Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

• Total voters
    0

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,426
Terra
Πολλές φορές στις κουβέντες μας ακούγονται σχόλια περί ψηφιακίλας της μίας τηλεόρασης έναντι της φυσικής, αναλογικής ποιότητας κάποιας άλλης, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που προέρχεται από τον χομπιστικό χώρο του ήχου και θέλει κάθε τι καλό να είναι αναλογικό και κάθε τι κακό να προέρχεται από τον χώρο του δυαδικού συστήματος... :p Μάλιστα πολλοί, φτάνουν σε σημείο να χαρακτηρίζουν ολόκληρες τεχνολογίες απεικόνισης, βάσει αυτών των κριτηρίων.

Είναι όμως έτσι; Αποτελεί η ψηφιακίλα ενός πάνελ εγγύηση για κακή εικόνα και τί την προκαλεί; Πώς προσδιορίζεται ο αναλογικός χαρακτήρας ενός ψηφιακού κατά βάση μέσου; Και στην τελική, αυτά που βλέπουμε για ψηφιακά ή αναλογικά στοιχεία στην ποιότητα της εικόνας, είναι όντως αυτά που νομίζουμε ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Ψηφίστε και ας σχολιάσουμε, για να δούμε σε τι συμπεράσματα θα καταλήξουμε... ;)

Γιατί βρε παιδιά ψηφίζετε ανώνυμα????...

Δεν λέω τι ψήφισα.........απλά επειδή είμαι ο 14ος που ψηφίζει...

...οι άλλοι 12 + 1 μας λένε και ένα σχόλιο...-bye-

Edit: Φτουυυ γρουσουζιά....

...πλέον που έχω σπίτι μου και τις 2 απαντάω χωρίς φόβο και πάθος η plasma!

Καλά που ρώτησα γιατί ψηφίζετε ανώνυμα...

....με τον Σάκη έπρεπε να πάει από το 13 στο 14...

...και ως δια μαγείας πήγε στο 18...:grinning-smiley-043

Edit: Μέχρι να γράψω 18...πήγε 19....

Τί γίνεται ρε παιδιά; LCD μόνο ένας;! :flipout:

Mέχρι στιγμής λοιπόν, οι Plasma σας φαίνονται πιο αναλογικές... :chinscratch:

Γιατί όμως; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της εικόνας δηλαδή που πιστεύετε πως κάνουν τις Plasma να μην έχουν ψηφιακίλα;

Ψήφισα plasma.

Θα πω γιατί, όπως το καταλαβαίνω. Τα τεχνικά θα τα αναλύσουν ο Γιάννης και ο Χρήστος. Την ψηφιακίλα στις LCD μου την δημιουργεί η υψηλή τους οξύτητα (είναι άλλο πράγμα από την ευκρίνεια), τα υπερκορεσμένα παστέλ χρώματα, η υπερβολική φωτεινότητα. Για να κάνω έναν παραλληλισμό θα χαρακτήριζα τις LCD και τις plasma σαν 2 γυναίκες. Η πρώτη βάφεται, μακιγιάρεται, κάνει τσαχπινιές, φοράει εντυπωσιακά ρούχα, γενικώς προσπαθεί να σου επιβληθεί. Η plasma, δεν κάνει τίποτ' από όλα αυτά. Σου ρίχνει μια ματιά και σου λέει: ''ξέρω ότι είμαι πιο όμορφη. Εδώ είμαι. Αν θέλεις, έλα να μου την πέσεις''.....

Ε, της την πέσαμε και ησυχάσαμε!!!!!:D:D

Να πώ για τις Panasonic (ενδιαφέρομαι κυρίως για την 42U10) ότι με έχουν προβληματίσει ιδιέταιρα... Διαβάζω τα καλύτερα στα forums αλλά και τα Reviews αλλά δεν τα έχω δεί πουθενά... Αν αγόραζα διαβάζοντας σίγουρα θα την προτιμούσα, αν όμως τις κρίνω με αυτό που βλέπω στα μαγαζιά θα ήταν η τελευταία μου επιλογή. Έλειψη οξύτητας, φωτεινότητας ακόμα και στην κίνηση σε τηλεοπτικό σήμα μου φάνηκε ότι υστερούσαν!!! Προσπάθησα 1-2 φορές να τις "φέρω" σε καλύτερο επίπεδο μέσω ρυθμίσεων αλλά δεν τα κατάφερα.

:grinning-smiley-043 -bye-

+1

δεν ψηφισα γιατι δεν μπορω... εξαρταται απο το τι συγκρινεις με τι και τις προσωπικες συνθηκες/παραμετρους του καθενος ...
Θα ηθελα να μαθω ομως οποιος ψηφισε LCD , τι τηλεοραση εχει...

Last edited:
Ψήφισα plasma.

Θα πω γιατί, όπως το καταλαβαίνω. Τα τεχνικά θα τα αναλύσουν ο Γιάννης και ο Χρήστος. Την ψηφιακίλα στις LCD μου την δημιουργεί η υψηλή τους οξύτητα (είναι άλλο πράγμα από την ευκρίνεια), τα υπερκορεσμένα παστέλ χρώματα, η υπερβολική φωτεινότητα. Για να κάνω έναν παραλληλισμό θα χαρακτήριζα τις LCD και τις plasma σαν 2 γυναίκες. Η πρώτη βάφεται, μακιγιάρεται, κάνει τσαχπινιές, φοράει εντυπωσιακά ρούχα, γενικώς προσπαθεί να σου επιβληθεί. Η plasma, δεν κάνει τίποτ' από όλα αυτά. Σου ρίχνει μια ματιά και σου λέει: ''ξέρω ότι είμαι πιο όμορφη. Εδώ είμαι. Αν θέλεις, έλα να μου την πέσεις''.....

Ωραιος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι θα πει "αναλογική"; Ποια μοιάζει περισσότερο στο τι βλέπαμε στις CRT τόσα χρόνια, ή ποια προσεγγίζει καλύτερα την πραγματικότητα;

Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι τόσο θέμα πάνελ, αλλά επεξεργασίας...
Θα ήθελα πολύ να δω για παράδειγμα μια samsung πλάσμα δίπλα σε μια samsung LCD να δείχνουν το ίδιο κανάλι...

Τι θα πει "αναλογική";

Πολύ σωστά το έθεσες το ζήτημα Γιώργο... :a0210:

Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε. ;)

@Xατζηγεωργίου: :grinning-smiley-043

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Ψήφισα plasma.

Ε, της την πέσαμε και ησυχάσαμε!!!!!:D:D

:adore::adore::adore:

Τι θα πει "αναλογική"; .......

Από εχτές που είδα αυτό το νήμα και εγώ αυτό σκεφτόμουν, και για αυτό άργησα να απαντήσω.
Αν εννοούμε πια παίζει καλύτερα το αναλογικό σήμα τότε σίγουρα είναι η Plasma.