Χαιρετώ την παρέα μιας και είναι το πρώτο μου ποστ.
Λοιπόν η οικογένεια θέλει να αγοράσει τελιόραση για το σαλόνι. Αυτή πρέπει να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:
* 37 inch (αυστηρά!)
* 1080p
* DVB-T
* Τιμή μέχρι 1400 ευρώ (και πολλά είπα)
Ευπρόσδεκτα είναι τα
* 100 Hz
* 10 bit χρώμα (αυτό ανά βασικό χρώμα είναι ε; δλδ το 24bit είναι 8bit)
* 24p
H τηλεόραση θα κάνει 2 δουλειές.
1. Θα δείχνει επίγεια κανάλια (σώωωπα)
2. Θα είναι συνδεδεμένη με PC για να δείχνει HD content και μη, gaming, satellite, web-browsing κλπ
Ωραία; Ωραία.
Ψάχνοντας σήμερα το βράδυ στο νετ βρήκα τις εξής τηλιοράσεις:
1. Toshiba 37X3030D
2. Sharp LC-37 XD1E
3. Amoi LC-37 AF1E
4. LG 37LY95
5. Toshiba 37Z3030D (αυτή κάνει 1625 αλλά μάρεσε)
ΕΣΥ ποιάν προτείνεις και γιατί;
Πριν μου απαντήσεις, γράφω μερικές σκέψεις.
1-5.Στην τοσίμπα μου άρεσε το πλήρες νταουνλόανταμπλ μάνουαλ το οποίο και μελέτησα. Με μπέρδεψε κάπως η υποστήριξη 24p
(24 FPS Compatible στην 37X, 24 FPS Compatible with 5:5 pull-down στην 37Ζ. Δηλαδή η άλλη δεν κάνει pulldown;;
Επίσης καλές ήταν οι δυνατότητες κροπ-στρετς που έχει, αλλά δεν είδα πουθενά να κάνει zoom σε βήματα όπως η σάμσουνγκ ενός φίλου.
2-3. Για τη σαρπ-αμόι δεν μπόρεσα να βρω ακριβή στοιχεία παρά μόνο τα βασικά που μου άρεσαν.
4.Στο φόρουμ αρκετοί λέτε μακριά από LG, δεν ξέρω γιατί. Στα σπεκς λέει ότι έχει φαρούτζα σκέηλερ, κάτι που ήχησε όμορφα στα αυτιά μου (έπιασε η διαφήμιση). Μήπως είναι καλή; Μην ξεχνάτε, θα βλέπω και mega-ant1-extra3 σε αυτή την tv!!!
Περιμένω με αγωνία βοήθεια γιατί μου'χουν πάρει τα αυτιά οι γονείς και όλη μέρα μου τηλεφωνούν μπας και βρήκα κάνα μοντέλο και έχω και εξεταστική και δεν μπορώ να διαβάσω.
Λοιπόν η οικογένεια θέλει να αγοράσει τελιόραση για το σαλόνι. Αυτή πρέπει να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:
* 37 inch (αυστηρά!)
* 1080p
* DVB-T
* Τιμή μέχρι 1400 ευρώ (και πολλά είπα)
Ευπρόσδεκτα είναι τα
* 100 Hz
* 10 bit χρώμα (αυτό ανά βασικό χρώμα είναι ε; δλδ το 24bit είναι 8bit)
* 24p
H τηλεόραση θα κάνει 2 δουλειές.
1. Θα δείχνει επίγεια κανάλια (σώωωπα)
2. Θα είναι συνδεδεμένη με PC για να δείχνει HD content και μη, gaming, satellite, web-browsing κλπ
Ωραία; Ωραία.
Ψάχνοντας σήμερα το βράδυ στο νετ βρήκα τις εξής τηλιοράσεις:
1. Toshiba 37X3030D
2. Sharp LC-37 XD1E
3. Amoi LC-37 AF1E
4. LG 37LY95
5. Toshiba 37Z3030D (αυτή κάνει 1625 αλλά μάρεσε)
ΕΣΥ ποιάν προτείνεις και γιατί;
Πριν μου απαντήσεις, γράφω μερικές σκέψεις.
1-5.Στην τοσίμπα μου άρεσε το πλήρες νταουνλόανταμπλ μάνουαλ το οποίο και μελέτησα. Με μπέρδεψε κάπως η υποστήριξη 24p
(24 FPS Compatible στην 37X, 24 FPS Compatible with 5:5 pull-down στην 37Ζ. Δηλαδή η άλλη δεν κάνει pulldown;;

2-3. Για τη σαρπ-αμόι δεν μπόρεσα να βρω ακριβή στοιχεία παρά μόνο τα βασικά που μου άρεσαν.
4.Στο φόρουμ αρκετοί λέτε μακριά από LG, δεν ξέρω γιατί. Στα σπεκς λέει ότι έχει φαρούτζα σκέηλερ, κάτι που ήχησε όμορφα στα αυτιά μου (έπιασε η διαφήμιση). Μήπως είναι καλή; Μην ξεχνάτε, θα βλέπω και mega-ant1-extra3 σε αυτή την tv!!!
Περιμένω με αγωνία βοήθεια γιατί μου'χουν πάρει τα αυτιά οι γονείς και όλη μέρα μου τηλεφωνούν μπας και βρήκα κάνα μοντέλο και έχω και εξεταστική και δεν μπορώ να διαβάσω.