ποια η σωστη αποσταση του πανιου απο το πατωμα??

postfire

Established Member
6 February 2010
218
γεια σας παιδες!!ισως οι αρχαριοι να γινομαστε λιγο κουραστικοι αλλα η βοηθεια σας μεχρι στιγμης με εχει βοηθησει πολυ και σας ευχαριστω θερμα ολους σας!ηθελα να ρωτησω ποια ειναι σωστη αποσταση που πρεπει να εχει απο το πατωμα οταν κατεβει τερμα το πανι για να βλεπουμε σωστα???

Καλημερα.
Εγω το εχω 65 εκατοστα απο το πατωμα, και για εμενα ειναι σωστο.

Δεν νομίζω ότι η ιδεατή τοποθέτηση του πιανιού εξαρτάται από την απόσταση του από το πάτωμα.
Για πιο ξεκούραστη θέαση κανονικά πρέπει το κέντρο της οθόνης να βρίσκεται στο ύψος των ματιών μας ,άντε λίγο πιο ψηλά.
Βέβαια υπάρχει ένα πρόβλημα που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει αν η οθόνη του εφάπτεται με το πάτωμα. :operator:

http://www.youtube.com/watch?v=uBuJIPMvXcQ

γεια σας παιδες!!ισως οι αρχαριοι να γινομαστε λιγο κουραστικοι αλλα η βοηθεια σας μεχρι στιγμης με εχει βοηθησει πολυ και σας ευχαριστω θερμα ολους σας!ηθελα να ρωτησω ποια ειναι σωστη αποσταση που πρεπει να εχει απο το πατωμα οταν κατεβει τερμα το πανι για να βλεπουμε σωστα???

Δεν υπάρχει ένα σταθερό νούμερο. Παίζει ρόλο η απόστασή σου από την οθόνη καθώς και η θέση θέασης (άλλοι βλέπουν καθιστοί κανονικά, άλλοι ελαφρώς ξαπλωμένοι). Ένας άτυπος κανόνας, από αυτά που διαβάζω, λέει ότι οι υπότιτλοι πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών και ελαφρώς χαμηλότερα. Δηλαδή, η ματιά σου πρέπει να πέφτει στην ευθεία 5-10 πόντους πάνω από τους υπότιτλους. Και αυτός, όμως, ο κανόνας δεν είναι ''συνεπής'', διότι αλλού είναι οι υπότιτλοι σε κάδρο 16:9, αλλού σε 2,35:1. Άρα, αναγκαστικά θα κάνεις έναν μικρό συμβιβασμό, εκτός και αν είσαι σε θέση να ρυθμίζεις την πολυθρόνα σου σύμφωνα με το κάδρο της ταινίας.

χαχαχαχ καλο το βιντεακι!!:grinning-smiley-043...δηλαδη εμενα η οθονη ειναι 175εκ με καθαρο 135εκ και μπορντερ 40εκ.πως θα υπολογισω ωστε το κεφαλι να ειναι στο κεντρο τις οθονις ?

να πω και κατι αλλο(προβλημα) που με απασχολει ιδαιτερα? ο προτζεκτορας θα μπει πισω απο τον καναπε.πρεπει να μπει στο ταβανι?διοτι βαση χαρακτηριστικων http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD70-projection-calculator-pro.htm και με βαση το υψος του πανιου πως πρεπει να τοποθετηθει ο προτζ?ψηλα κρεμαστος η χαμηλα?εχω μπλοκαρει...

εχουμε και λεμε:το πανι ειναι 244χ175 με καθαρο 234χ135 και επανω το μπορντερ ειναι 40 εκ.αποστασ θεασης ειναι περ 3.5μετρα.αλλα ο καναπες ειναι κανονικος και ο προτζεκτορας θα μπει πισω απο τον καναπε!το θεμα ειναι που πρεπει να τοποθετηθει κατω η πανω?εδω ειναι τα χαρακτηριστικα του προτζεκτορα μου http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD70-projection-calculator-pro.htmευχαριστω!!το κακο ειναι οτι αμα πρεπει να τοποθετιθει πανω εχω ψιλο ταβανι 3.25 και θα πρεπει να μπει ολοκλιρο κρεμαστο σιδερο?:(

Last edited:
Απάντηση: Re: ποια η σωστη αποσταση του πανιου απο το πατωμα??

εχουμε και λεμε:το πανι ειναι 244χ175 με καθαρο 234χ135 και επανω το μπορντερ ειναι 40 εκ.αποστασ θεασης ειναι περ 3.5μετρα.αλλα ο καναπες ειναι κανονικος και ο προτζεκτορας θα μπει πισω απο τον καναπε!το θεμα ειναι που πρεπει να τοποθετηθει κατω η πανω?εδω ειναι τα χαρακτηριστικα του προτζεκτορα μου http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD70-projection-calculator-pro.htmευχαριστω!!το κακο ειναι οτι αμα πρεπει να τοποθετιθει πανω εχω ψιλο ταβανι 3.25 και θα πρεπει να μπει ολοκλιρο κρεμαστο σιδερο?:(

70cm+135cm+47cm=252 cm

325-252=73 cm

Είναι, όντως, ψηλά...

Last edited:
τι μου προτεινεται να κανω αφου ο προτζεκτορας θα μπει πισω απο τον καναπε?να μπει ψιλα ι χαμιλα?νομιζω χαμιλα ο προτζεκτ.δεν μπαινει :(

Λοιπόν ας κάνουμε μια προσπάθεια να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Λοιπόν η απόσταση θέασης είναι περίπου 3,5 μέτρα που για μια οθόνη πλάτους 2,34 μ. σημαίνει μια γωνία θέασης περίπου 37 μοίρες που είναι μέσα στα όρια. Καλύτερο θα ήταν η απόσταση θέασης να ήταν στα 4,2 μέτρα αλλά εάν δεν γίνεται δεν πειράζει.

δεν ειναι το προβλιμα ι αποστασι θεασις τραβαω και λιγακι τον καναπε πιο πισω.το προβλιμα ειναι οτι ο προτζεκτορας θα μπει πισω απο τον καναπε αλλα δεν θα βρισκει στα κεφαλια μας ι εικονα με βασι το υψος του πανιου?εκει ειναι το προβλιμα :BXVZCBXZ6: πρεπει να κρεμαστει απο το ταβανι?

Με αυτά τα δεδομένα η απόσταση του κάτω μέρους της οθόνης πρέπει να είναι στα 0,9-0,95 μέτρα εάν υποθέσουμε ότι ο καναπές μας έχει ύψος περίπου 0,4-0,6μ.

ευχαριστω πολυ καταρχιν!θα περιγραψω περιπου τον χωρο για να καταλαβετε:καταρχιν τα δοματια ιτανε 2 και εριξα τον τοιχο και εγινε 1 ορθογωνιο 7μετρα(μικος) χ 3μετρα(πλατος).στιν μεση ακριβως που επεσε ο τοιχος εγινε γυψοσανιδα στο πλατος(3μ)και σε υψος 2.40μ .στιν μεσι ακριβως θα μπει ο καναπες δλδ περιπου στα 3.50μετρα.ο προτζεκτορας αν κρεμαστει ταβανι(υψος ταβανιου 3.20μ) πισω απο τιν γυψοσανιδα(ι γυψοσανιδα κατεβαινει στα 2.40 υψος.θα εχω παλι προβλιμα θεασις ?δλδ θα ερθει σωστα ι εικονα στο υψος του πανιου ι θα μου κρυβει τιν εικονα ι γυψοσανιδα?

Αν τοποθετήσεις την οθόνη, όπως λέει ο Μανώλης, ο φακός του προβολέα θα κάτσει στα 2,75 μ. από το έδαφος. Αν είναι πάνω από τη γυψοσανίδα ή λίγο πιο πίσω δεν θα έχεις πρόβλημα.

οκ. ευχαριστω παρα πολυ!!!!μια τελευταια ερωτισι?στον τοιχο πλαγια αν τον βαλω θα δειχνει στο κεντρο του πανιου? ι πρεπει να μπει στιν μεσι του δωματιου για να δειχνει στιν μεσι του πανιου?σωλινες και βασεις που θα βρω να τεριαζει στον προτζεκτορα μου??να ειναι ομως ρυθμιζομενι ι βασι για πανω κατω, αριστερα δεξια

Last edited:
καλημερα παιδες!εδω ειναι οι φωτος απο τον χωρο μου.αν μπορειτε να με βοιθησετε με την τοποθετηση του προτζεκτορα η και ακομα να προτεινετε και αλλες λυσεις!στην 1 εικονα ειναι ο τοιχος που λεω να βαλω το πανι(εχει το κοκκινο βελακι..βεβαια θα βγαινει λιγο εξω 40ποντους δεξια στο χωλ αλλα δεν με πειραζει)....δειτε σας παρακαλω και πειτε την γνωμη σας........

dscn0133j.jpg

dscn0134.jpg

dscn0135.jpg

dscn0136.jpg

dscn0137s.jpg

dscn0138a.jpg

dscn0139d.jpg

dscn0140h.jpg

Last edited:

Όσο πιο κοντά είναι στο πάτωμα, τόσο καλύτερα. Αν είναι δυνατόν να ακουμπάει. Για ξεκούραστη θέαση, πρέπει το βλέμμα να έχει 15 μοίρες κατηφορική κλίση προς το κέντρο της οθόνης.

Πρακτικά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο πάντως.

Last edited:
Μάλιστα. Είχα καταλάβει λάθος ότι η γυψοσανίδα έφθανε μέχρι τα 2,4 και όχι ότι ξεκινούσε από τα 2,4 μέχρι το ταβάνι. Άρα, είσαι λίγο-πολύ ''δεμένος'' ως προς την τοποθέτηση. Ο προβολέας πρέπει αναγκαστικά να μπει σε ύψος 2,4 από το έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι το κάτω μέρος της οθόνης σου θα βρίσκεται:

240-135-47= 58cm από το δάπεδο.

Είναι αρκετά χαμηλά, αλλά, δεν βλέπω δυνατότητα για μανούβρα λόγω γυψοσανίδας. Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει είναι, που θα τοποθετήσεις την πηγή σου. Στο σύνθετο που βρίσκεται η τηλεόραση? Τότε θα πρέπει να κάνεις ''κανάλια'' για να μπουν τα καλώδια που θα πηγαίνουν στον προβολέα. Άλλο......ρεύμα από που θα παίρνει? Τέλος, τα ηχεία που θα μπουν? Τουλάχιστον το δεξί μπροστινό έχει ένα ''θέμα'' λόγω πόρτας, και σκέψου ότι θα πρέπει πάλι να τραβήξεις καλώδια κατά μήκος όλου του δωματίου. Για την τηλεόραση, τι θα κάνεις? Θα βάλεις και δεύτερο καναπέ από την άλλη?

Πρέπει όλα τα μέσα να καθίσουν από τη μία πλευρά, γιατί αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Επομένως, και η τηλεόραση θα πρέπει να πάει από τη μεριά του προβολέα. Θα επανέλθω....