Ποια @@@@ βαλανε φωτια παλι ;;;;;

Ακριβώς!!
Δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για όλους μας ούτε φυσικά για την πατρίδα όπως πολύ σωστά λες...
Δεν είναι όμως ιδιαίτερα δύσκολο αρκεί να το θέλουν...

Υ.Γ Κάποτε σκέφτηκα οτι και Άγιο να βάλεις να ασχοληθεί με την πολιτική....
δυστυχώς κι'αυτός θα "χαλάσει"..

PETRAN said:
Ας κάνουν κάτι της προκοπής γι'αυτην την χώρα....
Δεν βαρέθηκαν να την βιάζουν τόσα χρόνια πια???
Δεν με νοιάζει ποιοί θα είναι!!
Κόκκινοι μπλέ πράσινοι...ας είναι όποιος θέλει...
Ας κάνουν όμως κάτι σοβαρό επιτέλους γι'αυτήν την χώρα!!!

οντως εχεις δικιο !!!!!

ας κανουν κατι καλο επιτελους !!!!
κοκκινοι πρασινοι μπλε ασπροι μαυροι ......
ολοι τα ιδια σκ@τα .......

πως να βαλουν λεφτα στην τζεπη....... :slapface: :slapface:

οταν βγαινει ο Ρουσοπουλος και και ο υπουργος τουρισμου και λενε οτι ΧΑΡΗΣ στην κυβερνητικη κοινιτοποιηση και σχεδιασμο μπορει να ειχαμε μεγαλη καταστροφη αλλα δεν θρυνησαμε ανθρωπινα θυματα ....... τοτε καταλαβαινει κανεις πως μας δουλευουν ΑΙΣΧΡΑ !!!!!

ο Ελληνικος Λαος φταιει τελικα ...... οχι η κυβερνηση του !!!!!!

Ο λαος !!!!!! Αυτος φταιει ........ :slapface: :slapface:

αυτος ..... που σε λιγο καιρο θα βγει με το σημαιακι στο χερι να χειροκροτει τον καθε γελειο υπουργο και βουλευτη που τον γραφει επανηλιμενα στα @..........@ του τοσο καιρο !!!!!!!!!!! :slapface:

Για την πατρίδα απο Τρυπες:

Πηδά γύρω από μεγάλους στρατώνες
φυλάξου από ανύπαρκτους εχθρούς
βράδια παρέα μ' εφιάλτες στους κοιτώνες
μέτρα το χρόνο με άρρωστους σφυγμούς

Για την πατρίδα κι όλους αυτούς
που δεκάρα για σένα δεν δίνουν
για γυναίκες παιδιά, κουφούς και τυφλούς
που κατάμουτρα στους δρόμους
σε κοιτάν και σε φτύνουν

Κάνε πίσω ήρθε ο καιρός να ξεχάσεις
όσα ως τώρα νόμιζες απλά
στις τουαλέτες τα όνειρα σου θα ξεράσεις
θα χαλαρώσεις και θα μπεις στη σειρά.

Για την πατρίδα κι όλους αυτούς
που δεκάρα για σένα δεν δίνουν
για γυναίκες παιδιά, κουφούς και τυφλούς
που κατάμουτρα στους δρόμους
σε κοιτάν και σε φτύνουν.

εδω ....... βγαινει ο παγκαλος και το λεει δημοσια !!!!!!

διαλυσαμε τη χωρα !!!!!!

(βεβαια το λεει απο καημο που τον διωξαν οχι απο φιλοτιμο !!!!!!!!)

να δουμε ποτε θα το πουνε και ετουτοι ......
η περιμενουν να την εξαφανισουν ;;;;;;;

αισχος παντως ΑΙΣΧΟΣ που ουτε στη χαλκιδικη να μιλησουν με τον κοσμο που καηκε δεν πηγαν .......

μεινανε μακρυα απο τις φωνες και τα παραπονα ... Θεσαλονικη !!

ποιος τολμα !!!!!!!
ποιος εχει @.......@ απο αυτους να δει καταματα τους πληγεντες ;;;;;;;;

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν εχει .........

ουτε ΕΝΑΣ δεν παραιτηθηκε !!!!!

Ωραία τα συζητάμε.

Βρήκαμε και (κάποιους) απο τους υπεύθυνους.

Μπορούμε όμως, αν θέλουμε, να το χοντρύνουμε λίγο;

Τι εννοώ;

Άς μπεί κάποιος στο γκουγκλ έρθ ή σε κάποιο άλλο σύστημα δορυφορικής απεικόνησης και ας "σώσει" την εικόνα της Κασσάνδρας όπως ήταν προ πυρκαγιάς.

Άς το κάνει μετά 1-2 χρόνια, να δεί ποιός έκτισε πάνω στα καμένα και μετά να κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται... Γιατί δηλαδή, μόνο για τον Μπιν Λάντεν να ψάχνουν οι δορυφόροι;

Αλλά κάτσε λίγο ρε Έκτορα, υπάρχει πρόβλημα... Το θέμα γίνεται προσωπικό εναντίων συγκεκριμένων επωνύμων συνανθρώπων μας. Στο κάτω κάτω εμείς θα βγάλουμε το φίδι απο την τρύπα; Ρουφιάνοι θα γίνουμε για ένα κ@λοδάσος;

Άς ξανασυζητήσουμε λοιπόν μεταξύ τυρού και αχλαδιού για τον παράδεισο που κάηκε:ernaehrung004:

Και μιά και διάβασα και λύρικς θυμήθηκα ένα λιγότερο γνωστό, το κοινό σημείο είναι μάλλον ο σουρρεαλισμός των εικόνων με ένα τοπίο μετά την πυρκαγιά.

Τα κονκισταδόρικα αυτιά σου στις Ινδιάνικες ονειρέξεις μου
κρύβουν τον ήλιο, τον μαύρο ήλιο της νοτίας υπαίθρου,
όπου αγρότες με φόρμες δερμάτινες και τον ιδρώτα να λασπώνει,
όπως η γούνα του λαγού στο αίμα.
Σιγά - σιγά τελιώνουν οι νύκτες οι δικές μου,
θα έρθουν οι δικές σας;

(Λοστ μπόντις, δο ντίεση απο το CD "Ζωή")

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; Πόσα από τα σπιτια που κάηκαν ήταν 100% νόμιμα; Και πόσα χτίστηκαν μετά από προηγούμενη πυρκαγιά; Γιατί εκτός από χωριά, κάηκαν και οικισμοί μέσα στο δάσος, λέει το ρεπορτάζ... Πώς βρέθηκαν οικισμοί μέσα στο δάσος; αναρωτιέμαι εγώ... Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του Έκτορα πιο πάνω.

Και κάτι άλλο λίγο άσχετο αλλά σημαντικό. Δεν πετάξανε λέει τα CL-215 επειδή η καμπίνα των χειριστών δεν διαθέτει κλιματισμό, και έτσι αυτά τα αεροσκάφη δεν πετάνε όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι από 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω. Είναι λέει θέμα ασφάλειας. Και πολύ σωστά λέει γιατί οι πιλότοι δεν πρέπει να πετάνε σε απάνθρωπες συνθήκες. Εκεί στην ΕΑΒ όμως δεν πρέπει να παραιτηθεί κανείς; Τόσο άχρηστοι είναι όλοι τους που ούτε ένα σύστημα κλιματισμού δεν νιώθουν να φτιάξουν και να τοποθετήσουν περαν των αρχικών προδιαγραφών στα παλιά canadair;

Αστο Φώτη , μην το ψάχνεις ... για τα σπίτια είναι μεν καταπατήσεις , αλλά είναι και νόμιμα με απόφαση δικαστηρίου , αστο λέμε ...

Οσο για τα καναντερ αυτά έχουμε , αυτά χρησιμοποιούμε ... Η πυροσβστική έκανε την δουλειά της ... Οσο για το κλιματισμό εαν δεν υπάρχει πρόβλεψη για αυτό , δεν μπορεί να μπει εκ των υστέρων ... Αρα καινούρια αεροπλάνα , αλλά κανείς δεν ζητάει καινούρια αεροπλάνα γιατί κανείς δεν τα θεωρεί απαραίτητα ... Εσύ ποιος είσαι που τα θεωρείς απαραίτητα; με τι γνώσεις θα πεις ότι χρειάζεται αυτό και εκείνο; με την κοινή λογική πάω και φτιάχνω μία γέφυρα 40 εκατομύρια ανάμεσα σε 2 χωριά σε γκρεμούς ώστε τα 30 λεπτά να γίνουν 1 λεπτό , αλλά εγώ έχω τσεπώσει 8 εκατομύρια για πάρτη μου ... Και τα χωριά κερδίζουν και εγώ , τα λεφτά όμως είναι πάρα πολλά για 2 χωριουδάκια ... Νομίζω πως κατάλαβες το παράδειγμα μου ...

Σιγά που δεν μπορεί να μπει εκ των υστέρων κλιματισμός. Εδώ "πειράζουν" τα ακροφύσια των Mirage2000 στον κλιματισμό των καναντέρ θα κολλήσουν. Απλά δεν "προβλέπεται" να ασχοληθεί κάποιος καινοτομικά στην ΕΑΒ, όταν μπορεί να κατεβάσει πρόταση για αγορά των αναβαθμισμένων α/φων... Και ας πληρώνει ο μαλάκας ο φορολογούμενος.

Όσο για τα σπίτια, δεν είναι απλά καταπατήσεις ορισμένα. Είναι καταπατήσεις μετά από πυρκαγιές. Αυτό δηλαδή που υπονοεί ο Έκτωρ πιο πάνω ότι θα γίνει και τώρα. Γι αυτό έκανα και το σχόλιο.

Φώτη , ξέρουμε εαν έχουν μπει σε τόσο παλιά αεροπλάνα aircodition και να δουλεύουν σωστά; εγώ δεν ξέρω ... Γενικά όλο θέλουμε να αγοράζουν οι άλλοι και εμείς να μην ξοδευόμαστε ... Αυτά έχει η πυροσβεστική , αυτά θα χρησιμοποιήσει , εγώ δεν είδα κανένα χαρτί απο την πυροσβεστική να ζητάει νέα αεροπλάνα ...

Jos3ph said:
Φώτη , ξέρουμε εαν έχουν μπει σε τόσο παλιά αεροπλάνα aircodition και να δουλεύουν σωστά; εγώ δεν ξέρω ... Γενικά όλο θέλουμε να αγοράζουν οι άλλοι και εμείς να μην ξοδευόμαστε ... Αυτά έχει η πυροσβεστική , αυτά θα χρησιμοποιήσει , εγώ δεν είδα κανένα χαρτί απο την πυροσβεστική να ζητάει νέα αεροπλάνα ...

καποιος ομως πρεπει να τα ζητησει !!!! ετσι δεν ειναι ;;;;;;;

η η πυροσβεστικη η το λιμενικο η η ιδια η πολιτεια ......

δεν μας νοιαζει ποιος !!!!!!!

αεροπλανα θελουμε αυτη ειναι η ουσια .

Αυτός ο κάποιος για κάποιους λόγους δεν ζητάει ... Εκτός αμα ζήτησε και πήρε μούντζα ... Αμα δεν το κυνηγήσει δημοσιογράφος , δεν πρόκειται να μάθουμε ... Α, δεν υπάρχει δημοσιογράφος στην Ελλάδα ... ( είναι το slogan μου εδώ και 3-4 χρόνια )

Μα είμαστε σοβαροί; Δεν μπορούν να κάνουν μια απλή μετατροπή σε ολόκληρη την ΕΑΒ;;;

Τί πάει να πει αυτά εχουμε; Εδώ εκσυγχρονίζονται ολόκληρα φάντομ και παίρνουν ηλεκτρονικά συστήματα 3ης γενεάς και δεν μπορούν να κλιματίσουν μια καμπίνα σε ένα ιπτάμενο τροχοσπιτο που έχει cruise speed κάτω από τους 200 κόμβους; Δηλαδή για να καταλάβω, αν αυτά τα αεροσκάφη δεν πετάνε όταν έχουμε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών, πότε μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι θα πετάξουν, με τις θερμοκρασίες που πιάνουμε;

Το θέμα είναι ότι παντού επικρατεί μια κακή δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία ευθυνοφοβίας, καλοπέρασης και βολής. Τί είναι πιο εύκολο; Να βάλω τον κώλο μου κάτω και να σχεδιάσω μια μετατροπή για το παλιό μοντέλο, ή να προσπαθήσω να αγοράσω καινούργιο α/φος, και αν δεν μου εγκρίνουν τα κονδύλια να τα φορτώσω στην κακή κυβέρνηση που δεν μου δίνει λεφτά;

Φώτη είσαι μηχανικός και μπορείς να το κάνεις; πήγαινε στην πυροσβεστική κάνε πρόταση με καλές τιμές και κάντο ... Αλλιώς όλο λόγια θα είμαστε ...

Jos3ph said:
Φώτη είσαι μηχανικός και μπορείς να το κάνεις; πήγαινε στην πυροσβεστική κάνε πρόταση με καλές τιμές και κάντο ... Αλλιώς όλο λόγια θα είμαστε ...

και σιγα μη του πουνε ...... ναι αγορι μας ελα εσενα περιμεναμε !!!!!!
βαλε μας κλιματιστικα !!!!!!!

φωτη αν δεν εχεις το μεσο να σου δωσει οκ και καποιον καλο προμηθευτη που θα ζητησει την μιζα του ...... μην λες τιποτα !!!!

ειπαμε πολυ πιο ευκολο ειναι να λεμε δεν υπαρχουν κονδυλια ....

εμ βεβαια τοσοι κολοχαναδες που παιρνουν τρικουβερτους μισθους πως θα πληρωθουνε ;;;;;;;;;;;;;

που να βρεθει το χρημα ;;;;;;;;; οταν και αυτη η ( ταπεινη και σεμνη )
κυβερνηση συνεχιζει το ιδιο βιολι και εργο με την (σοσιαλιστικη ) κυβερνηση των πρωην κλεφτων !!!!!!!!!!!!! :slapface: :slapface: :slapface:

στο τελος δεν θα υπαρχουν ουτε δαση ........

ααααααααα και να μη ξεχασω να πω οτι η περιοχη στην Κασανδρα ΔΕΝ κυρησετε αναδασοτεα απο το Δημο Κασανδρας .......

αυτο λεει πολλα.........

Τζόζεφ, είμαι φορολογούμενος όπως όλοι μας και κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσω να απαιτώ τα λεφτά που πληρώνω στο κράτος να πιάνουν τόπο. Όλοι βγαινουν και μιλάνε για καταλογισμό ευθυνών. Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι το 50% των πυροσβεστικών μας α/φων δεν μπορεί να πετάξει μέσα στο καλοκαίρι (περίοδο που τα χρειαζόμαστε); Να βγει κάποιος να μου το πει στα ίσια. Δεν είναι θέμα το αν είμαι μηχανικός (που είμαι) αλλά το ποιος πληρώνεται, ποιος παίρνει πρωτοβουλίες, ποιος δίνει λύση στο πρόβλημα και ποιος πάει να το φορτώσει στην καμπούρα του άλλου.

Σημερα στο ΕΘΝΟΣ διαβασα αυτο :

ειναι οντως να αναρωτιεται καποιος ....
πως αφηνεις τον Παραδεισο αφυλαχτο και κοιμασε ;;;;;;;;;;

δεν απαντιεται αυτο το ερωτημα στον Γερμανο ..... διοτι ειμαστε στην οργανωση Ουγκαντα !!!!!!!!!!!!!

Πώς αφήσατε κάτι τόσο ωραίο στην τύχη του;

O Γερμανός Bόλφγκανκ Kαντζ ζει και εργάζεται στην Kασσάνδρα της Xαλκιδικής τα τελευταία 8 χρόνια. Mε έντονες οικολογικές ευαισθησίες, έχει «πονοκεφαλιάσει» πολλές φορές τη δημοτική αρχή, οργανώνοντας οικολογικού χαρακτήρα χάπενινγκ και καταγγέλλοντας στο πανελλήνιο επίπεδο οικολογικά εγκλήματα που διαπράττονται στην περιοχή.

Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, χειμώνα-καλοκαίρι, συνήθιζε να ανεβαίνει με το παλιό στρατιωτικό του τζιπ στο πευκοδάσος της Kασσάνδρας, απολαμβάνοντας το τοπίο και θυμώνοντας με τα σκουπίδια και την απουσία μέτρων προστασίας του.

«Aγαπώ αυτό τον τόπο κι ας με λένε ξένο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείς να αφήνεις στην τύχη σου κάτι τόσο ωραίο» μας είπε, απογοητευμένος που οι βόλτες του θα γίνονται στο εξής σε ένα μαύρο τοπίο.

και αυτα τα σκουπιδια ......... αχ αχ αυτα τα σκουπιδια που πονοκεφαλιαζουν !!!!!!

Last edited:
Eίναι κρίμα και έγκλημα πάντως να συμβαίνουν τέτοιες καταστροφές. Tεράστια οικολογική καταστροφή. Λυπάμαι επίσης όλο τον κοσμάκη που έχασε πολλά από αυτό. Mάλλον έχει καλύτερη προμήθεια η αγορά μαχητικών από την αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων...