Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Mysteries of Lisbon: http://www.imdb.com/title/tt1236371
Το κυκνειο άσμα ενος σκηνοθέτη με ιδιορρυθμη τεχνοτροπια του χιλιανου Raul Ruiz που μας αφησε προσφατα. Υπεροχη ταινία με φοντο το 19ο αιωνα για το χαμενο χρονο, τους ανεκπληρωτους ερωτες και ζωες που ελαμψαν και χαθηκαν. Γυρισμενη στην Πορτογαλια για την τηλεοραση αρχικα, βασισμενη σε νουβελλα που βρηκε το δρομο για το σινεμα σε τετραωρη (και βαλε) εκδοχη.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

THE GUARD

the-guard-wallpaper.jpg

Ειναι πειραγμενη, τρελλη, υπεροχη, απολαυστικη, παρανοϊκη, ιρλανδικη και οτι αλλο μπορειτε να σκεφτειτε.
Ειναι η συνεχεια της Μπρυζ με εναν υπεροχο Brendan Gleeson και πραγματικα υπεροχο καστ (ειναι ολοι ενας-ενας)
Προσωπικα μου αρεσε πολυ.
Το λινκ με τα γουεστερν στο τελος απλα υπεροχο.
Ακομα και το τελος του δεν ηταν ξεκαθαρο happy end αρα δινει ποντους...

Παρατηρώ ότι σε αυτό το thread υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες "εναλλακτικές". Μια απο αυτές ήταν και το Naked (1993) που αναφέρατε λίγες σελίδες πριν. Μα τι ταινιάρα ήταν αυτή! Αντίστοιχες ταινίες καλοδεχούμενες!

'Το Δέρμα Που Κατοικώ', του Αλμοδόβαρ.
Ισως όχι ότι καλύτερο έχει κάνει, αλλά πολύ καλό όπως και νά 'χει.
Ολα τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα είναι εδώ.
Προσωπικά, του έχω παραδοθεί άνευ όρων από το 1999 και δώθε ("Todo sobre mi madre").
Αλλά και αντικειμενικά, πιστεύω πως μάλλον πρόκειται για μία από τις 3 ή 4 καλύτερες ταινίες της σαιζόν.

Ειδα τον ΕΤ του 2011 ητοι "Super 8" και ηταν αρκετα παιδικο οπως αναμενοταν βεβαια..

Στα 60fps παντως, ηταν super!!!

Σήμερα (ξανα)είδα το Carne Tremulla (Καυτή Σάρκα) του Αλμαδόβαρ. Μαζί με το "Δέσε με" και το "Ψηλά τακούνια" παραμένει η αγαπημένη μου από τον Ισπανό.

Ειδα το Super8, καλο αλλα τιποτα το ιδιαιτερο...

...επίσης το Captain America.
Απαραδεκτο! Παροτι λατρης των ηρωων της Marvel δεν μου ειπε τιποτα. :rifle:

'Το Δέρμα Που Κατοικώ', του Αλμοδόβαρ.
Ισως όχι ότι καλύτερο έχει κάνει, αλλά πολύ καλό όπως και νά 'χει.
Ολα τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα είναι εδώ.
Προσωπικά, του έχω παραδοθεί άνευ όρων από το 1999 και δώθε ("Todo sobre mi madre").
Αλλά και αντικειμενικά, πιστεύω πως μάλλον πρόκειται για μία από τις 3 ή 4 καλύτερες ταινίες της σαιζόν.

:music-smiley-005:

Το αναμένω με αγωνία....

Χθες ειδα το

Manuale-D.Amore-3.jpg

Εντελως τηλεοπτικη αισθηση...

Ντε Νιρο και Μονικα μαζι κατι λεει!
Κραταει παντως πολυ σαν διαρκεια.
Τιποτα το σπουδαιο...

Ειδα το αδιαφορο Wrong Turn 4. Το μονο που αξιζει ειναι κατι τρυφερες στιγμες μεταξυ δεσποινιδων!!!

Επισης το Losers, το οποιο ηταν μια καλη περιπετεια με χαζοχαλαρο χιουμορ.

Σήμερα (ξανα)είδα το Carne Tremulla (Καυτή Σάρκα) του Αλμαδόβαρ. Μαζί με το "Δέσε με" και το "Ψηλά τακούνια" παραμένει η αγαπημένη μου από τον Ισπανό.

Το (ξανα)είδα κι εγώ προχθές. Δίπλα του θα έβαζα και το Hable Con Ella.
Εξαίρετα!
Το νέο του, κανονισμένο για αύριο, αλλά ήδη έχω ακούσει τα καλύτερα από συναδέλφους (μου και του :award:)

Διανύομεν Ισπανικήν Εβδομάδαν ...-bye-

Πάντα παρακολουθώ με ενδιαφέρον της ταινίες του Αλμοδόβαρ, αλλά η μόνη που πραγματικά με ταρακούνησε ήταν το Όλα για τη μητέρα μου.

Πάντως μιας και ο λόγος περί Ισπανικού κινηματογράφου, ακόμα να δει κάποιος/α το περσινό Ακόμα και τη βροχή της Ισιάρ Μπολαίν; Μαζί με το Άλογο του Τορίνο τα δύο περσινά αριστουργήματα (από όσες ταινίες έχω δει βέβαια γιατί ακόμα έχω ελλείψεις). Έχω την εντύπωση ότι μόνο εγώ το έχω δει εδώ μέσα και είναι πραγματικά κρίμα. Πολιτικός κινηματογράφος στα καλύτερά του.
Στο σενάριο ο μόνιμος συνεργάτης του Ken Loach, Paul Laverty και αυτό λέει πολλά.
Συστήνεται ιδιαιτέρως στους Ταλιμπάν της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Emilot, ψάξτο και δες το.

http://www.youtube.com/watch?v=hbpdeI0ugGc

Πάντα παρακολουθώ με ενδιαφέρον της ταινίες του Αλμοδόβαρ, αλλά η μόνη που πραγματικά με ταρακούνησε ήταν το Όλα για τη μητέρα μου.

Πάντως μιας και ο λόγος περί Ισπανικού κινηματογράφου, ακόμα να δει κάποιος/α το περσινό Ακόμα και τη βροχή της Ισιάρ Μπολαίν; Μαζί με το Άλογο του Τορίνο τα δύο περσινά αριστουργήματα (από όσες ταινίες έχω δει βέβαια γιατί ακόμα έχω ελλείψεις). Έχω την εντύπωση ότι μόνο εγώ το έχω δει εδώ μέσα και είναι πραγματικά κρίμα. Πολιτικός κινηματογράφος στα καλύτερά του.
Στο σενάριο ο μόνιμος συνεργάτης του Ken Loach, Paul Laverty και αυτό λέει πολλά.
Συστήνεται ιδιαιτέρως στους Ταλιμπάν της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Emilot, ψάξτο και δες το.

Τι είπες τώρα.....

ΈΦΥΓΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:FSGSFGS4:

Thanx bro......

Και ανεμένω εντυπώσεις. Μέχρι στιγμής μόνος μου το έχω συζητήσει εδώ μέσα.:smash:

Εγώ είδα ξανα την εξαλογία του Lucas σε blu-ray και την ευχαριστήθηκα!!! Ειδικότερα οι πρώτες τρεις I-II-II και το πως καταφέρνει ο πάλπατιν και χειραγωγεί τους υπολοίπους, δίνει ένα καλό παράδειγμα για το τι συμβαίνει γύρω μας και πως γενικότερα οι αποφάσεις που παίρνουμε τελικά μπορεί να μην είναι δικές μας. Οκ ίσως υπερβολική ανάλυση για ταινίες δράσης αλλά...

Τώρα σκέφτομαι να περάσω στον Δεκάλογο του Kieslowski.

Αξίζει;

Εγώ είδα ξανα την εξαλογία του Lucas σε blu-ray και την ευχαριστήθηκα!!! Ειδικότερα οι πρώτες τρεις I-II-II και το πως καταφέρνει ο πάλπατιν και χειραγωγεί τους υπολοίπους, δίνει ένα καλό παράδειγμα για το τι συμβαίνει γύρω μας και πως γενικότερα οι αποφάσεις που παίρνουμε τελικά μπορεί να μην είναι δικές μας. Οκ ίσως υπερβολική ανάλυση για ταινίες δράσης αλλά...

Αξίζει;

Έχω δει τα δύο πρώτα επεισόδια και στο βαθμό που μπορώ να κρίνω λέω ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!

Και ανεμένω εντυπώσεις. Μέχρι στιγμής μόνος μου το έχω συζητήσει εδώ μέσα.:smash:

Άρωμα επαναστατικής άνοιξης...Άνθρωποι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ξεχύνονται με την εμπειρία σημαδεμένη στα πρόσωπα τους(απο παλαιότερους αγώνες), να κερδίσουν το αύριο....
Να κερδίσουν κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε αυτονόητο(αν και κανείς δεν το εγγυάται για το μέλλον).....Το νερό.

Μέσα απο τις κτηνωδίες του Κολόμβου και της "παρέας" του, μετά την κατάληψη με την βία της Λατινικής Αμερικής και το σφάξιμο των Ινδιάνων και φυλών που ζούσαν ειρηνικά εκεί, μας παραλληλίζει με το σήμερα. Με την άλλη κτηνωδία, των "πολιτισμένων" που εκμεταλλεύονται απο τους μισθούς των "κομπάρσων", μέχρι την εκμετάλλευση των ιδιωτικών εταιρειών του νερού, εις βάρος των πολιτών....

Εκπληκτική δομή(σενάριο), σφιχτή κινηματογράφηση, εξαιρετικές σκηνές και εξαιρετικά πλάνα της Βολιβιανής φύσης. Οι ηθοποιοί απίστευτοι με κορυφαίο τον Chief of the revolution....

Και καταλήγει σε αυτό που συζήταγα με την γυναίκα μου(που ξετρελάθηκε με την ταινία, σου δίνει και εύσημα Karavan. Οτι οι άνθρωποι δεν γεννιούνται διεφθαρμένοι....γίνονται. Και μέσα σε ένα σύστημα νεο-φιλελευθερισμού, το οποίο δημιουργεί τόσα δεινά στον πλανήτη και επιβραβεύει τις ανισότητες μεταξύ ανθρώπων, που σε άλλο σύστημα δεν θα είχαν να χωρίσουν τίποτα, αυτή η διαφθορά γεννιέται και εντείνεται...

Πραγματικό διαμάντι και όαση στην λαίλαπα.....Karavan σε ευχαριστούμε πολύ.

Άρωμα επαναστατικής άνοιξης...Άνθρωποι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ξεχύνονται με την εμπειρία σημαδεμένη στα πρόσωπα τους(απο παλαιότερους αγώνες), να κερδίσουν το αύριο....
Να κερδίσουν κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε αυτονόητο(αν και κανείς δεν το εγγυάται για το μέλλον).....Το νερό.

Μέσα απο τις κτηνωδίες του Κολόμβου και της "παρέας" του, μετά την κατάληψη με την βία της Λατινικής Αμερικής και το σφάξιμο των Ινδιάνων και φυλών που ζούσαν ειρηνικά εκεί, μας παραλληλίζει με το σήμερα. Με την άλλη κτηνωδία, των "πολιτισμένων" που εκμεταλλεύονται απο τους μισθούς των "κομπάρσων", μέχρι την εκμετάλλευση των ιδιωτικών εταιρειών του νερού, εις βάρος των πολιτών....

Εκπληκτική δομή(σενάριο), σφιχτή κινηματογράφηση, εξαιρετικές σκηνές και εξαιρετικά πλάνα της Βολιβιανής φύσης. Οι ηθοποιοί απίστευτοι με κορυφαίο τον Chief of the revolution....

Και καταλήγει σε αυτό που συζήταγα με την γυναίκα μου(που ξετρελάθηκε με την ταινία, σου δίνει και εύσημα Karavan. Οτι οι άνθρωποι δεν γεννιούνται διεφθαρμένοι....γίνονται. Και μέσα σε ένα σύστημα νεο-φιλελευθερισμού, το οποίο δημιουργεί τόσα δεινά στον πλανήτη και επιβραβεύει τις ανισότητες μεταξύ ανθρώπων, που σε άλλο σύστημα δεν θα είχαν να χωρίσουν τίποτα, αυτή η διαφθορά γεννιέται και εντείνεται...

Πραγματικό διαμάντι και όαση στην λαίλαπα.....Karavan σε ευχαριστούμε πολύ.

:ernaehrung004: -bye-

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αξίζει;

Ναι ασφαλώς...

Αλλά με το μαλακό..

Εννοώ να αφηνεις μέρες,βλέποντας μεχρις δυό την φορά..

Κατά την γνώμη μου παντα..

Η δική μου αδυναμία, είναι το Volver.
Το θεωρώ ανάμεσα στις 5 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας, μαζί με το εκπληκτικό Spider του Κρόνενμπεργκ.
Είναι ένας ύμνος για τις γυναίκες. Για τη δυνατότητά τους να μάχονται και να επιβιώνουν και να διαχειρίζονται όλα τα σημαντικά πράγματα σ αυτή τη ζωή, όπως τη γέννα, το θάνατο -η εναρκτήρια σκηνή, με τις γυναίκες που καθαρίζουν τους τάφους είναι ψυχεδελικό ποίημα- και, σχεδόν, κάθε τι άλλο ανάμεσα. Η ταινία είναι ένα μελόδραμα αντάξιο των πιο μεγάλων στιγμών της όπερας, σε ολόκληρη τη διάρκειά της ακροβατεί πάνω σ ένα τεντωμένο σχοινί.

Ενα Αριστούργημα με όλη τη σημασία της λέξης.