ποιά LCD απέναντι στις 42PX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Re: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Σας παρακολουθώ και έχω μπερδευτεί κανονικά. Ωραία διαμάχη πάντως...

Λοιπόν για να βλέπουμε και τις προσφορές:
την Panasonic 37PX80 στα 900 E ή την Samsung 40R86ΒDΧ (990-320=670Ε - προσφορά Carrefour πασχαλίτσες, λήγει σήμερα...

Η τηλεόραση θα είναι για καθημερινή χρήση με φωτισμένο σαλόνι (ή και μέρα). Για ταινίες αγοράστηκε προβολέας 1080P (Sanyo Z2000)

Εδώ σας θέλω...αλλά γρήγορα.

Ξέρω η σειρά R της Samsung είναι λίγο παλιά, αλλά έχει μια εμφάνιση κούκλα, ωραία φωτεινα χρώματα, αν και στη συγκεκριμένη ρύθμιση του Carrefour η κλίμακα των χρωμάτων - ιδίως στα κάπως σκούρα (φυλλώματα δέντρων, θάμνοι κλπ) - έχανε εμφανώς από τη διπλανή (Philips LCD). Έχει και ψηφιακή ΕΞΟΔΟ ήχου...

Λοιπόν τι θα παιρνατε με το πιστόλι στον κρόταφο;;;

Η μάλλον θα παίρνατε την Samsung ή θα περιμένατε;;;

:chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Μιας και συμφωνουμε οτι η πανασονικ αυτη ειχε την καλυτερη εικονα στις 37 LCD...
Θα σου διορθωσω λιγο τα biased νουμερα που παρουσιαζεις (τυχαια) υπερ της πλασμα...
Τα 1700ευρω που λες δεν στεκουν... γιατι ειναι 1050ευρω (panasonic 37lzd70)... πολυ παρακατω απο την 42αρα pioneer - 1950ευρω...

Ετσι η πρωτη σου προταση θα ηταν (αν δεν ηταν biased)... "Οι καλές 37άρες LCD ζητάνε γύρω στα 1050 ΠΟΛΥ παρακάτω (-85%) από την 42άρα Pioneer που έχει μολις 14% μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης...

...ελεγες?

Δεν συμφωνούμε ότι είχε την καλύτερη εικόνα. Αναφερόμουν στις τιμές κυρίως των αντιστοίχων Philips 9632/9732 που κατά την γνώμη μου είναι οι καλύτερες LCD στις 37''. Αν κρίνω από τις τιμές της 32LZD85 που είναι γύρω στα 1250 και η 37LZD85 κάπου στα 1700 θα παίζει.

Ευχαριστώ και για την διόρθωση του 14% μεγαλύτερη διαγώνιο γιατί εγώ με ένα πρόχειρο υπολογισμό το είχα βγάλει 12-13%. Άρα η Pioneer έχει 28% μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης από τις καλές 37άρες LCD που κοστίζουν περίπου 15% φθηνότερα ( άραγε πόσο % χειρότερα παίζουν ?) .

Ενημερωτικά ο μόνος λόγος που πιθανόν να έχω για να είμαι biased είναι το γεγονός πως δύο χρόνια πριν έδωσα 2400 για να πάρω κορυφαία 32άρα LCD (είχε και ambilight και Pixel Plus 2 :D) τα οποία ακόμα κλαίω γιατί αυτό που είδα ήταν πολύ χειρότερο από αυτό που περίμενα.

Υ.Γ Συγνώμη από τον συντάκτη του νήματος για την κατάχρηση. Από μέρους μου τουλάχιστον δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Μπορεί να το ξεθάψω σε κάνα χρόνο που θα βρούμε τηλεόραση με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές :D

Last edited:

ΣΛοιπόν για να βλέπουμε και τις προσφορές:
την Panasonic 37PX80 στα 900 E ή την Samsung 40R86ΒDΧ (990-320=670Ε - προσφορά Carrefour πασχαλίτσες, λήγει σήμερα...

Eκτος απο το φωτεινο σαλονι που μου δημιουργει καποιες αναστολες θα ελεγα οτι καλυτερα να παρεις την PX80.

Eκτος απο το φωτεινο σαλονι που μου δημιουργει καποιες αναστολες θα ελεγα οτι καλυτερα να παρεις την PX80.
Eυχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

Είναι σημαντικό που με τόση διαφορά τιμής και 3" παραπάνω προτιμάς την plasma.

Νομίζω ότι θα σε ακούσω αλλά ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια...

Re: Απάντηση: Re: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Δεν συμφωνούμε ότι είχε την καλύτερη εικόνα. Αναφερόμουν στις τιμές κυρίως των αντιστοίχων Philips 9632/9732 που κατά την γνώμη μου είναι οι καλύτερες LCD στις 37''.

Και εγω κατα τη γνωμη μου, οταν συγκρινεις τις plasma με καλυτερες LCD απο αυτες που νομιζεις οτι ειναι καλες... θα ξανασυζητησουμε... μεχρι τοτε απλα χανω τον καιρο μου! :afro:

PANASONIC PX80 δαγκωτό (κάτοχος 32άρας Philips 100Hz HD ready)...

Απάντηση: Re: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

...
τώρα το είδα που ...η προσφορά έληξε!
τι αποφάσισες τελικά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 110

...
Συγνώμη από τον συντάκτη του νήματος για την κατάχρηση. Από μέρους μου τουλάχιστον δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Μπορεί να το ξεθάψω σε κάνα χρόνο που θα βρούμε τηλεόραση με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές :D
αγαπητέ δεν τίθεται θέμα!
ο λόγος που ξεκίνησα το νήμα, δεν ήταν σαφώς να δημιουργήσω διένεξη, αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω, ο καθένας μας...

"...έχει και φίλους που φοβούνται τις πλάσμα (λόγω προδιαγραφής 1024 αντί για 1920, ... πωλητών κλπ).
και επειδή θέλω να πιστεύω ότι είμαι ανοιχτόμυαλος, αφού οι φίλοι μου αυτοί θέλουν LCD, τότε να προτείνω LCD!
και βέβαια η εικόνα θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορεί κανείς να παρακολουθήσει άνετα όλα τα προγράμματα που βλέπει ο μέσος θεατής.
Αλλά να μην ξεφύγουμε από το budjet που είναι 1100 ± για 42ρα.
..."

δεν θα πείσουμε οι μεν τους δε, αλλά κάτι θα πρέπει να μπορούμε να προτείνουμε στους εκτός τρέλας φίλους!

για την ώρα εγώ προτείνω κάτι σαν:

"πάρε plasma (px80), αν πάλι δεν θες plasma (γιατί όλοι οι πωλητές λενε όχι!) τότε δώσε παραπάνω και πάρε LCD (zf355) ή πάρε την LG 5000 ξέροντας ότι θα κάνεις υποχωρήσεις..."

Last edited:

τώρα το είδα που ...η προσφορά έληξε!
τι αποφάσισες τελικά;

Δεν πήρα την Samsung. Νομίζω για τα λεφτά της ήταν ευκαιρία αλλά:
1. Έχω κάνει αρκετές βλακείες με τα value for money (και μετά δεν ξέρω τι να τα κάνω) και
2. Τέθηκε βέτο για 40". Εδώ που τα λέμε δίκιο έχει. Στη συγκεκριμένη θέση πάνω σε ράφι ότιδήποτε πάνω από τις διαστάσεις μιας 37" είναι υπερβολικό.

Οπότε με την ησυχία μου θα περιμένω. ΤV 32" έχω, προβολέα πήρα, οπότε δεν βιάζομαι. Πάντως αν πετύχω την 37PX80 σε καλή τιμή (δηλ. ακόμα καλύτερη τιμή) θα παψω να σκέφτομαι και θα την πάρω άμεσα. Αν ακούσετε κάτι pm please. Θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα...
-bye-

Συγνωμη, αλλα νομιζω οτι εκανες λαθος. 2 μηνες πριν 670 εκανε η 32R86 και ειναι πολυ καλο μοντελο. Θα μπορουσες να πεις τις γυναικας σου οτι ειναι 37".

...............................

2. Τέθηκε βέτο για 40". Εδώ που τα λέμε δίκιο έχει. Στη συγκεκριμένη θέση πάνω σε ράφι ότιδήποτε πάνω από τις διαστάσεις μιας 37" είναι υπερβολικό.

-bye-

Αλλος παντοφλατος μας προεκυψε :flipout::flipout::flipout:
Μηπως εχεις ετοιμο σε καμμια ντουλαπα κανενα σακο εκστρατειας κομπλε με πυτζαμες και σλιπιν μπαγκ για κανενα ξαφνικο αουτμπρεηκ ?
Το οτι δεν την πηρες ενταξει , δικα σου τα λεφτα δικια σου και η ορεξη και το ντεκορ .
Μη μας τρελαινεις ομως οτι μια 40αρα ειναι υπερβολικη τη σημερον ημερα .

Oταν διαλεγει κατσαρολες η γυναικα σου εσυ ανακατευεσαι? Ο καθενας στην ειδικοτητα του , παρεμβαση κατα την αγορα τηλεορασης απαγορευεται δια ροπαλου.:furious3:

Μην κλείσουμε και σπίτια τώρα για μια τηλεόραση.

Απάντηση: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Παντως βλεπω οτι τακτικα αναφερεσαι στην γνωμη των πωλητων. Αλλα κατα την γνωμη μου ειναι οι πιο ασχετοι.
Τα μελοι του φορουμ που απευθυνεσαι ειναι διαβασμενοι και πολυ πιο εμπειροι. Επιπλεον δεν εχουν καποιο συμφερον αν αγορασεις καποιο μοντελο.
Προσωπικα ημουν κατοχος της LCD SAMSUNG 40M 86BD με αναλυση 1920Χ1080. Tωρα εχω την PANASONIC 42X80 HD READY. Σε πληροφορω οτι κατα την προσωπικη μου αποψη η μια με την αλλη εχουν πολυ μεγαλη διαφορα υπερ της PLASMA. Τωρα αν καποιος πωλητης θελει να μου πει οτι δεν βλεπω καλα και οτι η SAMSUNG ειναι καλυτερη επειδη ειναι LCD τοτε λυπαμαι αλλα εχω αποψη επειδη τις ειχα και τις δυο (την μια εξακολουθω να την εχω). Οσον αφορα τον προβληματισμο του Γιαννη κατα ποσο η τηλεοραση παιζει καλα σε φωτεινο σημειο, να πω μονο πως η τηλεοραση μεχρι το μεσημερι ειναι απεναντι απο τον ηλιο και δεν εχω το παραμικρο προβλημα. Αυτα τα προβληματα για την PANASONIC ανηκουν μαλλον στο παρελθον. Βεβαια δεν σου κρυβω οτι τον ιδιο προβληματισμο ειχα κι εγω πριν προβω στην αγορα. Τωρα σαν κατοχος της εν λογω TV μεταφερω τις εμπειριες μου για να βοηθησω φιλους του φορουμ οπως με βοηθησαν και μενα παρα πολλες φορες.

Re: Απάντηση: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Παντως βλεπω οτι τακτικα αναφερεσαι στην γνωμη των πωλητων. Αλλα κατα την γνωμη μου ειναι οι πιο ασχετοι.

Και δεν παίζει μόνο η ''ασχετοσύνη'' τον ρόλο της.
Παίζει ΚΑΙ η ηλικία.
Στην πλειοψηφία τους είναι ''πιτσιρικάδες''...με ότι καλό και (δυστυχώς) κακό συνεπάγεται αυτό.
Δηλαδή...ανευθυνότητα, προχειρότητα, απειρία, έλλειψη κοινής λογικής, έλλειψη (σχετικής) εκπαίδευσης και πολύ ΜΑ πολύ εγωισμός και ξεροκεφαλιά.

Τα μελοι του φορουμ που απευθυνεσαι ειναι διαβασμενοι και πολυ πιο εμπειροι. Επιπλεον δεν εχουν καποιο συμφερον αν αγορασεις καποιο μοντελο.
Προσωπικα ημουν κατοχος της LCD SAMSUNG 40M 86BD με αναλυση 1920Χ1080. Tωρα εχω την PANASONIC 42X80 HD READY. Σε πληροφορω οτι κατα την προσωπικη μου αποψη η μια με την αλλη εχουν πολυ μεγαλη διαφορα υπερ της PLASMA. Τωρα αν καποιος πωλητης θελει να μου πει οτι δεν βλεπω καλα και οτι η SAMSUNG ειναι καλυτερη επειδη ειναι LCD τοτε λυπαμαι αλλα εχω αποψη επειδη τις ειχα και τις δυο (την μια εξακολουθω να την εχω). Οσον αφορα τον προβληματισμο του Γιαννη κατα ποσο η τηλεοραση παιζει καλα σε φωτεινο σημειο, να πω μονο πως η τηλεοραση μεχρι το μεσημερι ειναι απεναντι απο τον ηλιο και δεν εχω το παραμικρο προβλημα. Αυτα τα προβληματα για την PANASONIC ανηκουν μαλλον στο παρελθον. Βεβαια δεν σου κρυβω οτι τον ιδιο προβληματισμο ειχα κι εγω πριν προβω στην αγορα. Τωρα σαν κατοχος της εν λογω TV μεταφερω τις εμπειριες μου για να βοηθησω φιλους του φορουμ οπως με βοηθησαν και μενα παρα πολλες φορες

Πωλητής γνωστής αλυσίδας πληροφορικής, υποστήριζε με ύφος 42 καρδιναλίων σε πελάτη - θύμα ότι η συγκεκριμένη (νομίζω) Samsung είναι ότι καλύτερο μπορεί να αγοράσει.
(Έπρεπε βλέπεις να ξεφορτωθεί το στοκ.)
Επίσης κατά την άποψη του οτιδήποτε έβγαζε το πιο δυνατό χρώμα (μέχρι θανάτου δηλαδή)....μάλλον είναι το....καλύτερο.
Ο ''πελάτης'' συγκατάνευε ζαλισμένος από το κόλλημα της μούρης στην οθόνη και εγώ που ήμουν ακριβώς δίπλα κρατιόμουν με νύχια και με δόντια να μην επέμβω.
Όπως και δεν έκανα δηλαδή.
Στεναχωριέμαι μόνο που ενώ δίπλα έπαιζαν τουλάχιστον 2 σαφώς καλύτερες τηλεοράσεις (pz70 & zf355 ή zx355) το πολύξερο μαμούχαλο τον έψηνε να αγοράσει ...τον ''κουβά'' με το χρώμα. :p:frown:

Last edited:
Sorry, εκτός θέματος αλλά σχετικό με πωλητές.

Στην αναζήτηση ψηφιακής κάμερας, ρωτάω στο Πλαίσιο για μια Sony με DVD.
Διάλογος:
- Στο DVD γίνεται κατευθείαν η εγγραφή του video που τραβάω ή γράφεται όταν πατάω το pause?
- Στο DVD κατευθείαν, απαντάει.
- Μάλιστα! Και σε τι μορφή αρχείου?
- Τι μορφή? Μορφήηηηηη DVD.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν το συζητώ καν παιδιά
Η plasma μακράν μπροστά για τηλεοπτικό σήμα, DVD κλπ
Είναι χαοτικές οι διαφορές σε εικόνα
Θέλετε να σας πώ κάτι και να πάθετε πλάκα?
Πηγαίνετε στο public και δείτε δίπλα δίπλα πώς παίζει η 37-LZD70 της Pany σε σύγκριση με την 42PZ70 και παίζουν υλικό από blue ray player και οι 2....

Δεν το συζητώ καν παιδιά
Η plasma μακράν μπροστά για τηλεοπτικό σήμα, DVD κλπ
Είναι χαοτικές οι διαφορές σε εικόνα

Ναι αλλα ολοι λενε οτι η PΧ80 εχει πολυ καλυτερη εικονα σε SD απο την PΖ80. Το ιδιο σε οποιαδηποτε συγκριση Full HD πλασμα με HD Ready που οι δευτερες λογω μικροτερης αναλυσης κερδιζουν κατα κρατος.

Μονο οι Pioneer LX φαινεται να εχουν πολυ καλη εικονα ακομη και σε SD.