Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Η δική μου αδυναμία, είναι το Volver.
Το θεωρώ ανάμεσα στις 5 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας, μαζί με το εκπληκτικό Spider του Κρόνενμπεργκ.
Είναι ένας ύμνος για τις γυναίκες. Για τη δυνατότητά τους να μάχονται και να επιβιώνουν και να διαχειρίζονται όλα τα σημαντικά πράγματα σ αυτή τη ζωή, όπως τη γέννα, το θάνατο -η εναρκτήρια σκηνή, με τις γυναίκες που καθαρίζουν τους τάφους είναι ψυχεδελικό ποίημα- και, σχεδόν, κάθε τι άλλο ανάμεσα. Η ταινία είναι ένα μελόδραμα αντάξιο των πιο μεγάλων στιγμών της όπερας, σε ολόκληρη τη διάρκειά της ακροβατεί πάνω σ ένα τεντωμένο σχοινί.

Ενα Αριστούργημα με όλη τη σημασία της λέξης.

Και για τα δυο συμφωνω και επαυξανω...
Το καινουριο του Αλμοδοβαρ δεν το χω δει ακομα.Αλλα μεχρι στιγμης ο μπαγασας δεν εχει βγαλει μια μετρια ταινια.Υπαρχουν καποιες που απλα να μην εχουν το ενδιαφερον αλλων αλλα ο μεσος ορος ειναι σε μεγαλα υψη.
Για το Volver οτι και να πεις ειναι λιγο.Αυτα που γραφεις για την εναρκτηρια σκηνη ειναι ολη η ουσια...Δεν πρεπει να υπαρχει αλλος σκηνοθετης που να αγαπαει τις γυναικες τοσο πολυ..

Ειναι πολλες που εχω αδυναμια.Το Matador ηταν η 1η ειχα δει.Και οπως λες και εσυ the first cut is the deepest...;)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ειναι πολλες που εχω αδυναμια.Το Matador ηταν η 1η ειχα δει.Και οπως λες και εσυ the first cut is the deepest...;)

Καλύτερη πρώτη γνωριμία δεν μπορούσες να έχεις με τον κύριο. :a0210:

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ειδα χθες το

images

Αρκετα καλη ταινια.
Χρειαστηκα λιγο χρονο στην αρχη για να συνηθισω γλωσσα και φατσες (μου φαινονταν πολυ αστειες για γκανγκστερς) αλλα μετα ολα κυλησαν ομαλα.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

-Spiderman 1. Αν θυμάμαι καλά ήταν η ταινία που αναβίωσε το υπερηρωικό σινεμά. Δυστυχώς, το σενάριο ήταν προβλέψιμο, ενώ το μελό αποτελούσε πάνω από το 50% του έργου, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει στα κόμικς. Οι σκηνές μαχης, ήταν αρκετά εμπνευσμένες, αν και θα περιμενα περισσότερες αερομαχίες. Ο Μαγκουαιρ ήτνα τραγικός στις ατακες που έλεγε ως Σπάιντερμαν, ενώ και η Dunst δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Θεωρώ, ότι θα μπορουσε να διαρκέσει περισσότερο και να μην είχε τόσους πολλούς διαλόγους. Πολύ soft η εικόνα για ταινία εφταετίας. Χαλαρή περιπέτεια, δεν φτάνει ομως τα Superman.

-Warrior's way. Ενδιαφέρουσα περιπέτεια, περίμενα όμως περισσότερες χορογραφίες. Ο σκηνοθετης προσπάθησε να παντρέψει το κινεζικό σινεμά, με το κομιξικό, βγήκε ένα αξιοπρόσκετο αποτέλεσμα. Και δεν είναι PG-13

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

avclub1margincall.jpg

Η οικονομική κρίση δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το Hollywood και έτσι έρχεται μια ταινία... σκέτη κρίση. Ο σεναριογράφος J. C Chandor στην πρώτη του δουλειά στη μεγάλη οθόνη μας φέρνει την ταινία “Margin Call”. Πρόκειται για ένα οικονομικό θρίλερ κατά το οποίο ένας τεράστιος οικονομικός κολοσσός καταρέει ώρα με την ώρα κατά την οικονομική κρίση του 2008 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Φυσικά, δε λείπουν τα ηθικά διλήμματα που απορρέουν από το χρήμα και την εξουσία, μιας και όλοι θα θέλουν να τα διατηρήσουν, καθώς και το πώς ο χρόνος είναι χρήμα σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η ταινια μενει πολυ στα "ηθικα" διλημματα -οπου αυτα μπαινουν- και δεν αναλυει την κριση και τους λογους.
Εχει καλη ατμοσφαιρα και αν και το θεμα της δεν μου "λεει" πολλα με κρατησε ζωντανο καθ ολη την διαρκεια της.
Δεν ειναι αριστουργημα αλλα βλεπεται.

Last edited by a moderator:

Κάλυψα χθες μια από τις μεγαλύτερες τρύπες της περσινής χρονιάς: Θα συναντήσεις ένα ψηλό, μελαχρινό άντρα του αγαπημένου Woody Allen.
Κωμωδία δεν το λες ούτε με σφαίρες.
Ούτε καν κομεντί.
Το αγαπημένο μοτίβο του Allen (θέλω ό,τι δεν έχω και όταν χάσω αυτό που έχω το θέλω πίσω, εν ολίγοις δεν ξέρω τι θέλω) δοσμένο με πικρόχολο, κυνικό τρόπο και πολλές προεκτάσεις.
Πολύ ανώτερη από ό,τι περίμενα. Ίσως η καλύτερη στιγμή της βρετανικής περιόδου του μετά το Match Point.

images

Ακόμα και αν ο Μάλικ εμφανίζεται άνισος και προσπαθεί να πετύχει το ακατόρθωτο,συνδυάζοντας το bing bang με την Χριστιανική πίστη με αφορμή μιά οικογένεια τού 50 στίς ΗΠΑ,μέ εναν πατέρα ''σκληρό''(εκπληκτικός Μπράντ Πίτ) που χρησιμοποιεί ως πρότυπο το ''Αμερικάνικο Ονειρο'' κυρίως στον μεγάλο του γιό ενώ η μητέρα (θαυμάσια Jessica Chastain)ειναι η ''Καρτερια και η Αγάπη'' και συγχρόνως η οικογένεια βιωνει εναν μεγάλο πόνο,''Το Δέντρο τής Ζωής'' ειναι μιά ταινία,που δοκιμάζεται σε υψηλότατα επίπεδα...Ο Σών Πέν σαν πετυχημένος πενηντάρης(ο μεγάλος γιός της οικογένειας,που πλεον εχει πετύχει στην Ν.Υορκη)εκφραστικός και αμίλητος ,απογοητευμένος αν και πετυχημένος,''κουβαλά'' τα συγκρουσιακά ,μεταξύ τους ,πρότυπα τών δυό του γονιών και επαναφέρει στον νού του την οικογενειακή αφήγηση..

Ειναι στιγμές πού μένεις άναυδος με τις εικονες του Μάλικ και άλλες που αναρωτιέσαι ,πώς συνδυάζονται στην ταινία του.

Ειναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς αναλυτικά γι´αυτήν την ερμητική ταινία που έχει επιδράσεις απο Κιούμπρικ και Ταρκόφσκι,χωρις ομως να φτανει στο επίπεδο τών πιό ολοκληρωμένων στιγμών τών δυό αυτών δημιουργών..

Παρά ταύτα η όποια της κριτική μπορεί να γινει απο ένα επίπεδο και πάνω πού ειναι τό επίπεδο τών μεγάλων δημιουργών..

Αν ξεχάσει κανείς τις οποιες ιδεολογικες διαφωνίες και αφεθεί στην εικόνα και παρά τό οτι κάποιες στιγμές ισως εκπλαγεί και δυσάρεστα ή και σταθεί με απορια απέναντι στο μοντάζ της ταινίας., το ''Δέντρο τής Ζωής'' αποζημιώνει-κατά την γνώμη μου-τούς σινεφίλ...

Ακομα και το μεγαλειώδες δεκάλεπτο φινάλε ,που συνοδευεται απο το Agnus Dei τού Requiem τού Berlioz αποζημιώνει....

Αν και ο Μάλικ δε κατορθώνει να εκφράσει απολύτως πετυχημένα τά οσα νοήματα αποπειράται νά χωρέσει στην ταινία του,δείχνει την αξια του ως Δημιουργού..

Συνιστάται γιά φίλους του σκηνοθέτη και γιά οσους απλά επιθυμούν να αφεθούν στην εικόνα και στην Μουσική..

Ειναι μιά ταινια που σιγουρα διχάζει και δημιουργεί αντιφατικά συναισθήματα,αλλά δεν παύει νάναι μεγάλος κινηματογράφος.

Είδα το 'Friends with Benefits'

http://www.imdb.com/title/tt1632708/

Πέρασα ένα ευχάριστο δύωρο κι εγώ και η σύζυγος ,αλλά την περίμενα πιό καλή.
Δεν ξέρω τι με πείραξε ιδιαίτερα: Λίγο το ότι τα είπανε όλα γρήγορα (σε μερικά σημεία νόμιζα ότι ο σκηνοθέτης πάτησε το Fast Forward) ,λίγο το ότι δεν εμβάθυνε ιδιαίτερα στις σχέσεις τον 2 πρωταγωνιστών , λίγο το ότι από την αρχή το έβλεπες που το πάει.....δεν ξέρω.
Πάντως για χαλάρωση ήταν και όχι για προβληματισμό ...οπότε όλα καλά.

είδα το machine gun preacher. πολύ καλό και το κυριότερο αληθινη ιστορία που δείχνει και τον πραγματικό ήρωα. δεν λεω κατι παραπάνω, να την δείτε αξίζει

images

Ακόμα και αν ο Μάλικ εμφανίζεται άνισος και προσπαθεί να πετύχει το ακατόρθωτο,συνδυάζοντας το bing bang με την Χριστιανική πίστη με αφορμή μιά οικογένεια τού 50 στίς ΗΠΑ,μέ εναν πατέρα ''σκληρό''(εκπληκτικός Μπράντ Πίτ) που χρησιμοποιεί ως πρότυπο το ''Αμερικάνικο Ονειρο'' κυρίως στον μεγάλο του γιό ενώ η μητέρα (θαυμάσια Jessica Chastain)ειναι η ''Καρτερια και η Αγάπη'' και συγχρόνως η οικογένεια βιωνει εναν μεγάλο πόνο,''Το Δέντρο τής Ζωής'' ειναι μιά ταινία,που δοκιμάζεται σε υψηλότατα επίπεδα...Ο Σών Πέν σαν πετυχημένος πενηντάρης(ο μεγάλος γιός της οικογένειας,που πλεον εχει πετύχει στην Ν.Υορκη)εκφραστικός και αμίλητος ,απογοητευμένος αν και πετυχημένος,''κουβαλά'' τα συγκρουσιακά ,μεταξύ τους ,πρότυπα τών δυό του γονιών και επαναφέρει στον νού του την οικογενειακή αφήγηση..

Ειναι στιγμές πού μένεις άναυδος με τις εικονες του Μάλικ και άλλες που αναρωτιέσαι ,πώς συνδυάζονται στην ταινία του.

Ειναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς αναλυτικά γι´αυτήν την ερμητική ταινία που έχει επιδράσεις απο Κιούμπρικ και Ταρκόφσκι,χωρις ομως να φτανει στο επίπεδο τών πιό ολοκληρωμένων στιγμών τών δυό αυτών δημιουργών..

Παρά ταύτα η όποια της κριτική μπορεί να γινει απο ένα επίπεδο και πάνω πού ειναι τό επίπεδο τών μεγάλων δημιουργών..

Αν ξεχάσει κανείς τις οποιες ιδεολογικες διαφωνίες και αφεθεί στην εικόνα και παρά τό οτι κάποιες στιγμές ισως εκπλαγεί και δυσάρεστα ή και σταθεί με απορια απέναντι στο μοντάζ της ταινίας., το ''Δέντρο τής Ζωής'' αποζημιώνει-κατά την γνώμη μου-τούς σινεφίλ...

Ακομα και το μεγαλειώδες δεκάλεπτο φινάλε ,που συνοδευεται απο το Agnus Dei τού Requiem τού Berlioz αποζημιώνει....

Αν και ο Μάλικ δε κατορθώνει να εκφράσει απολύτως πετυχημένα τά οσα νοήματα αποπειράται νά χωρέσει στην ταινία του,δείχνει την αξια του ως Δημιουργού..

Συνιστάται γιά φίλους του σκηνοθέτη και γιά οσους απλά επιθυμούν να αφεθούν στην εικόνα και στην Μουσική..

Ειναι μιά ταινια που σιγουρα διχάζει και δημιουργεί αντιφατικά συναισθήματα,αλλά δεν παύει νάναι μεγάλος κινηματογράφος.

Δυστυχως εμενα δεν......
Μπορει να υπηρχαν πλανα εξαιρετικης αισθητικης,οι ηθοποιοι να ηταν ολοι τους καταπληκτικοι (συμφωνω και για τον Πιτ και για την Τσαστειν και για τον Πεν),η μουσικη ηταν σπουδαια,αλλα ολλα αυτα για μενα δεν την κανουν ταινια.Μαλλουν καπου ξεχασε το μονταζ και αν το εκανε επιτηδες τοτε ηταν περισσοτερο ασκηση υφους παρα ταινια.
Θεωρω τον ακριβοθωρητο Μαλικ μεγαλο σκηνοθετη (και μονο για το Badlands μπαινει στο Πανθεον,χωρια η Λεπτη Κοκκινη Γραμμη που αν ειχε μαζευτει στο μονταζ θα ηταν αριστουργημα),αλλα εδω απλα δεν......

Δυστυχως εμενα δεν......
Μπορει να υπηρχαν πλανα εξαιρετικης αισθητικης,οι ηθοποιοι να ηταν ολοι τους καταπληκτικοι (συμφωνω και για τον Πιτ και για την Τσαστειν και για τον Πεν),η μουσικη ηταν σπουδαια,αλλα ολλα αυτα για μενα δεν την κανουν ταινια.Μαλλουν καπου ξεχασε το μονταζ και αν το εκανε επιτηδες τοτε ηταν περισσοτερο ασκηση υφους παρα ταινια.
Θεωρω τον ακριβοθωρητο Μαλικ μεγαλο σκηνοθετη (και μονο για το Badlands μπαινει στο Πανθεον,χωρια η Λεπτη Κοκκινη Γραμμη που αν ειχε μαζευτει στο μονταζ θα ηταν αριστουργημα),αλλα εδω απλα δεν......

δυο ταινιες που μαλλον δεν θα τις δω ποτε γιατι δεν μου λεει τιποτε το θεμα τους
ειναι η παραπανω και Ο Λογος του Βασιλια

ο Μαλικ για μενα ειναι το Days of heaven και to The new world !

.

Γνώμη μου,πώς ο κινηματογράφος δεν ειναι μονον ζήτημα θέματος..Αν ήταν έτσι μιάς και δεν ανήκω στούς πιστούς δεν θά θεωρούσα αριστουργηματικό τον Ταρκόφσκι.

Γνώμη μου,πώς ο κινηματογράφος δεν ειναι μονον ζήτημα θέματος..Αν ήταν έτσι μιάς και δεν ανήκω στούς πιστούς δεν θά θεωρούσα αριστουργηματικό τον Ταρκόφσκι.

Aν μου βρεις τη θεματολογια του Τεο,κερδιζεις.........................καλα βρες το πρωτα και μεχρι τοτε θα μου´ρθει καμμια ιδεα δεν μπορει...:HTEHETH63:

Στελιοοοοοο......:aetsch:

images

0/10.... η μεγαλύτερη ανοησία που έχω δει στην ζωή μου . Ασκοπο μέχρι του σημείου που λες "θεέ μου ευτυχώς τελείωσε" ( τρίχες σιγά να μην περίμενα να τελειώσει αυτή η απίστευτα αδιάφορη φόλα , φληναφήματα εικονοκλαστικά αντίστοιχα ενός Μίμη Ανδρουλάκη και βάλε ) .
Ταινία χωρίς πλοκή και χωρίς σενάριο ( ή μάλλον το σενάριο έπιανε μισή γραμμή σε ένα τετράδιο ). Μια διαδοχή ωραίων εικόνων. Και γιατί δεν έβγαζε μια ντουζίνα φωτογραφίες ;

Last edited: