Ποια είναι καλύτερη για Τηλεοπτικό σήμα…

GeonX

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
2,756
Ερώτημα υποθέτω που προβληματίζει πολλούς από εμάς, ειδικά όσους θέλουν η είναι στην αγορά για μια καινούργια TV… «αναγκαστικά» λόγω αγοράς και εποχής θα πάνε σε κάποια με flat panel (LCD η Plasma ) μια και για τις καλές μας CRT… «τέλος εποχής …» Μια και είμαι ένας από αυτούς και έχων εναλλακτική για τη θέαση ταινιών (βλέπε Projector) θέλω TV για αποκλειστική χρήση σε τηλεοπτικό σήμα αναλογικό η ψηφιακό…έτσι είπα να βάλω εδώ όσα πιστεύω εγώ ότι ενδιαφέρουν όσους είναι στην ιδία μοίρα…

Ρωτώντας παν στη πόλη λένε… στο χωριό μου, και νομίζω ότι ισχύει για όλους και για όλα ειδικά δε για όσους από εμάς δεν είναι επαγγελματίες του χώρου αλλά έχουμε μια δόση τρέλας… ψάχνοντας στα διαφορά thread του avclub.gr σε συνδυασμό με τη πρωσοπικη μου άποψη από θεάσεις και συγκρίσεις διαφορών Flat Panel TV (LCD η Plasma) εχω κάπου κατασταλάξει σε μερικά πράγματα :

A.Size does matter…η αλλαγή από 4:3 σε 16:9 (πέρα από το ενοχλητικό της θέασης τη ενδιάμεση περίοδο του να βλέπεις 4:3 σε 16:9 οθόνη) θα κάνει του περισσότερους να ανέβουν ίντσες. Κάποτε η 29’ ήταν ΟΚ όσοι ανεβήκαν λίγο πιο πάνω (33’ για 4:3 πάντα μιλάμε) ήταν θεοί…πλέον και κοιτώντας τι γίνεται οτιδήποτε κάτω από 37’ είναι λίγο ;) 40’+ θα έλεγα πλέον… και δεν αναφέρομαι σε τρελή απόσταση θέασης αλλά την απόσταση ενός τυπικού ελληνικού σπιτιού (2.5 – 3 μετρά) από εκεί και μετά όπως βολεύετε ο καθένας…η δικές μου προτιμήσεις είναι 46’ για απόσταση 4.3-4.7 μέτρα

Β. Ανάλυση SD or HD Ready η Full HD ? ΟΚ τη σημερινή εποχή δεν υπάρχει λόγος κάποιος να πάρει Flat Panel TV με ανάλυση SD( 480p,576p), το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα βρει στην αγορά εκτός αν κάποια τζιμάνια ξεστοκάρουν ότι τους έχει μείνει συνεπώς προσοχή εδώ στις τρελές προσφορές ειδικά από stokatzidiaka stores … η 40’ TV στα 600-700 € μπορεί να μην είναι τόσο φθηνή όσο φαίνεται ;) πέρα από την ανάλυση καλό είναι να ξέρουμε και τι γενιάς panel φορά…έχουν παρουσιαστεί και αρκετά «νέα» μοντέλα με panel 3 η 4 γενιάς συνεπώς προσοχή στις προσφορές… Πλέον λόγω πτώσης τιμών και συνθηκών αγοράς οι HD Ready TV και σε φυσιολογικές τιμές είναι, και προστατεύουν την αγορά μας σε βάθος χρόνου… (7-10 χρόνια θεωρώ τη διάρκεια ζωης μιας TV στο χώρο μας όχι γιατί θα βγάλει πρόβλημα αλλά το πιο πιθανό θα την αλλάξουμε για καθαρά καταναλωτικούς λόγους ;) ) Full HD σίγουρα ναυαρχίδες η κυρίες της υψηλής ανάλυσης… και πολλή sexy marketistika να μιλάς για 1920x1080 σήμερα αλλά όταν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα που χρησιμεύει ? υπάρχει κάποιο κανάλι που εκπέμπει σε 1080p (μην αρχίσουμε τη συζήτηση για SKY HD γιατί εδώ καλά καλά ο κόσμος δεν έχει Nova όχι SKY sorry ;)) και από ότι φαίνεται δεν προβλέπεται για την Ευρωπαϊκή αγορά σύντομα*…

Γ. Plasma η LCD η αν θέλετε LCD η Plasma… κάθε τεχνολογία έχει τα υπέρ και τα κατά το σίγουρο είναι ότι οι τελευταία γενιάς TV έχουν ξεπεράσει πολλές από τις παιδικές ασθένειες…παλιότερα μιλάγαμε για Burn In στις Plasma το φαινόμενο μπορεί να υπάρχει ακόμα αλλά καμία σχέση με το παρελθόν σε βαθμό που μπορούμε να το ξεχάσουμε…οι LCD ήταν απαράδεκτες σε τηλεοπτικό σήμα ειδικά σε ζωντανά αθλητικά προγράμματα (π.χ. ποδόσφαιρο) είχαμε θέμα στη κίνηση σε βαθμό που δεν βλεπόταν… πλέον οι καινούργιες θα έλεγα ότι έχουν πλησίαση και κατά περίπτωση ξεπεράσει τις Plasma και στη κίνηση… συνεπώς κρίνεται κατά βούληση…

Τέλος, ΔΕΙΤΕ τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν με διαφορετικές συνθήκες θεάσεις και περισσότερο τηλεοπτικό σήμα, αποφύγετε τις κονσέρβες DVD, HD DVD, Blu Ray clip / ταινίες ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ για τις σημερινές TV ΟΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ με αυτή τη τροφή …Συγκρίνετε ΠΑΝΤΟΤΕ Τηλεοράσεις κοντινές τιμολογιακά, είναι άδικο να μιλάμε για την εικόνα/ευκολίες μιας TV των 5.000€ σε σύγκριση με μια των 1.000€ …όπως δεν έχει καμία σημασία πως παίζει η τηλεόραση των 5.000€ της ΧΧΧΧΧ εταιρείας για να αγοράσουμε μια TV των 1.500€ της ίδιας εταιρείας… ίσως κάποια άλλη μάρκα στα ιδία χρήματα να παίζει καλύτερα ;) και μην αφήνετε τους πωλητες να σας βάζουν σε αυτό το trip… ´

*Η EBU στις μελέτες και review που έχει κάνει για μετάβαση και δημιουργία στανταρ για HDTV για την Ευρώπη αναφέρει ότι μαλλον πάμε σε 720p/50Hz και 1080i/50Hz οι λόγοι για αυτό ? πολλοί, μερικοί που αναφέρει οι ίντσες στις TV σε σχέση με την απόσταση θέασης δεν χρειάζονται παραπάνω σε συνδυασμό με τη καλύτερη κίνηση σε ζωντανό πρόγραμμα στα 720p…περισσότερα στα pdf…

Attachments

Sorry δεν ανέβηκε το σωστό .pdf λόγω μεγέθους ;) (βεβαίως και αυτά που ανέβηκαν είναι συναφή…) έκανα split το σωστό και το ανέβασα τώρα…

Attachments

Γιώργο, εξαιρετική προσέγγιση στο θέμα.
Ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεις τελικά τι θα επέλεγες σε τηλεοπτικό σήμα.
Στα pdf. κάπου μπερδεύτηκα με τα 2 1920Χ1080p, το ένα στα 25 και το άλλο στα 50 ΗZ, ομολογώ ότι δεν την γνώριζα και ουσιαστικά εκεί που διαχωρίζει είναι στο net image bit rate.

Γιώργο, εξαιρετική προσέγγιση στο θέμα.
Ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεις τελικά τι θα επέλεγες σε τηλεοπτικό σήμα.
Στα pdf. κάπου μπερδεύτηκα με τα 2 1920Χ1080p, το ένα στα 25 και το άλλο στα 50 ΗZ, ομολογώ ότι δεν την γνώριζα και ουσιαστικά εκεί που διαχωρίζει είναι στο net image bit rate.
…έχεις δίκιο αρκετές φορές γράφοντας (με διακοπές ξεχνάς να καταλήξεις… ;) ) OK μιλάω πάντα από όσα έχω δει και διαβάσει…πρωσοπικα και με δεδομένα, το χώρο μου(4,3 – 4,7 μέτρα απόσταση θέασης), χρήση αποκλειστικά τηλεοπτικό σήμα όπως είπα θα πάω σε 46’, HD Ready, 720p (είναι προφανές από το κείμενο μου και τα pdf ότι τα 1080p είναι εκτός για τηλεοπτικό σήμα και για καιρό ακόμα…) τεχνολογίας DLP η LCD ότι μου κάτσει στο μάτι και τη τσέπη… με όσα βλέπω στην αγορά προσδιορίζω το budget μου κάτω από 2.000€ χαλαρά… ;) πριν 6 μήνες για την ιδια επιλογή θα έπρεπε να ανεβώ πάνω από τα 2.500€… ααα και θα ψάξω για όσο το πιο νέας γενιάς panel ;) -bye-

Mπράβο... και σίγουρα θα βοηθήσει να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια στα διάφορα threads...

Η αναφορά του Γιώργου με τις αναλύσεις των pdf, ίσως θα μπορούσαν να γίνουν reference, ως sticky στην κατηγορία.

Να συμπληρώσω ότι είναι MUST η ύπαρξη ψηφιακού δεκτή σε κάθε panel TV που αγοράζουμε (παράλειψη στο αρχικό κείμενο… sorry ;) ) σήμερα διαβάζοντας έπεσε στο πιο κάτω κείμενο σχετικό με το θέμα… Μια και κατηγορούμε τα Αμερικανάκια αρκετές φόρες αλλά καλό είναι να λέμε και πως προστατεύετε ο καταναλωτής στην άλλη όχθη του Ατλαντικού…τα καταστήματα που πωλούν τηλεοράσεις για αναλογική εκπομπή ακόμα ;) θα πρέπει να βάλουν σήματα σε όσους δέκτες δεν υποστηρίζουν ψηφιακό σήμα έτσι ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τη αγοράζουν… λέτε να γίνει κάτι τέτοιο και εδώ ? πολύ αμφιβάλω έχει να πουληθεί μάπα TV στα επόμενα χρόνια… βεβαίως και εκεί γίνονται παραπόνα γιατί δεν έγινε αυτό νωρίτερα ..και όχι 2 χρόνια πριν την κατάργηση της αναλογικής εκπομπής και φυσικά δίκιο έχουν…

http://www.engadgethd.com/2007/04/29/analog-tv-warning-label-becomes-a-reality/

Analog TV warning label becomes a reality
Posted Apr 29th 2007 12:56PM by Ben Drawbaugh
Filed under: Industry, Regulatory, OTA

Two months after the trafficking of analog TVs became a crime, those retailers who stocked up on analog TV in anticipation of the deadline, are going to have to put warning labels on all those analog only TVs. While some retail locations are already clean out of analog only TVs, others are still holding onto quite a few for all those bargain shoppers. What these labels are supposed to do is to let consumers know that these TVs aren't a bargain after all, especially if you consider that the ATSC equipped 13 inch TV at Best Buy sells for about $20 more than one without. We think this is a good idea, but we agree with the FCC chairman Michael Copps: it would have been much better if it went into effect 14 months ago when congress passed the law that will cause NTSC transmissions to cease on Feb 19th 2009.

*Η EBU στις μελέτες και review που έχει κάνει για μετάβαση και δημιουργία στανταρ για HDTV για την Ευρώπη αναφέρει ότι μαλλον πάμε σε 720p/50Hz και 1080i/50Hz οι λόγοι για αυτό ? πολλοί, μερικοί που αναφέρει οι ίντσες στις TV σε σχέση με την απόσταση θέασης δεν χρειάζονται παραπάνω σε συνδυασμό με τη καλύτερη κίνηση σε ζωντανό πρόγραμμα στα 720p…
Άρα η καλύτερη αγορά για TV που θα παίζει περισσότερο τηλεοπτικό σήμα είναι HD-Ready στα 720p??? :confused:

Και για μία TV που θα χρησιμεύει και ως monitor PC, αλλά και για παιχνίδια PS3 και Blue-Ray χρειάζεται να είναι FULL HD 1080p, ή ΔΕΝ είναι ορατή η διαφορά στις 37-40 ίντζες, οπότε να προτιμήσουμε 720p που είναι και φθηνότερες ??? :antlers:

Άρα η καλύτερη αγορά για TV που θα παίζει περισσότερο τηλεοπτικό σήμα είναι HD-Ready στα 720p??? :confused:

Και για μία TV που θα χρησιμεύει και ως monitor PC, αλλά και για παιχνίδια PS3 και Blue-Ray χρειάζεται να είναι FULL HD 1080p, ή ΔΕΝ είναι ορατή η διαφορά στις 37-40 ίντζες, οπότε να προτιμήσουμε 720p που είναι και φθηνότερες ??? :antlers:

Καλο ερωτημα την ιδια απορια εχω και εγω.ΚΑμια ιδεα?

Φίλε Cult αν η διαδρομή του σήματος είναι 1080 all the way τότε αξίζει και η αγορά μιας τηλεόρασης με 1080 γραμμές ακόμα και αν οι ίντσες είναι μόνο 40.

Τώρα βέβαια αν συνδέσεις το Ps3 αλλά βλέπεις ταινίες από dvd χάνεται το νόημα

Φίλε Cult αν η διαδρομή του σήματος είναι 1080 all the way τότε αξίζει και η αγορά μιας τηλεόρασης με 1080 γραμμές ακόμα και αν οι ίντσες είναι μόνο 40.

Τώρα βέβαια αν συνδέσεις το Ps3 αλλά βλέπεις ταινίες από dvd χάνεται το νόημα

Δηλαδη για να καταλαβω φιλε Κρυωνά Νίκο γιατι δεν ειμαι και πολυ σχετικος:μου λες οτι οι 1080ρ αξιζει αν εχει 1080ρ πηγη σωστα(πχ ps3).Λαμβανοντας υποψη ομως οτι 1080ρ τηλεοπτικο δεν προβλεπεται στο εγγυς μελλον τι προτεινεις?εγω βασικα ενδιαφερομαι για τηλεοπτικο σημα και δευτερευοντως για δορυφορικο ψηφιακοHD h ps3. ρωταω γιατι πραγματικα με τους πωλητες δε βγαζω ακρη.Ημουν σημερα στα multirama και βλεποντας ολες τις οθονες τοσο 1080 οσο και 720ρ(με αναλογικο σημα απο οτι καταλαβα) δεν παρατηρησα μεγαλες διαφορες.Στις 40 ιντσες στις οποιες θα κυμανθω εγω το 1080 απο το 720ρ απο πηγη BD πχ εχει μεγαλη διαφορα γιατι αλλος φιλος στο φορουμ παλιοτερα μου ειχε πει οτι η διαφορα φαινεται κυριως στις πολλες ιντσες(απο 40 και πανω)?

παιδια γει χαρα
ειμαι ετοιμος για αγορα 37 lcd tv
....μου προτεινουν μια LG37LF65με 1100 ευρω ,1080p
η να παω σε μια lg37lc55 στα 768 με 900 ευρω
η τελος σε μια sony με 1000 ευρω και αυτη στα 768
...εκτος αν εχετε να προτινετε κατι αλλο
ευχαριστω

Η LG37LF65 παίζει καλά το αναλογικό σήμα ,αλλά σε ψηφιακό σήμα υστερεί.
Επίσης αν είναι παρτίδα Πολωνέζικη καλύτερα να την αποφύγεις,υστερουν σε συνολική ποιότητα κατασκευής και οι βλάβες μετά την εγγύηση πονάνε.

Sony η φθηνη σειρά U και η σειρά S μεχρι 32'', σε τηλεοπτικό σήμα είναι αρκετά καλές ,αλλά θέλουν καλό σήμα κεραίας,έχουν εντονα χρώματα και θέλουν ψάξιμο ρυθμίσεις.Μετά πάς σε 100hz ....

H APOPSI MOU EINAI PWS LOGW TOU FTWXOU THLEOPTIKOU ANALOGIKOU SHMATOS , KALO THA EINAI EPILOGI MIAS 32''-37'' STA 100 HZ . ANALOGA ME TA BUDGET !TOULAXISTON APO AYTA POU EXW DEI ME TA MATIA MOU, H DIAFORA STA 100 HZ FAINETAI ME GYMNO MATI KAI OXI MONO SE POLY GRHGORES SKHNES , ALLA KAI SE NORMAL KINHSH OPOU STIS 100 HZ LEIPEI AYTO TO ELAFRY TREMOPAIGMA .... POU VLEPEIS STIS 50 HZ ! -bye-

Η αληθεια ειναι οτι οταν τα 100Hz λειτουργουν οπως πρεπει, τοτε βελτιωνεται αισθητα η εικονα. Υπαρχουν ομως και περιπτωσεις τηλεορασεων που τα 100Hz δημιουργουν προβληματα στην εικονα κι αντι να την βελτιωνουν, την κανουν χειροτερη. Επομενως ο καλυτερος οδηγος IMHO ειναι τα ιδια μας τα ματια και τιποτα αλλο.

Mη ξεχνάμε ότι τα 100hz στις LCD βρίσκονται στην α'γενιά, και αν κρiνουμε από πιό παλιά όταν εμφανίστηκαν οι CRT-100hz, βλέπουμε ότι στην 5ετία έστρωσαν τα πράγματα σε συνδιασμό με τις υπόλοιπες βελτιώσεις (οθόνης τότε κλπ).
Προφανώς κάτι παρόμοιο θα γίνει τώρα και στις LCD, θα βελτιωθούν τα 100hz σε σχέση με τα panel,χρωματικό βάθος κλπ.

Last edited:
Καλησπέρα και από εμένα.

Τελικά βρε παιδιά τι ίσχύει;

Εγώ είμαι ανάμεσα στην αγορά της SAMSUNG 40R86 (1.100) και της Toshiba Regza 42WLT68PG (1.180). Η πρώτη έχει πάρει το βραβείο ΕΙSA ενώ η δεύτερη είναι 100Ηz. Και οι 2 HD Ready.

Τι προτείνετε;