Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

• Total voters
    0
Τι ρόλο παίζει η συνήθεια; Τον όρο "αναλογική" πολλοί το ταυτίζουν με "φυσική", και επιλέγουν πλάσμα. Όμως μήπως με τον όρο "φυσική" εννοούμε όπως έχουμε συνηθίσει από τις CRT;

Φυσική εννοούμε με την πιστότερη δυνατή αναπαραγωγή του σήματος σύμφωνα με τα χρωματικά πρότυπα, τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω.

Ναι άλλα ο φυσικός κόσμος γύρω μας έχει και μια αίσθηση οξύτητας και βάθους.
Η χρωματική αντιστοιχία είναι μόνο μια παράμετρος και μάλλον την πετυχαίνουν συσκευές και από τα 2 στρατόπεδα εξίσου καλά (σε σημείο μη ανιχνεύσιμο από το μάτι μας)...
Οπότε δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι μόνο αυτό...

Η ακόμα μεγαλύτερη οξύτητα θα έρθει με την αύξηση της ανάλυσης και μόνο. Τα αντικείμενα γύρω μας δεν έχουν ορατά "περιγράμματα" !

Όσο για το βάθος.... έρχεται το 3D.

Απάντηση: Re: Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Η ακόμα μεγαλύτερη οξύτητα θα έρθει με την αύξηση της ανάλυσης και μόνο. Τα αντικείμενα γύρω μας δεν έχουν ορατά "περιγράμματα" !

Όσο για το βάθος.... έρχεται το 3D.

Ακριβώς αυτό! παρατηρώ στα 5 μέτρα αποσταση, ακόμα και τις τρίχες που εξέχουν απο το χτένισμα τών ηθοποιών! ή ακόμα και τις τρίχες της μύτης τους! νομίζεται οτι στον φυσικό κόσμο μπορείτε να δείτε έτσι? Παρατηρήστε λοιπόν γύρω σας!
Νομίζω οτι ξεπεράσαμε την εικόνα του κινηματογράφου, και τώρα πάμε να ξεπεράσουμε και την εικόνα του ματιού!!! να μου λείπει, δεν θα πάρω ευχαριστώ!
-bye--bye--bye-

Ακριβώς αυτό! παρατηρώ στα 5 μέτρα αποσταση, ακόμα και τις τρίχες που εξέχουν απο το χτένισμα τών ηθοποιών! ή ακόμα και τις τρίχες της μύτης τους! νομίζεται οτι στον φυσικό κόσμο μπορείτε να δείτε έτσι? Παρατηρήστε λοιπόν γύρω σας!
Νομίζω οτι ξεπεράσαμε την εικόνα του κινηματογράφου, και τώρα πάμε να ξεπεράσουμε και την εικόνα του ματιού!!! να μου λείπει, δεν θα πάρω ευχαριστώ!
-bye--bye--bye-

Ηλία δεν είναι τίποτε... Πάρε ένα ζευγαράκι διαφανή γυαλιά, κάν´τους μιά ελαφριά αμμοβολή και όταν βλέπεις ψηφιακό φόρα τα.
Θα είσαι ΟΚ ! :grinning-smiley-043

Eίναι λοιπόν ξεκάθαρη η τάση των περισσοτέρων να ταυτίζουν το αναλογικό με το φυσικό και το ψηφιακό με το ψεύτικο...

Γιατί όμως; Στο παράδειγμα με τον Ροζ Πάνθηρα, το ψηφιακό mastering δεν δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα από το αναλογικό;

Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και με τα πάνελ μας, τότε;

Eίναι λοιπόν ξεκάθαρη η τάση των περισσοτέρων να ταυτίζουν το αναλογικό με το φυσικό και το ψηφιακό με το ψεύτικο...

Γιατί όμως; Στο παράδειγμα με τον Ροζ Πάνθηρα, το ψηφιακό mastering δεν δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα από το αναλογικό;

Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και με τα πάνελ μας, τότε;

Με μπέρδεψες....:vollkommenauf::vollkommenauf:

Και τα δυο πάνελ ψηφιακά δεν είναι, ή χάνω κάτι?:damnyou:

Δεν είναι θέμα τεχνολογιών αγαπητέ JL? !

Είναι θέμα εννοιολογικό ή και σημασιολογικό. Τί εστί ψηφιακό;

ψηφιακός -ή -ό [psifiakós] Ε1 : α.(για όργανο μέτρησης, συσκευή κτλ.) που εμφανίζει τις σχετικές με τη λειτουργία του ενδείξεις με ψηφία (αριθμούς ή γράμματα): Ψηφιακό ρολόι / χρονόμετρο. Ψηφιακές ενδείξεις. β. (ηλεκτρον.) που επεξεργάζεται τις πληροφορίες που του διοχετεύονται χρησιμοποιώντας αριθμητικά ψηφία ή ειδικά σήματα: Ψηφιακό τηλέφωνο.

Εξ ορισμού λοιπόν βλέπουμε ότι η λέξη ψηφιακό αναφέρεται σε κάτι που εκφράζεται με αριθμητικά ψηφία ή σήματα, επομένως κάτι το τεχνικό/τεχνολογικό, έννοια αντίθετη με την φυσικότητα και ο,τιδήποτε φυσικό
.

Επομένως σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η όραση είναι μία φυσιολογική - φυσική λειτουργία του οργανισμού, την οποία ποτέ δεν συνδέουμε νοητικά με αριθμούς ή κάτι το τεχνητό, είναι λογικό να θεωρούμε πως η "ψηφιακή εικόνα" δεν μπορεί να ταυτιστεί με την έννοια της "φυσικής εικόνας". Άρα η αναλογική, ως ευθέως αντίθετη με την ψηφιακή, αναδεικνύεται και σε πιο φυσική!

Μην ξεχνάμε δε πως αποτελεί παράδοση και προαπαιτούμενο στον χώρο του Hifi η μετατροπή των Χ σημάτων από ψηφιακά σε αναλογικά προκειμένου να μπορέσουμε να τα αισθανθούμε (βλ. DACs), ασχέτως αν εκεί αναφερόμαστε στην "αποκωδικοποίηση" των ψηφιακών σημάτων σε ηλεκτρική ουσιαστικά ενέργεια/σήματα που θα σταλεί στα ηχεία. Επομένως και εκεί το ζητούμενο είναι η "αναλογική" , άρα και τελική (= αυτή που προσλαμβάνουμε) απόδοση.

Νομίζω κάπως έτσι εξηγείται η έννοια που έχουν προσλάβει οι λέξεις αυτές σε σχέση με την εικόνα και τον ήχο. -bye-:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Με μπέρδεψες....:vollkommenauf::vollkommenauf:

Και τα δυο πάνελ ψηφιακά δεν είναι, ή χάνω κάτι?:damnyou:

Ψηφιακά είναι... :D Μπορεί βέβαια κάποιο να είναι λιγότερο ψηφιακό... :p

Η απορία μου όμως εδώ είναι, γιατί αποκαλούμε ψηφιακίλα την εικόνα που δεν μας φαίνεται φυσική, όταν στην περίπτωση των εν λόγω master συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και η ψηφιακίλα μας αρέσει περισσότερο;

@underdog: Aκριβώς το εννοιολογικό κομμάτι προσπαθούμε να εξετάσουμε...

Last edited:
Επομένως σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η όραση είναι μία φυσιολογική - φυσική λειτουργία του οργανισμού, την οποία ποτέ δεν συνδέουμε νοητικά με αριθμούς ή κάτι το τεχνητό, είναι λογικό να θεωρούμε πως η "ψηφιακή εικόνα" δεν μπορεί να ταυτιστεί με την έννοια της "φυσικής εικόνας". Άρα η αναλογική, ως ευθέως αντίθετη με την ψηφιακή, αναδεικνύεται και σε πιο φυσική!

Το έχεις θέσει πολύ σωστά Κώστα και θα ήθελα λίγο σχολιασμό από όλους ως προς το υπογραμμισμένο...

Αν ισχύει αυτό, πως εξηγείται σε πολλές περιπτώσεις το ψηφιακό να μας φαίνεται πιο φυσικό από το αναλογικό;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά εικόνα σας φαίνεται πιο "αναλογική";

Ψηφιακά είναι... :D Μπορεί βέβαια κάποιο να είναι λιγότερο ψηφιακό... :p

Η απορία μου όμως εδώ είναι, γιατί αποκαλούμε ψηφιακίλα την εικόνα που δεν μας φαίνεται φυσική, όταν στην περίπτωση των εν λόγω master συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και η ψηφιακίλα μας αρέσει περισσότερο;

Ο ορισμός ''ψηφιακίλα'' είναι λίγο αυθαίρετος διότι δεν αναφέρεται στον τρόπο μετάδοσης ή επεξεργασίας των δεδομένων, ως οφείλει, αλλά σε τεχνουργήματα, πιξελιάσματα, υπερχρωματισμό και όλα τα λοιπά ''καλούδια'' που συνοδεύουν τα πάνελ μας.

Για τη φυσικότητα τώρα. Μήπως πολλές φορές συγχέουμε την φυσικότητα με το τι μας αρέσει καλύτερα? Στο καρτούν με τον Ροζ Πάνθηρα μας αρέσει περισσότερο η ψηφιακή επεξεργασία επειδή θεωρούμε ότι απεικονίζει πιο πιστά το αρχικό σκαρίφημα. Την αρχική ζωγραφιά, όμως, δεν την έχουμε δει. Θα μου πείτε, είναι δυνατόν να απεικονίζεται πιστότερα στην πρώτη παρά στη δεύτερη εικόνα? Υποθέτω πως όχι, αλλά, και αυτό το συμπέρασμα είναι αυθαίρετο.

Εν ολίγοις, φυσικότερο είναι κάτι το οποίο απεικονίζεται (στην περίπτωσή μας) πιστότερα ως προς το πρωτότυπο. Βάση της κρίσης μας αποτελούν οι αισθήσεις με τις οποίες το αντιλαμβανόμαστε το φυσικό κόσμο χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου μηχανικού τρόπου αναπαραγωγής.

Επομένως, φυσικότερη είναι η απεικόνιση που αποδίδει πιστότερα την αρχική εικόνα. Κάτω από αυτό το πρίσμα, είναι αδιάφορο αν μιλάμε αναλογικά ή ψηφιακά...-bye-

Ψήφισα και εγώ... LCD φυσικά...
Για εμένα τελικά δεν είναι θέμα πάνελ, όσο επεξεργασίας...

Ηλία δεν είναι τίποτε... Πάρε ένα ζευγαράκι διαφανή γυαλιά, κάν´τους μιά ελαφριά αμμοβολή και όταν βλέπεις ψηφιακό φόρα τα.
Θα είσαι ΟΚ ! :grinning-smiley-043

Μπάμπη μου είμαι απο τους λίγους που ξέρω το μέλλον μου!
θα πέσω κάποια στιγμή στους ψηφιακούς ο φουκαράς, αλλά προσπαθώ να απαλύνω τον πόνο!
πάντως χωρίς πλάκα, ο 85 είχε πολύ καλή εικόνα, θα μπορούσα να ζήσω με αυτόν κατεβάζωντας το sharpnes ( και με 5 λάμπες καβάντζα!) :flipout::flipout::flipout:

Καλησπέρα σε όλους και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

ψήφισα πλασμα...εγώ έχω την 500Α στο σαλόνι και την 32άρα PHILIPS 9603 (κορυφαία LCD) στην κρεβατοκάμαρα..

περιττό που σας το γράφω: μη συγκρίσιμα πράγματα....

Τώρα που το αναφέρεις, φωτογραφίες από κούρο σε τηλεοπτικό δεν νομίζω ότι έχουμε δει... -bye-

Τώρα που το αναφέρεις, φωτογραφίες από κούρο σε τηλεοπτικό δεν νομίζω ότι έχουμε δει... -bye-

θα ανεβάσω στο σχετικό θέμα για την KRP-500A...