Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

• Total voters
    0
Aναρωτιέμαι αν όντως φαίνεται σε όλους πιο αναλογική η εικόνα των Plasma ή ψηφίζουν μόνο πλασματάκηδες εδώ μέσα... :rofl:

Δύσκολο ερώτημα, αλλά και τα δύο μπορεί να συμβαίνουν.
Έτσι που έθεσες το ερώτημα, και εγώ πλάσμα θα ψήφιζα...

Τοσο φυσικη εικονα οσο η σειρα 5500 (W ή Ζ) των Sony δεν εχω ξαναδει. Φυσικη εικονα και ταυτοχρονα ψηφιακη δεν γινεται, αρα ψηφισα LCD μονο και μονο για τις τελευταιες LCD Sony.

Θα συμφωνήσω με τον Χατζ, όχι γιατί έχω plasma αλλά γιατί μου αρέσουν αυτά το πλάσματα

MonicaBellucci13.jpg

και όχι αυτά τα που μοιάζουν σαν work in progress !!!!!!!

cameron-diaz.jpg

:BDGBGDB55:-bye-

Aναρωτιέμαι αν όντως φαίνεται σε όλους πιο αναλογική η εικόνα των Plasma ή ψηφίζουν μόνο πλασματάκηδες εδώ μέσα... :rofl:

Εγώ πάντως ψήφισα plasma και έχω LCD. Οι LCD αν και έχουν ωραία εικόνα μου δίνουν κάπως την εντύπωση του ψεύτικου, του πολύ τεχνητού.

Τοσο φυσικη εικονα οσο η σειρα 5500 (W ή Ζ) των Sony δεν εχω ξαναδει. Φυσικη εικονα και ταυτοχρονα ψηφιακη δεν γινεται, αρα ψηφισα LCD μονο και μονο για τις τελευταιες LCD Sony.

Α ώστε εσύ ήσουν που ψήφισες LCD. Τι τον κοιτάτε βρε, απάνω του!!! :flipout::flipout::flipout::flipout:

είναι παράλογο να ψηφίσει κάποιος πάντως LCD σε αυτό το poll :laugh:

αντιτίθεται στους νόμους της φύσης!

Έχω πόλλές φορές προσπαθήσει να εξηγήσω, (χωρίς να τα καταφέρω) τι βρίσκω στην ''αναλογική'' εικόνα, με λίγα λόγια? το μαυρο της, τα ζεστά χρώματα της, τις στρογγυλεμένες γραμμές στις άκρες τις εικόνας, τελικά για πρόχειρο παράδειγμα? δείτε δυο καρτούν ένα παλιό αγαπημένο ντόναλντ ή road runner, (φτιαγμένα και ζωγραφισμένα στο χέρι) και μαζί ένα καινούριο απο αυτά τα εντυπωσιακά γιαπωνέζικα με τα φανταχτερά έντονα χρώματα του υπολογιστή! και ίσως! λέω ίσως! καταλάβεται την διαφορά!!!!!!
Ψήφισα plasma! όχι οτι έχει ''αναλογική'' εικόνα, μην τρελαθούμε!

Last edited:
:damnyou::damnyou:-bye-
Από LCD ναι ίσως η μόνη. W5500

Re: Απάντηση: Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Έχω πόλλές φορές προσπαθήσει να εξηγήσω, (χωρίς να τα καταφέρω) τι βρίσκω στην ''αναλογική'' εικόνα, με λίγα λόγια? το μαυρο της, τα ζεστά χρώματα της, τις στρογγυλεμένες γραμμές στις άκρες τις εικόνας, τελικά για πρόχειρο παράδειγμα? δείτε δυο καρτούν ένα παλιό αγαπημένο ντόναλντ ή road runner, (φτιαγμένα και ζωγραφισμένα στο χέρι) και μαζί ένα καινούριο απο αυτά τα εντυπωσιακά γιαπωνέζικα με τα φανταχτερά έντονα χρώματα του υπολογιστή! και ίσως! λέω ίσως! καταλάβεται την διαφορά!!!!!!
Ψήφισα plasma! όχι οτι έχει ''αναλογική'' εικόνα, μην τρελαθούμε!

Δηλαδή Ηλία, προτιμάς αυτό (αναλογικό καρτούν, τελεσινέ με αναλογική κάμερα, αποθήκευση σε αναλογικό μέσο):

[ATTACH=CONFIG]149089._xfImport[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]149090._xfImport[/ATTACH]

από αυτό (αναλογικό καρτούν, ψηφιακό σκανάρισμα, αποθήκευση σε ψηφιακό μέσο);

[ATTACH=CONFIG]149091._xfImport[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]149092._xfImport[/ATTACH]

:p :D -bye- :ernaehrung004:

Last edited:
Πολλές φορές στις κουβέντες μας ακούγονται σχόλια περί ψηφιακίλας της μίας τηλεόρασης έναντι της φυσικής, αναλογικής ποιότητας κάποιας άλλης, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που προέρχεται από τον χομπιστικό χώρο του ήχου και θέλει κάθε τι καλό να είναι αναλογικό και κάθε τι κακό να προέρχεται από τον χώρο του δυαδικού συστήματος... :p Μάλιστα πολλοί, φτάνουν σε σημείο να χαρακτηρίζουν ολόκληρες τεχνολογίες απεικόνισης, βάσει αυτών των κριτηρίων.

Είναι όμως έτσι; Αποτελεί η ψηφιακίλα ενός πάνελ εγγύηση για κακή εικόνα και τί την προκαλεί; Πώς προσδιορίζεται ο αναλογικός χαρακτήρας ενός ψηφιακού κατά βάση μέσου; Και στην τελική, αυτά που βλέπουμε για ψηφιακά ή αναλογικά στοιχεία στην ποιότητα της εικόνας, είναι όντως αυτά που νομίζουμε ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Ψηφίστε και ας σχολιάσουμε, για να δούμε σε τι συμπεράσματα θα καταλήξουμε... ;)

ειναι λαθος οπως εχει διατυπωθει η ερωτηση , το σωστο ειναι ποια θεωρειτε φυσικοτερη εικονα με ζωντανα χρωματα , το αναλογικο παραπεμπει σε παλιες τεχνολογιες , που κολλαει η τεχνολογια plasma με το αναλογικο?

ειναι λαθος οπως εχει διατυπωθει η ερωτηση , το σωστο ειναι ποια θεωρειτε φυσικοτερη εικονα με ζωντανα χρωματα , το αναλογικο παραπεμπει σε παλιες τεχνολογιες , που κολλαει η τεχνολογια plasma με το αναλογικο?

Διαφωνώ. Το παρόν νήμα είναι εμπνευσμένο από τους πάμπολλους χαρακτηρισμούς κακής ποιότητας εικόνας, κυρίως σε LCD, ως ψηφιακίλας. Καθώς το αντίπαλο δέος είναι η "αναλογικίλα" :flipout: , σκοπός είναι, αφού καταθέσουμε την άποψή μας, να συζητήσουμε γιατί χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους ακόμα και αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι όχι να δημιουργήσουμε νέο επεισόδιο στη διαμάχη Plasma vs. LCD... -bye-