Ποιά HD βιντεοκάμερα;

17 June 2006
26,392
Αθήνα
Μιάς κι έχω HD ready displays (1920 Χ 1080) λέω να κάνω το βήμα και να αλλάξω την βιντεοκάμερά μου (εξ ου και η αγγελία).

Θα κινηθώ μεταξύ τριών μαρκών JVC-Canon-Sony
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία από καμιά. Ισως θα μεροληπτίσω υπέρ της Canon λόγω της ιστορίας της με τα φωτογραφικά=προσεγμένα οπτικά και φακοί.

Δεν θέλω να ξεπεράσω το χιλιάρικο άντε και λίγο παραπάνω, δεδομένου ότι είναι φρέσκο "φρούτο" και θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις σύντομα. Επομένως δεν θέλω να χάσω πολλά λεφτά...Εννοείται λόγω τιμής αποκλείονται τα "μεγάλα"μοντέλα των 3000+ ευρώ...

Εννοείται ότι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με ενδιαφέρι η κίνηση. Αν κάνει σπασίματα στα οριζόντια pannings , να την βράσω ας είναι και 4Κ ανάλυση...

Μέχρι τώρα αυτές που είχα, έγραφαν σε minidv. Βλέπω όμως τώρα καινούργια σκηνικά όπως σκληρούς δίσκους, dvd, memory cards κλπ.

Για να ξεκινήσουμε ποιό αποθηκευτικό μέσο θεωρείτε καλύτερο και γιατί; και μετα πάμε στα μοντέλα.

Thanks in advance -bye-

Η περίπτωση με τον σκληρό δίσκο δεν ξέρω αν βολεύει στην πράξη.

π.χ. γυρνάς από ένα ταξίδι με 2-3 ώρες και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα πρέπει να κάτσεις στο pc να τ' αδειάσεις, πράγμα που δεν μ' αρέσει. Ενω την κασετούλα την βάζω στο ράφι και ΟΠΟΤΕ μου κάνει κέφι την κάνω dvd, edit κλπ.... Και καλά να είναι 2-3 ώρες.....στην Αμερική κλπ που είχα πάει και είχα τραβήξει 11 minidv κασέτες , εκεί τι κάνεις;
Αν ξεχάσεις να τον αδειάσεις τον σκληρό και πας επόμενο ταξίδι και δεν σου φτάσει, τι κάνεις; έχεις μαζί πάντα κι ένα laptop; :tdown:
Εχει ή δεν έχει μεγαλύτερες πιθανότητας να "σκάσει" κανάς σκληρός μες την μέση του ταξιδιού σε σχέση με τις κασέτες; Ούτε καν θέλω να σκεφτώ τέτοια περίπτωση....

Last edited:
Τάσο μπορείς να τεστάρεις την δικιά μου σε πρώτη φάση (Canon HV20) και μετά συνεχίζεις αν δεν σε καλύπτει.
:operator:
Η κασσέτα ακόμα υπερτερεί σε ποιότητα από τα άλλα εγγράψιμα μέσα πάντως..

Κι εγώ είμαι στο ψάξιμο...
Πρός το παρόν ψάχνω αυτή.... Canon HV20
2.7%20%202.96MP%20CMOS%20SENSOR%2010X%20HD%20Video%20Zoom-Video.jpg

κι αυτή....... JVC Iverio GZ-HD7
hdeverioGZ-HD7.jpg

.... δεν είμαι όμως με καμία ενθουσιασμένος..... Μάλλον πρός JVC όμως με βλέπω... Καμιά άποψη;

Last edited:
Μπάμπη και εγώ με την JVC στο μυαλό μου πήγαινα στο Μόναχο αλλά :
Εκτός του οτι ξεφεύγει προς τα πανω οικονομικά,στα τεστς που διάβασα στην Γερμανία απογοήτευσε σε δυό τομείς.
Στην σταθεροποίηση της εικόνας (που την χαρακτήρισαν χαζή) και στα σκοτεινά πλάνα που χαρακτηρίστηκε τραγική.
Για το τελευταίο φταίει οτι σε HD χρησιμοποιεί μεταβλητό bitrate και ενώ στο φως είναι το υψηλότερο αυτή τη στιγμή,μειώνεται δραματικά σε χαμηλό φωτισμό με αποθαρρυντικά αποτελέσματα.Τα περιοδικά που διάβασα ήταν τα Bild und Ton,Videotest και Videoaktive.Ασε που και οι πωλητές σε διαφορετικά καταστήματα το ίδιο μου είπαν.

Εξού και κατέληξα στην Canon HV20.

και πάλι είμαι πρόθυμος να την διαθέσω για δοκιμή σε όσους ενδιαφέρονται. (ένα test drive ας πούμε κάποια στιγμή.)

Μπάμπη και εγώ με την JVC στο μυαλό μου πήγαινα στο Μόναχο αλλά :
Εκτός του οτι ξεφεύγει προς τα πανω οικονομικά,στα τεστς που διάβασα στην Γερμανία απογοήτευσε σε δυό τομείς.
Στην σταθεροποίηση της εικόνας (που την χαρακτήρισαν χαζή) και στα σκοτεινά πλάνα που χαρακτηρίστηκε τραγική.
Για το τελευταίο φταίει οτι σε HD χρησιμοποιεί μεταβλητό bitrate και ενώ στο φως είναι το υψηλότερο αυτή τη στιγμή,μειώνεται δραματικά σε χαμηλό φωτισμό με αποθαρρυντικά αποτελέσματα.Τα περιοδικά που διάβασα ήταν τα Bild und Ton,Videotest και Videoaktive.Ασε που και οι πωλητές σε διαφορετικά καταστήματα το ίδιο μου είπαν.

Εξού και κατέληξα στην Canon HV20.

και πάλι είμαι πρόθυμος να την διαθέσω για δοκιμή σε όσους ενδιαφέρονται. (ένα test drive ας πούμε κάποια στιγμή.)

Δημήτρη έτσι είναι όπως τα λές... Δυστυχώς.
Μάλιστα κάποιοι συστήνουν το σταμπιλάϊζερ να το έχεις στο Off γιατί είναι όντως τραγικό.
icon9.gif

Επίσης διάβασα οτι είναι πάρα πολύ καλή μόνο σε κοντινά πλάνα.
Το test drive της HV20 θα με ενδιέφερε πάντως πριν αποφασίσω.

Μπάμπη όπως έγραψα και παραπάνω έχω αμφιβολίες ώς προς την χρηστικότητα του σκληρού δίσκου. Δεν μιλάω ως προς την ποιότητα εγγραφής αλλά ώς προς την χρηστικότητα.

Τάσο, πάρε ένα φορητό σκληρό δίσκο. Όταν τελειώσεις το ταξίδι, εκεί που θα είσαι στο αεροδρόμιο και θα περιμένεις ή μέσα στο αεροπλάνο και δεν θα ξέρεις τί να κάνεις, άρχισε να ξεφορτώνεις. Σίγουρα θα έχεις κέρδος.

Εγώ για να καταλάβεις, όλα τα σοβαρά κείμενα για το avclub τα γράφω είτε όταν οδηγεί άλλος, είτε σε τέτοιοες ακαταστάσεις, είτε αργά το βράδυ στα ξενοδοχεία. Και τις φωτογραφίες της κατεβάζω σε ψηφιακό πορτοφόλι και μετά στον ΗΥ μου στο σπίτι.

Μπάμπη όπως έγραψα και παραπάνω έχω αμφιβολίες ώς προς την χρηστικότητα του σκληρού δίσκου. Δεν μιλάω ως προς την ποιότητα εγγραφής αλλά ώς προς την χρηστικότητα.

Τάσο αυτό είναι το λιγότερο που με απασχολεί.
Απο τι στιγμή που έχω αυτονομία κοντά στις 10 ώρες σε full ποιότητα για μένα είναι υπεραρκετό.
Ούτως ή άλλως δεν είμαι με το κουμπί συνεχώς πατημένο. Αυτό το έκανα στην αρχή. Τώρα προσαπθώ και προγραμματίζω πολύ καλύτερα τις λήψεις μου.
Ακόμα στα μεγαλύτερα ταξίδια μου ποτέ δεν έχω τραβήξει πάνω από 4 ώρες υλικό.
Τώρα ο κίνδυνος να "χτυπήσει" δίσκος πάντα υπάρχει αλλά νομίζω είναι πολύ μικρός. Από την άλλη μεριά γλυτώνεις πολύ χρόνο στο μοντάζ και κυρίως απογεύγεις τις κασσέτες οι οποίες είναι έξοδα αλλά κυρίως πιάνουν χώρο. Κι όπως λέει κι ο Βλάσης, ο φορητός μου δίσκος των 80 Gb πιάνει λιγότερο χώρο απ´ ότι 2 κασσέτες.
Δεν αποκλείω την κασσέτα, απλά λέω οτι και με το δίσκο είμαι μιά χαρά.

Last edited:
Δεν μ' αρέσει . Δεν μ' αρέσει ο προγραμματισμός στις λήψεις να πρέπει να σκέφτομαι αν έχω υπόλοιπο χρόνο πριν βγω από το ξενοδοχείο. Ασε που σ' αναγκάζει να κουβάλας ΚΙ ΑΛΛΕΣ συσκευές μαζί. Και είναι 5 ώρες αυτονομία, όχι 10 .

Τάσο, ειλικρινά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη διαδικασία. Είναι πιο απλή από ότι φαίνεται. Κουβαλάς λιγότερο υλικό (γιατί είναι πιο ελαφριά και πιο κόμπακτ από 10 κασέτες dv). Κινδυνεύεις λιγότερο να χάσεις υλικό (να χάσεις μια κασέτα π.χ. ή να σου κατάσχουν μια κασέτα, ή να σου σπάσουν μια κασέτα). Και το transfer δεν είναι τόσο αργό όσο νομίζεις...

Τασο υπαρχει και η λυση του αδειασματος σε καποιο φωτογραφειο. Πας και σου γραφουνε 2-3 dvd κα μετα σβυνεις οτι εχει μεσα η καμερα. Εγω ετσι εκανα παλια με την φωτογραφικη μου που ειχε μικρη μνημη. Οταν τελειωνε πυγαινα εγραφα 1 cd και μια χαρα.

Αντε και το ξεπερνάμε αυτό το στάδιο, δηλαδή την ώρα του ταξιδιού.

Και γυρνάμε σπίτι. Σε αναγκάζει ή δεν σε αναγκάζει να κάνεις αρχειοθέτηση και να κάψεις dvd; Οταν θα θες να δείξεις το ταξίδι μετά από 3 χρόνια σε φίλους τι θα κάνεις;
Ενώ τώρα απλά βγάζω την κασέτα από την μηχανή και την βάζω στο ράφι και όποτε έχω όρεξη ασχολούμαι. Που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Γι' αυτό ο εξαναγκασμός να ασχοληθώ με pc μου φαίνεται κάπως....

Απάντηση: Re: Ποιά HD βιντεοκάμερα;

Τασο υπαρχει και η λυση του αδειασματος σε καποιο φωτογραφειο. Πας και σου γραφουνε 2-3 dvd κα μετα σβυνεις οτι εχει μεσα η καμερα. Εγω ετσι εκανα παλια με την φωτογραφικη μου που ειχε μικρη μνημη. Οταν τελειωνε πυγαινα εγραφα 1 cd και μια χαρα.

Πλάκα κάνεις......για πήγαινε κανα περίεργο ταξίδι π.χ. καμιά Αίγυπτο και πήγαινε εσύ να βρεις φωτογραφείο.....
Παιδιά μην γελιόμαστε. Η αυτονομία είναι Νο1 παράγοντας.

Εγω απο την αλλη προτημω το σκληρο δισκο. Εχει πολες μαγκιες ο σκληρος. Εγω πειρα μια βιντεοκαμερα JVC στον κουμπαρο μου με σκληρο δισκο και ετυχε να την παρω μαζι μου και φυσουσε με τον σκληρο δισκο. Πραγματικα αξιζει τον κοπο φιλε Τασο.

Καλημέρα.νομίζω πως το minidv δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα.Ούτε σε θέμα ποιότητας ούτε ευχρηστίας.στο θέμα του σκληρού δίσκου έχω τις επιφυλάξεις μου.Τι γίνεται για παράδειγμα αν σε σκουντήσει κάποιος ή αν παραπατήσεις παρουσιάζεται πρόβλημα εγγραφής;Τώρα όσον αφορά στις βιντεοκ´μερες η sony είναι κατά τη γνώμη μου μακράν η καλύτερη από τις άλλες δύο.και σε stabilizer και σε autofocus και σε white blance (η canon έχει πολύ κακό white balance)