Ποιά μπαταρία/φορτιστή να πάρω για τη μηχανή μου ?

Απάντηση: Φορτιστές, μπαταρίες

Θελω να αγορασω το power bank που συστηνει η Fuji αλλα το αμαζον, που το εχει σχεδον στην μιση τιμη, δεν το στελνει στην ελλαδα. Τι κουφο ειναι αυτο τα ευρωπαικα αμαζον να αρνουνται την αποστολη

Re: Απάντηση: Φορτιστές, μπαταρίες

Δεν φταίει το Amazon, αλλά οι νέοι κανονισμοί για τις αποστολές μπαταριών λιθίου.

Η λύση είναι mailboxde.com και ξενοιάζεις από το θέμα ποιος στέλνει Ελλάδα.

Παρέλαβα σήμερα μια GM1, όλα καλά αλλά δοκίμασα μια fujicell BLH7 ενός χρόνου και κάτι, και είχε φουσκώσει. Πάει στην ανακύκλωση και πάω για jupio μέχρι να έρθουν κι οι 2 baxtar...

Last edited:
Re: Clone and third party batteries - αξίζει η αγορά τους ?

Τελειωσα και τις δοκιμες σε στοιχεια LPE6 απο .....κινα.

Αυτα που δοκιμασα ειναι τα στοιχεια που οι κατασκευαστες ισχυριζονται οτι ειναι φτιαγμενα με ιαπωνικα στοιχεια Sanyo.

Aρκετα αξιοπιστα και τα δυο και σε καλη τιμη. Πωλουνται και χωρις φορτιστη.

https://www.aliexpress.com/item/2pc...432.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3f6f4c4dYs4qbD

https://www.aliexpress.com/item/2pc...308.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d8LpgPE

Απάντηση: Re: Clone and third party batteries - αξίζει η αγορά τους ?

Μερικες γενικές παρατηρήσεις δικές μου :

Το πρόβλημα στις κινεζικες μπαταρίες χαμηλού κόστους συνήθως δεν είναι τα στοιχεία (είναι και αυτό βέβαια σημαντικό να εξεταστεί), έχω κινεζικες μπαταρίες που κράταγαν πολύ καλά σε διάρκεια και φορτίζαν και γρήγορα. Όμως τα προβλήματα τους ήταν στο κέλυφος που συνήθως δεν είναι υψηλών προδιαγραφών με αποτέλεσμα οι μπαταρίες λόγω αυξομειώσεων στη θερμοκρασία τους τόσο λόγω φόρτισης όσο και κατά τη λειτουργία τους να διαστέλλονται και μετά από λίγο με δυσκολία να μπαίνουν στην μπαταριοθηκη. Καλό είναι να μην τις αφήνουμε ποτέ μέσα στην μηχανή ειδικά αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί αυτή σύντομα (γιατί το φούσκωμα μπορεί να συμβεί εκεί).
Επίσης ερωτηματικό είναι πως συνεργάζονται με τον κόφτη του φορτιστή.

Αντιθετα έχω μπαταρίες κατασκευαστή 10ετιας που ναι μεν έχουν χάσει την αντοχή τους αλλά ποτέ δεν μου παρουσίασαν ανάλογο πρόβλημα. Και φυσικά υπάρχουν και επώνυμες στην μισή τιμή με προδιαγραφές αντίστοιχες.

Καλα εννοειται οτι μεσα στην μηχανη εκτος χρησης ποτε δεν αφηνεις μπαταριες μη μαμισιες.

Απάντηση: Clone and third party batteries - αξίζει η αγορά τους ?

Το έγραψα και πιο πριν, αλλά μια και το έφερε η κουβέντα μια fujicell BLH7 για panasonic που είχα περίπου 1,5 χρόνο φούσκωσε και μπαίνει οριακά στην GM1. Πήρα μια jupio από Ελλάδα, με τρία χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Διπλάσια τιμή από τις "κινεζιές" αλλά λιγότερο από την μισή της original - και ελπίζω να κρατήσει...

Last edited:

οι περισσοτερες trird partyμπαταριες που ειχα , δεν εμφανισαν καποιο θεμα (αλλα ηταν οι περισσοτερες "επωνυμες".
Μια fujicell Παντως για sony μετα απο κανα χρονο , παρεδωσε πνευμα...δε κραταει σχεδον καθολου .

Παρέλαβα σήμερα ένα πακέτο 2 BLH7 + φορτιστή BATMAX. Δείχνουν καλοφτιαγμένες, προσεκτική συσκευασία σε κουτάκι μια-μια με τις σχετικές σημάνσεις CE κ.λ.π. Ο φορτιστής δέχεται και τις BLH10, και είναι πολύ μαζεμένος, οπότε με αυτόν + τον φορτιστή ενός οποιουδήποτε κινητού, γεμίζω όλες τις μπαταρίες μου για panasonic. Έχει και ηλεκτρονική ένδειξη φόρτισης την οποία τεστάρισα βάζοντας μια γεμάτη, άναψε για 3" έδειξε φουλ και έσβησε. Η χωρητικότητα δίνεται στα 750mAh (σε σχέση με τα 680 της original) αλλά βαστάω μικρό καλάθι. Όσο για την ποιότητα/αντοχή σε "φουσκώματα" κ.λ.π. θα τα πούμε... του χρόνου και βλέπουμε.

νομιζα ότι ειχες βολευτεί με τον αυτόματο Bilora πολυφορτιστή που έχει και οθόνη με πληροφορίες, εγώ με αυτόν κάνω δουλειά σε όλες μου τις Olympus, Panasonic μπαταρίες απο 3.4V-7.4V και ειδικά σε ταξιδι (είναι πολύ μικρός). Μόνο τiς oritzinal BLH της ΕΜ1.2 δεν φορτίζει και κουβαλάω εξτρα φορτιστή

Ο Bilora είναι... μεγάλος σε σχέση με αυτόν που παρέλαβα και το επιπλέον κόστος του πακέτο με 2 μπαταρίες αστείο σε σχέση με τις 2 σκέτες (~4$). Βέβαια αν πάρεις μαζί διαφορετικές μάρκες, εννοείται ότι βολεύει περισσότερο ο "καλός".

Fujicell είχα πάρει 2 για την 5D, ούτε χρόνο δεν κράτησαν, καμία σχέση με τις γνήσιες,

Αρα τρείς επιβεβαιωμένες αστοχίες ... δεν τα λέγατε από περυσι να μην σκάμε τα εικοσάρικα :flipout:

Fujicell είχα πάρει 2 για την 5D, ούτε χρόνο δεν κράτησαν, καμία σχέση με τις γνήσιες,

Μια απ τα ίδια και εγώ, περίπου 8 μήνες κράτησαν οι Fujicell και ήταν κατά πολύ κατώτερες σε σχέση με τις γνήσιες....

Πάντως απο e-global πήρα αυθεντικότατη και φρεσκια (04/18) olympus BLN-1 στα 19.9 , λιγότερο δηλαδή απο την φθηνότερη third-party που βρίσκω Ελλάδα.

Τις φορτίζει άψογα ο διπλός Pantona ( https://www.amazon.co.uk/Charger-PS-BLN1-Battery-Olympus-Connection/dp/B01CG04G4C ). Μαζί με ενα xiaomi power bank στην τσάντα, δεν ξεμένω ποτε.

Όταν βρίσκεις τέτοιες ευκαιρίες από όπου και αν είναι τις τσιμπάς, έτσι κιαλλιως οι μπαταρίες συνήθως δεν καλύπτονται από εγγύηση ...

Πάντως να ξέρεις οτι στο eBay κυκλοφορούν και πανομοιότυπες original στα κουτιά τους αλλά απομιμήσεις ! Κάπου είχα ανεβάσει και τις διαφορές για να τις ξεχωρίσεις

έριξα μια ματιά για την BLH1 , BL50, είναι πιο ακριβές από οτι τις πέρνεις εδώ.

Χμμ... μάλλον θα χρειαστώ μια τέτοια μια και συνέχισα τις retro digital αγορές μου... :cool4: