Ποιά HD βιντεοκάμερα;

ααα μισό λεπτό. Προφανώς περίμενες να δεις πχ στην κάθετη ανάλυση το νούμερο 1080, σωστά? Τώρα κατάλαβα.
Μιλούμε για δύο διαφορετικά πράγματα. Το "ανάλυση 491.4 γραμμές καθέτως και 312.0 οριζοντίως" δεν σημαίνει ότι η κάμερα δίνει αρχείο 491.4 x 312.0.

Οι επιδόσεις αυτές μετρώνται σε ειδικούς πίνακες, και με εξειδικευμένο software. Είναι περίπλοκο να αναλυθούν εδώ, ούτε και υποστηρίζω ότι κατέχω όλες τις παραμέτρους των τεστ πλήρως. Στην "παραδοσιακή", τρόπον τινά, μορφή τους, ο πίνακας περιλαμβάνει μία κυματομορφή, υπό τη μορφή γραμμών, μαύρων και άσπρων σε αλληλουχία μεταξύ τους ή διαρκών μεταβάσεων από μαύρο σε άσπρο με ενδιάμεσα γκρι. Η πυκνότητα των γραμμών διαρκώς αυξάνει στον πίνακα αυτό, οπότε ζητούμενο είναι η πυκνότητα των γραμμών αυτών (η οποία δίνεται συνήθως ως ζεύγη γραμμών ανά χιλιοστόμετρο -lp/mm-) στην οποία ο δοκιμαζόμενος φακός ή το δοκιμαζόμενο σύνολο φακού/αισθητήρα αδυνατεί να διακρίνει το μοτίβο της αλληλουχίας των γραμμών αλλά τις απεικονίζει πλέον ως ένα χρώμα.

Τα ανωτέρω δεν έχουν σχέση ασφαλώς με την ανάλυση σε πίξελ του αρχείου που δίνει η βιντεοκάμερα/φωτ. μηχανή.

Θεωρητικα ναι, υπαρχουν κασετες με ειδικη επιστρωση, αλλα καποιοι αναφερουν οτι μπορεις και με καλης ποιοτητας απλες minidv.

Εγώ πάντως την Canon μου με απλή Sony κασσέτα την δούλεψα και ξετρελλάθηκα.

Νομίζω πως οι καινούριες κασέτες "ειδικές για HDV" της Sony είναι ένα ακόμα εμπορικό τρικ να μας χρεώνει τρείς φορές ακριβότερα το ίδιο πράγμα...:argue:

Και η JVC στις HD εχει ειδικες κασετες......

Μην βιαζεστε να κρινετε οτι ειναι μουφα στα σιγουρα......

Πολλες φορες οι σκληροτερες επιστρωσεις ειναι ανθεκτικοτερες αλλα και πιο δυσκολες...

Μουχει τυχει κασετα της Σονυ με σκληρη επιστρωση να μασηθει απο απλη καμερα και απλη κασετα απο HD camera....

ειναι θεμα καλιμπραρισματος των κεφαλων και της απαιτησης για αντοχη....

Καλυτερα πληρωστε παραπανω ναστε ησυχοι...ετσι κι αλλιως ερχονται οι καμερες με μη κινητα μερη και εγγραφη σε δισκους η τσιχλες οποτε θα ησυχασετε....

Θα σας πώ την εμειρία μου.
Με την SONY την HDV τράβηξα HD 1080i σε normal κασέττα. Όλα ωραία και καλά αλλά....
Δεν μπορείς να κάνεις capture το υλικό που τράβηξες και να το επεξεργαστείς στο PC σου γιατί ΔΕΝ εμφανίζεται η εικόνα.
Αν θές να το κάνεις θα πρέπει να επιλέξεις από το menu της βιντεοκάμερας σαν output DV κι όχι HDV.
Τότε στο κάνει, έχεις εικόνα αλλά ανάλυση 576i.
Αν θές να δουλέψεις κανονικά, να κάνεις δηλαδή λήψη αλλά ΚΑΙ capture σε HDV δηλαδή σε 1080i τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικές Hi-Def κασέττες κι όχι normal.

Οχι βρε Μπαμπη, μηπως κανεις κατι λαθος?

Εγω με την δικη μου στο ulead που ειχα δοκιμασει εβλεπα κανονικα. (με νορμαλ minidv)

Απάντηση: Re: Ποιά HD βιντεοκάμερα;

Οχι βρε Μπαμπη, μηπως κανεις κατι λαθος?

Εγω με την δικη μου στο ulead που ειχα δοκιμασει εβλεπα κανονικα. (με νορμαλ minidv)

Ντίνο δεν κάνω καθόλου λάθος. Άμα σου πώ τι τράβηξα για να βρώ γιατί δεν έχω εικόνα όταν προσπαθώ να κάνω capture.... Εσύ το output τό είχες στο HDV;
Πρόσεχε, δεν λέω να δείς απλά το υλικό σου. Κι εγώ μπορούσα να το δώ και μάλιστα το έβαλα πολλές φορές και στον προβολέα κι έβλεπα 1080i απο την component.
Όταν συνέδεα όμως την κάμερα από τη firewire με το laptop για να κάνω capture το υλικό... εικόνα γιόκ.

Α καλα! εσυ εκανες πολλα.
Τετοιες λεπτομεριες δεν τις ξερω.

Μια απελπιδα προσπαθεια ειχα κανει μολις την πρωτοπηρα περσυ τον Μαη, και απο τοτε ειναι στο ντουλαπι (ξερεις εσυ, ειναι απο τις αγορες της κ@βλας)...

Μια από τα ίδια κι εγώ με την HV20. Εγραψα σε κανονική minidv κασέτα σε HDV mode(1080i). Το παίζει κανονικά μια χαρά, ΑΛΛΑ όταν πας να κάνεις capture στο pc δεν εμφανίζεται τίποτα. Αν επιλέξω από το menu έξοδο σε DV ποιότητα τότε ναι εμφανίζεται αλλά τι να το κάνεις, αφού η ανάλυση είναι στα 576i αντί 1080i.
Τι απάτη έχουν κάνει τα άτομα....

Re: Απάντηση: Ποιά HD βιντεοκάμερα;

Κι εγώ είμαι στο ψάξιμο...
Πρός το παρόν ψάχνω αυτή.... Canon HV20
2.7%20%202.96MP%20CMOS%20SENSOR%2010X%20HD%20Video%20Zoom-Video.jpg

κι αυτή....... JVC Iverio GZ-HD7
hdeverioGZ-HD7.jpg

.... δεν είμαι όμως με καμία ενθουσιασμένος..... Μάλλον πρός JVC όμως με βλέπω... Καμιά άποψη;

Kyrios Babis, kyrios Babis....

1230 eura (pro pazarione) Nai, JVC pou deixneis parapano...

Απάντηση: Re: Ποιά HD βιντεοκάμερα;

την τελευταια χτυπα

Για τη JVC διαβάζω προβληματάκια... Η Canon πάντως είναι Jet... Eιδικά στο χαμηλό φωτισμό.

Θα σας πώ την εμειρία μου.
Με την SONY την HDV τράβηξα HD 1080i σε normal κασέττα. Όλα ωραία και καλά αλλά....
Δεν μπορείς να κάνεις capture το υλικό που τράβηξες και να το επεξεργαστείς στο PC σου γιατί ΔΕΝ εμφανίζεται η εικόνα.
Αν θές να το κάνεις θα πρέπει να επιλέξεις από το menu της βιντεοκάμερας σαν output DV κι όχι HDV.
Τότε στο κάνει, έχεις εικόνα αλλά ανάλυση 576i.
Αν θές να δουλέψεις κανονικά, να κάνεις δηλαδή λήψη αλλά ΚΑΙ capture σε HDV δηλαδή σε 1080i τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικές Hi-Def κασέττες κι όχι normal.

Παιδιά, άκυρον αυτό. Δεν ισχύει.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει, δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που παίζει ρόλο και έχω διαφορετικές συμπεριφορές με διαφορετικές βιντεοκάμερες και διαφορετικά προγράμματα αλλά αυτές τις μέρες έκανα κανονικότατα capture υλικό 1080i γραμμένο σε απλή miniDV κασέτα με θαυμάσια αποτελέσματα.
Η "δουλειά" έγινε με την CANON HV-20 και το iMovie. Και μάλιστα με ένα απλό καλώδιο firewire της πλάκας.
Κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι και το σωστό αλλά τι να πώ, με τους υπολογιστές και τα προγράμματα έχω μπερδευτεί. :nounder:
Sorry για την παραπληροφόριση.

Την SR8 την έχω και είναι διαμάντι όσον αφορά τις επιδόσεις με καλό φωτισμό.Όπως όλες οι βιντεοκάμερες,όταν τα φώτα χαμηλώνουν,τότε υποφέρουν.Για μένα την ακλύτερη εικόνα την έχει η Canon hv20, όμως νομίζω ότι πλέον είναι ταλαιπωρία οι κασσέτες.Και ευτύχως έχουν βγει προγράμμτα που μπορείς να κάνεις ένα ικανοποιητικό (μη επαγγελματικό) editing στο Pc. Έτσι και αλλιώς αυτοός που θέλει επαγγελματικό μηχάνημα δεν θα ασχοληθεί με τέτοια γκάμα καμερών.

Δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη, δεν την έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου αλλά σε σχέση με την Sony-HDR-HC1 που εξακολουθώ να έχω η Canon είναι πολύ καλύτερη χρωματικά και ασύγκριτα καλύτερη στα σκοτεινά.
Ειδικά στα σκοτεινά, μέχρι στιγμής δεν έχω δεί ερασιτεχνική βιντεοκάμερα να πλησιάζει την Canon HV20.
Εδώ ένα βιντεάκι που έχω ξαναανεβάσει στο forum τραβηγμένο αργά το βράδυ με την Canon χωρίς κανένα απολύτως φωτισμό.