Ποιά ακουστικά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ακουστικά;

γιά οικιακό χρήση και λέγονται studio ?

Aυτό όντως είναι αντιφατικό αλλά...
http://www.headphone.com/products/headphones/full-size/akg-k-240-s.php
Έχουν και δικές τους μετρήσεις!

http://www.thomann.de/gr/akg_k_240_studio_kopfhoerer.htm?sid=a77fce192695ee0ad5b0b3a110674227

τα σκέτα πάντως μπασίζοντα δεν είναι. Είναι εξαιρετικά ισοροπημένα.

Μα το ξέρω (έχω διαβάσει για την ακρίβεια ουκ ολίγες φορές) πως τα παλιά AKG ήταν πάρα πολύ καλά.
Αλλά με όσα έχω διαβάσει για τα καινούρια συν το γεγονός ότι το πιθανότερο είναι να τα πάρω από ebay με προβληματίζει....

Είσαι Αθήνα ?
Όχι, αλλά μένω κοντά...
Έχετε να προτείνετε κάτι;-bye-

οντας κατοχος Κ240 και εχοντας 2 φιλους με home studio που χρησιμοποιουν κ270 και κ141 μπορω να πω οτι αν παρεις τα Κ141 θα χρειαζεσαι κατι παραπανω απο ακριβα componements για να πεις οτι ειναι (λιγα) γιαυτο που θες.
τα υπολοιπα που αναφερθηκαν δεν τα εχω ακουσει αρα γνωμη γιοκ.

Θα τα οδηγήσω με ιδιοκατασκευή (usb-dac και ενισχυτή ακουστικών). Η τροφοδοσία από μόνη της θα μου κοστίσει όσο μια καλούτσικη κάρτα ήχου και τα υπόλοιπα εξαρτήματα θα είναι καλής ποιότητας οπότε περιμένω να καταλήξω σε κάτι καλό (τουλάχιστον θα κάνω ότι μου περνάει από το χέρι για να πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα...).
Ευσεβείς πόθοι....

Αλλά εδώ δεν μιλάω για αέρινες μεσαίες, διάφανα πρίμα, τραγανό χαμηλό :flipout: και άλλους, παρόμοιου τύπου, χαρακτηρισμούς.
Μιλάω για απλά πράγματα, δλδ ενδεχόμενο μπασάτο υπεράνω του κανονικού χαρακτήρα που θα βγαίνει στην επιφάνεια ακόμα κι αν ακούω με το φτηνιάρικο mp3 player μου.

Μιάς και έχεις τα Κ240 μήπως τυγχάνει να είναι η studio (τελευταία) έκδοση ή είναι πιο παλιά;

Χαίρετε!

Εχω τα Akg k240 studio εδώ και κανα χρόνο και μπορώ να σας πω τα εξής:

Είναι ακατάλληλα γιά απλή ακρόαση μουσικής. Αυτό που λέμε να ακούσεις μουσική γιά να γουστάρεις. Ακόμη δεν εχω καταλάβει το γιατί.

Αλλά..

Είναι εξαιρετικά όταν κάνεις επεξεργασία μουσικής. Ακριβή και ισορροπημένα με έναν μικρό χρωματισμό από το πλαστικό τους περίβλημα στη μεσαία περιοχή (ο οποίος περιέργως δεν επηρεάζει την ακρίβεια τους).

Το αποτέλεσμα που θα πάρεις δεν θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις οταν το ακούσεις σε διάφορα ηχεία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ακουστικά;

Όχι, αλλά μένω κοντά...
Έχετε να προτείνετε κάτι;-bye-

αν ήσουν κοντά στη Θεσσαλονίκη θα σου έδινα τα δικά μου να τα δοκιμάσεις...
Και μετά ψάχνεις ebay...

Αν μου επιτρεψετε μια μικρη παρενθεση επειδη γραφουμε για ακουστικα.
Εχω 2 σετ Stax SR-X Mark 3 με τα κουτια τους SRD-6 και θελω να τα πουλησω.
Ποσο μπορω να τα δωσω? Ειναι σε καλη κατασταση, τα μαξιλαρακια ομως θελουν αλλαγμα αν θελουμε να τα κανουμε σαν καινουργια. Χαλανε τα ηλεκτροστατικα με το περασμα του χρονου? Παντως αυτα παιζουν καλα, δεν εχω σημειωσει κανενα λαθος.
Χαιρετησματα

Απάντηση: Re: Ποιά ακουστικά;

Αν μου επιτρεψετε μια μικρη παρενθεση επειδη γραφουμε για ακουστικα.
Εχω 2 σετ Stax SR-X Mark 3 με τα κουτια τους SRD-6 και θελω να τα πουλησω.
Ποσο μπορω να τα δωσω? Ειναι σε καλη κατασταση, τα μαξιλαρακια ομως θελουν αλλαγμα αν θελουμε να τα κανουμε σαν καινουργια. Χαλανε τα ηλεκτροστατικα με το περασμα του χρονου? Παντως αυτα παιζουν καλα, δεν εχω σημειωσει κανενα λαθος.
Χαιρετησματα

Σπύρο, όταν αποφασίσεις στείλε μου μία τιμή γιατί στάζουν μέλι...:worshippy:

Χμμμμμμ
Βοηθαω μια χηρα(!) που βρεθηκε με ενα παλιατζιδικο οταν πεθανε ο ανδρας της. Δεν ειναι δικα μου. Εχει 2 κομπλετ σετ και 2 ακουστικα ο ιδιος τυπος αλλα χωρις τους ανταπτορες τους.4 ακουστικα συνολικα. Ξερω οτι μπορουν να φιαχτουν καλυτερα πραγματα αντι για αυτους τους ανταπτορες.
Δυστυχως, το ενα απο αυτα ακουγεται ποιο χαμηλα στο ενα αυτι.
Γιαυτο ρωταω αν χαλανε με τον χρονο τα ηλεκτροστατικα η αν επισκευαζονται ευκολα. Αν θυαμαμαι καλα οταν τα δοκιμασα, το προβλημα υπαρχει μονο στο ενα ακουστικο.
Χαιρετησματα

Απάντηση: Re: Ποιά ακουστικά;

Χαίρετε!

Εχω τα Akg k240 studio εδώ και κανα χρόνο και μπορώ να σας πω τα εξής:

Είναι ακατάλληλα γιά απλή ακρόαση μουσικής. Αυτό που λέμε να ακούσεις μουσική γιά να γουστάρεις. Ακόμη δεν εχω καταλάβει το γιατί.

Αλλά..

Είναι εξαιρετικά όταν κάνεις επεξεργασία μουσικής. Ακριβή και ισορροπημένα με έναν μικρό χρωματισμό από το πλαστικό τους περίβλημα στη μεσαία περιοχή (ο οποίος περιέργως δεν επηρεάζει την ακρίβεια τους).

Το αποτέλεσμα που θα πάρεις δεν θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις οταν το ακούσεις σε διάφορα ηχεία.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφόρηση για τη συγκεκριμένη έκδοση των AKG240 (studio). :2thumb22sup:
Προσωπικά τα θέλω μόνο για μουσική και όχι ως εργαλείο δουλειάς.
Αν είναι να σταματήσω να ακούω τις κακές ηχογραφήσεις ή κάποια mp3s με υψηλή συμπίεση που υπάρχουν από τα πέτρινα χρόνια που δεν είχαμε πάνω από 20 γίγα σκληρό και δεν είχαμε ούτε και ένα αντιγραφικό...τότε τα ξεχνάω μεμιάς!

Δ. Παναγιωτίδης said:
αν ήσουν κοντά στη Θεσσαλονίκη θα σου έδινα τα δικά μου να τα δοκιμάσεις...
Και μετά ψάχνεις ebay...
Ευχαριστώ πολύ, αλλά μας χωρίζει μια κάποια απόσταση. -bye-
Αλλά και πάλι δεν θα ρίσκαρα να πάρω μεταχειρισμένα ακουστικά από ebay.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ακουστικά;

Ευχαριστώ πολύ, αλλά μας χωρίζει μια κάποια απόσταση. -bye-
Αλλά και πάλι δεν θα ρίσκαρα να πάρω μεταχειρισμένα ακουστικά από ebay.

να μη φοβάσαι...
εγώ πήρα έτσι και τα 340 και τα 1000.
Ήταν απλά ...καινούργια.
όχι εντελώς καινούργια.

Θα το σκεφτώ, αλλά ρε γμτ η πυρωδιά της κουτίλας είναι ωραίο πράμα. :BDGBGDB55:

Τα 340 είναι το προηγούμενο αντίστοιχο των τωρινών 530;
Πώς ακούγονται;

Εν τω μεταξύ, βλέπω να φέρνει το πλαίσιο τα Κ240!!!
Είχα δει πριν λίγο καιρό τα 530, πριν καμιά δεκαριά μέρες είδα τα 141.... ε! που θα πάει, θα φέρει και τα 240.

Re: Απάντηση: Ποιά ακουστικά;

Τα 340 ήταν η ναυαρχίδα της AKG τη δεκαετία του 80. Υβριδικά και μεγάλου μεγέθους, με δυναμικό γούφερ και μιντρέιντζ - τουΐτερ ελεκτρέτ (μόνιμα φορτισμένη ηλεκτροστατική μεμβράνη).

και ακόμα και 20 χρόνια μετά, παίζουν ´και βάζουν τα γιαλιά σε πολλές σύγχρονες σχεδιάσεις...-bye-

τα 701/601 είναι ανοικτά.
Καλή η απίστευτη ανάλυση και η έλλειψη χρωματισμών, αλλά για μπάσο μάλλον χρειάζομαι χωριστό ενισχυτή ακουστικών. Θα δω κάτι κινεζάκους με λαμπιόνια.

Τα 340 ήταν η ναυαρχίδα της AKG τη δεκαετία του 80. Υβριδικά και μεγάλου μεγέθους, με δυναμικό γούφερ και μιντρέιντζ - τουΐτερ ελεκτρέτ (μόνιμα φορτισμένη ηλεκτροστατική μεμβράνη).
:bang: Τη πέταξα δλδ την κοτσάνα...

Μου έχει δημουργηθεί όμως μια απορία.
ΟΚ, για να το λέτε όλοι, τα AKG είναι καλά ακουστικά (δεν είχα έτσι κι αλλιώς καμία αμφιβολία).
Τα sennheiser όμως (σε σχέση με τα AKG πάντα και για μοντέλα που έχουν γύρω στα 100e);
Έχουν κάποιο ενοχλητικό χαρακτηριστικό και δεν έχει αναφερθεί σχεδόν κανείς σ'αυτά, ή απλά είναι η γνωστή κολοκυθόπιτα;
Μια σύντομη λίστα με τα +/- των AKG και των sennheiser θα βοηθούσε πάρα πολύ.
Βέβαια υπάρχει και η λύση της ακρόασης (τλχστν για sen είναι πιθανό), αλλά δεν νομίζω πως με 5' θα μπορούσα να καταλάβω ποιο μου ταιριάζει περισσότερο.

@send
Ο beresford έχει πυκνωτές (για dc blocking) στην έξοδο για τα ακουστικά;
Υπάρχει κάποιο link που να το δείχνει "ξεκοιλιασμένο";

@send
Ο beresford έχει πυκνωτές (για dc blocking) στην έξοδο για τα ακουστικά;
Υπάρχει κάποιο link που να το δείχνει "ξεκοιλιασμένο";

δεν δοκίμασα να τον ανοίξω ακόμη, εάν είναι απλώς θέμα βιδών, θα τον ανοίξω και θα σηκώσω τις φωτογραφίες σε ξεχωριστό θέμα. Πάντως γνωρίζω ότι ο κατασκευαστής σβήνει τα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί. Να κάνω λες τη δουλειά μου με τπτ αλλαγές op-amp στην έξοδο ακουστικών;

δεν δοκίμασα να τον ανοίξω ακόμη, εάν είναι απλώς θέμα βιδών, θα τον ανοίξω και θα σηκώσω τις φωτογραφίες σε ξεχωριστό θέμα. Πάντως γνωρίζω ότι ο κατασκευαστής σβήνει τα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί. Να κάνω λες τη δουλειά μου με τπτ αλλαγές op-amp στην έξοδο ακουστικών;

Μιας και είναι το μπάσο που σου λείπει, συνήθως "μυρίζει" μέτρια τροφοδοσία. Με το άλλο μεγάλο σου τροφοδοτικό, το μπάσο ακούγεται ίδιο;
Ίσως μπορείς να βελτιώσεις την τροφοδοσία των τελεστικών που είναι αρκετά απλούστερο απ' την αντικατάστασή τους.

Σαν φορτίο τα ΑΚG δεν είναι κι ότι πιο εύκολο κι ευαίσθητο. Τα περισσότερα portable players δεν μπορούν να οδηγήσουν τα δικά μου (240df) σε "χορταστικές" στάθμες. Χρειάζονται καλύτερη ενίσχυση.

Κάποιες φορές η αυξημένη ανάλυση σε ένα σύστημα αρχικά φαίνεται σαν να του αφαιρεί μπάσο, αν και είναι απλά καθάρισμα, αλλά δεν νομίζω να είναι αυτή η περίπτωσή σου με την εμπειρία που ήδη έχεις...

Το επόμενο στάδιο μετά απ' την συνήθεια της ανάλυσης των ακουστικών, είναι να αρχίσουν τα ηχεία σου να σου φαίνονται θαμπά. Απλά αγνόησέ το! -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ακουστικά;

Η Sennheiser είναι εταιρία καταξιωμένη στα studio με δεκαετίες παρουσίας. Απλά δεν αναφέρθηκε εδώ γιατί έτυχε οι περισσότεροι που γράφουν να μην έχουν Sen.

Οπότε τα HD555 να τα θεωρήσω μια καλή επιλογή;
Γιατί το κακό με τα AKG είναι πως ενώ έχουν τα κορυφαία Κ701 και Κ601 μετά ακολουθούν τα Κ530 (πολυβραβευμένα μεν αλλά η σχεδιάση τους είναι περισσότερο ημίκλειστου τύπου παρά ημιανοιχτού...και με χαλάει λίγο η λευκή έκδοση :afro: ) και στο χάσμα που δημιουργείται δεν υπάρχει εναλλακτική.
Οπότε μόνο αν φύγουμε από τα καινούρια μοντέλα και πάμε στα μεταχειρισμένα υπάρχουν και άλλες προτάσεις εκτός των Κ530. Κάτι τέτοιο όμως δεν το βλέπω με καλό μάτι, για διάφορους λόγους (ρίσκο, καθυστέρηση παραλαβής λόγω Χριστουγέννων είναι οι δύο βασικότεροι)

Από τα λίγα που έχω δει για το DAC σου, ένα καλό σταθεροποιημένο γραμμικό τροφοδοτικό, αντί για το SMPS που δίνει ο κατασκευαστής, θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του αν δεν έχεις πρόθεση να κάνεις άλλου είδους παρεμβάσεις, αν και απ'ότι θυμάμαι το έχεις ήδη κάνει.

Αν θες να επέμβεις δραστικά (και σε τρώει...το χέρι σου), έχεις κάποιες γνώσεις από ηλεκτρονικά (ή κάποιος φίλος), και έχεις το κουράγιο να το πειράξεις, άλλαξε τους πυκνωτές της τροφοδοσίας που έχει το DAC με καλύτερης ποιότητας και ίσως μεγαλύτερης χωρητικότητας (χωρίς υπερβολές όμως).

Aν τώρα το στάδιο εξόδου για τα ακουστικά έχει πυκνωτές για να μποκάρει το dc (εκτός κι αν έχει κάποιο κύκλωμα τύπου virtual ground ώστε να μην είναι απαραίτητοι οι πυκνωτές) η μόνη βελτίωση είναι να αντικατασταθούν με μεγάλης χωρητικότητας και της καλύτερης δυνατής ποιότητας ώστε να χρωματίζουν όσο γίνεται λιγότερο τον ήχο.

Μια επίσης καλή βελτίωση είναι προσθήκη (αν υπάρχει χώρος ή αντικατάσταση εφ'όσον ήδη υπάρχουν) μικρών ηλεκτρολυτικών (πχ 100-220μF), πλαστικών (1-2.2μF) και κεραμικών (100nF συνήθως) πυκνωτών που φιλτράρουν την τάση τροφοδοσίας δίπλα από κάθε τελεστικό.

Αλλαγή τελεστικών μόνο αν είσαι σίγουρος πως είναι ίδιου τύπου (πχ. μην αντικαταστήσεις τελεστικό με FET στην είσοδο με κάποιον χαμηλού θορύβου με BJT στην είσοδο).

Όσο για την έξοδο των ακουστικών ο κατασκευαστής λέει για 0.7W ανά κανάλι οπότε με την τροφοδοσία των 12V το πιθανότερο είναι ή να είναι υλοποίηση με διακριτά, ή με κάποιο ολοκληρωμένο, ή με κάποιο τελεστικό με δυνατότητα να δώσει γύρω στα 150mA! Aπό το ψάξιμο που έχω κάνει κατά καιρούς τέτοιοι τελεστικοί (ή απομονωτές) υπάρχουν αλλά δεν νομίζω να είναι είδος εν αφθονία, οπότε στην τελευταία περίπτωση δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές επιλογές (στις δύο πρώτες δεν έχεις σχεδόν καμία εναλλακτική για να επέμβεις εσωτερικά...).

Πριν αρχίσουν όμως οι κανιβαλισμοί άστα να στρώσουν(ακουστικά και dac), και δώσε χρόνο στον εαυτό σου μέχρι να συνηθίσεις τον ήχο τους.
Ε! μετά βλέπεις αν θα πας σε ξεχωριστό Η/P amp ή θα κάνεις τις βελτιώσεις στο ήδη υπάρχον.-bye-