ποια η σωστη αποσταση του πανιου απο το πατωμα??

Προτείνω το εξής:

Το σύνθετο με την τηλεόραση θα πάει και θα κολλήσει αριστερά στον κίτρινο τοίχο που βλέπω στην πρώτη φώτο. Η οθόνη θα στηθεί στον τοίχο που έγραψες, αλλά στο κέντρο, για να δώσεις ''αέρα'' 30 περίπου πόντων από κάθε πλευρά, ώστε να τοποθετήσεις ψηλά τα μπροστινά ηχεία. Για το κεντρικό δεν θα έχεις πρόβλημα είτε το βάλεις ψηλά, πάνω από την οθόνη με κλίση προς τα κάτω, είτε από κάτω με κλίση προς τα πάνω.

Μέσα στο σύνθετο της τηλεόρασης θα βάλεις τις πηγές. Players, ενισχυτή, κ.λ.π. απ' όπου θα φεύγουν τα καλώδια για ηχεία, αλλά και το hdmi για τον προβολέα. Έτσι όπως τα βλέπω, θα χρειαστείς 10 μετρο καλώδιο hdmi.

Δύο θέματα που πρέπει να λυθούν:

Το ρεύμα του προβολέα και το μεγάλο σίδερο επιμήκυνσης που πρέπει να είναι γύρω στους 80 πόντους.

Επίσης, όταν θα κατεβαίνει η οθόνη, αχρηστεύεται η πόρτα του χωλ, αλλά είναι μικρό το κακό...

καταρχιν εχω το πανι ακομα σφραΓισμενο και μου ειπανε δεν κανει να ειναι ορθιο ετσι ειναι ?το εχω απο προχθες το βραδυ.
καταρχιν ο μπουφες και ι τραπεζαρια θα παρουν δρομο:grandpa:
δευτερον κατω απο το πανι θα φτιαξω συνθεσι χαμιλι 40 ποντους υψος και 250 μετρα μικος οσο ειναι ο τοιχος ο ποτροκαλι.τριτον τιν τιλεορασι λεο να τιν αφισω εκει που ειναι μαζι με το επιπλο.το θεμα ειναι ο προτζεκτορας που θα μπει?ελεΓα κρεμαστος πισω απο τιν Γυψοσανιδα τι λετε????το προβλιμα ειναι με τιν τοποθετισι του προτζεκτορα!!!

Last edited:
καταρχιν εχω το πανι ακομα σφραΓισμενο και μου ειπανε δεν κανει να ειναι ορθιο ετσι ειναι ?το εχω απο προχθες το βραδυ.
καταρχιν ο μπουφες και ι τραπεζαρια θα παρουν δρομο:grandpa:
δευτερον κατω απο το πανι θα φτιαξω συνθεσι χαμιλι 40 ποντους υψος και 250 μετρα μικος οσο ειναι ο τοιχος ο ποτροκαλι.τριτον τιν τιλεορασι λεο να τιν αφισω εκει που ειναι μαζι με το επιπλο.το θεμα ειναι ο προτζεκτορας που θα μπει?ελεΓα κρεμαστος πισω απο τιν Γυψοσανιδα τι λετε????το προβλιμα ειναι με τιν τοποθετισι του προτζεκτορα!!!
αν κρεμαστει σιδερο πισω απο τιν Γυψοσανιδα δεν θα ειναι ασχιμο?ελεΓα να κανω μια συνθεσι σαν π αλλα σε πιο υψος πρεπι να κατεβει ο προτζεκτορας Για να δειχνει σοστα στιν οθονι πρ.?και σε τι αποστασι πρεπει να μπει απο το πανι Για να ερθει σοστα ι εικονα?

αν κρεμαστει σιδερο πισω απο τιν Γυψοσανιδα δεν θα ειναι ασχιμο?ελεΓα να κανω μια συνθεσι σαν π αλλα σε πιο υψος πρεπι να κατεβει ο προτζεκτορας Για να δειχνει σοστα στιν οθονι πρ.?και σε τι αποστασι πρεπει να μπει απο το πανι Για να ερθει σοστα ι εικονα?

Μάλιστα. Είχα καταλάβει λάθος ότι η γυψοσανίδα έφθανε μέχρι τα 2,4 και όχι ότι ξεκινούσε από τα 2,4 μέχρι το ταβάνι. Άρα, είσαι λίγο-πολύ ''δεμένος'' ως προς την τοποθέτηση. Ο προβολέας πρέπει αναγκαστικά να μπει σε ύψος 2,4 από το έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι το κάτω μέρος της οθόνης σου θα βρίσκεται:

240-135-47= 58cm από το δάπεδο.

Ναι, θα είναι ψιλοάσχημο, αλλά, δεν βλέπω άλλη λύση.

Οκ για το σύνθετο κάτω από την οθόνη. Θα βάλεις όλα σου τα μηχανήματα και θα ακουμπήσεις το κεντρικό ηχείο. Αν η τηλεόραση μείνει από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να δημιουργήσεις 2 σαλόνια. Δεν σε πειράζει?

αυτο ειναι ψαχνω λυση για ολα!δεν με πειραζει οχι.το οτι ειχα ορθιο το πανι 2 μερες πειραζει λετε να χαλασε??

δλδ Δημητρη τι μπορει να εχει παθει?

η αποσταση ειναι 3.5μετρα

Last edited:
απο την δευτερα το απογευμα το ειχα ορθιο.τωρα βεβαια το ξαπλωσα

η αποσταση απο την μπαλκονοπορτα μεχρι το δοκαρι ειναι 3.5μ και απο το δοκαρι μεχρι τον τοιχο ειναι αλλα 3.5μ συνολο 7μ

Η λυση ειναι μια:

Ο προβολεας σε βαση ακριβως πανω απο το κουρτινοξυλο

Η οθονη στο δοκαρι.

& αλλαγη οθονης με αλλη (90")

Τελειωσαμε._

Απάντηση: Re: ποια η σωστη αποσταση του πανιου απο το πατωμα??

Η λυση ειναι μια:

Ο προβολεας σε βαση ακριβως πανω απο το κουρτινοξυλο

Η οθονη στο δοκαρι.

& αλλαγη οθονης με αλλη (90")

Τελειωσαμε._

Αν πάει σε 90άρα οθόνη δεν χρειάζεται να κόψει το σαλόνι στη μέση. Ο προβολέας πάνω στη γυψοσανίδα και το πανί στο τοίχο της πόρτας του χωλ. Ο Optoma του δίνει αυτή τη διάσταση από τα 3,15. Άρα οριακά θα είναι εντάξει.

Μια χαρα θα ειναι.
Απο το να εχει μια πορτα "ακυρωμενη", καλυτερα να ειναι στην μεση (ετσι το ειχα και εγω στο παρελθον).

Εαν η θεση θεασης ειναι εκει που ειναι ο καναπες, καλυτερα στο δοκαρι η οθονη παρα στην αλλη ακρη (6 μετρα μακρια)

Καλυτερα 3 και κατι μετρα σε 90", παρα 6 μετρα σε 110.

ΙΜΗΟ παντα.

Τελος, νομιζω οτι το καβλε management (το "πιασατε" ετσι?) θα ειναι πιο ευκολο.

δεν θελω πιο μικρο πανι....:BXVZCBXZ6: δλδ ο οπτομα εχει την δυνατοτητα να μπει στα 3.15? πια εντολη ειναι μεσα απο το μενου του?

θα καθομαι περιπου 4 μετρα ...παιδια σας ευχαριστω παντως για ολα για τον χρονο σας..

xmmm
4 μετρα, καλα ειναι οι 110

Ερωτηση:

Τα ηχεια, και συγκεκριμενα το δεξι μπροστα, που θα το βαλεις αν βαλεις την οθονη στον τοιχο ??

ναι ειναι η εισοδος.3 λυσεις εχω σκεφτει:
1:το ηχειο να ειναι μεταφερομενο δλδ να μπαινει μονο οταν θελω να δω.
2:να μπουνε κατω στη χαμηλη συνθεση που θα φτιαξω αλλα τα ηχεια δεν θα ειναι στην ακρια του πανιου.
3:ψηλα πανω