Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Eιδα εναν αγγελο με καρδια και φτερα και μετα ηρθε και αλλος ενας
Κατσανε στι ς κορφες των κτιριων του Βερολινου και μας κοιτανε με τα
Αγγελικα τους βλεμματα ολα στο χαμηλο κοσμο μας μοιαζουν μικρα τιποτενια
Χωρις φως γεματα εργα ανοητα πολεμους δυστηχια και μια απεριγραπτη αισθηση μοναξιας
Οπως και η κοπελα του τσιρκου που αγαπησε ο ενας αγγελος και εγινε γηινος για να την πλησιασει
Καπως ετσι εξελισεται ενα καθαρο αριστουργημα

Και στο τελος της ταινιας μια αφιερωση του σκηνοθετη
Σε τρεις αγγελους

Στον Γιασουσιρο στον Φρασουα και στον Αντρει .(οζου,τρυφω,τρακοφσκι)

dvd-cover.jpg

Σκηνοθεσια ΒΙΜ βΕΝΤΕPΣ
τραγουδι ΝΙΚ ΚΕΙΒ
σεναριο ΠΗΤΕΡ ΧΑΝΤΚΕ
φωτογρ ΑΝΡΥ ΑΛΕΚΑΝ

.

Last edited:
Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Απλώς υπέροχο, από τις καλύτερες του Βέντερς!
Αξίζει να το δει κανείς μαζί με το Far away, so close! (Im Weiter Ferne, So Nah!) που είναι η "συνέχεια" της ιστορίας...

Εκεί βέβαια τραγουδά ο Lou Reed.

"Μάθε παιδί μου γράμματα", χθες το μεσημέρι στην ΕΤ1.

6 χρόνια στο Δημοτικό, 6 χρόνια στο Γυμνάσιο...

Walk the Line

Η ταινία καλή, το τράνσφερ και η γενικότερη ποιότητα εικόνας / ήχου εξαιρετικά.

"Hellboy" του Guillermo del Toro. Αν και ο τίτλος παραπέμπει σε ήρωα κόμικ ( που μάλλον είναι ; ) και άρα αναμένεις απιθανότητες και μάχες και διαστημάνθρωπους και τέρατα κλπ κλπ , εν τούτοις , χωρίς να λείπουν όλα αυτά , το πολύ καλό γούστο του σκηνοθέτη , η εκλεπτυσμένη φαντασία του και η ανθρώπινη προσέγγιση του ήρωα φτιάχνουν μιά πολύ καλή ταινία .

"Μάθε παιδί μου γράμματα", χθες το μεσημέρι στην ΕΤ1.

6 χρόνια στο Δημοτικό, 6 χρόνια στο Γυμνάσιο...

Το είδα κι εγώ. Για πολλοστή φορά. Μου άρεσε όσο και την πρώτη φορά που το είδα. Πάρα πολύ δηλαδή.

Μα είναι 80's classic πλέον. Το έχω δεί ίσαμε τέσσερις φορές και δεν το βαριέμαι!

Το Faraway, so close το έχω σπίτι, αλλά δεν το έχω δει ακόμα. Πάντως στο soundtrack τραγουδούν πολλοί, μεταξύ τους και ο Cave με το κύριο κομμάτι.

Δημήτρη, το Hellboy είναι όντως comic.

Ξεκίνησα να βλέπω το "Scanner darkly" αλλά λόγω κούρασης δε μπόρεσα να τελειώσω.
Παρόλα αυτά η ταινία φαίνετα ιπολύ καλή και τη συνιστώ σε όσους αρέσει ο Philip Dick - βασίζεται σε ένα αυτοβιογραφικό διήγημα.
Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι η ταινία ενώ παίχτηκε από αληθινούς ηθοποιούς, μετά υπέστη επεξεργασία και δείχνει να έχει γίνει στο χέρι. Η αισθητική είναι τρομερή (http://www.imdb.com/title/tt0405296/) και τα χρώματα χορεύουν σε μια τρομερή (παρ)αίσθηση. Τη συνιστώ ως ταινία, αν και είναι από τις δύσκολες!

Ξαναείδα το “The midnight cowboy” (1969) του John Schlesinger, και αυτό για να δω την δουλειά μου που είναι η μετάφραση και η επιμέλεια των υποτίτλων.

Λοιπον πως εξηγειται....
Ολες αυτες οι ωραιες ταινιες που βλεπετε
Γιατι Εμενα μου φαινονται
Απλως ταινιουλες καταναλωσης
Πχ /300/scannerdarky/hellboy/chaos/mr bin/brokckeback mountain/
Λετε να ειναι η ηλικια...?

Λοιπον πως εξηγειται....

Με εξαιρεση το brok.mountain ειναι της πλακας οι υπολοιπες αλλα
ποσο εισαι??

Με εξαιρεση το brok.mountain ειναι της πλακας οι υπολοιπες αλλα
ποσο εισαι??

μην γινεσαι αδιακριτος ....

μα της πλακας ειναι ολες οι ταινιες πλεον...

.

μην γινεσαι αδιακριτος ....
(Ελα βρε συ αυτα
ειναι για τις γυναικες..)

μα της πλακας ειναι ολες οι ταινιες πλεον...

Ειδες κανενα απο τα Ασιατικα που ειχα γραψει σε thread καποια στιγμη?

Αυτή τη στιγμή μεταφράζω το “The odd couple” και γελάω με το κείμενο. Που να πάμε και στο έργο!

Λοιπον πως εξηγειται....

τα τελευταια 15 χρόνια - πάνω κάτω - όλες τις ταινίες που έχω δει , τις έχω ξεχάσει σε 5 μέρες ( μέχρι που πήγαινα να τις ξανανοικιάσω στο βίντεο κλαμπ και όταν μου έλεγαν ότι τις έχω ήδη δει , δεν τους πίστευα ) . Ο κινηματογράφος καταστράφηκε από την στιγμή που αρχίσανε τα περιττά dolby surround , ThX , και δεν συμαζεύεται . Οπως ακριβώς καταστρέφεται η μουσική με το ηλεκτρονικό "κατέβασμα" ενός ή δύο κομματιών. ( Ποιός θα τολμήσει να βγάλει ολοκληρωμένο δίσκο σε πέντε - δέκα χρόνια από σήμερα - επιστροφή στην εποχή του 45αριού στην ουσία )
Σκουπιδαριό με τη σέσουλα . Χωματερή τα σπίτια μας , οι οθόνες μας τα dvd player μας. -bye-

Λοιπον πως εξηγειται....

Αφου σου φαινονται, σημαινει οτι τις βλεπουμε ......

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Ο κινηματογράφος καταστράφηκε από την στιγμή που αρχίσανε τα περιττά dolby surround , ThX , και δεν συμαζεύεται . Οπως ακριβώς καταστρέφεται η μουσική με το ηλεκτρονικό "κατέβασμα" ενός ή δύο κομματιών. ( Ποιός θα τολμήσει να βγάλει ολοκληρωμένο δίσκο σε πέντε - δέκα χρόνια από σήμερα - επιστροφή στην εποχή του 45αριού στην ουσία )
Σκουπιδαριό με τη σέσουλα . Χωματερή τα σπίτια μας , οι οθόνες μας τα dvd player μας. -bye-

Αξιος ο μισθός μας: οι συντριπτικά περισσότεροι από εμάς ενδιαφέρονται για το περιτύλιγμα, τα ψεύτικα καλούδια, σαν ινδιάνοι που μαγεύονται από τις χάντρες και τα καθρεφτάκια. Προχθές κάποιος το μόνο που βρήκε να με ρωτήσει για μιά ταινία ήταν το φορμά της σε DVD: δεκάρα δεν έδινε αν ήταν καλή ή όχι, ή έστω Πώς μου φάνηκε εμένα. Χαίρετε ω καταναλωτές σκεφτόμουν μελαγχολικά.
Το εύρος της προσοχής μας όλο και συρρικνώνεται. Ο πιο προφητικός δίσκος της τελέυταίας 30ετίας είναι το Commercial Album των Residents, 40 jingles του ενός λεπτού το καθένα. Οχι 45άρια Ντοκ: jingles θα ακούνε στο μέλλον οι άνθρωποι.

Δηλαδη για να καταλαβω, οταν αγοραζουμε εναν καλυτερης κοπης δισκο, ενω εχουμε τον χειροτερης, δεν ειναι το ιδιο πραγμα με αυτο που περιγραφεις ?