Ποια είναι τα θέματα της LG CX ; Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά της ή της νέας C1

GKalantas

AVClub Enthusiast
23 January 2020
711
Επιγραμματικά ποια είναι τα θέματα της cx?
Oχι μόνο ότι αφορά το gaming αλλά γενικά.

Είμαι έτοιμος ένα βήμα πριν την αγορά αυτής ή της νέας.

Last edited:
Περίμενε, για διάφορους λόγους. Κυρίως, γιατί εντός 2021 θα πετύχεις τη C1 σε χαμηλότερες τιμές, σε σύγκριση με αυτές (κυρίως για 65" και άνω) για την προκάτοχό της, την προηγούμενη χρονιά.

• Like
Reactions: GKalantas
Περίμενε, για διάφορους λόγους. Κυρίως, γιατί εντός 2021 θα πετύχεις τη C1 σε χαμηλότερες τιμές, σε σύγκριση με αυτές (κυρίως για 65" και άνω) για την προκάτοχό της, την προηγούμενη χρονιά.
Μιχάλη του βγαίνει 1330€ έμμεσα στα media η 65CX αν έχει κάρτα της Πειραιώς.

Μικρές οι διαφορές με τη C1.

Στα 1800€ + εννοείται δεν αξίζει.

Καλημέρα

Μιχάλη του βγαίνει 1330€ έμμεσα στα media η 65CX αν έχει κάρτα της Πειραιώς.

Μικρές οι διαφορές με τη C1.

Στα 1800€ + εννοείται δεν αξίζει.

Καλημέρα

Δεν αναφέρεται στο αρχικό post η συγκεκριμένη πληροφορία. 🤣 Ωραία λοιπόν, έστω ότι είναι πολύ συμφέρουσα η αγορά, άμεσα ή στις επόμενες εβδομάδες (λόγω Euro ή καλοκαιρινών εκπτώσεων): με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, από reviews και λοιπές συγκρίσεις, η C1 υπερτερεί σε SDR και upscaling, έχει νεότερο WebOS με πρόσθετες επιλογές (Game Optimizer, dark areas fine tuning και λοιπά), το οποίο ίσως δεν έχει τόσο βολική/ευκολόχρηστη home screen. Κατά τα άλλα, βρίσκω τη δομή του menu και τους χρωματισμούς καλύτερους στην καινούργια έκδοση. Πάντως, γενικά είναι πολύ κοντά, ενώ προς το τέλος της χρονιάς η C1 θα είναι διαθέσιμη, για ένα διάστημα τουλάχιστον, έναντι περίπου 1800 και 2700 ευρώ, για τις 65" και 77", αντίστοιχα (προσωπικές, ευοίωνες προβλέψεις).

• Like
Δεν αναφέρεται στο αρχικό post η συγκεκριμένη πληροφορία. Ωραία λοιπόν, έστω ότι είναι πολύ συμφέρουσα η αγορά, άμεσα ή στις επόμενες εβδομάδες (λόγω Euro ή καλοκαιρινών εκπτώσεων): με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, από reviews και λοιπές συγκρίσεις, η C1 υπερτερεί σε SDR και upscaling, έχει νεότερο WebOS με πρόσθετες επιλογές (Game Optimizer, dark areas fine tuning και λοιπά), το οποίο ίσως δεν έχει τόσο βολική/ευκολόχρηστη home screen. Κατά τα άλλα, βρίσκω τη δομή του menu και τους χρωματισμούς καλύτερους στην καινούργια έκδοση. Πάντως, γενικά είναι πολύ κοντά, ενώ προς το τέλος της χρονιάς η C1 θα είναι διαθέσιμη, για ένα διάστημα τουλάχιστον, έναντι περίπου 1800 και 2700 ευρώ, για τις 65" και 77", αντίστοιχα (προσωπικές, ευοίωνες προβλέψεις).

Για τις τιμές συμφωνούμε, τα έχω γράψει και εγώ πολλές φορές.

Dark areas fine tuning έχει και η CX.

Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και στο λέει κάποιος που έχει αλλάξει 3 oled tv (E6,E8,GX).

Γιατί να περιμένει ένα εξάμηνο ενώ μπορεί να πάρει την 65CX σε τιμή χώμα και να κερδίσει εμπειρία με μια OLED στο σαλόνι του άμεσα;

GKalantas αν έχεις κάρτα Πειραιώς τράβα την σκανδάλη άμεσα και παζαρεύεις μήπως σου δώσουν την 5ετή τους δωρεάν η οποία 2-3 φορές στο παρελθόν έχει καλύψει και burn in σε παιδιά εδώ μέσα.

Γιατί να περιμένει ένα εξάμηνο ενώ μπορεί να πάρει την 65CX σε τιμή χώμα και να κερδίσει εμπειρία με μια OLED στο σαλόνι του άμεσα;

Για το νέο Magic Remote με το NFC. 😅 Προφανώς, επιλέγει την άμεση αγορά, σε συμφέρουσα τιμή.

Το οποίο remote είναι συμβατό και με την CX :p
Όχι απόλυτα (προς το παρόν, τουλάχιστον).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χρήσιμες η πληροφορίες σας, διότι εν αναμονή του Euro αλλά και των Ολυμπιακών λέω να περάσω πλέον στην κατηγορία των Oled.
CX και C1 είναι και η δική μου επιλογή και όχι παλιότερο μοντέλο όπως την 65Β9 στα 1450 του mediamarkt.
Να υποθέσω και οι δυο είναι με ρυθμό ανανέωσης 120Hz ή δεν ισχύει;
Δεν είμαι της λογικής να περιμένω την "Μαύρη Παρασκευή" πχ για σούπερ έκπτωση, αλλά "την παίρνω και την χαίρομαι σήμερα"

Κλείνω προς την C1, αν και όπως καταλαβαίνω με αυτά που λέτε παραπάνω, δεν πρόκειται να αντιληφθώ διαφορές στα μάτια μου αν επιλέξω την CX.
Το θέμα είναι τα 800 ευρώ διαφορά που δεν τα λες και λίγα! @GKalantas, αν βρεις καλύτερη προσφορά θα το εκτιμούσα να μας το σφυρίξεις κι εμάς (ισχύει κι από την δική μου πλευρά ;-))

• Like
Χρήσιμες η πληροφορίες σας, διότι εν αναμονή του Euro αλλά και των Ολυμπιακών λέω να περάσω πλέον στην κατηγορία των Oled.
CX και C1 είναι και η δική μου επιλογή και όχι παλιότερο μοντέλο όπως την 65Β9 στα 1450 του mediamarkt.
Δεν είμαι της λογικής να περιμένω την "Μαύρη Παρασκευή" πχ για σούπερ έκπτωση, αλλά "την παίρνω και την χαίρομαι σήμερα"

Κλείνω προς την C1, αν και όπως καταλαβαίνω με αυτά που λέτε παραπάνω, δεν πρόκειται να αντιληφθώ διαφορές στα μάτια μου αν επιλέξω την CX.
Το θέμα είναι τα 800 ευρώ διαφορά που δεν τα λες και λίγα! @GKalantas, αν βρεις καλύτερη προσφορά θα το εκτιμούσα να μας το σφυρίξεις κι εμάς (ισχύει κι από την δική μου πλευρά ;-))
Αν έχεις κάρτα Πειραιώς προχωράς άμεσα σε CX από Media.

Με την επιστροφή σε yellows σου βγαίνει έμμεσα 1330€ η 65αρα.

Μη τρελαθούμε,σιγά τις διαφορές..

Θα πρέπει να περιμένετε 10 μήνες για να αγοράσετε την C1 σε αυτά τα χρήματα.

Αν έχεις κάρτα Πειραιώς προχωράς άμεσα σε CX από Media.

Με την επιστροφή σε yellows σου βγαίνει έμμεσα 1330€ η 65αρα.
Να υποθέσω και οι δυο είναι με ρυθμό ανανέωσης 120Hz ή δεν ισχύει;

Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια! οχι μονο τα παιδιά απο πάνω αλλα όλους, billpeppas, Michalis3, billdanos

Πριν λίγο καιρό την είχαν με 30% go4more (+κατι LG ακουστικά) και τοτε την είχαν 1730€ αντι για 1899€ που την έχουν τώρα, οποτε έβγαινε ακόμα πιο κάτω με go4more.

Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω και για την C1 αλλα χρησιμεύει και στην δουλειά μου (client/reference monitor), αν και μπορώ να κάνω και χωρις αυτην (οπως κάνω τόσο καιρο τωρα)

δεν αλλάζω μηχανήματα συχνά γιατι πιο πολύ χαμένος χρόνος ειναι να τα μάθεις, να τα φέρεις εκει που πρέπει κτλ και δεν έχεις και ιδιαίτερο ώφελος αν τα αλλάζεις καθε 3 και λίγο. Διαφορες συγκλονιστικές που να αξίζουν την φασαρία δύσκολα θα δει κάποιος. Ουτε ο Vincent απο HDTVTEST δεν θα ειναι ικανός να τις εντοπίσει σε blind test, μονο ισως την νέα evo που ειναι λίγο πιο φωτεινή.

για πείτε μια γνώμη, τι να κάνω; τραβάω σκανδάλη ή αναμένω για C1;

Last edited:
  • Like
Reactions: dimitris777
Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια! οχι μονο τα παιδιά απο πάνω αλλα όλους, billpeppas, Michalis3, billdanos

Πριν λίγο καιρό την είχαν με 30% go4more (+κατι LG ακουστικά) και τοτε την είχαν 1730€ αντι για 1899€ που την έχουν τώρα, οποτε έβγαινε ακόμα πιο κάτω με go4more.

Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω και για την C1 αλλα χρησιμεύει και στην δουλειά μου (client/reference monitor), αν και μπορώ να κάνω και χωρις αυτην (οπως κάνω τόσο καιρο τωρα)

δεν αλλάζω μηχανήματα συχνά γιατι πιο πολύ χαμένος χρόνος ειναι να τα μάθεις, να τα φέρεις εκει που πρέπει κτλ και δεν έχεις και ιδιαίτερο ώφελος αν τα αλλάζεις καθε 3 και λίγο. Διαφορες συγκλονιστικές που να αξίζουν την φασαρία δύσκολα θα δει κάποιος. Ουτε ο Vincent απο HDTVTEST δεν θα ειναι ικανός να τις εντοπίσει σε blind test, μονο ισως την νέα evo που ειναι λίγο πιο φωτεινή.

για πείτε μια γνώμη, τι να κάνω; τραβάω σκανδάλη ή αναμένω για C1;
Θα το γράψω για τρίτη φορά , πάρε την 65CX.

Thank me later..

• Like
Συμφωνα με ενα βιντεο που hdtvtest που έδειχνε το ποσο πέφτει το κόστος παραγωγής των τηλεοράσεων.

Η μεγαλύτερη πτώση ηταν για τα μοντέλα του 2023, μετά απο εκει ειναι πολύ μικρη η πτώση, αρα τετοια εποχή του 2024 που θα έχουν βγει τα νεα μοντέλα και θα γίνεται ξεστοκάρισμα στα μοντέλα του 2023 θα ειναι η καλύτερη περίοδος για αγορά μεγάλης oled.

αλλα μέχρι τότε....

Θα το γράψω για τρίτη φορά , πάρε την 65CX.

Thank me later..
τρίτωσε ήδη το "κακό" κάτσε να είμαστε δημοκρατικοί και να αναμένουμε και άλλες γνώμες.
Σε ευχαριστώ ομως ακόμα και αν δεν την πάρω :)

τρίτωσε ήδη το "κακό" κάτσε να είμαστε δημοκρατικοί και να αναμένουμε και άλλες γνώμες.
Στο γράφει ο Βασίλης Πέππας που είναι επαγγελματίας Calibrator, εγώ που έχω αλλάξει 3 65αρες oled , ο Μιχάλης που είναι moderator και περιμένεις και άλλη γνώμη;

Στο γράφει ο Βασίλης Πέππας που είναι επαγγελματίας Calibrator, εγώ που έχω αλλάξει 3 65αρες oled , ο Μιχάλης που είναι moderator και περιμένεις και άλλη γνώμη;
Ποιος είναι τι; :LOL:

Αν μπορείς, πάντα περιμένεις.

Όπως σου είπαν τα παιδιά, δεν θα δεις διαφορά μεταξύ CX & C1.
Οι διαφορές είναι τόσο μικρές που τις αντιλαμβάνονται μόνο όργανα μετρήσεων με πολύ υψηλή ακρίβεια.
Αν είχαν διαφορά 100€ να πούμε οκ, πάρε την C1. Αλλά για τόσο μεγάλη διαφορά καλύτερα να τα κρατήσεις και σε 2-3 χρόνια που θα έχει βγεί ουσιαστικά καλύτερη οθόνη να πάρεις νέα πάλι.