Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οι άνδρες ηθοποιοί ήταν ξεχωριστοί. Και βέβαια, ο Vincent Cassel, σε δεύτερο ρόλο, με το 'διεστραμμένο' χαρακτήρα του ψυχιάτρου απολύτως πειστικός.
Η Κeira υπερβολική στην αρχή, δεν με κέρδισε..

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Καλός και ιδιαίτερος κινηματογραφιστής ο Cronenberg αλλά σε θέματα παραδοξότητας και νοσηρότητας προτιμώ το Lynch. Για κάποιο μυστήριο λόγο, αυτούς τους δυο τους βάζω μαζί.

oι σκηνές στο χειρουργείο, στο Dead Ringers, είναι απίστευτες.
ο Beverly έχει τρελαθεί και σχεδιάζει δικά του χειρουργικά εργαλεία γιατί "το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο Λάθος" και αυτός πρέπει να ...το διορθώσει.

77348598_44eea77b75_o.jpg

77348603_9da8e9c007_o.jpg

ishot-1053.jpg

ένας τρελός χορός αρχίζει μέσα στο κεφάλι σου καθώς βλέπεις αυτά τα σατανικά κατασκευάσματα που, ταυτόχρονα, καθένα τους είναι Εργο Τέχνης.
είναι εκεί που αρχίζεις να σκέφτεσαι τους παραλληλισμούς: τι είναι η Τέχνη; ένα εργαλείο του διαβόλου δεν είναι κι αυτή στην ουσία της;

ο Beverly έχει σχεδιάσει και ειδικές στολές για αυτόν και το team του, που τις φορούν ενώ χειρουργούν.
οι στολές θυμίζουν αυτές της Κου-Κλουξ-Κλαν με τη διαφορά ότι είναι κόκκινες σαν αίμα.

77348602_b82a5f2d0e_o.jpg
[/IMG]

η ταινία είναι γεμάτη από τέτοια 'καλούδια' και έχει άπειρα επίπεδα ανάγνωσης.

Μακράν το πιο συγκλονιστικό φίλμ της τελευταίας 25ετίας κατ εμέ.
και πολύ σωστά ο Cronenberg μπαίνει μαζί με τον Lynch στην κατηγορία Dark Americana.
η άλλη πιο σημαντική ταινία μου στα 90ς ήταν το Lost Highway.

Last edited:

Μια μικρή διόρθωση όχι επί της ουσίας. Το Dead Ringers είναι του 1988.

Edit: επανορθώθηκε!

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

πολυ καλος ο Cronemberg

αλλα τα κατωθι δεν μπορει να τα φθασει

BLUE VELVET
LOST HIGHWAY
WIld A HARD
MULHOLLAND dr

.

Σορρυ παιδες,τον αγαπω πολυ τον Λιντς αλλα να διεισδυσει ετσι οπως το κανει ο Κρονεμπεργκ στους εσωτερικους κοσμους των χαρακτηρων,δεν μπορει.'Η καλυτερα δεν τον ενδιαφερει.Μην συγκρινουμε διαφορετικους κινηματογραφιστες με κριτηρια που αφορουν μονο τον ενα...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Καλά, δε συγκρίναμε και το Χαρτοματζίδη με τον Cronenberg.

Ειδα το La Proie (The Prey), περιπέτεια γαλλικης παραγωγης, με καλο σενάριο που βλεπεται άνετα!!

Και μετα η ξενερα το Apollo 18, μαααααακριααααααα

Καλός και ιδιαίτερος κινηματογραφιστής ο Cronenberg αλλά σε θέματα παραδοξότητας και νοσηρότητας προτιμώ το Lynch. Για κάποιο μυστήριο λόγο, αυτούς τους δυο τους βάζω μαζί.

Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε πάντα εδώ μέσα τέτοιες συγκρίσεις, δυστυχώς οι μεγάλοι δημιουργοί είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

oι σκηνές στο χειρουργείο, στο Dead Ringers, είναι απίστευτες.
ο Beverly έχει τρελαθεί και σχεδιάζει δικά του χειρουργικά εργαλεία γιατί "το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο Λάθος" και αυτός πρέπει να ...το διορθώσει.

77348598_44eea77b75_o.jpg

77348603_9da8e9c007_o.jpg

ishot-1053.jpg

ένας τρελός χορός αρχίζει μέσα στο κεφάλι σου καθώς βλέπεις αυτά τα σατανικά κατασκευάσματα που, ταυτόχρονα, καθένα τους είναι Εργο Τέχνης.
είναι εκεί που αρχίζεις να σκέφτεσαι τους παραλληλισμούς: τι είναι η Τέχνη; ένα εργαλείο του διαβόλου δεν είναι κι αυτή στην ουσία της;

ο Beverly έχει σχεδιάσει και ειδικές στολές για αυτόν και το team του, που τις φορούν ενώ χειρουργούν.
οι στολές θυμίζουν αυτές της Κου-Κλουξ-Κλαν με τη διαφορά ότι είναι κόκκινες σαν αίμα.

77348602_b82a5f2d0e_o.jpg
[/IMG]

η ταινία είναι γεμάτη από τέτοια 'καλούδια' και έχει άπειρα επίπεδα ανάγνωσης.

Μακράν το πιο συγκλονιστικό φίλμ της τελευταίας 25ετίας κατ εμέ.
και πολύ σωστά ο Cronenberg μπαίνει μαζί με τον Lynch στην κατηγορία Dark Americana.
η άλλη πιο σημαντική ταινία μου στα 90ς ήταν το Lost Highway.

Μόλις σήμερα συζητούσα με έναν γνωστό μου την ταινία αυτή και τη σκηνή αυτή συγκεκριμένα!!! :award:

δεν καταλαβαινω τιποτα απο αυτα τα κοκκινα
εχω ξεχασει Ρουμανους Κορεατες κλπ

αυτο τον καιρο βρισκωμαι υπο την επιδραση του Φιλανδου μπαροβιου προστατη των αποκληρων
μετα το JUHA βρηκα επιτελους και την δευτερη ταινια του CALAMARI UNION

αναμενεται εντος των ημερων η προβολη της !!!

:BDGBGDB55:
.

ειδα χθες το

another_earth.jpg

Μου αρεσε παρα πολυ.

Δεν ειναι sci-fi αλλα μια ιστορια απώλειας και συγχωρεσης δοσμενη με υπεροχο τροπο απο τον Cahil...

Δεν περιμενα να δω αυτο που τελικα ειδα. Αξιζε τον κοπο!!

Ειδα χθες το

Poster_sm.jpg

Πολυ καλο!

Εχω μια ενσταση για τον πρωταγωνιστη αλλα...ΟΚ.

Last edited: