Ποια 40αρα;

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
12,337
Νότια Μακεδονία
Καλησπερα. Επειδη η 28αρα crt παραδιδει το πνευμα της λεμε να αγορασουμε μια 40-42. Σε πρωτη επιλογη εχω την LG 42LM640S στα 600 και Μου εγινε προταση και για εκθεσιακο κομματι sony KDL- 40HX750 στα 620 και με πενταετη εγγυηση. Απο πρωτη ματια που ηταν διπλα διπλα η sony εδειχνε να εχει πιο ωραια εικονα, αν και καποια σπασιματα στην κινηση με παρεξενεψαν. Γνωριζω οτι εχει πανελ 200hz εναντι 50hz της lg αλλα τρια ειναι τα αρνητικα της sony. Το active 3D (εχουμε και αλλο μοντελο Lg με passive και το θεωρω ξεκουραστο)και χωρις γυαλια στη συσκευασια θα ανεβασει το κοστος. ο internet browser ειναι δυσχρηστος και γενικα απο συγγενικο προσωπο που εχω δοκιμασει κατι sony 46" η χρηση smart ηταν απελπιστικη και ο media player της ειναι περιορισμενος.
Απο την αλλη η Lg περα απο χαμηλοτερης ποιοτητας panel ισως εχει καποια προβληματα με θεματα μνημης σε καποια site στον browser αλλα ως smart την βρηκα πιο φιλικη.
Μπορω να κανω και την υπερβαση στο ποσο με δοσεις και να παρω την Lg 42lm670s που δινει και το magic motion wheel που οταν το δοκιμασα απλα ηταν ο,τι πιο ευχρηστο εχω δει σε smart.
Παραπανω σε ιντσες δεν θελω να παω. Μιλαμε για θεαση 2.5 μετρων και χωρο για 55" αλλα το budget δεν παει παραπανω.

Νομιζω ομως οτι με ενοχλουν πιο πολλα απο οτι μου αρεσουν στη sony. Σε crt μια ζωη sony ειχαμε αλλα στις lcd νομιζω οτι πουλαει ακριβα ονομα. Αν ειναι να την παρω και να μην χαρω τις smart δυνατοτητες και το 3d ποιος ο λογος να τα πληρωσω; Και επειδη εχουμε μια LG χωρις να με απογοητευει η εικονα της μαλλον Θα παω σε lg. Αξιζει η 670s τα παραπανω χρηματα απο την 640s;

Από την άλλη μεριά μπορεί να το δει κάποιος ανάποδα και να πει ότι η LG πουλάει φρου φρου και αρώματα ενώ το ουσιαστικό σε μια τηλεόραση είναι η εικόνα.

Αν και τα μενού όπως και το media player της 750 είναι αρκετά παρωχημένα είναι αλήθεια αυτό.

Πάρε την 640 , οι διάφορα με την 670 είναι ελάχιστη και κυρίως αφορά τον σχεδιασμό (χρώμα και πλαίσιο οθόνης).

Ναι οντως η μονη διαφορα που βρηκα στα τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι το Local Dimming στην 670s και δεν ξερω αν τα 150 που ζηταει παραπανω αξιζουν μονο γι αυτο(δεν τις εχω βαλει και διπλα διπλα για να ξερω σε τι βοηθαει). Ευχαριστω πολυ!

songless_bird ταινίες και αθλητικά βλέπεις;

Άποψη μου οτι Sony 40HX750 στα 620 με 5ετή είναι ευκαιρία.

Μονο ταινιες ,κυριως σειρες απο το νετ σε αρχεια mpeg4 και avi και τηλεοραση οταν εχει κανενα ντοκυμαντερ το nova. Η lg που εχουμε επανω απλα πεταω σε ενα usb το αρχειο και τους υποτιτλους και τα παιζει αψογα. Δεν θα ηθελα η sony να μου κανει νερα σε αυτο και να αγοραζω media player.

Τελικα κατεληξα στην 42lm670s. Μπορει να μην εχει ουσιαστικες διαφορες απο την 42lm640s αλλα διπλα διπλα αυτο το ασημι της 670 σε κερδιζει. Επισης θα επρεπε να αγορασω και το magic wheel οποτε η διαφορα τους θα ηταν στα 100 . Την περιμενω απο βδομαδα.