Τελικά μόνο η canon και η jvc είναι άξιες λόγου;
Υπάρχει κι αυτή
Sony HDR-HC 7
Πιθανώς κι αυτή PANASONIC HDC-DX1EG-S
Τελικά μόνο η canon και η jvc είναι άξιες λόγου;
Nα ξερετε παντως οσι θελετε "σκληρο δισκο" - "μνημες κλπ" οτι δεν μονταρονται ακομη απο τα γνωστα προγραμματα σε Pc - MAc οπως τα Avid kai FCP .
Mono οι mini DV μπορουν προς το παρον, τα υπολοιπα format ειναι δυσχρηστα οσον αφορα το μονταζ.
Αυτος ειναι ο λογος που κι εγω μαλλον θα στραφω προς την Canon HV20 , που εχει και αναλογικο -> ψηφιακο μετατροπεα και αρκετα καλες κριτικες.
Τασο οσον αφορα τα οριζοντια pannings , αν δεν ερθουν καμερες με 100 fps μην περιμενεις θαυματα !
Τασο οσον αφορα τα οριζοντια pannings , αν δεν ερθουν καμερες με 100 fps μην περιμενεις θαυματα !
Η ευκρίνεια. Αναφέρεται στην διακριτική ικανότητα του συνόλου αισθητήρα/φακού. Δεν είναι πίξελς, είναι πάχη γραμμών που μπορει να ξεχωρίσει κανείς στην εικόνα που δίνει η κάμερα. Ουσιαστικώς αυτό είναι που έχει τελικώς σημασία για εικόνα "ξουράφι".
To νουμερο προκυπτει απο διαβαθμισμενες καρτες (οπως το dve για το video).
Δεν εχει να κανει με τα συνολικα pixel που ειναι σταθερα για καθε καμερα (720χ576 PAL kai 1440x1080 gia minidv HD).
Eιναι η διακριτικη ικανοτητα του φακου και οχι του αισθητηρα.
Για αυτο λεμε κι οτι πχ to digital beta και οι αντιστοιχες καμερες εχουν 700 γραμμες αναλυση, αλλα φυσικα στο τελος στον "αερα" θα δεις 576.
Τώρα είναι που έμπλεξα εντελώς τα μπούτια μου....![]()
Δηλαδή τι μου λέτε; Οτι οι φακοί που βάζουν στις βιντεοκάμερες δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν το σένσορα;
Είναι θέμα φακού δηλαδή; Αυτό μου ακούγεται εντελώς τρελό.
εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι. 1 πάχος γραμμής θέλει το ελάχιστο 2 πίξελς για να αποδοθεί.
Εάν ο σένσορας είναι πολύ μικρός βέβαια, ναι, είναι δυνατόν να μην επαρκεί η αναλυτικότητα του φακού. Με τόσο μικρούς αισθητήρες που έχουν οι βιντεοκάμερες (ειδικά αυτές που δίνουν μεγάλο λόγο ζουμ, πχ 30x) πολύ πιθανόν η πυκνότητα της διάταξης των εικονοστοιχείων στον αισθητήρα να υπερβαίνει την ικανότητα ανάλυσης του φακού.
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω...![]()
Εγώ ξέρω οτι όταν μιλάμε για FullHD μιλάμε για 1080 γραμμές. Κι αυτές οι γραμμές έχουν πάχος 1 pixel. Διαφορετικά, αν μιλάμε για 625Χ576 γραμμές, μιλάμε για ανάλυση μικρότερη κι από SD (720Χ576).
Τέλος πάντων, μην σας κουράζω άλλο, προφανώς κάτι μου διαφεύγει... Για να πώ την αλήθεια αισθάνομαι και λίγο μπούφος.![]()
Τι θα πει: "....μπορείς να ξεχωρίσεις τόσες γραμμές.";
Με το μάτι; και τι νόημα έχουν αυτά τα νούμερα στην αγορά μιας κάμερας;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.