Ποιά μπαταρία/φορτιστή να πάρω για τη μηχανή μου ?

Re: Clone and third party batteries - αξίζει η αγορά τους ?

Βρηκα το ποστ για το παλιο μου Hahnel 10 χρονια πριν.

Ο φορτιστης ακομα δουλευει χωρις προβλημα και μαλιστα ειχα παρει και εναν δευτερο για αλλες μπαταριες καμερας αλλα μουχε ερθει μονο με UK plug . Κανενα προβλημα , εστειλα πριν λιγους μηνες mail στην εταιρεια ζητωντας μπας και εχουν φορτιστη με ευρωπαικο βυσμα να μην εχω ανταπτορες και μου εστειλαν κανονικα φορτιστη χωρις να μου το χρεωσουν ουτε καν τα μεταφορικα. Και μιλαμε για μοντελο που εχει σταματησει η παραγωγη του χρονια τωρα.

Και δεν ειναι η πρωτη φορα. Και αλλη φορα μου εστειλαν πλακετες φορτισης χωρις χρεωση ,ισως μια φορα με χρεωσαν μονο μεταφορικα κατι ψιχουλα. Γενικα δεν εχω λογια για την εξυπηρετηση τους και ανταποκριση στις αναγκες after sales.

Βεβαια αν δεν ηταν τοσο ποιοτικα τα προιοντα τους δεν θα ενδιεφερε κανεναν αυτο.

Επομενη μου αγορα για το σπιτι θαναι ο PROCUBE2 .. Με αλλη μια πλακα θα μπορει να φορτιζει απο sony εως Canon και οτι αλλο βγει μπροστα μας στο μελλον λογικα.

Για φορητη λυση διπλου φορτιστη νομιζω οτι ενας τυπου Newmova μια χαρα ειναι .

Re: Απάντηση: Re: Clone batteries - αξίζει η αγορά τους ?

Μια είναι πάντα η αυθεντική, η original , οι άλλες όλες είναι κόπιες - άλλες καλές άλλες κακές.

Δίνω έμφαση στον διαχωρισμό μεταξύ των κλώνων και των υλοποιήσων των σοβαρών τρίτων κατασκευαστών, ακριβώς γιατί αυτό που πρέπει να αποφεύγονται είναι οι κλώνοι.

Δηλαδή ποτέ δεν είναι καλή ιδέα να μπαίνουμε στο ebay και να βρίσκουμε την πιο φτηνή μπαταρία που μοιάζει με την original, ίσως και με την ελπίδα ότι μπορεί να είναι και original.

Ένας κλώνος πάντα είναι υποδεέστερη και αναξιόπιστη λύση, αφού στην ουσία είναι ένα προϊόν αγνώστου κατασκευαστή.
Έχουν προχωρήσει τόσο πολύ στην κλωνοποίηση, που είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις τη διαφορά από την original. Μέχρι και το ολόγραμμα πάνω στην μπαταρία αντιγράφουν, πέρα φυσικά από τη συσκευασία.
Γι' αυτό και αν θέλουμε original, καλό είναι να επιλέγουμε επώνυμες, επίσημες πηγές και καταστήματα.

Olympus BLH-1 για E-M1II

Aξιοσημείωτο πάντως είναι ότι οι κατασκευαστές μηχανών δεν προσφέρουν εγγύηση ούτε για τους φορτιστές ούτε για τις μπαταρίες τους.

Σε original μου έτυχε πρόσφατα να μη δέχεται φόρτιση η μπαταρία BLH-1 της Ε-M1II, χωρίς καν να προλάβω να τη δουλέψω. Ταυτόχρονα φούσκωσε κιόλας.

7jLXWL.jpg

To κακό είναι ότι κάποιοι κατασκευαστές όπως εδώ η Olympus δεν επιτρέπει φόρτιση της Olympus μπαταρίας σε φορτιστή τρίτου κατασκευαστή, αλλά ούτε και το αντίστροφο, φόρτιση μπαταρίας τρίτου κατασκευαστή στον Olympus φορτιστή.

Oπότε αχρήστευσα τον Olympus φορτιστή και πήρα διπλό φορτιστή και τέσσερις μπαταρίες DuraPro.

Mε την ευκαιρία άνοιξα την Olympus BLH-1 μπαταρία και σε κανένα σημείο δεν μου έδωσε την εντύπωση κάποιας ιδιαίτερης ποιότητας. Εξαιρετικά λεπτό είναι το κέλυφος. Οι δύο πλάτες της μπαταρίες δεν έχουν νεύρα ενίσχυσης, είναι επίπεδες επιφάνειες από πολύ εύκαμπτο πλαστικό κακής ποιότητας, που μπορώ να το λυγίσω και να σπάσω με δύο δάχτυλα. Οι γραμμές που φαίνονται στις φωτό είναι σχεδιάκια, δεν είναι νεύρα.
Γενικά είναι μια μπαταρία κακής ποιότητας κατασκευής που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες μας πουλάει η Olympus με την BLH-1 της στα 79 ευρώ.

Χρησιμοποιεί δύο Sony W13 lithium pouches US674247AH4, 1740mAh μέγιστης φόρτισης το καθένα με μέγιστο βολτάζ φόρτισης 4.4V.

6cq39e.jpg

UVdtVt.jpg

Απάντηση: Olympus BLH-1 για E-M1II

ρωτησες και δεν στην περασαν στην εγγυηση ? νομιζω οτι καπου στους ορους γραφει για 6 μηνες αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατι θεωρείται αναλώσιμο .... η hahnel παντως ειδα στο site δινει 2 χρόνια στις μπαταρίες ...

Απο την αλλη διαβασα και το γερμανικό Pen Tell με μπαταριες επωνυμων τριτων κατασκευαστων και απο ότι γραφει ειχαν διαφορές ακομη και αν ειχαν εφάμιλη χωρητικότητα.

ΥΣ
Ναθ, το cube 2 το είδα και εγώ αλλά ειναι ακριβούτσικο λίγο με μεταφορικά έρχεται στα 80 ευρώ, βγαινει με πλακετες για ολες τις μπαταριες τωμ ακαθρεπτων της Olympus, φορτιζει λεει και την ΒLH-1 αλλα πιστευω ότι αναφέρεται στη δική τους βερσιον που ομως δεν την βρηκα σε site.

Last edited:
Re: Απάντηση: Olympus BLH-1 για E-M1II

Απ' όσο ξέρω οι κατασκευαστές μηχανών δεν δίνουν εγγύηση ούτε στις μπαταρίες ούτε στους φορτιστές.

Οι τρίτοι κατασκευαστές όμως μπαταριών και φορτιστών υποστηρίζουν τα προϊόντα τους, οπότε όλως παραδόξως υπάρχει μεγαλύτερη εξασφάλιση με μπαταρίες και φορτιστές τρίτων κατασκευαστών.

Ακόμα και από το DuraPro official store στο aliexpress είχα τέλεια υποστήριξη, αφού μου έστειλαν καινούριο φορτιστή μετά από μήνες χρήσης, όταν τους έγραψα ότι δεν φορτίζει η μία υποδοχή του διπλού φορτιστή τους.

Το Cube το έχω, την Νο1 έκδοση. Η διαφορά με τη 2η έκδοση ότι αφαιρείς το βύσμα σύνδεσης της πλακέτας με το χέρι, ενώ στη 2η κάνει επαφή μαγνητικά. Αυτό μόνο όταν αλλάζεις πλακέτες για διαφορετικές μηχανές.

Ναθ, το cube 2 το είδα και εγώ αλλά ειναι ακριβούτσικο λίγο με μεταφορικά έρχεται στα 80 ευρώ, βγαινει με πλακετες για ολες τις μπαταριες τωμ ακαθρεπτων της Olympus, φορτιζει λεει και την ΒLH-1 αλλα πιστευω ότι αναφέρεται στη δική τους βερσιον που ομως δεν την βρηκα σε site.

Αν το συγκρινει κανεις με τον φορτιστη της Sony για την Α73 (που δεν περιεχεται στο κουτι της καμερας) ειναι σκετη κλοπη ο Hahnel μιας και φτηνοτερος ειναι και παρεχει απειρως περισσοτερες δυνατοτητες.

Αν τον συγκρινεις με εναν απλο κινεζικο ναι ειναι ακριβος.

Ποιες είναι οι απείρως περισσότερες δυνατότητες τoυ Cube; Που αλλάζει πλακέτες για άλλες μηχανές και 4xΑΑ και προσφέρει έξοδο usb;

Απλά καλός, αλλά όχι πως δικαιολογεί τα λεφτά του ο Cube.
Δεν παρέχει καμία πληροφορία για την μπαταρία, πέρα από το επίπεδο φόρτισής της σε κλίμακα τοις εκατό.

Ο Nitecore είναι αυτός που κλέβει την παράσταση στους διπλούς φορτιστές.
Τον Cube χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, αλλά τον Nitecore έχω βάλει στο μάτι, καθώς είναι πολύ πιο εξελιγμένος:

https://www.nitecore.gr/index.php?M...000002988_N0000003001_N0000003003_P0000012544

Η οθόνη παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την γενική κατάσταση της φόρτισης.
Παγκοσμίωςγνωστή η NITECORE για την θέση που καθέχει στην κατασκευή φορτιστών. Το τελικό προϊόν είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ο σχεδιασμός του προσφέρει λειτουργικότητα και ασφάλεια.
Είναι συμβατός με διάφορες φορητές πηγές τροφοδοσίας όπως Power Bank, Ηλιακοί φορτιστές, Αντάπτορες USB, Φορτιστής NITECORE F2 που λειτουργεί και ώς Power Bank.
Το μέγιστο ρεύμα φόρτισης σε μία θέση μπορεί να φθάσει τα 1000mA. Έχει την ικανότητα να επαναφέρει υπερ-αποφορτισμένεςμπαταρίες. Είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικά υλικά στην φωτιά και επιβραδυντικά της φλόγας.

Χαρακτηριστικά
- Φορτιστής με δύο θέσης φόρτισης
- Συμβατός με μπαταρίες φωτογραφικών μηχανών SONY NP-FW50
- Τροφοδοτείται από USB
- Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας, την τάση της μπαταρίας, το ρεύμα φόρτισης, την θερμοκρασία του φορτιστή, τον όγκο φόρτισης και την κατάσταση της "υγείας" της μπαταρίας.
- Ελέγχει την κατάσταση της μπαταρίας και εμφανίζει την κατάσταση της "υγείας" της μπαταρίας.
- Προστασία από ανάποδη πολικότητα και προστασία από βραχυκύκλωμα.
- Αυτόματη επιλογή του ιδανικότερου τρόπου φόρτισης μεταξύ CC και CV.
- Αυτόματος τερματισμός της φόρτισης με την ολοκλήρωση της.
- Ενεργοποιεί υπέρ-αποφορτισμένες μπαταρίες με κύκλωμα προστασίας.
- Συμβατός με Power Banks και Ηλιακά πάνελ.
- Κατασκευασμένος από ανθεκτικά πυρίμαχα πολυκαρβονικά υλικά (V0)
- Σχεδιασμός για βέλτιστη διάχυση της θερμοκρασίας.
- Ασφαλισμένος σε παγκόσμιο επίπεδο από την ασφαλιστική εταιρία "Ping An Insurance(Group) Company of Cina LTD"

https://www.youtube.com/watch?v=HnCwnF8cp0M

Ποιες είναι οι απείρως περισσότερες δυνατότητες τoυ Cube; Που αλλάζει πλακέτες για άλλες μηχανές και 4xΑΑ και προσφέρει έξοδο usb;

Tα ειπες ολα.

Με εναν φορτιστη φορτιζεις τα παντα ολα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus BLH-1 για E-M1II

ναι το ξέρω και ο φορτιστής της ΕΜ1.2 είναι πανάκριβος , γύρω στα 60-70 , είναι βέβαια ταχύ φορτιστής σε ένα δίωρο την έχει φορτίσει την μπαταρία, θα τον αγόραζα το cube 2 αλλά δυστυχώς κατά 99% δεν φορτίζει τις αυθεντικές μπαταρίες της ΕΜ1.2 (όλες τις άλλες κανενα προβλημα) που είναι decoded (η ΕΜ1 είναι η πρώτη μηχανή που το έκανε η Ολυμπους), δεν έχει βγάλει καμία εταιρία από όσο ξέρω απολύτως συμβατές μπαταρίες, οι third party παίζουν κανονικά στη μηχανή αλλά δεν απεικονίζουν ακριβή ένδειξη ως ποσοστό και βγάζουν και μνμ. oταν ξεκινάει η μηχανή. Εχω δυο original που με βγάζουν διήμερο, οπότε δν έχω ανάγκη για επιπρόσθετη αγορά μπαταριών για να δικαιολογήσω την αγορά του.

Tα ειπες ολα.
Με εναν φορτιστη φορτιζεις τα παντα ολα.

Δεν είναι τόσο πρακτικό αυτό όσο ακούγεται.
Συνέχεια κυνηγάω τις πλακέτες.
Και την πάνω πλακέτα για τις 4xAA την εγκατέλειψα από την αρχή, καθώς προτιμώ να χρησιμοποιώ dedicated φορτιστή Nitecore γι’ αυτές.

Μόνο σαν εμφάνιση πάνω στο γραφείο κερδίζει ο Cube.
Από κει και πέρα, πιο πρακτικοί είναι οι dedicated Nitecore, και περισσότερες πληροφορίες για τις μπαταρίες, την υγεία τους και τη φόρτιση τους προσφέρουν οι Nitecore.
Και φυσικά τους παίρνεις και μαζί σου.
Ο Cube και οι έξτρα πλακέτες του είναι μόνο για το σπίτι.
Ώς ενδείξεις/πληροφορίες/επιλογές/δυνατότητες πάνω στις ίδιες τις μπαταρίες δεν προσφέρει ο Cube τίποτε παραπάνω από έναν κοινό διπλό φορτιστή του 10άρικου με % φωτεινή ένδειξη.

Aν δεν ειχες ποτε αναγκη να φορτισεις στοιχεια για διαφορετικες συσκευες δεν θα σου κανει κλικ οντως.

Εγω πχ που κουβαλαω εναν φορτιστη αντι για τρεις με εχει σωσει.

Για τις ΑΑ συμφωνω και εγω αλλου ειμαι αλλα ειναι ενα ασετ που λενε....

6 διαφορετικά συστήματα έχω. Σαφώς και πάντα φαντάζει καλή λύση ένας πολυφορτιστής με διαφορετικές πλακέτες.

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι και πλάκα οι πλακέτες. Λόγω της κάθετης εφαρμογής των μπαταριών έχουν βάθος και συνολικό μέγεθος σαν ένας έξτρα φορτιστής κάθε πλακέτα.

Δηλαδή έχω τον Cube πάνω στο γραφείο όμορφα κι ωραία. Για να αλλάξω πλακέτα, πρέπει
1) να βγάλω την πάνω πλακέτα για τις 4ΑΑ, να ανοίξω το συρτάρι, να την αφήσω μέσα
2) να ψάξω αιχμηρή μύτη να πατήσω το μικρό κουμπί για αφαίρεση της πλακέτας για τη Χ μηχανή
3) να αφαιρέσω την πλακέτα για την Χ μηχανή, να ανοίξω το συρτάρι, να αφήσω την πλακέτα για τη Χ μηχανή για να βρω την πλακέτα για την Ψ μηχανή
και το ίδιο μετά για να επιστρέψω στην αρχική κατάσταση.

Έτσι ο Cube χρειάζεται ένα συρτάρι από μόνος του για τις πλακέτες του.

Και για εκτός σπιτιού και σε ταξίδι, εννοείται ότι δεν θα πάρω τον Cube και τις ογκώδεις με άχαρο σχήμα και ευάλωτες πλαστικές πλακέτες του.
Μεγαλύτερο όγκο συνολικά θα καταλάβει το σετ σε σύγκριση με τρεις μικρούς dedicated διπλούς φορτιστές USB.

Εντάξει αν κατάλαβα καλά ο Cube είναι αν θες κάτι σταθερό και όμορφο πάνω στο γραφείο σου χωρίς να αλλάζεις καλώδια, φορτιστές κλπ. που τα κάνει όλα με τον ανάλογο όγκο και κόστος βέβαια....ενδιαφέρουσα λύση αν και ακριβή πιστεύω.

Σίγουρα σε σύγκριση με κάτι μαύρα τούβλα ή τουβλάκια όπως είναι συνήθως οι φορτιστές, ο Cube είναι κόσμημα πάνω στο γραφείο.

Απλά στην τιμή του θα έπρεπε να προσφέρει κάτι παραπάνω. Να ήταν πιο ισχυρός καταρχήν. Η έξοδος USB δεν δουλεύει όταν φορτίζεις μπαταρίες μηχανής. Δεν έχει αρκετή δύναμη.

Πέρα από πιο ισχυρός, θα ήθελα να είναι τριπλός.
Π.χ. για τις μικρές NP-BX100 των RX100 θα υπήρχε χώρος για τρεις θέσεις.

Και τέλος να έδειχνε πληροφορίες για τις μπαταρίες, όχι απλά ένα ξερό %.

Απάντηση: Φορτιστές, μπαταρίες

Ο Billora που χρησιμοποιούσα για να φορτίζω όλες τις μπαταρίες μου (olympus, panasonic, sony όσο είχα) μάλλον πνέει τα λοίσθια... Μου δίνει ένδειξη 100% και μόλις μπουν στην μηχανή, αρχίζει ραγδαία πτώση. Οπότε χρησιμοποιώ τον original για oly και την μικρή GM1, αλλά οι άλλες δεν έχουν παρά μόνο usb φόρτιση. Είμαι σε αναζήτηση καινούριου λοιπόν, έχετε κάτι υπόψη δώστε link.

Απάντηση: Φορτιστές, μπαταρίες

Ναι τον έβγαλα, μάλλον τα έχει παίξει τελείως - μου το έκανε με BLN-5 και BLG10. Ωραίος αυτός αλλά σπιτίσιος...