Ποια LED TV-PC Monitor να αγορασω;

MeXiCaN

New member
18 December 2010
63
Γεια σας! Θέλω να αγοράσω μια οθόνη LED TV-PC Monitor από 24 ίντσες κ ανω,27αρα θεωρώ ότι είναι ότι πρέπει. Οι τιμές να είναι 400 έως 500+.Μεχρι στιγμής 2 έχω βρει που να μ αρέσουν όχι ότι υπάρχουν κ πολλές επιλογές από όσο έχω ψάξει… είναι αυτές οι 2 , η LG M2780DF-PZ και η Samsung FX2490HD ποια θα διαλέγατε ; εγώ πηγαίνω μπρος την LG διότι είναι 27αρα και έχει ίδια τιμή με την Samsung… αν έχετε κάποια άλλη ας μ προτείνετε αν θέλετε.
Ευχαριστώ πολύ !:)

Η Samsung έχει καλύτερη εικόνα...αλλά να κάνω μια ερώτηση...γιατί θέλεις led lcd οθόνη και όχι ccfl lcd;

Η Samsung έχει καλύτερη εικόνα...αλλά να κάνω μια ερώτηση...γιατί θέλεις led lcd οθόνη και όχι ccfl lcd;

Γιατί από ότι έχω ακούσει κ έχω δει έχουν την καλύτερη εικόνα ομορφιά όπως κ έχουν μέλλον.Επίσης η LG σαν 27αρα δεν έχει υποτίθεται καλύτερη εικόνα κ χρώματα?

Last edited:
Εγω παντως στο monitor που σου γραφω και ειναι "LED" δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα απο το παλιο.

Κατι που ειναι λογικο γιατι LED=LCD με αλλο ονομα.

Αν θες να δεις διαφορα ψαξε να βρεις μονιτορ με πανελ IPS αντι για TN.

Γιατί από ότι έχω ακούσει κ έχω δει έχουν την καλύτερη εικόνα ομορφιά όπως κ έχουν μέλλον.Επίσης η LG σαν 27αρα δεν έχει υποτίθεται καλύτερη εικόνα κ χρώματα?

Δεν υποτίθεται ποτέ τίποτα.Και εγώ τώρα από το laptop που σου γράφω,έχει led και καλά οθόνη...μόνο μια τεράστια φωτεινότητα έχει που α) θα στραβωθείς β) δεν υπάρχει μαύρο αλλά γκρί.

Εγω παντως στο monitor που σου γραφω και ειναι "LED" δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα απο το παλιο.

Κατι που ειναι λογικο γιατι LED=LCD με αλλο ονομα.

Αν θες να δεις διαφορα ψαξε να βρεις μονιτορ με πανελ IPS αντι για TN.

Ποιο monitor? δεν μ έχεις γράψει κάτι… Όσο για το LED = LCD αυτό δεν το έχω καταλάβει καθόλου το λέτε πολύ αλλά εγώ όσες LED έχω δει έχουν διάφορα από τις LCD! Πολύ ποιο όμορφες οι LED σε όλους τους τομείς. Βεβαία έχω δει μερικές LCD που πλησιάζουν κ άπλα οι LED έχουν ποιο ζωντανά κ φωτεινά χρώματα.

Δεν υποτίθεται ποτέ τίποτα.Και εγώ τώρα από το laptop που σου γράφω,έχει led και καλά οθόνη...μόνο μια τεράστια φωτεινότητα έχει που α) θα στραβωθείς β) δεν υπάρχει μαύρο αλλά γκρί.

Εγώ πάντως βλέπω τεράστια διαφορά ανά ιντσα, το ίδιο μοντέλο LG LED που έχω γράψει σε λιγότερες ίντσες δεν εχει καμία σχέση με την 27αρα. Όσο για το γκρι μαύρο η LED φτιάχνουν το μαύρο χρώμα που έχουν προβλήματα οι LCD οθόνες κ αυτή είναι μια από τις διαφορές μιας LCD οθόνης από LED, έτσι δεν είναι; Για την φωτεινότητα τόσο στράβωμα λες;

Oι "LED", με τις ρυθμίσεις που έχουν στα καταστήματα και με τον συγκεκριμένο φωτισμό που επικρατεί εκεί, φαίνονται οι πιο εντυπωσιακές, επειδή βγάζουν τη μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Αν όμως τις βάλεις στο σπίτι σου, με τις ρυθμίσεις που σε εντυπωσίασαν στο κατάστημα, θα πάρεις ένα αποτέλεσμα σαν την πάνω της φωτογραφίας...

contrast-ratio-11.jpg

Όσο για το γκρι μαύρο η LED φτιάχνουν το μαύρο χρώμα που έχουν προβλήματα οι LCD οθόνες κ αυτή είναι μια από τις διαφορές μιας LCD οθόνης από LED, έτσι δεν είναι;

Οχι δεν ειναι.

Πρεπει να κατανοησεις α-Οτι οι LED ειναι απλα LCD με φωτισμο απο LED (αρα το "LED TV" ειναι παραπλανητικο).
β-Οτι υπαρχουν πολλες διαφορετικες τεχνολογιες οπως Edge LED , direct LED , direct LED local dimming , IOP (integrated optical plates) , spot dimming κτλ.

Αρα δεν μπαινουν ολες στο ιδιο καζανι...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291

Οι Egde LED που αποτελουν το 90% των LED LCD δεν προσφερουν τιποτα παραπανω απο τις LCD ουτε σε χρωματα ουτε σε μαυρο-αντιθεση. Η κυρια διαφορα τους ειναι το παχος και η λιγο μικροτερη καταναλωση ρευματος και βεβαια η αφυσικα υψηλοτερη τις περισσοτερες φορες τιμη.

Ακριβώς...λόγω του μεγάλου λόγου αντίθεσης (On off),που αυτό το νούμερο δηλαδή δημιουργείται λόγω της φωτεινότητας.Ας εξηγήσουμε το γιατί τώρα...lcd τεχνολογία χρησιμοποιούν για την απεικόνιση εικόνας,το μόνο που αλλάζει είναι ο οπίσθιος φωτισμός...μετά διαχωρίζονται σε κατηγορίες...οι λεγόμενες full led ή RGB led και οι ''συνήθης-πιο όμορφες'' edge led...ενώ στην πρώτη κατηγορία υπάρχει ουσιαστική διαφορά λόγω των led που διαχωρίζονται σε R G B (δηλαδή διαφορετικό led ανά χρώμα,2 led του πράσινου εάν θυμάμαι καλά),παίρνεις πιο διευρυμένο τουλάχιστον gamut.Αντιθέτως οι edge led,διαφοροποιούνται μόνο ως προς το πάχος...μιας και τα led είναι τοποθετημένα περιμετρικά.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην δεύτερη περίπτωση,να έχεις μια πολύ μεγάλη φωτεινότητα,και για να την εκμεταλλευτείς (θα πρέπει να την τοποθετήσεις σε πολύ φωτεινό χώρο) που τότε θα δεις διαφορά...λόγω της φωτεινότητας δηλαδή.Οπότε,πληρώνεις 30% επιπλέον στην τιμή,για ίδιο σχεδόν κόστος παραγωγής και πιο ωραίο design...εγώ δεν θα τα έδινα πάντως.

Πολυ σωστα. Απλως τα RGB LED και το local dimming δεν συμφερουν λογω κοστους και ολες οι εταιρειες τι γυρισαν στις Edge LED με τα γνωστα αποτελεσματα. Η διαφημιση αναλαμβανει τα υπολοιπα.

Παρότι φεύγουμε λίγο από το θέμα,η Sony θυμάμαι είχε βγάλει την σειρά X3500,X4500 με RGB led...και το αποτέλεσμα μπορώ να πω είναι αρκετά καλό...(46+ ίντσες ήταν led,στις 40 χρησιμοποιούσε ccfl λάμπες).

Ωραία! Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Αλλά αν είχατε αυτή την στιγμή στα χέρια σας 400-500 ευρώ ποια οθόνη TV-pc monitor θα παίρνατε για gaming και ταινίες; Ποιο πολύ για το pc θα το έχω παρά για TV απλά θέλω να έχω αυτήν την επιλογή κ μέγεθος μ αρέσει 27 ίντσες πιστεύω ότι είναι τέλεια για μένα κ τον χώρο μ!
Οπότε αυτές που σας έχω δείξει είναι για φούντο? Γιατί την Δευτέρα – Τρίτη λέω να πάω να αγοράσω κάποια από αυτές η άμα μ προτείνετε κάποια άλλη.

χμ...κατά την γνώμη μου,θα έλεγα να πας σε monitor και να πάρεις και μια κάρτα τηλεόρασης για το pc...θα έχεις και pvr!Οπότε να πάρεις αυτήν http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...ng-SM-P2770H-TFT-Monitor-27-LS27EFHKUV-EN.htm + http://www.plaisio.gr/Computers/Har...erMedia-H830-Hybrid-Volar-HD-830-USB-H830.htm και σου βγαίνει και πιο οικονομικά..και έχεις και καλύτερη εικόνα.

χμ...κατά την γνώμη μου,θα έλεγα να πας σε monitor και να πάρεις και μια κάρτα τηλεόρασης για το pc...θα έχεις και pvr!Οπότε να πάρεις αυτήν http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...ng-SM-P2770H-TFT-Monitor-27-LS27EFHKUV-EN.htm + http://www.plaisio.gr/Computers/Har...erMedia-H830-Hybrid-Volar-HD-830-USB-H830.htm και σου βγαίνει και πιο οικονομικά..και έχεις και καλύτερη εικόνα.

Η δυναμική αντίθεση δεν έχει τόση σημασία; Λες ε; να πάρω αυτή; Από την αρχή Samsung ήθελα άμα είχε την 24αρα που είχα δείξει σε 27 θα την είχα πάρει αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ την εκδοχή να πάρω LCD και η αλήθεια είναι ότι προβληματίζομαι πολύ και φοβάμαι μην απογοητευτώ σε σχέση με την LED LG η οποιαδήποτε LED. Να πάρω το ρίσκο η δεν είναι καν ρίσκο;

Δεν υπάρχει ρίσκο...ίσα ίσα μάλλιστα!27 ιντσών είναι αυτή που σου παρέθεσα.

Η δυναμική αντίθεση είναι on-off,όπως σου ανάλυσα και παραπάνω,δεν είναι πραγματικός λόγος αντίθεσης αυτός.Οι led lcd έχουν αντίθεση στον θεό λόγω της τεράστιας φωτεινότητας.Πρέπει να βλέπεις την τυπική αντίθεση...αν και αυτή είναι ψεύτική.

Οπότε ουσιαστικά έχετε μόνο μια οθόνη να μ προτείνετε κ αυτή είναι η Samsung SM-P2770H καμία άλλη; Αυτήν την έχει κάνει σας; Η να την έχει δουλέψει να μ πει μια γνώμη γενικά τα θετικά κ αρνητικά;.

Αρνητικό είναι το TN panel...που στις 27 ίντσες μόνο η eizo βγάζει ips...αλλά και η τιμή είναι ανάλογη!Σε κάθε περίπτωση είναι μια χαρά οθόνη...προσωπικά την έχω δει στο πλαίσιο...αλλά στις 24 ίντσες.