Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

Βέβαια η δέκατη τού Dmitri με Karajan ειναι εξαιρετική(το γράφω τώρα πού ο Δημοκηδής είναι off-line:flipout::flipout:)

Αυτή τυγχάνει να την έχω κι εγώ και μάλιστα αν θυμάμαι καλά την είχα αγοράσει από το Philodisc , το θυμάστε; Στην Μπενάκη μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

Αυτή τυγχάνει να την έχω κι εγώ και μάλιστα αν θυμάμαι καλά την είχα αγοράσει από το Philodisc , το θυμάστε; Στην Μπενάκη μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου;

Ασφαλώς.
Αν και εγώ τότε ´έχτιζα´τήν Λέσχη του Δίσκου.:rolleyes:

Re: Απάντηση: Re: Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

Διονύση το αντίστοιχο της σχέσης Μάλερ - Βάλτερ, σε σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια, είναι η σχέση Σοστακόβιτς - Μραβίνσκυ. Και σαν καλλιτεχνικά μεγέθη. Από κει και ύστερα υπάρχουν πολλές δευτερεύουσες, μεταξύ των οποίων οι συνεργασίες με τον Μπαρσάι, με το Ζάντερλινγκ κλπ.

Αυτό δεν το γνώριζα (επαληθεύεται ο Σπύρος...).;)

Πάντως για μια συνολική προσέγγιση στις συμφωνίες του Shostakovich ένας κύκλος σε budget price (με κάποιο μίνιμουμ καλλιτεχνικής αξίας φυσικά ) ,όπως αυτός του Barshai στην Brilliant, είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου.
Από εκεί και πέρα και ανάλογα πως θα καθίσει στα αυτιά μου ο Dmitri , ψάχνομαι περαιτέρω.

Δημήτρη στο αλλοιώσαμε το thread (δική μου η ευθύνη).:o

Δεν πειράζει Διονύση μου..
Απο δώ το φερες από κει το πήγες για να αποφύγεις τις συνέπειες των σχολίων σου
Αλλά εγώ...χαχαχαχαχα (pure evil ανατριχιστικά γέλια):devil-smiley-029:

Εδώ είμαι και περιμένω...:ears:

Δεν πειράζει Διονύση μου..
Απο δώ το φερες από κει το πήγες για να αποφύγεις τις συνέπειες των σχολίων σου
Αλλά εγώ...χαχαχαχαχα (pure evil ανατριχιστικά γέλια):devil-smiley-029:

Εδώ είμαι και περιμένω...:ears:

Έβγαλα τα μάτια μου μόνος μου
:frusty:
:flipout::flipout::flipout:

Και η ειρωνία είναι ότι είχα κατά νου ,στο προσεχές μέλλον ,να ζητήσω απόψεις ώστε να ενημερωθώ δισκογραφικά στα (σημαντικότερα) κοντσέρτα για πιάνο του Mozart...
Τώρα , με τι μούτρα...

Μην ανησυχείς και δεν είμαι μνησίκακος..:award:

Αποφάσισε εσύ να την ψάξεις και θα μας ρωτήσεις με τα ίδια ακριβώς μούτρα που έχεις και τώρα (πού να τρέχεις για πλαστικές..)

Αλλωστε εδώ μέσα είμαστε οι περισσότεροι φίλοι μεταξύ μας και ας έχουμε πολλάκις εκ διαμέτρου διαφορετικά γούστα.

εμένα λογικά που έχω σημαία (εκτός του Αγαπημένου,αχ τόπα και ξεθύμανα) τους Abba δεν έπρεπε να μου μιλάει κανείς. (Πράγμα που συμβαίνει !!!:smash:)

Μην ανησυχείς και δεν είμαι μνησίκακος..:award:

Αποφάσισε εσύ να την ψάξεις και θα μας ρωτήσεις με τα ίδια ακριβώς μούτρα που έχεις και τώρα (πού να τρέχεις για πλαστικές..)
:flipout::flipout::flipout:

Αλλωστε εδώ μέσα είμαστε οι περισσότεροι φίλοι μεταξύ μας και ας έχουμε πολλάκις εκ διαμέτρου διαφορετικά γούστα.
:2thumb22sup:

εμένα λογικά που έχω σημαία (εκτός του Αγαπημένου,αχ τόπα και ξεθύμανα) τους Abba δεν έπρεπε να μου μιλάει κανείς. (Πράγμα που συμβαίνει !!!:smash:) Μπα , για γραμματόσημο μου φαίνεται , όχι για σημαία...:D

...

Αστο,τώρα το είδα στην Επί Παντός.

"Δίπλα" νόμιζα κάποιο θρεντ της Μουσικής και έψαχνα,έψαχνα..:ears:

Έχεις δίκιο, μάλλον ''απέναντι'' έπρεπε να πω...
;)

Mε αφορμη το θεμα του Σπυρου Σουρλα "Απογευματινος καφες" http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27606

θα θελα να εκφρασω αυτο που μου ρχεται αυθορμητα στο ακουσμα και μονο του ονοματος του....

Υποκλινομαι στο ταλεντο του και συγκινουμαι...αναλογιζομενη την στερηση του δικαιωματος στην παιδικη ηλικια,την εκμεταλλευση της μουσικης "ιδιοφυιας" απο τον πατερα του,την ψυχολογικη πιεση,το "ξεζουμισμα" του παιδιου Wolfgang...

Στο υποσυνειδητο μου αναδυεται ενας χαζος παραλληλισμος, σε μερικα σημεια της βιογραφιας του, με την ζωη του Μαικλ :afro:.......

Στο ομωνυμο Musical στην Wien,προσπαθουσα εντεχνα να κρυψω τα δακρυα μου οταν ερμηνευονταν το παρακατω....

"Πως μπορει κανεις να ξεπερασει την σκια του..."

"Wie wird man seinen schatten los"

http://www.youtube.com/watch?v=ONXuvMywphg

Kαι οι στιχοι,για οσους μπορουν να καταλαβουν....

Auf Fürstengunst verzichte ich.
Und auch, auf die Puderlocken.
Der Muff von Staub und Weihrauchduft
genügt
mir nicht mehr.
Ich will das wahre Leben spür´n.
Es hat dicke, rote Lippen,
es riecht nach Wein
und wärmt mich in der Nacht.
Es flüstert, weint und lacht.
Die Frage ist bloß:

Wie wird man seinen Schatten los?
Wie sagt man seinem Schicksal Nein?
Wie kriecht man aus der eignen Haut?
Wie kann man je ein andrer sein?
Wen soll man fragen,
wenn man sich selber nicht versteht?

Wie kann man frei sein,
wenn man seinem eignen Schatten nie entgeht?

Was soll mir die Unsterblichkeit!
Vor dem Sterben will ich leben.
Der Grabgeruch der Lorbeergruft
betäubt
mich nicht mehr.
Was ist die schönste Sinfonie
gegen einen weichen Busen?
Kein Geigenklang
kann je so zärtlich sein
wie eine Hand im Haar.
Die Frage ist bloß:

........

Neben dir steht ein Dämon
in Gestalt eines Knaben
Ihm allein sollst du dienen.
Was du bist will er haben.
Nur für ihn allein
bist du gebor´n.
Hinter dir steht ein Dämon
in Gestalt eines Knaben
Tag und Nacht
ist er bei dir.

Angst, die mir den Atmen raubt,
Blei auf meinen Schultern,
Schweigen, das mir Fragen stellt,
und keine Antwort gibt auf mein Warum.
Unsichtbare Blicke,
an denen ich ersticke.
Der Schatten,
der mir folgt - ich glaub’,
eines Tages
bringt er mich noch um. ....

Wie kann man je ein andrer sein
Wen soll man fragen,
Wie kann man frei sein,

Wie kann ich leben,
solang ich nur
dem Schicksal dien?
Kann ich den nie,
kann ich denn nie,
nie, niemals
vor meinem eignen Schatten
fliehn?

http://www.youtube.com/watch?v=vZg6EX9cYko&feature=related:worshippy:

Κλασσική μουσική:
-Δεν άκουγε κανείς στο σπίτι
-Δεν σπούδασε κανείς, δεν άκουγε κανένας φίλος
-Δεν έγινε καμμιά σοβαρή προσπάθεια στο σχολείο, να μας γίνει οικεία
-Την είχαμε για μπαμπούλα στην (κρατική) ΤV σε κάθε σεισμό, καταποντισμό, αιφνίδιο θάνατο, τραγικό γεγονός.
-Πιο μετά, μου τύχανε κανα δυό που την ξέρανε, αλλά δε γουστάρανε κουβέντες με την πλέμπα.
-Παγιώθηκε με τον καιρό η άποψή μου, πως είναι ένα χόμπυ για αυτούς που συντηρούν τα ωδεία. Με γειά τους με χαρά τους..

Ωσπου,
-Κάποιος φίλος που ήξερε, μου πρότεινε απλά να δώ την ταινία "Amadeus" που παιζόταν τότε. Του έκανα το χατήρι και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Έτσι απλά. Ίσως και απλοϊκά, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Την είδα και την ξαναείδα αρκετές φορές.
Ο σεβασμός παραχώρησε τη θέση του στην αδιαφορία (και εν πολλοίς και την αποστροφή) απέναντι στο είδος.
Αφού δειλά-δειλά, άρχισα να ακούω και... Τρίτο!
Κατάλαβα τότε, πόσο μεγαλείο μπορεί να κρύβει μια μουσική, που την είχα για το μουσείο.
Και πως η μουσική, διαχρονικά, μπορεί και εκφράζει τα ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα.
Πήρα και μερικούς δίσκους, έτσι χωρίς μπούσουλα και καθοδήγηση.
Και τους άκουγα, όχι πολύ συχνά είναι η αλήθεια, πάντως τους άκουγα.
Και κατάλαβα πως, για να ψάξω στην τύχη αυτά που πιθανώς θα μου άρεσαν, θάταν τρομερά επίπονο και εγώ δεν ήμουν έτοιμος. (Το ίδιο βέβαια και για άλλα είδη μουσικής, γενικά, εκείνη την περίοδο).

Και τα πράγματα έμειναν κάπως έτσι, για πολύ καιρό

Και μετά βρέθηκα σ' αυτό το φόρουμ, όπου γνώρισα εκλεκτούς φίλους και ανθρώπους που μέσα απο τα γραφτά τους, με το συναισθηματικό πλούτο και αληθινό μουσικό κριτήριο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κατεβάζουν αυτή τη σπουδαία μουσική στο λαό.
Οι άλλες κοινές μουσικές μας προτιμήσεις, είναι αλήθεια, στάθηκαν αφορμή να παρακινηθώ ξανά και να αρχίσω να ψάχνω κι αυτή, τη μεγάλη μουσική.
Βήμα-βήμα είναι τελικά πιό εύκολο, αν έχεις καλούς δασκάλους.
Γι' αυτό ήμουν και αντίθετος με την ιδέα που εμφανίστηκε κάποια στιγμή, να δημιουργηθεί δηλαδή ειδική υποκατηγορία στη Μουσική, μόνο για την κλασσική. Θάταν σαν να την ξαναβάζαμε στο ντουλάπι με το καλό σερβίτσιο, για να μην συναναστρέφεται με τα ταπεινά και καθημερινά, ευτελή, σύγχρονα ποπ είδη.
Δεν έχω προχωρήσει πολύ, όπως είπα, αλλά σε αυτή την σύντομη πορεία, έχω ακούσει μουσικές που με έχουν πραγματικά συγκινήσει.
(Κι άλλες βέβαια που δεν, αλλά εκεί λέμε απλά, οτι δεν τις έχουμε.. καταλάβει ακόμα ;) )

Στα πλαίσια αυτά, θα πω πως ότι (λίγα) έχω ακούσει απο Μότσαρτ μου έχουν αρέσει πολύ και (έκπληξη) ακόμη και ο "Αυλός" (χωρίς να έχω λιμπρέτο), μου κράτησε την προσοχή ακούγοντας τον (χωρίς να είμαι και φάν της όπερας) , ενω το Ρεκβιεμ, κυριολεκτικά με καθήλωσε.
Και βέβαια έχω πάντα στα υπόψη τα σχετικά θρέντ, για παραπέρα εξερεύνηση κάποιων απο τα έργα του στο μέλλον.

Μια γνώμη ενός .."άλλου" -bye-

Koίτα να δεις καρμπόν που έχει η ζωή. Ακριβώς έτσι έμαθα και εγώ τον mozart, σε μικρη ηλικία.

Μετα εφηβεία(που να ακούσω mozart,θα με βαραγάνε).Τον ξέχασα και εγώ λοιπόν, αλλά ευτυχώς δεν τον ξέχασε το πίσω μέρος του εγκεφάλου μου.

Μπήκα στο forum, ωρίμασα και διάβασα, αγόρασα cd, βρήκα δίσκους του και τελικά δέχτηκα όλα αυτά τα υπέροχα που μας άφησε με τόσο μεγάλη απλότητα και φαντασία, αυτός ο άνθρωπος.

Για μένα είναι μαζί με τον Μπετόβεν στην καρδιά μου και θα φύγουν μόνο, όταν θα φύγω και εγώ.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Emilot παρότι δεν γνωριζόμαστε είναι τουλάχιστον συγκινητική ή προσήλωσή σου στην μουσική αλλά και η εντιμότητα τών δηλώσεών σου..
Και οι προθέσεις σου έκδηλες.
Νασαι καλά φίλε.
Υ.Γ.
Για τον Κουν,που τον γνωρίζω κιόλας προσωπικά τί να προσθέσω...Εχει την εκτίμηση όλων μας.

Mε αφορμη το θεμα του Σπυρου Σουρλα "Απογευματινος καφες" http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27606

θα θελα να εκφρασω αυτο που μου ρχεται αυθορμητα στο ακουσμα και μονο του ονοματος του....

Υποκλινομαι στο ταλεντο του και συγκινουμαι...αναλογιζομενη την στερηση του δικαιωματος στην παιδικη ηλικια,την εκμεταλλευση της μουσικης "ιδιοφυιας" απο τον πατερα του,την ψυχολογικη πιεση,το "ξεζουμισμα" του παιδιου Wolfgang...

Στο υποσυνειδητο μου αναδυεται ενας χαζος παραλληλισμος, σε μερικα σημεια της βιογραφιας του, με την ζωη του Μαικλ :afro:.......

Στο ομωνυμο Musical στην Wien,προσπαθουσα εντεχνα να κρυψω τα δακρυα μου οταν ερμηνευονταν το παρακατω....

"Πως μπορει κανεις να ξεπερασει την σκια του..."

"Wie wird man seinen schatten los"

http://www.youtube.com/watch?v=ONXuvMywphg

Kαι οι στιχοι,για οσους μπορουν να καταλαβουν....

Auf Fürstengunst verzichte ich.
Und auch, auf die Puderlocken.
Der Muff von Staub und Weihrauchduft
genügt
mir nicht mehr.
Ich will das wahre Leben spür´n.
Es hat dicke, rote Lippen,
es riecht nach Wein
und wärmt mich in der Nacht.
Es flüstert, weint und lacht.
Die Frage ist bloß:

Wie kann man je ein andrer sein?
Wen soll man fragen,

Wie kann man frei sein,

Was soll mir die Unsterblichkeit!
Vor dem Sterben will ich leben.
Der Grabgeruch der Lorbeergruft
betäubt
mich nicht mehr.
Was ist die schönste Sinfonie
gegen einen weichen Busen?
Kein Geigenklang
kann je so zärtlich sein
wie eine Hand im Haar.
Die Frage ist bloß:

........

Neben dir steht ein Dämon
in Gestalt eines Knaben
Ihm allein sollst du dienen.
Was du bist will er haben.
Nur für ihn allein
bist du gebor´n.
Hinter dir steht ein Dämon
in Gestalt eines Knaben
Tag und Nacht
ist er bei dir.

Angst, die mir den Atmen raubt,
Blei auf meinen Schultern,
Schweigen, das mir Fragen stellt,
und keine Antwort gibt auf mein Warum.
Unsichtbare Blicke,
an denen ich ersticke.
Der Schatten,
der mir folgt - ich glaub’,
eines Tages
bringt er mich noch um. ....

Wie kann man je ein andrer sein
Wen soll man fragen,
Wie kann man frei sein,

Wie kann ich leben,
solang ich nur
dem Schicksal dien?
Kann ich den nie,
kann ich denn nie,
nie, niemals
vor meinem eignen Schatten
fliehn?

http://www.youtube.com/watch?v=vZg6EX9cYko&feature=related:worshippy:

Όσοι δεν μπορούν στην πυρά?

Και καλά ο Wolfgang, ο William James στα γερμανικά είχε γράψει τους "αφορισμούς" του? :grandpa:

ο William James στα γερμανικά είχε γράψει τους "αφορισμούς" του?

Πες μου τι σε απασχολει για να σε βοηθησω.Ελα....

Emilot παρότι δεν γνωριζόμαστε είναι τουλάχιστον συγκινητική ή προσήλωσή σου στην μουσική αλλά και η εντιμότητα τών δηλώσεών σου..
Και οι προθέσεις σου έκδηλες.
Νασαι καλά φίλε.
Υ.Γ.
Για τον Κουν,που τον γνωρίζω κιόλας προσωπικά τί να προσθέσω...Εχει την εκτίμηση όλων μας.

Νομίζω Σπύρο, ότι στην ζωή ενός ανθρώπου, οι εμπειρίες, η οικογένεια, η τύχη, ο περίγυρος, παίζουν τελικά καθοριστικό ρόλο.

Κάνω παρέα με άτομα που μοχθούν κάθε μέρα για ένα κομματι ψωμί και δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει κανείς μαζί τους και να τους δείξει το φως στο τέλος του τούνελ. Να ακούσουν κάτι άλλο εκτός απο Βανδη, Βίσση, κλπ.

Και όταν τους μιλάω για κάποια βιώματα μου και τους παραπέμπω σε κάτι διαφορετικό, βλέπω οτι μπορούν να ακούσουν και Bowie(και να κολάνε).....και μένω με το στόμα ανοικτό......

Ανταποδίδω τις ευχές και που θα πάει κάπου θα βρεθούμε....:ernaehrung004:

Last edited:
Αιμίλιε σ ευχαριστώ και εγώ που συμμετέχεις σ αυτό το θρεντ.Και κυρίως για την γνώμη σου.:2thumb22sup:

Ολοι ευπρόσδεκτοι."ειδικοί" και μή.

Υ.Γ. Γκουχ γκουχ, χμμ..μια λεξούλα στο παραπάνω ποστ σου βέβαια μου έφερε μια σκοτοδίνη αλλά συνήλθα γρήγορα:smash:

Και πάλι σε ευχαριστούμε:ernaehrung004:

Status
Not open for further replies.