Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μετά το 400 blows και το KES, ακολούθησε το La lengua de las Mariposas(Η γλώσσα της πεταλούδας) του 1999.....

Η αρχή του τέλους...για τον Ισπανικό λαό.

Ο δάσκαλος που προσπαθεί να μεταδώσει την ελευθερία του ανθρώπου....μέσα σε μια κοινωνία που "βρωμάει" παπαδαριό και "δημοκράτες" που γουστάρουν φασισμό...

Μια κοινωνία που χωρίζεται στα δυο...

Και κάπου εκει ένα μικρό παιδί που μαθαίνει τι εστι έρωτας... Τι σημαίνει αγνός άνθρωπος... Τι σημαίνει Ελευθερία του ατόμου... Απο τον δάσκαλο που τον αγαπά όσο αγαπά όλα τα παιδιά, μα πάνω απο όλα όσο αγαπά την Ελευθερία.

Καταπληκτική.... Χάραγμα στην ψυχή η τελευταία σκηνή.

http://www.imdb.com/title/tt0188030/?ref_=fn_al_tt_1

Υ.Γ Έκλεισε ένας κύκλος.....

για βάλε και μια φωνή για το που θα το βρω....

no_ver3.jpg

Οπως κάθε χρόνο μερικές "ξενόγλωσσες" υποψηφιότητες για Οσκαρ είναι εξαιρετικές. Η ιστορία του διαφημιστή που "άλλαξε" την ιστορία στη Χιλή εκμεταλλευόμενος την "αλαζονεία" του καθεστώτος Πινοσέτ ότι έχει πια εξαφανίσει καθε αντίσταση. Πολύ ενδιαφέρον θέμα από ένα νεαρό Χιλιανό σκηνοθέτη με τον εξαιρετικό για άλλη μια φορά Gael Garcia Bernal στο πρωταγωνιστικό ρόλο

heroes.jpg

Μόλις τέλειωσα το πρώτο πακέτο (7 dvds). Τα πρώτα δύο δισκάκια μέχρι να γνωρίσεις τους χαρακτήρες και να μπεις στο κλίμα ήταν λίγο βαρετά, μετά όμως έχει αρκετό ενδιαφέρον. Σε γενικές γραμμές είναι καλογυρισμένο με περίπλοκο σενάριο. Οι χαρακτήρες που παίζουν συμαντικό ρόλο είναι πολλοί, μερικοί είναι εξαιρετικοί κάποιοι άλλοι όμως δεν μου άρεσαν καθόλου.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

η μοναξια των δυο
η μουσικη
η τρελλα
το παθος
η πραγματικη αγαπη !

ο αλλος κινηματογραφος

ειχαν περασει χρονια
το ειδα ξανα

37,2
Le Matin

54732_54729_dalleune%5B1%5D.jpg

Σε ευχαριστώ Στέλιο....

Να προσθέσω μόνο μια λέξη...στους προσδιορισμούς που έθεσες...

"Το Βλέμμα"..... Αυτό το καθηλωτικό βλέμμα και των δύο, που οδηγεί ο ένας τον άλλο....σε απροσδιόριστους "δρόμους".

Τι να πω...Εξαιρετική.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

argoo.jpg

Argo

Πάρα πολύ καλό ...

Last edited by a moderator:

xAOVJEytyea1R7SsSzs3WdJGGPk.jpg

Amour

Tου Michael Haneke​

Η προβολή τελείωσε πριν μια ώρα και τώρα συνήλθα. Πάντα έχει αυτή την επίδραση πάνω μου ο Haneke, πρέπει να περάσει λίγη ώρα για να ξεπεράσω την εμπειρία.

Tο πρώτο μισό είναι αρκετά αργό και, για να πω την αλήθεια, παρά λίγο να το κλείσω. Απο εκεί και πέρα, ήθελα να το κλείσω επειδή δεν άντεχα την ένταση.
Δεν είναι ταινία για όλους. Δύο ηλικιωμένοι ηθοποιοί για δύο ώρες μέσα σε ένα σπίτι δεν είναι εύκολο "θέαμα". Όπως έγραψε και κάποιος άλλος, αν έβλεπα την ταινία πριν 5 χρόνια δεν θα μου έκανε εντύπωση. Έχοντας όμως περισσότερες εμπειρίες και έχοντας ζήσει πρόσφατα περίπτωση παρόμοια με αυτή της ταινίας, η ιστορία του ζευγαριού αποκτά μεγαλύτερο βάρος.

Καταπληκτική η μεταμόρφωση της Emmanuelle Riva.
Όταν ξεμπερδέψω με τον Hitchcock, πάω για Λευκή Κορδέλα (το Funny Games ακόμα το αποφεύγω)

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

xAOVJEytyea1R7SsSzs3WdJGGPk.jpg
Amour

Tου Michael Haneke​

Η προβολή τελείωσε πριν μια ώρα και τώρα συνήλθα. Πάντα έχει αυτή την επίδραση πάνω μου ο Haneke, πρέπει να περάσει λίγη ώρα για να ξεπεράσω την εμπειρία.

Tο πρώτο μισό είναι αρκετά αργό και, για να πω την αλήθεια, παρά λίγο να το κλείσω. Απο εκεί και πέρα, ήθελα να το κλείσω επειδή δεν άντεχα την ένταση.
Δεν είναι ταινία για όλους. Δύο ηλικιωμένοι ηθοποιοί για δύο ώρες μέσα σε ένα σπίτι δεν είναι εύκολο "θέαμα". Όπως έγραψε και κάποιος άλλος, αν έβλεπα την ταινία πριν 5 χρόνια δεν θα μου έκανε εντύπωση. Έχοντας όμως περισσότερες εμπειρίες και έχοντας ζήσει πρόσφατα περίπτωση παρόμοια με αυτή της ταινίας, η ιστορία του ζευγαριού αποκτά μεγαλύτερο βάρος.

Καταπληκτική η μεταμόρφωση της Emmanuelle Riva.
Όταν ξεμπερδέψω με τον Hitchcock, πάω για Λευκή Κορδέλα (το Funny Games ακόμα το αποφεύγω)

+1 τοσο για τη Λευκη Κορδελα, οσο και για το να αποφυγεις το Funny Games

Το Funny Games θα το δω οπωσδήποτε, έστω και σαν ψυχοθεραπεία. Πρέπει κάποτε να ξεπεράσω τα παιδικά μου τραύματα ;)

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το Funny Games θα το δω οπωσδήποτε, έστω και σαν ψυχοθεραπεία. Πρέπει κάποτε να ξεπεράσω τα παιδικά μου τραύματα ;)

Ε τοτε δες το τουλαχιστον πρωτο.
Να κρατησεις το καλο για το τελος.

.

Paul Thomas Anderson

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

το ειχα για να το δω μονο για ενημερωση
ειχα διαβασει για μεγαλη βαριεστημαρα

αλλα ο ποιο προσωπικος και ασυμβιβαστος
κινηματογραφιστης της Αμερικης με συγκλονισε
για μια ακομα φορα

το Beyond the hills και αυτο
οι δυο καλυτερες ταινιες της χρονιας για μενα

για τις ερμηνειες ειμαι πολυ μικρος για να πω κατι
μενω μονο στην ταινια !!!

The master

καποτε θα γινοταν !

26 ετων εκανε το
Boogie Nights

-bye-

Βρε εννοείται οτι μιλάμε για μεγάλη μορφή του παγκόσμιου σινεμά, αλλά μου φάνηκε πολύ λίγος στο Master.... Βέβαια προείπα κιόλας, οτι το σενάριο δεν τον βοήθησε καθόλου....

Τεσπά....

Lockout.jpg

Αν και παίζουν καλοί ηθοποιοί κάτι δεν πήγαινε καλά με όλη την ταινία. Μέτρια και με αρκετές πρόχειρες σκηνές.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Επελεξα το χθεσινο βραδυ να δω το ΑΡΓΟ...

Απλά καλη. Σιγουρα οχι για Οσκαρ καλυτερης ταινιας που πηρε χθες βραδυ...
Ολα αυτα επειδη βασιζεται σε αληθινη ιστορια..