Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Λοιπόν Σαββάτο La Dolce Vita και Κυριακή La grande bellezza...

Fellini Respect....!!!!:worshippy:

Sorrentino καλή προσπάθεια. Αν δεν υπερέβαλλε στις καταστάσεις, αν δεν το έκανε τόσο επιτηδευμένο.....ναι θα ήταν εκπληκτική. Οι αντιγραφές πολλές και σκόρπιες. Εκπληκτικά κάδρα, φωτογραφία....Μου άρεσε πολύ η μουσική. Η τελική αίσθηση όμως ήταν άγευστη και χλιαρή, λες και τις σκηνές τις πέταγε στο πανί χωρίς συνοχή μερικές φορές ...

το σκορ...

1-0

ΙΜΟ.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

...αλλά όσο σκέφτομαι Τι είχε κάνει ο Ταραντίνο στο Django με παρόμοιο υλικό... καμία σύγκριση.

Η πλακα ειναι οτι απο τοτε που ανακοινωθηκε το Twelve Years a Slave δεν μου ξεκολλαει απο το μυαλο ο Ταραντινο.Δεν εχω δει την ταινια του Μακουιν (θα την δω βεβαιως) ακομα αλλα εχοντας δει τις δυο προηγουμενες εχω μια υποψια τι περιπου θα δω.
Η τρελλα του Ταραντινο παντως ηταν η απαραιτητη βενζινη για να χειριστει αιρετικα ενα θεμα που μπορει ευκολα να γινει ανουσιο μελο και μια βαρετη επαναληψη παλαιοτερων πεπραγμενων,οπως το Πορφυρο Χρωμα (απο τους καλυτερους Σπηλμπεργκ μεχρι το Lincoln).
Δεν ξερω τι καινουριο θα προσφερει στο θεμα ο Μακουιν δεδομενου οτι ο Κουενττιν εβαλε νεα δεδομενα σε παλια ιστορια...

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Λοιπόν Σαββάτο La Dolce Vita και Κυριακή La grande bellezza...

Fellini Respect....!!!!:worshippy:

Sorrentino καλή προσπάθεια. Αν δεν υπερέβαλλε στις καταστάσεις, αν δεν το έκανε τόσο επιτηδευμένο.....ναι θα ήταν εκπληκτική. Οι αντιγραφές πολλές και σκόρπιες. Εκπληκτικά κάδρα, φωτογραφία....Μου άρεσε πολύ η μουσική. Η τελική αίσθηση όμως ήταν άγευστη και χλιαρή, λες και τις σκηνές τις πέταγε στο πανί χωρίς συνοχή μερικές φορές ...

το σκορ...

1-0

ΙΜΟ.

Φελινι - Σορεντινο 1-0 ??
μονο ?
καλα ο Φελινι με τα εγγονια του επαιζε

λενε οτι ο Σορεντινι εκανε ταινια αναφορα στον Φρεντερικο
Χα χα ... κακη απομιμηση εκανε
πολυ καλος ο Σερβιλο αλλα ο Φ ειχε Μαρτσελο !

καλες προθεσεις ειχε ο Σορεντινο δεν λεω
αλλα αναποφευκτα κανεις την συγκριση με το real thing

o ενας ηταν το ονειρο
ο αλλος το ταξιδακι

.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν εχω δει το Grande Bellezza αλλα απο αυτα που γραφει ο Στελιος πιστευω οτι η ταινια πρεπει να ειναι αριστουργημα.....

Δεν εχω δει το Grande Bellezza αλλα απο αυτα που γραφει ο Στελιος πιστευω οτι η ταινια πρεπει να ειναι αριστουργημα.....

+ 1000
συμφωνω απολυτα μαζι σου

:chinscratch: αλλα μετα αναρωτιεμαι Υπαρχουν αριστουργηματα εν ετη 2014 ?
και ομως μου ειπαν Υπαρχουν το prisoners :bang:

Ποιος είπε αριστούργημα το prisoners? είπαμε πως στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι.

Sorrentino καλή προσπάθεια. Αν δεν υπερέβαλλε στις καταστάσεις, αν δεν το έκανε τόσο επιτηδευμένο.....

δεν υπερέβαλλε καλό μου.... δεν υπερέβαλλε...
Αυτό, είναι οι Ιταλοί. Μετά λόγου γνώσεως....:ernaehrung004:

δεν υπερέβαλλε καλό μου.... δεν υπερέβαλλε...
Αυτό, είναι οι Ιταλοί. Μετά λόγου γνώσεως....:ernaehrung004:

Μμμμ.... Επι της ουσίας δεν θα διαφωνησω. Αλλωστε οι αστοι έτσι πράττουν αλλά υπερέβαλλε σε καποιες καταστάσεις θέλοντας να δείξει την εσωτερική διαμάχη του ήρωα...ΙΜΟ.

Σς αυτό βγάζω το καπέλο στον Φελλίνι που μέσα απο την απλότητα και τις ήπιες κινήσεις του ήρωα δειχνει οτι θέλει.

Ενα βλέμμα , ένας τσακωμος, μια συζήτηση....

Οταν η Εξουσία διαμέσου των Ηγετών χωρίζει τους ανθρωπους και τους κρατα χωρισμένους σε Έθνη, Κράτη, Πατρίδες...κλπ....Κρατώντας το μίσος άσβεστο ως μοχλό πίεσης και επαγρύπνησης προς τον "αιώνιο Εχθρό" και την φιλία και συναδέλφωση ως τον υπέρτατο φόβο της Εξουσίας.

220px-Jsa.movist.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0260991/

Μια καταπληκτική ταινία.

Υ.Γ Thanx Galen.....!!!!:ernaehrung004:

moloch-1999.jpg

Αλεξάντερ Σοκούροφ: "Moloch" (1999)

μία πολύ ενδιαφέρουσα σχοινοβασία ανάμεσα στο Ρομαντισμό και στο kitsch με αντικείμενο
τον Χίτλερ, το "Μολώχ" είναι το πρώτο μέρος της βιογραφικής τριλογίας του Ρώσου σκηνοθέτη.
Τα άλλα δύο είναι τα "Taurus" (Λένιν) και "The Sun" (Χιροχίτο).

περισσότερα εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Moloch_(film)

Μια ζωή κυνηγημένοι για τις πράξεις που οι εξουσιαστές ονομάζουν "τρομοκρατικές". Μια ζωή σε αποφάσεις τόσο αγχωτικές και καίριες που μπορεί να τους στοιχίσουν και την ίδια την ζωή. Το μόνο πρόβλημα τους....τα παιδιά τους.

Μια ταινία ύμνος στην ηθική στάση των γονέων απέναντι στις πράξεις τους ως αποτέλεσμα της Ιδεολογίας τους και την τήρηση των αναλογιών που τους βαραίνουν....

Κανείς δεν είναι κτήμα κανενός...Κανείς δεν εξουσιάζει κανέναν... Τους ενώνει κατι τόσο καθαρό και τόσο δυνατό....η αγάπη τους και η αλληλεγγύη που απορρέει απο την στάση τους απέναντι στα πράγματα και την ίδια την ζωή.

Ο Sidney Lumet σκηνοθετεί μια απλή ιστορία και φέρνει στο προσκήνιο τον διάλογο στην οικογένεια, τον νεανικό έρωτα και την σκληρότητα του να κρατάς στην ζωή σου μια έντιμη στάση. Κάποια στιγμή όμως τα διλήμματα θα σε φέρουν αντιμέτωπο με κάτι το οποίο φοβόσουν να αντιμετωπίσεις.....

Για την μουσική δεν θα πω τίποτα. Καταπληκτικός ο νεαρός στο πιάνο.

220px-Running_on_Empty_movie_poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0096018/

Υ.Γ Stelio δες την.....:2thumb22sup:

Last edited:

http://www.youtube.com/watch?v=z0WLCJ26Emc

220px-In_the_name_of_the_father_ver1.jpg

Μιας και η δικαιοσύνη είναι στα χάι της αυτό τον καιρό......Η επανάληψη είναι υποχρεωτική.

Ανομολόγητα συναισθήματα, τραγικές αποφάσεις ζωής, καταστολή, αγώνας για Δικαιοσύνη....

και κάπου εκεί η σχέση του γονιού με το παιδί του μέσα σε 4 τοίχους.

Ευτυχώς πάντα υπήρχαν Άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το Δίκαιο. Αν περιμέναμε απο την Αστική Δικαιοσύνη...........

.

μεσα στο Μεσογειακο φως μια μινιμαλιστικη ματια
για ενα ενα κοσμο που δημιουργουμε οταν ερωτευομαστε
οι λεξεις που δεν λεμε σε τριτους
οι στιγμες ενος ζευγαριου που ξεφευγει
απο τα γνωστα κινηματογραφικα μονοπατια
και ξεχιλιζει απο αυθεντικοτητα και ρεαλισμο

αυτες οι μικρες ταινιες που τοσα πολλα μπορουν να που

την ερωτευτικα .....

Everyone_Else.usa_poster.jpg

The Family με τον Ντε Νίρο. Τίποτα ιδιαίτερο. Απλά πέρασε ευχάριστα το δίωρο.

Σε αναμονή έχω το prisoners. Μου έχουν πει ότι είναι πολύ καλή, αλλά ιδιαίτερα στενάχωρη αν έχεις παιδιά...

.

ενας φρεσκος κινηματογραφικος αερας

Μarcus Rosemmunller
σεναριο και σκηνοθεσια δικα του
πρωτη του ταινια
οτι ποιο ωραιο και τιμιο ειδα τελευταια
επιτελους γελασα συγκινηθηκα διασκεδασα

c5h8s18v.j31

δεν ειναι δυνατον να μην σας ενθουσιασει αυτη η μαγευτικη ταινια !!

.

Tην καταευχαριστηθηκα!
Τhanx..:2thumb22sup: