Ποια Philips να διαλέξω;

Ετσι ειναι ακριβως οπως τα λεει ο Νασος :grinning-smiley-043 . Δεν πρεπει να τα ισοπεδωνουμε ολα.

Υ.Γ. Μαλωσε τους Νασο, κακα παιδια!!! :flipout: :flipout:

-bye-

Απάντηση: Re: Ποια Philips να διαλέξω;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Νάσο μου,δεν η Philips δεν χρειάζεται τη βοήθειά μας για να ισοπεδωθεί.
Το κάνει μόνη της.
Κρίμα πάντως που δεν είναι διαθέσιμα τα posts του Avforum για να διαβάσει ο φίλος μας γιατί του λέμε όχι στη Philips.
Πιο συγκεκριμένα,οι φίλοι που σου λένε όχι,είχαν αγοράσει το πανάκριβο "καμάρι" της εταιρείας την lcd 9830 η οποία απεδείχθει το πιο προβληματικό μοντέλο στην ιστορία της βιομηχανίας παραγωγής τηλεοπτικών συσκευών.

Υ.Γ.
Εγώ πάντως ότι είχα σε Philips,μου παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα.

Και αν σου δώσω σαν απάντηση Σωκράτη την απάντηση που πήρα και εγω από επίσημα χείλη της εν λόγω εταιρείας ότι το ποσοτό προβληματικών προβολοκών μέσων αυτού του τύπου ήταν λιγότερο από 5% που θέτει η εταιρεία σαν min ποσοστό για να θεωρηθεί ένα μοντέλο προβληματικο. :ernaehrung004:

να πατε να δειτε στο mediamarkt την philips pf7621d/10
ισως αναθεωρησετε.
πολυ καλη τιμη για 42 ιντσες νεο μοντελο.

δεν θεωρω οτι η pf7621d/10 εχει φτηνο πανελ.
δεν γνωριζω αλλα υποθετω.
οταν κανει τοσα λεφτα χωρις πιξελ πλας 3 , χωρις ampilight, χωρις clear lcd.
εχει μονο pixel plus2 και κατι ψιλοσχετικα.
βασικα απο τα χαρακτηριστικα της πιστευω οτι ειναι αυτο που παιρναμε περισυ σαν κορυφη απο τη philips με πολυ περισσοτερα χρηματα
επισης σε παρακαλω εξηγησε μου αν θες (γιατι δεν γνωριζω)
τι εννοεις λεγοντας ''φτηνα- ακριβα πανελ''
εννοεις αν καταλαβα οτι μονο τα νεα της πανελ στις νεες σειρες με pixel plus3
cineos ειναι μονο αυτα που αξιζουν ?
αποσαφηνισε το λιγακι σε παρακαλω γιατι ειμαι ετοιμος να αγορασω το συγκεκριμενο μοντελο (7621).
για να ακριβολογω πηγα σημερα σε γνωστη αλυσιδα αλλα ειχαν εξαντληθει.
εφυγα απο την κηφησια και πηγα ρεντη.
και εκει τα ιδια μονο το δειγμα ειχε μεινει.
ειπαν οτι σε 10 μερες θα ξαναφερουν
για αυτο σε παρακαλω αν γνωριζεις κατι πεστο μπας και γλυτωσω απο καμια συμφορα.
παντως στα χρηματα της ημουν ετοιμος για αυτην η για ενα μοντελο toshiba
που ομως δεν μου αρεσαν τα χρωματα της τοσο.
η υπερ αναλυση δεν με πειραζει μιας και σε 3-4 χρονια θα την αλλαξω.
πιστευω οτι καλου τηλ.δεκτη, αναλυσης 1366χ768 (αρα o scaler κανει ευκολοτερη δουλεια στο upscaling) και χρωματων ειναι πολυ καλη λυση για αξιοπρεπες τηλεοπτικο σημα, και καλη hd ready εικονα.
ααα. στο αγγλικο περιοδικο what home cinema στο γκρουπ τεστ που ειχαν την κατεταξαν πρωτη με βαθμολογια 9.83.
δυστυχως οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα το εν λογω τεστ.
μονο το αποτελεσμα αυτο βρηκα στο avforum.
πηγα στο mediamarkt κηφισια οπου επαιζε σε (hd ?) dvd σημα
και μετα πηγα ρεντη οπου εκει παιζει με τηλεοπτικο σημα. τελικα κατεληξα σε αυτη, αλλα δυστυχως εξαντληθηκε και θα περιμενω καμια 10ρια μερες
(μακαρι Θεε μου να την φερουν σε χαμηλωτερη τιμη)
σ.σ. εξω κανει απο 1550-2300 ευρω.
Υ.Γ. παρακατω τα χαρακτηριστικα της μηπως ετσι σε βοηθησω να μου πεις αν ειναι απο τα φτηνα ή ακριβα πανελ.
Περιγραφή:
LCD WXGA Active Matrix TFT επίπεδη τηλεόραση Philips 42 PF 7621 με Maximum απόδοση pixel plus 2 HD.
Υψηλής ακρίβειας LCD οθόνη, WXGA ανάλυση 1366 x 768p
Ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης για DVB T λήψη
Hp ready για τέλεια ένδειξη HDTV σημάτων
Pixel plus 2 HD
Active control με φωτοαισθητήρα
Virtual Dolby Surround
HDMI για όλες τις ψηφιακές συνδέσεις

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Εικόνα
Διαγώνιος: 42 '' / 107 cm
Φορμά: 16:9
Φωτεινότητα: 550 cd/m²
Contrast (normal): 800:1
Γωνίες θέασης: 176? (H)/176? (V)
Ανάλυση: 1366 x 768p
3D φίλτρο
Progressive Scan
Jagged Line Suppression
Ήχος
Digital signal Processing
Dynamic Bass Enhancement
Virtual Dolby Digital
RMS: 2 x 15 W
Graphic Equaliser
Συνδεσιμότητα
Ext 1 Scart Audio links/right, FBAS-είσοδος/έξοδος, RGB
Ext 2 Scart Audio links/right, FBAS-είσοδος/έξοδος, RGB
Ext 4: HDMI
Ext 5: HDMI
Ext 3: YPbPr
S-Video είσοδος
Δέκτης
Hyperband, S-channel, UHF, VHF
TV-System: PAL, DVB COFDM 2 K/8 K, SECAM
NTSC, PAL, SECAM
DVB: DVB-T
?λλα
Τηλεχειριστήριο : Amp, DVD, SAT, Videorecorder, STB
Picture in Picture: Videotext double picture
TV-system: PAL, DVB COFDM 2 K/8 K, SECAM
Διαστάσεις: 1237 x 688 x 110 mm
Διαστάσεις με βάση : 734 x 280 mm
Βάρος (με συσκευασία): 39 kg
Χρώμα μαύρο

Last edited:
απο οτι γνωριζω αλλα και απο οτι εχω δει οταν εννοω φθηνο πανελ εννοω την μικρη κατηγορια της philips σε ολες τις διαστασεις(26,32,42 ιντσες)ειδικα οταν οι tv δεν φερει το λογοτυπο pixelplus.σε αυτες τις tv απο μια συζητησει που ειχα με εναν συντακτη του hitech χρησιμοποιουν φθηνα πανελ με οτι συνεπαγεται αυτο.(ευκρινεια,κινηση,μαυρο κτλ).oι ακριβες σειρες της και ειδικα η σειρα cineos παραδιδει μαθηματα σε πολλους τομεις.με λιγα λογια η philips ειναι ακριβως "οτι πληρωνεις παιρνεις".

απο οτι γνωριζω αλλα και απο οτι εχω δει οταν εννοω φθηνο πανελ εννοω την μικρη κατηγορια της philips σε ολες τις διαστασεις(26,32,42 ιντσες)ειδικα οταν οι tv δεν φερει το λογοτυπο pixelplus.σε αυτες τις tv απο μια συζητησει που ειχα με εναν συντακτη του hitech χρησιμοποιουν φθηνα πανελ με οτι συνεπαγεται αυτο.(ευκρινεια,κινηση,μαυρο κτλ).oι ακριβες σειρες της και ειδικα η σειρα cineos παραδιδει μαθηματα σε πολλους τομεις.με λιγα λογια η philips ειναι ακριβως "οτι πληρωνεις παιρνεις".

Αν καταλαβα καλα, το συγκεκριμενο μοντελο (οπου εχει pixel plus 2)
επειδη δεν γραφει στην προσοψη της pixel plus (απο οσο θυμαμαι),
αυτο σημαινει οτι εχει φθηνο πανελ ??
επισης, περαν του contrast, που οφειλεται η διαφορα ποιοτητας σε κινηση ευκρινεια κ.τ.λ. ?
ειχα την εντυπωση οτι επειδη εχει pixel plus2 και digital natural motion οτι ανηκει στις κορυφαιες.
για να μην παρεξηγηθω, γνωριζω τις διαφορες με τις cineos ,απλα λεω οτι
περισυ οπου δεν υπηρχε pixelplus3 , lcd clear, αναλυση μεγαλυτερη του 1366χ768 πιστευα οτι η 7621 εχει τα χαρακτηριστικα μιας κορυφαιας (?) philips
στα περισυνα μοντελα οπου ηταν πολυ ποιο ακριβα.
εκεινω που θελω να πω για να γινω κατανοητος ειναι το εξης:
τι χαρακτηριστηκα ειχαν οι καλυτερες philips πριν 1-2 χρονια ?
αυτα ταχαρακτηριστικα παιρνω τωρα με αυτο το νεο μοντελο με την διαφορα οτι ειναι 42 ιντσες και κανει τα μισα λεφτα.
σαν να αγοραζες εσυ την cineos pixel plus3 οχι τωρα αλλα μετα απο 2 χρονια.
θα ηταν ποιο πισω απο τις philips του ετους 2008,( εκεινες θα εχουν pixelplus6-7 και αλλα καλουδια) αλλα θα την αποκτουσες με τα μισα χρηματα για παραδειγμα.
καταλαβες τωρα τι εννοω ??
εβγαλε η philips ενα νεο μοντελο με τα ΠΕΡΙΣΥΝΑ κορυφαια χαρακτηριστικα και την πουλα στη μιση τιμη λογω νεων και ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ τεχνολογιων που ανεπτυξε.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ Η PF7621 ??????
ενα νεο μοντελο με ξεφτιλα πανελ ή ενα μοντελο με οτι καλυτερο εδωσε η phlips πριν ενα δυο χρονια , αλλα στο ξαναδινει σημερα στα μισα λεφτα ?
ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ (για την εποχη του-προ 1-2 ετων) ΠΑΝΕΛ
ή
ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ-ΨΙΛΟΑΧΡΗΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΛ ??
εχω μπερδευτει με την αποψη σου.
σε παρακαλω βοηθησε με να καταλαβω τη σκεψη σου.
τελειωνοντας , ειπα ολα τα παραπανω για ενα και μονο λογο.
δεν αμφισβητω την υπεροχη των νεων χαρακτηριστικων των philips εναντι αυτων της 7621.
απλα θα ηθελα γνωμες και αποψεις απο ολους οσους εχουν δει την 7621 να πουν
αν η εικονα της (χωρις αξιολογησης συνδεσεων, ηχου, εχτρα κ.τ.λ.) και μονο η εικονα της ειναι καλυτερη (κινηση, χρωματα, μαυρο, ευκρινεια, εικονα στα τηλεοπτικα προγραμματα και γενικα σαν συνολο) απο αλλες LCD στις 42 ιντσες με αυτα τα χρηματα.
πιστευετε με τα 1900 ευρω που κανει, οτι θα βρω καλυτερη εικονα στις 42 ιντσες με κριτηριο τα ποιο πανω ?

Last edited:
Φιλε warewolf, γιατι τοσες ερωτησεις? Δεν υπαρχει λογος να απορεις τοσο πολυ. Η καλυτερη λυση ειναι να πας και να την δεις εσυ ο ιδιος απο κοντα και να πιστεψεις τα ματια σου. Το καλυτερο απο ολα ειναι να πας σε ενα καταστημα οπου θα σε αφησουν να την περιεργαστεις λιγη ωρα, να την δεις να παιζει με διαφορες πηγες (τηλεοπτικο σημα, DVD, HD αν ειναι ευκολο,...) και να κρινεις απο μονος σου. Τα πρωτα που κοιταμε απο τα χαρακτηριστικα ειναι οι ευκολιες συνδεσεις και οι διαστασεις της εκαστοτε τηλεορασης. Αν αυτα μας καλυπτουν αρχικα, καθως και η αναλυση της, τοτε πολυ απλα παμε και την βλεπουμε απο κοντα. Το τι τεχνολογια φοραει η καθεμια απο μεσα της, στην προβολη δεν θα σε ενδιαφερει και τοσο. Δεν μας ενδιαφερει πως καταφερνει η καθε τηλεοραση να παιζει καλα, μας ενδιαφερει απλα να παιζει καλα!! ;)

Ο φιλος Πανος πιο πανω εχει δικιο .....

ειμαι της γνωμης οτι η 7621 ειναι πολυ καλη συσκευη !!!!

και εχει μια απο τις καλυτερες εικονες σε τηλ σημα !!!
και γενικα σε σημα υψηλης αναλυσης 720ρ η και παραπανω .....

η ποιοτητα της κατασκευης μου αρεσε !

τωρα για το ενδεχωμενο βλαβης ειναι και θεμα τυχης ....... η γκαντεμιας ...

η τιμη της ειναι σχετικα καλη ..

λοιπον...
σημερα πηγα ξανα στο dediamarkt να ρωτησω ποτε θα τις (ξανα)φερουν γιατι ειχαν εξαντληθει.
μου ειπαν οτι μεχρι τις 20 του μηνα θα εχουν ερθει.
το καλο ειναι οτι απο 1888 ευρω που τις ειχαν τα νεα κομματια ερχονται με μειωμενη τιμη και πλεον θα κοστιζουν 1689 ευρω.

ΚΑΛΙΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ SONY KDL32V2000 KAI THΣ PHILIPS 32PF9631 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ SONY ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΖΑ ΣΤΑ MEDIA MARK ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ PHILIPS ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΗ PHILIPS ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΧΩ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΕΙΠΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ CONTRAST 7000:1 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ 1300:1 ΤΗΑ SONY ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ (ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ SONY ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ SONY) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ Η TV τΗΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΜΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑ 1500e AΠΟ ΤΟ MULTIRAMA ΣΤΟ THE MALL ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ

Re: Απάντηση: Ποια Philips να διαλέξω;

Φιλε Μιχάλη το 7000:1 contrat ειναι δυναμικο (Dynamic) οποτε η συγκριση με το 1300:1 που ειναι κανονικο ειναι ατοπη.

Για παραδειγμα η νεα 32V2500 εχει contrast 1300:1 και dynamic contrast 8000:1. Αν η Sony ανεφερε τιμη για το dynamic contrast στην V2000 τοτε σιγουρα θα ηταν τουλαχιστον 7000:1.

Κατα τ'αλλα μεγεια η νεα τηλεοραση.-bye-