ποια η σωστη αποσταση του πανιου απο το πατωμα??

ναι ειναι η εισοδος.3 λυσεις εχω σκεφτει:
1:το ηχειο να ειναι μεταφερομενο δλδ να μπαινει μονο οταν θελω να δω.
2:να μπουνε κατω στη χαμηλη συνθεση που θα φτιαξω αλλα τα ηχεια δεν θα ειναι στην ακρια του πανιου.
3:ψηλα πανω

1. μετα απο 2-3 φορες δεν θα το βαζεις, και θα βλαστημας που σε αφησαμε να το κανεις.

2. κακη ιδεα, δεν θα "δουλευει" οπως πρεπει

3. Καλυτερη απο τις παραπανω 2, πρεπει να εχουν κλιση προς το μερος σου
(ποια ηχεια ειναι?)

τι να κανω ρε γαμωτο μαρεσει το μεγαλο πανι!σκεφτικα να αλλαξω σπιτι αλλα δεν εχω λεφτα :grandpa: σκεφτομουνα να βαλω το πανι απεναντι στισ μπαλκονοπορτες αλλα θελει βασεις να φτιαξω για να βιδωθει το πανι πανω και ειναι και καλοριφερ :(

Λοιπον postfire, διαβασε προσεκτικα, θα το γραψω μονο μια φορα :flipout:

Η οθονη 110" εχει πλατος 2,44. (συν 10 ποντους περιθωριο = 254)
Εαν αυριο γλυκαθεις, και θες να βελτιωσεις τον ηχο σου, δεν θα μπορεις να βαλεις ηχεια στο κενο μεταξι τοιχου πλαινου - οθονης. (θα ειναι μολις 20κατι εκατοστα)
Δευτερον και σοβαροτερον, οταν η θονη ειναι τοσο κοντα στους πλαινους τοιχους, η εικονα θα αντανακλα εντονα πανω σε αυτους. Ειναι αρνητικο αυτο. Πολυ.

Εαν βαλεις τον προβολεα σου σε υψος περι τα 2,40 μετρα (πανω απο την μπαλκονοπορτα, προβαλοντας σε οθονη 90" που θα ειναι στο δοκαρι), τοτε το κατω μερος της οθονης θα ειναι στα 80 εκατοστα απο το πατωμα, και το πανω στα σχεδον 2 μετρα. Αποσταση απο τους πλαινους τοιχους, μισο σχεδον μετρο.
Πολυ καλυτερα απο πριν

Τα ηχεια σου (δεν μου λες ποια ειναι) μπορεις να τα βαλεις στους τοιχους, σε υψος κοντα στο μετρο απο το πατωμα, το κεντρικο πανω ακριβως απο την οθονη.

ειπα ποια ειναι τα audio spectrum.να πω κατι αλλο?διπλα σε καλοριφερ παει το πανι η θα χαλασει?γιατι στην αρχη ελεγα να το βαλω μπροστα στις μπαλκονοπορτες,αλλα ειναι το καλοριφερ.ξερω οτι προσπαθεις να με βοηθησεις και σε ευχαριστω!μια τελευταια ερωτησ.αν το βαλω το πανι στην μεση δλδ στην γυψοσανιδα και καθομαι στον τοιχο που ελεγα πριν να μπει το πανι θα μπορω να βλεπω η θα ειμαι πολυ κοντα?ειναι 3.5 μετρα

Last edited:
για αυτο και γω εχω σκασει και ζηταω βοηθεια :( δεν ξερω τι να κανω!υπαρχει κανενα παιδι να ερθει σπιτι μου να μου βρει την λυση?σαν τεχνικος που να ξερει απο αυτα και να τον πληρωσω.,

Κατ' αρχας δεν σκαμε, με αυτα που ειναι προορισμενα για να μας ευχαριστουν.

Ο λογος που δεν σου αρεσει η ιδεα στο να βαλεις την οθονη στο δοκαρι, ειναι λογο μεγεθους της οθονης ? (90 αντι 110 ?)

Κατι ακομη.
Ποση ειναι η αποσταση απο τον τοιχο (μπαλκονοπορτα) εως ΚΑΙ το δοκαρι.

Οχι στο περιπου, ακριβως

λοιπον το μετρησα τωρα ειναι απο τις μπαλκονοπορτες μεχρι την γυψοσανιδα(στην πισω πλευρα της γυψοσανιδας αυτη δλδ που δεν φενεται οταν κοιτας απο τισ μπαλκονοπορτες,εκει που τελειωνει το δοκαρι)ειναι 4μετρα και 3 εκατοστα.....αντιθετα απο την αλλη μερια απο τον πορτοκαλι τοιχο μεχρι εκει που τελειωνει το δοκαρι ειναι 3.44

Last edited:
Αλληλουηα

Μπορεις να βαλεις μεχρι 106.
Ο προβολεας, περι τα 45 εκατοστα κατω απο το πανω μερος της οθονης.

Θα επενελθω με λεπτομεριες

εμενα ειναι 108" δεν καταλαβα τι λες ομως!!! :( το καλο ειναι οτι σε βρησκω χαρουμενο !!!

οι 108'' δεν μπορουν να πανε στο δοκαρι (αν βαλεις τον προβολεα στον τοιχο της μπαλκονοπορτας, δεν "ανοιγει" τοσες ιντσες)

106" ομως μπορει.

Αν λοιπον καταληξεις στο να την βαλεις στο δοκαρι, μπορεις να εχεις μεχρι 106"

Αυτααααα

Αυριο τα ξαναλεμε

Φίλε postfire, εν ολίγοις,

αν θέλεις να κρατήσεις το πανί που έχεις τώρα δεν βλέπω άλλη λύση από αυτή που έγραψα στο ποστ 21. Αν πας σε μικρότερες διαστάσεις, υπάρχουν επιλογές.

Το βασικότερο θέμα που έχεις είναι ότι ο προβολέας σου έχει fix θέση σε σχέση με την απόσταση και τις ίντσες του πανιού, γι' αυτό είναι δύσκολο να βρεθεί άμεση λύση χωρίς κάποιους συμβιβασμούς. Ούτε το δοκάρι μπορεί να φύγει από κει που είναι, ούτε η πόρτα του χωλ.

ok ποια ειναι δλδ η φιχ θεση?ποση αποσταση πρεπει να μπει για να μου ειναι οκ στα 234χ135?

οκ να μπει λοιπον το πανι στις μπαλκονοπορτες και ο προτζεκτορας στο τερμα τις γυψοσανιδας.(εχουμε 3.80μ)υπαρχει προβλημα ομως διοτι απο το πατωμα μεχρι την γυψοσανιδα ειναι 2.40μ. αν μπει ο προτζεκτορας πισω και στο υψος 2.20μ περιπου στην γυψοσανιδα θα εχω περιθωριο ρυθμισης για το πανι?θα πεσει σωστα η θα βρισκει η εικονα πανω στην γυψοσανιδα?διοτι εχει και οφφσετ 45cm.ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω!σε αυτο εχω κολησει πολυ!!!

παρατηρηση:με το ζουμ αλιωνεται η εικονα?

Last edited: