Ποιά 37" 1080p;

Mitsoulas

New member
13 September 2007
9
Χαιρετώ την παρέα μιας και είναι το πρώτο μου ποστ.
Λοιπόν η οικογένεια θέλει να αγοράσει τελιόραση για το σαλόνι. Αυτή πρέπει να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:

* 37 inch (αυστηρά!)
* 1080p
* DVB-T
* Τιμή μέχρι 1400 ευρώ (και πολλά είπα)

Ευπρόσδεκτα είναι τα

* 100 Hz
* 10 bit χρώμα (αυτό ανά βασικό χρώμα είναι ε; δλδ το 24bit είναι 8bit)
* 24p

H τηλεόραση θα κάνει 2 δουλειές.
1. Θα δείχνει επίγεια κανάλια (σώωωπα)
2. Θα είναι συνδεδεμένη με PC για να δείχνει HD content και μη, gaming, satellite, web-browsing κλπ

Ωραία; Ωραία.

Ψάχνοντας σήμερα το βράδυ στο νετ βρήκα τις εξής τηλιοράσεις:

1. Toshiba 37X3030D
2. Sharp LC-37 XD1E
3. Amoi LC-37 AF1E
4. LG 37LY95
5. Toshiba 37Z3030D (αυτή κάνει 1625 αλλά μάρεσε)

ΕΣΥ ποιάν προτείνεις και γιατί;
Πριν μου απαντήσεις, γράφω μερικές σκέψεις.

1-5.Στην τοσίμπα μου άρεσε το πλήρες νταουνλόανταμπλ μάνουαλ το οποίο και μελέτησα. Με μπέρδεψε κάπως η υποστήριξη 24p
(24 FPS Compatible στην 37X, 24 FPS Compatible with 5:5 pull-down στην 37Ζ. Δηλαδή η άλλη δεν κάνει pulldown;;;) Επίσης καλές ήταν οι δυνατότητες κροπ-στρετς που έχει, αλλά δεν είδα πουθενά να κάνει zoom σε βήματα όπως η σάμσουνγκ ενός φίλου.

2-3. Για τη σαρπ-αμόι δεν μπόρεσα να βρω ακριβή στοιχεία παρά μόνο τα βασικά που μου άρεσαν.

4.Στο φόρουμ αρκετοί λέτε μακριά από LG, δεν ξέρω γιατί. Στα σπεκς λέει ότι έχει φαρούτζα σκέηλερ, κάτι που ήχησε όμορφα στα αυτιά μου (έπιασε η διαφήμιση). Μήπως είναι καλή; Μην ξεχνάτε, θα βλέπω και mega-ant1-extra3 σε αυτή την tv!!!

Περιμένω με αγωνία βοήθεια γιατί μου'χουν πάρει τα αυτιά οι γονείς και όλη μέρα μου τηλεφωνούν μπας και βρήκα κάνα μοντέλο και έχω και εξεταστική και δεν μπορώ να διαβάσω.

Καλως ηρθες στην παρεα φιλε Mitsoulas.

Τη Samsung LE40M86 γιατι δεν την εχεις στη λιστα σου, δεν σου αρεσει?

Απο αυτες που αναφερεις παντως παραπανω θα επαιρνα την Sharp προσωπικα. Εχει πολυ ευκρινη εικονα και πολυ καλη κινηση για LCD. Εαν την ρυθμισεις κιολας και την φερεις στα κανονικα της θα ειναι αψογη.

Φχαριστώ για την απάντηση φίλε panosxgr!
Η LE40M86 είναι 40 και θέλω κάτι στις 37". Τώρα που το είπες βρήκα την LE37M86B σε ένα eshop. Αυτή είναι καλύτερη και από την Sharp; Δεν είναι ότι δε μου αρέσει, απλή παράλειψη ήταν. Αν έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο μοντέλο, είμαι όλος αυτιά!!!

edit 1: H Amoi έχει και υποδοχή usb (διαβάζει λέει mpeg1-4,jpeg,mp3,wma. Άκου πράγματα)

edit 2: Τη βλέπω τη λαλακία να γίνεται και να παίρνουμε 32άρα με 1000ρικο, αλλά μέχρι να γίνει οριστικό ας μείνουμε στις 37.

Last edited:
LE40 εγραψα?? Την 37αρα εννοουσα, αλλα την βρηκες, οποτε ολα καλα.

Δυστυχως στις 37" τα μοντελα ειναι πιο περιορισμενα σε σχεση με τις 32" και τις 40-42". Εμενα σαν να μου φαινεται οτι τις περισσοτερες τις εχουμε αναφερει ηδη. Επομενως εαν θελεις 37", καποια απο αυτες θα ειναι η τελικη επιλογη σου.

Φχαριστώ για την απάντηση φίλε panosxgr!
Η LE40M86 είναι 40 και θέλω κάτι στις 37". Τώρα που το είπες βρήκα την LE37M86B σε ένα eshop. Αυτή είναι καλύτερη και από την Sharp; Δεν είναι ότι δε μου αρέσει, απλή παράλειψη ήταν. Αν έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο μοντέλο, είμαι όλος αυτιά!!!

edit 1: H Amoi έχει και υποδοχή usb (διαβάζει λέει mpeg1-4,jpeg,mp3,wma. Άκου πράγματα)

edit 2: Τη βλέπω τη λαλακία να γίνεται και να παίρνουμε 32άρα με 1000ρικο, αλλά μέχρι να γίνει οριστικό ας μείνουμε στις 37.

Εαν είναι ο μόνος λόγος η τιμή που προτιμάς την 37αρα, από την 40αρα το καταλαβαίνω αλλά εάν δεν είναι αυτός τότε θα είσαι πολύ καλύτερα με 3 ίντζες παραπάνω:award:

η ΑΜΟΙ, πωλείται από το μέλος Μιχάλη ΚΟΡ, στα 750 !!!, εάν δεν έχει πουληθεί νομίζω ότι είναι μια τίμια πρόταση

40 in my dreams. Όχι λόγω χρημάτων αλλά επειδή "είναι πολύ μεγάλη για το σαλόνι, δε δένει" κλπ. Πιο πιθανό σενάριο είναι 32 τώρα + βιντεοπροβολέα τα χριστούγεννα (δεν υπάρχει αισθητικό πρόβλημα με αυτόν από τους γονείς, ευτυχώς Παναγία μου).
Eki θενκς για την πληροφορία, θα το τσεκάρω.

3 μέτρα από τον καναπέ max. Δε φταίνε τόσο οι διαστάσεις όσο ο τρόπος σκέψης... Να φανταστείς στο άλλο σπίτι έχουμε 20άρα 4:3 στο σαλόνι.......

Απάντηση: Re: Ποιά 37" 1080p;

3 μέτρα από τον καναπέ max. Δε φταίνε τόσο οι διαστάσεις όσο ο τρόπος σκέψης... Να φανταστείς στο άλλο σπίτι έχουμε 20άρα 4:3 στο σαλόνι.......

Σκισε τη γατα και παρε 42"!!! :grinning-smiley-043 -bye-

Απάντηση: Re: Ποιά 37" 1080p;

LOL λέτε; Να σας δώσω ένα τηλ. να τους πάρετε να τους πείσετε; :D :D

Μια αποφαση ειναι, μην το σκεφτεσαι. Αλλαξε το username σου απο ΜΗΤΣΟΥΛΑΣ σε ΜΗΤΣΑΡΑΣ και ΟΡΜΑΑΑΑ!!!! :ADFADF1: :Banane0:

:grinning-smiley-043

Να παραγγειλεις καποια 42" και οταν ερθει, να πεις οτι εκανε λαθος ο πωλητης και που/πως να την γυριζουμε πισω :smileJap:

Πάντως αν είναι να μπει και προβολέας δεν νομίζω να είναι σωστό να υπερβείς το budget σου για την TV, ακόμα και τα 1080p που έχεις θέσει σαν standard είναι υπερβολικά.
Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις για οικονομική TV στις 32-37'' για παρακολούθηση τηλεοπτικού σήματος και άσε τις σοβαρές θεάσεις για το προβόλι.

Re: Απάντηση: Ποιά 37" 1080p;

Πάντως αν είναι να μπει και προβολέας δεν νομίζω να είναι σωστό να υπερβείς το budget σου για την TV, ακόμα και τα 1080p που έχεις θέσει σαν standard είναι υπερβολικά.
Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις για οικονομική TV στις 32-37'' για παρακολούθηση τηλεοπτικού σήματος και άσε τις σοβαρές θεάσεις για το προβόλι.
Το σκεπτικό σου είναι ενδιαφέρον, απλά οι hi-def με 1250-1300 ευρώ είναι δελεαστικές, πώς να το κάνουμε!!! Θα μου πεις βέβαια κάνε οικονομία σ'αυτό και επένδυσε σε κάτι άλλο. Δεκτόν!
Μήτσουλαςςςς όβερ εντ άουτ!

Φίλε μητσουλα κάνε ντου και πάρε 40"-42"!!!Κριίμα είναι να πάρεις 37"!!!
Και όπως λέει το τραγούδι(σε παρένθεση το ορίτζιναλ).
(Για να μπεις μες το club κανε ντου....)

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΒΙ ΚΑΝΕ ΝΤΟΥ!!!!

Kαι μενα 32" θελανε, εγω 40" στο τελος πηραμε 37".
Στην αρχη φωναζανε οτι ειναι μεγαλη,:slapface: μετα απο 3-4 μερες μας φαινοταν κανονικη και τωρα μας φαινεται μικρη...:tdown:

Kαι μενα 32" θελανε, εγω 40" στο τελος πηραμε 37".
Στην αρχη φωναζανε οτι ειναι μεγαλη,:slapface: μετα απο 3-4 μερες μας φαινοταν κανονικη και τωρα μας φαινεται μικρη...:tdown:

Εξελίξεις από το μέτωπο. Είδα τις 37άρες και αποφάσισα : AQUOS!
Επίσης πήγαν οι γονείς σε γνωστή αλυσίδα να δουν 32άρα και τους φάνηκε μικρή :Banane0::Banane0::Banane0: . Ουφ ξεϊδρωσα!

Τους φάνηκαν ενδιαφέρουσες. Δεν είναι απίθανο λοιπόν να κινηθούμε στις 40" τελικά... Να φανταστώ ότι ό,τι ισχύει πάνω-κάτω στις 37" ισχύει και στις 40"; Μήπως οι εταιρίες βγάζουν panels άλλων προδιαγραφών σε αυτή τη διάσταση;