Ποια κάρτα για ιντερνετικές αγορές ?

Re: Απάντηση: Ποια κάρτα για ιντερνετικές αγορές ?

Από τη eurobank η κάρτα συναλλαγών (Debit Mastercard), δηλαδή η κάρτα που σου δίνει η τράπεζα για να κάνεις ανάληψη από το ATM κτλ, "περνάει" για online συναλλαγές ως χρεωστική, μπορεί να συνδεθεί με το paypal και φυσικά δεν σε χρεώνει για να τη φορτίσεις όπως οι προπληρωμένες. Επιπλέον το e-Banking της eurobank είναι βολικό αλλά αργεί μια δυο μέρες να ενημερωθεί όταν κάνω κάποια αγορά.

Σοβαρά? Δεν το ήξερα και παίζει να έχω δώσει τουλάχιστον 20Ε σε φορτίσεις της prepaid. Από δω και πέρα για Amazon και όπου δέχονται paypal θα το κάνω έτσι και για τα υπόλοιπα prepaid.

Οχι. Υπάρχουν τράπεζες που δανείζεται κάποιος κ έχει την απαίτηση να του τα χαρίσει κ Τραπεζα που απλά έχει βιβλιάριο ή κάρτα κ είναι καλή γιατί δε ζητά χρηματα

Έχει απαίτηση να του τα χαρίσει γιατί εκείνος δεν τα ήθελε και η τράπεζα του τα έδωσε με το ζόρι.
:flipout::flipout::flipout:

By far η χρεωστικη-συνδεδεμένη με τον λογαριασμο που ανοίγεις στην Πειραιώς!

Οπότε θες βάζεις λεφτά, άμεσα διαθεσιμα αν πας σε ΑΤΜ online, ότι ώρα θες...Την χρησιμοποιώ χρόνια. Αδειας ο λογαριασμός, βάζω μόνο όταν θέλω να αγοράσω κάτι...

Web-banking και τα πάντα ολα!!!

Το μόνο αρνητικό, ότι ειναι Πειραιώς.... Σκατα στον Σάλα η όπως λέγεται....

Οι prepaid κάρτες κρατάνε πάντα προμήθεια.
Όταν κάνετε μεταφορά από λογαριασμό άλλης τράπεζας, συνήθως έχει ένα μικρό ή μεγαλύτερο κόστος.
Κι εγώ χρησιμοποιώ τη Χρεωστική (Debit Card) Visa Electron της Πειραιώς.
Βασικά γιατί έχει και αρκετά καλό web-banking για να παρακολουθείς συναλλαγές, αλλά και γιατί υπάρχουν ATM που μπορείς να κάνεις online κατάθεση και να έχεις τα χρήματα διαθέσιμα το επόμενο λεπτό. Χωρίς χρεώσεις. Βασικό το να μπορείς ΑΜΕΣΑ να γεμίσεις τη κάρτα χρήματα και χωρίς προμήθεια.

Γενικά η ιδανική συνταγή λέει:
Debit Card που να είναι VISA συνδεδεμένη με ένα ανεξάρτητο λογαριασμό ταμιευτηρίου που δεν χρησιμοποιείτε για άλλες δουλειές.
Δυνατότητα web banking.
Δυνατότητα on-line κατάθεσης (δηλαδή κατάθεση σε αυτοματοποιημένο ΑΤΜ, όχι με φάκελο που βλέπει ο ταμίας την επόμενη μέρα, για να είναι ΑΜΕΣΑ διαθέσιμα τα χρήματα). Η μεταφορά χρημάτων μέσω ίντερνετ δεν τα καθιστά άμεσα διαθέσιμα για συναλλαγές.

μάλλον θα υπάρχουν κι άλλες τράπεζες που δίνουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκτός από την Πειραιώς.

Απάντηση: Re: Ποια κάρτα για ιντερνετικές αγορές ?

Έχει απαίτηση να του τα χαρίσει γιατί εκείνος δεν τα ήθελε και η τράπεζα του τα έδωσε με το ζόρι.

Οχι ακριβώς αυτό ,, αλλα μια απαίτηση για πίο δίκαιους όρους και όχι τον απολυτο ορισμό της τοκογλυφίας με κρυφους όρους και τριτοκοσμικές συμβάσεις νομίζω ότι είναι βατό σε μια πολιτισμένη κοινωνία
( λέμε και καμια μαλακία .. )

για ακού και αυτό ..
παίρνεις 22 σπαστά και δίνεις σε 5 χρόνια τα 15 ,, και χρωστάς ακόμα 27 !!

πως σου φαίνετε ?

καλα λεει και ο κλέκορας

πάσχος και βάλε !!!

Αυτο που λες δεν ισχυει πουθενα, να δανειστεις 22, σε πεντε χρονια να εχεις δωσει 15 και μετα να χρωστας 27. Οταν παρεις την εγκριση κοιτας το δοσολογιο που βγαινει. Βλεπεις οτι απο τα 22 που δανειστηκες ειναι λογικο να επιστρεψεις το κεφαλαιο + τοκους που οριζει το δανειο σου. Αν εισαι ενημερος και οχι οτι να ναι στις πληρωμες σου, πρωτα θα εξοφλεις τους τοκους που σου εβαλε η τραπεζα και μετα θα εξοφλεις κεφαλαιο. Αν για λογους δικης σου αδυναμιας δεν τηρεις τα της συμβασης, δεν σου φταιει η τραπεζα, η οποια δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα να χαριζει χρηματα ατοκα. Μια ιδια κατασταση με τις πιστωτικες, οπου καποιος βαζει 1000 σε δεκα ατοκες και αντι να πληρωνει 100 το μηνα βαζει 20 . Μετα πεφτει απο τα συννεφα γιατι η τραπεζα τον χρεωσε με τοκους και απο εκει που θα εξοφλουσε σε 10 μηνες, φθανει να εχει πληρωσει μονο τοκους και καθολου κεφαλαιο.

Σωκρατη θεωρεις οτι οι τραπεζες απευθυνονται σε ενηλικες ή οχι καταναλωτες; Δηλαδη προσωπικα εσενα αν σου εδινε η τραπεζα χρηματα χωρις τη θεληση σου γιατι θα επρεπε να τα αποδεχθεις; Δουλευα σε τραπεζα και δεν μπορω να ακουω αυτο το πραγμα, πλεον, πιεστηκα απο την τραπεζα και αποδεχθηκα χωρις να θελω.

Re: Απάντηση: Ποια κάρτα για ιντερνετικές αγορές ?

Οι prepaid κάρτες κρατάνε πάντα προμήθεια.
Όταν κάνετε μεταφορά από λογαριασμό άλλης τράπεζας, συνήθως έχει ένα μικρό ή μεγαλύτερο κόστος.
Κι εγώ χρησιμοποιώ τη Χρεωστική (Debit Card) Visa Electron της Πειραιώς.
Βασικά γιατί έχει και αρκετά καλό web-banking για να παρακολουθείς συναλλαγές, αλλά και γιατί υπάρχουν ATM που μπορείς να κάνεις online κατάθεση και να έχεις τα χρήματα διαθέσιμα το επόμενο λεπτό. Χωρίς χρεώσεις. Βασικό το να μπορείς ΑΜΕΣΑ να γεμίσεις τη κάρτα χρήματα και χωρίς προμήθεια.

Γενικά η ιδανική συνταγή λέει:
Debit Card που να είναι VISA συνδεδεμένη με ένα ανεξάρτητο λογαριασμό ταμιευτηρίου που δεν χρησιμοποιείτε για άλλες δουλειές.
Δυνατότητα web banking.
Δυνατότητα on-line κατάθεσης (δηλαδή κατάθεση σε αυτοματοποιημένο ΑΤΜ, όχι με φάκελο που βλέπει ο ταμίας την επόμενη μέρα, για να είναι ΑΜΕΣΑ διαθέσιμα τα χρήματα). Η μεταφορά χρημάτων μέσω ίντερνετ δεν τα καθιστά άμεσα διαθέσιμα για συναλλαγές.

μάλλον θα υπάρχουν κι άλλες τράπεζες που δίνουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκτός από την Πειραιώς.

Αυτό ακριβώς!!!!! :grinning-smiley-043

Αυτο που λες δεν ισχυει πουθενα, να δανειστεις 22, σε πεντε χρονια να εχεις δωσει 15 και μετα να χρωστας 27. Οταν παρεις την εγκριση κοιτας το δοσολογιο που βγαινει. Βλεπεις οτι απο τα 22 που δανειστηκες ειναι λογικο να επιστρεψεις το κεφαλαιο + τοκους που οριζει το δανειο σου. Αν εισαι ενημερος και οχι οτι να ναι στις πληρωμες σου, πρωτα θα εξοφλεις τους τοκους που σου εβαλε η τραπεζα και μετα θα εξοφλεις κεφαλαιο. Αν για λογους δικης σου αδυναμιας δεν τηρεις τα της συμβασης, δεν σου φταιει η τραπεζα, η οποια δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα να χαριζει χρηματα ατοκα. Μια ιδια κατασταση με τις πιστωτικες, οπου καποιος βαζει 1000 σε δεκα ατοκες και αντι να πληρωνει 100 το μηνα βαζει 20 . Μετα πεφτει απο τα συννεφα γιατι η τραπεζα τον χρεωσε με τοκους και απο εκει που θα εξοφλουσε σε 10 μηνες, φθανει να εχει πληρωσει μονο τοκους και καθολου κεφαλαιο.

σιγουρα δεν είναι φιλάνθρωποί ,,

και μεις σίγουρα δεν είμαστε ραγιάδες μαλ@καροι

ψάξε λίγο να δείς τι σημαίνει ανοικτό επαγγελματικό με 13 και βάλε τα εκατό ,, συν ότι κέρατο έξοδο τους έρθει και τα λέμε

ειναι ακριβώς αυτό που σου ανέφερα οπως το ακούς !
στην αρχή ,,

τώρα η απαίτηση είναι 33 χιλιάδες ,,

με μια μικρή αφαίρεση όμως τα κάνεις 3

τι τους πέρασες τους πελάτες ? φιλανθρωπικά ιδρύματα ? να τρέφουν τα κοπρόσκυλα τους τραπεζοκαυλους επενδυτάς ?

άντε ρε οι ασυλόγιστοι πελάτες που παραπονιούνται για τους τόκους. Όταν σηκώναν το χρήμα ήταν καλά... Είναι σαν τους άλλους τους απερίσκεπτους που μόλις τρουπώσουν σε μια δουλειά, βρίσκουν γκόμενα και τη κουτουπώνουν και μόλις γενηθεί και το μούλικο έχουν την απαίτηση να τους πληρώνει όλονων το φαί το αφεντικό...

Τέλος πάντων, δε θα σταυρώσουμε θέμα να μη του αλλάξουμε τα φώτα...

σιγουρα δεν είναι φιλάνθρωποί ,,

και μεις σίγουρα δεν είμαστε ραγιάδες μαλ@καροι

ψάξε λίγο να δείς τι σημαίνει ανοικτό επαγγελματικό με 13 και βάλε τα εκατό ,, συν ότι κέρατο έξοδο τους έρθει και τα λέμε

ειναι ακριβώς αυτό που σου ανέφερα οπως το ακούς !
στην αρχή ,,

τώρα η απαίτηση είναι 33 χιλιάδες ,,

με μια μικρή αφαίρεση όμως τα κάνεις 3

τι τους πέρασες τους πελάτες ? φιλανθρωπικά ιδρύματα ? να τρέφουν τα κοπρόσκυλα τους τραπεζοκαυλους επενδυτάς ?

Το ανοικτο επιχειρηματικο ειναι πολυ διαφορετικη περιπτωση δανειου γι αυτο και εχει υψηλοτατο επιτοκιο. Δεν θελω να μπω σε τετοια αναλυση τωρα αλλα αυτη η αμεση ρευστοτητα που σου παρεχει η τραπεζα + κατι λογαριασμους υπεραναληψης δυστυχως χρυσοπληρωνεται, ιδιαιτερα σε περιπτωση μη καταβολης εμπροθεσμα των τοκων. Τελος παντων σε καμια περιπτωση δεν συμμεριζομαι τις τραπεζες με τα ληστρικα επιτοκια αλλα πολλοι που δανειστηκαν (δεν αναφερομαι σε εσενα Βασιλη) δεν γνωριζαν να διαβαζουν γραμματα, ποσο μαλλον να κατανοησουν τις υποχρεωσεις τους απεναντι σε ενα δανειακο προιον και κατεληξαν να χασουν τις περιουσιες τους.

Re: Απάντηση: Re: Ποια κάρτα για ιντερνετικές αγορές ?

Οχι ακριβώς αυτό ,, αλλα μια απαίτηση για πίο δίκαιους όρους και όχι τον απολυτο ορισμό της τοκογλυφίας με κρυφους όρους και τριτοκοσμικές συμβάσεις νομίζω ότι είναι βατό σε μια πολιτισμένη κοινωνία
( λέμε και καμια μαλακία .. )

για ακού και αυτό ..
παίρνεις 22 σπαστά και δίνεις σε 5 χρόνια τα 15 ,, και χρωστάς ακόμα 27 !!

πως σου φαίνετε ?

καλα λεει και ο κλέκορας

πάσχος και βάλε !!!

Το άκουσα αλλά δεν μου λέει τίποτα.
Ένα απλό excelάκι είναι.
Ποσό δανείου,διάρκεια,επιτόκιο.
Αν κάτι από τα 3 δεν σου κάνει,δεν το υπογράφεις.
Αν το υπέγραψες...

Κι εγώ τον περασμένο μήνα δεν είχα να πληρώσω τη ΔΕΗ και αναγκάστηκα να πουλήσω 2 χρυσές λίρες από τη γέννηση των παιδιών μου δώρο των γιαγιάδων.
Τιμή δελτίου της Τράπεζας της Ελλάδος για αγορά,300 ευρώ.
Τις έδωσα σε ένα από αυτά τα παραμάγαζα που αγοράζουν χρυσό με 280 ευρώ.
Τι να βγω να πω τώρα?ότι είναι κλέφτες,τοκογλύφοι κτλ?
Ας πρόσεχα...

Last edited:
Δεν πρόλαβα το edit.
Βασίλη,μάλλον θα είσαι μικρός στην ηλικία και δεν έχεις προλάβει τους πραγματικούς τοκογλύφους που επειδή οι τράπεζες δεν μπορούσαν να δώσουν δάνεια,δάνειζαν με 2,5 και 3% το μήνα.
Από δαύτους αγόρασα το πρώτο μου αμαξάκι με γραμμάτια και επιτόκιο 2,5% το μήνα.

Εχω εμπειρεία απ τους αλήτες αρκετά χρόνια ,, και κάποτε και σοβαρές συναλάγες , δεκάδες μπλόγκ πέρασαν απο τα χέρια μου , κα κάμποσα δάνεια ,,
τώρα που τραβάμε ζόρι όλοι ,, τώρα αποθρασύνθηκαν και είναι αδηφάγοι απροκάλυπτα , μακάρι να ψοφήσουν να χρεοκοπήσουν να πάνε στον αγύριστο να τελειώνουμε ,,

Καλά τότε, για να μην υπάρχουν σεξουαλικά υπονοούμενα και παρεξηγιόμαστε, "σφάξε με Αγά μου ν´αγιάσω"

Σύ είπας! :)

Και τέλος πάντων, εδώ δεν θέλω να έχω "εχθρούς", μόνο φίλους με τους οποίους ίσως να διαφωνώ και δεν θέλω να σε προσβάλω όπως ίσως αισθάνθηκες.
Συμφωνούμε πως υπάρχουν απερίσκεπτοι άνθρωποι που βλέπουν μόνο το τυρί και όχι τη φάκα, στις "προσφορές" των τραπεζών.
Οι πιο πολλοί όμως δεν είναι τέτοιοι, είναι πνιγμένοι που πιάνονται από τα μαλλιά τους να σωθούν. Ακόμη κι εσύ λες πως βρέθηκες στην ανάγκη τοκογλύφου.
Τότε γιατί αθωώνεις τις τράπεζες και την αισχροκέρδεια, ρίχνοντας την ευθύνη στον απερίσκεπτο;
Και μαλάκας απερίσκεπτος να είναι ο άλλος, ΔΕΝ έχουν δικαίωμα οι τράπεζες, ούτε ηθικό ούτε νόμιμο να τον γδάρουν.
Γι αυτό και υπάρχουν και πολλοί που τελικά δεν αποδεικνύονται τόσο μαλάκες και δικαιώνονται στα δικαστήρια, όχι μόνο θύματα.

Εμείς σαν κοινή γνώμη, δεν δικαιούμαστε ούτε σαν τρόπο του λόγου να αναφέρουμε, "ας πρόσεχαν" για τα θύματα των τραπεζών ακόμη και όταν το ίδιο το θύμα δεν έπραξε σωστά. Ένας ολόκληρος λαός ποδοπατιέται για το πρόσκαιρο συμφέρον αυτών των τραπεζών, που σημαίνει πως πρέπει να απαιτούμε να μην εξαχρειώνονται αυτές και φέρονται ως κοινοί λωποδύτες τοκογλύφοι. Και να μην τους απαλλάσσουμε από την ευθύνη ούτε με τα λόγια, επειδή βρίσκουν τρόπους να χειραγωγούν νομοθεσίες.

Στα δικαστήρια πανε με βάση νομό που πρότειναν οι τράπεζες τον 3869, γιατί δεν υπήρχε πτώχευση για ιδιώτη ως φυσικό πρόσωπο κ ναι ένα 1,5% θα δικαιωθεί γιατί αυτό θέλουν κ οι τράπεζες. Τώρα για τους υπόλοιπους που έδωσαν το 300αρι για την αίτηση στο δικηγόρο του τοκου τον τόκο ω τοκετού θα πληρώσουν κ είναι γνωστά αυτά.