά μιλούσαμε για 89db του bull και για 88db τα pmc. Οπότε παίζουμε οριακά και μάλλον προς τα κάτω εκτός αν πάω σε τελικούς τσακιρίδηδες 80w. Ή κάνω λάθος? Βέβαια σε καθαρά λαμπάτο σεταπ φοβάμαι πως θα έχω τραγικό αποτέλεσμα στο home theater με λαμπάτα τελικά στάδια στα μπροστινά και τρανσιστοράτα στα υπόλοιπα κανάλια. Οπότε μάλλον υβριδικός.
Είναι ίσως λίγο "το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο" το θέμα με τη λάμπα. Και ο bull για "λαμπάκια" με έκοψε. Κάποια στιγμή μέσα στις γιορτές θα φέρει ο evam το unico 100 να τον ακούσουμε με τα Pmc. Νομίζω πως θα ξεκαθαρίσει το πράγμα αρκετά. Παίζει ο unison research unico se να παίζει πολύ χειρότερα από τον unico 100?
Στον ορφέα τα παιδιά μου ζήτησαν να πάω από εκεί τα ηχεία με ραντεβού σε πρώτη φάση και ακόμα δεν αξιώθηκα... Την επόμενη βδομάδα κάνω μια ψιλοεπεμβασούλα που θα δυσχεραίνει το κουβάλημα. Μάλλον θα τους κανονίσω λίγο μετά.
Ερώτηση, το θέμα του htpassthrough μπορεί να λυθεί και συνδέοντας τις εξόδους προενίσχυσης των μπροστινών ηχείων από τον avr με την είσοδο phono?

Αν κατάλαβα καλά το ποστ του Μπουλ, η εκτίμησή του για το είδος του ενισχυτή που χρειάζονται τα ηχεία διαφέρει λίγο απ' του Παντελή, όχι; (μπορεί να πρόκειται και για θέμα γούστου;) Γιατί διαβάζοντας την περιγραφή του, ακόμα και πριν το γράψει ο ίδιος, μου ξανάρθανε στο νου οι Densen. Και θα έλεγα DM-10 / B-150. Άντε βρες τους βέβαια.

Αν κατάλαβα καλά το ποστ του Μπουλ, η εκτίμησή του για το είδος του ενισχυτή που χρειάζονται τα ηχεία διαφέρει λίγο απ' του Παντελή, όχι; (μπορεί να πρόκειται και για θέμα γούστου;) Γιατί διαβάζοντας την περιγραφή του, ακόμα και πριν το γράψει ο ίδιος, μου ξανάρθανε στο νου οι Densen. Και θα έλεγα DM-10 / B-150. Άντε βρες τους βέβαια.

Απλα εγω πιστευω οτι θελει γρηγορο ενισχυτη που λεει και ο Μπουλ, αλλα οχι λεπτοηχο χαμηλα. Με λεπτοηχο χαμηλα οταν δινεις εντασεις το χαμηλο ναι μεν γρηγορο αλλα υπολειπεται του φασματος οποτε μετα τα μεσαια και τα υψηλα φευγουν μπροστα. Αυτο ακουσα εγω. Με ενισχυτη με σωμα αλλα και ατακα, ο οποιος εχει και τα ρευματα να "κρατησει" τα μεγαφωνα, ακουγονται πιο ισορροπημενα (πχ Bryston). Αυτα για τους ss ενισχυτες, στην λαμπα ειναι αλλο το εργο.

............................
Ερώτηση, το θέμα του htpassthrough μπορεί να λυθεί και συνδέοντας τις εξόδους προενίσχυσης των μπροστινών ηχείων από τον avr με την είσοδο phono?
Θα ρίξω μία ιδέα ακόμα: :idea:
Ξέχνα το htpassthrough. Ξεχώρισε πλήρως το κινηματογραφικό από το μουσικό σύστημα. Θα έχεις μεγαλύτερη ελευθερία στις επιλογές σου. Και περισσότερες δυνατότητες στην τοποθέτηση.

Το έχω κάνει και αναφέρομαι εδώ: :ciao:

Μπα χωροταξικά είναι απλά αδύνατο. Άσε που σε πρόλαβα καιπεριμένω τέλη της άλλης βδομάδας το Pmc tb 2 centre για κεντρικό.

Απάντηση: Re: Pmc fb1. Με τι να τα ταίσω που τα ακούω πεινασμένα?

Εχω την εντυπωση, απο οσα λετε, πως ενας Unico 100 με λαμπιτσα στη προενισχυση και μη "βαρια" χαμηλα θα του καθησει καλα. Ισως τον δοκιμασουμε σε λιγες μερες. Αυτα τα ηχεια τα ακουσα στον Μητσιωνη στο δεξιο, οπως μπαινουμε, χωρο με δικο του ενισχυτη, και ηταν πολυ καλα. Απλα επειδη φοβηθηκα το "μπουμαρισμα' λογω TL, και δεν τα πηρα:(

Το ηχοχρωμα του Ιταλου ταιριαζει στα γουστα του Θαναση, απλα δεν ειναι γρηγορος χαμηλα και αν αυτο το χαρακτηριστικο συνδιαστει με τη διαθεση που εχει το ηχειο να βγαλει ογκο χαμηλου, δεν ξερω πως θα παιξει. Μας λετε σε λιγες μερες.

Σε σένα θα μπουμαρανε. Όταν τα γύρισα στην στενή πλευρά του χώρου μου γινότανε κακός χαμός. Θαύματα δεν κάνει το atl θα τα ακούσεις και θα παίξουμε και με θέσεις για να σου φύγει η περιέργεια :)

Μπα χωροταξικά είναι απλά αδύνατο. Άσε που σε πρόλαβα καιπεριμένω τέλη της άλλης βδομάδας το Pmc tb 2 centre για κεντρικό.
...!!! :rolleyes: :blink:
Είσαι κρυφός μονιτοράκιας στο βάθος της καρδιάς σου, αλλά δε θες να το παραδεχτείς! :laugh:

Επικίνδυνο για μπουμάρισμα,αλλά χρειάζεται τα "βαρια" χαμηλά;:popcorn:

Επικίνδυνο για μπουμάρισμα,αλλά χρειάζεται τα "βαρια" χαμηλά;:popcorn:

Θεμα χωρου - σε μενα τωρα με τα 805ς ειναι ΟΚ, αλλα με δαπεδου και δη τριδρομο...

Γι αυτό το λόγο δεν πρόκειται να ψωνίσω χωρίς να τα ακούσω με βαρβάτο ενισχυτή στο σπίτι. Στη πλατεία πλευρά παίζουν ωραία και περιγραφικά κάτω αλλά λείπει o ενθουσιασμός ένα πράμα.

Απάντηση: Re: Pmc fb1. Με τι να τα ταίσω που τα ακούω πεινασμένα?

Γι αυτό το λόγο δεν πρόκειται να ψωνίσω χωρίς να τα ακούσω με βαρβάτο ενισχυτή στο σπίτι. Στη πλατεία πλευρά παίζουν ωραία και περιγραφικά κάτω αλλά λείπει o ενθουσιασμός ένα πράμα.

Εχει γουστο να ταιριαζει ο Χαρμαν 990!