Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

In a Better World
Μιλάμε για ταινία στα όρια του αριστουργήματος.
Το προβάλαμε και στους μαθητές σε εκδήλωση σχετικά με τη βία.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Λίγο παλιό, του 2010, αλλά αν δεν το έχεις δεί δές το, μάλλον θα σου αρέσει.
Κι εγώ το άφηνα στην άκρη και προχθές αξιώθηκα να το δώ.

In a Better World

in-a-better-world-movie-poster-2010-1010681087.jpg

Πολυ καλο.Η σκηνη που ο πατερας αντιμετωπιζει τον νταη γειτονα και το πως ο σκηνοθετης κατεδαφιζει τη βια ως "επιχειρημα" ειναι ολα τα λεφτα...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πολυ καλο.Η σκηνη που ο πατερας αντιμετωπιζει τον νταη γειτονα και το πως ο σκηνοθετης κατεδαφιζει τη βια ως "επιχειρημα" ειναι ολα τα λεφτα...

η σκηνοθετης (Suzzane Bier).. αυτη την περιοδο εχει και ενα πολυ καλο course, στο coursera, για τον σκανδιναβικο κινηματογραφο οπου γινεται αναφορα στο εργο της οπως και σε αλλους πολυ σημαντικους.

From Carl Th. Dreyer’s complex historical and religious dramas, Ingmar Bergman’s symbolic and psychological films to the modern cinema of Lars von Trier, Aki Kaurismäki, Lukas Moodyson and Bent Hamer - all important Scandinavian names in a broader European art cinema tradition.

Απο τους συγχρονους ξεχωριζει και ο Moodyson.

Last edited:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το ειδα και εγω! Ωραια ταινια!
Μου αρεσουν πολυ τα σκανδιναβικα φιλμ τελικα...

Edge_of_Tomorrow_Poster.jpg

Καλύτερο από ότι περίμενα αν και το σενάριο χάνει πολύ , για όποιον θέλει να δει κάτι light για να ξεκουραστεί ότι πρέπει.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ειδα το "Winter's Tale" γιατι δεν παιζανε οι υπότιτλοι στο Homesman... :furious3:

Ας το'βλεπες (το Homesman εννοώ) και χωρίς υποτίτλους....σπουδαία ταινία!

Sin City: A Dame to Kill For

http://www.imdb.com/title/tt0458481/

Η πρωτη ταινια μου αρεσε παρα πολυ... ΣΕ ΟΛΑ ΤΗς... ατμοσφαιρα, επιβλητικοτητα, σεναριο, πλοκη, μουσικη...σε ολα...

Η δευτερη ηταν ενα μετριο remake... Δε πορω να πω οτι δεν ηταν καλη, απλα μετρια... ισως επειδη η πρωτη με ειχε εντυπωσιασει με το ολο σκηνικο της...
Α και οσο μου αρεσε η alba στην πρωτη ταινια,τοσο ξεσαβουρεψε στην δευτερη.. :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ας το'βλεπες (το Homesman εννοώ) και χωρίς υποτίτλους....σπουδαία ταινία!

Ασε εχω θεμα... ουτε του στρατηγου μου καθονται!!! Να παρει...

Χθες είδα το the man who sold the world. Απορώ πως μου είχε ξεφύγει αυτή η ταινία.

22_jump_street_fullhd-t2.jpg

Άλλη μια χαζό-κωμωδία από αυτές που βγάζει με το κιλό το Hollywood. Μόλις τελειώσει ήδη την έχεις ξεχάσει. Βάζω ένα 4/10 επιεικώς.

22_jump_street_fullhd-t2.jpg

Άλλη μια χαζό-κωμωδία από αυτές που βγάζει με το κιλό το Hollywood. Μόλις τελειώσει ήδη την έχεις ξεχάσει. Βάζω ένα 4/10 επιεικώς.
Είχε πλάκα όμως σε κάποια σημεία

The_Two_Faces_of_January_film_poster.jpg

Πολύ μέτριο, αλλά διαδραματίζεται στην Ελλάδα κάτι που προσωπικά μου αρέσει να βλέπω σε ταινίες. Ο Oscar Isaac πολύ καλός.

Gone Girl (2014)

gonegirl.jpg

Αμερικανογράφημα -και όχι μόνο- υψηλής αισθητικής από τον David Fincher: ένας γάμος που καταρρέει ιδωμένος μέσα από δύο διαφορετικές αφηγήσεις, δύο οπτικές γωνίες που ώρες ώρες σου φέρνουν στο νού
παραμορφωτικό καθρέφτη. Ενας εφιάλτης χωρίς "ήρωες" και "θύματα", χωρίς νικητές και ηττημένους, χωρίς καλούς και κακούς, χωρίς λύση. Mainstream, καμία αντίρρηση - αλλά πολύ καλό mainstream. Οι δύο
πρωταγωνιστές δίνουν ρέστα.

*** 1/2 / 5.

Last edited by a moderator:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αρκετά καλή (καλύτερη από ότι περίμενα) , αν και το σενάριο είναι αρκετά τετριμμένο καταφέρνει να σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος. Βαθμολογία από εμένα 8/10 για το είδος της.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Gone Girl (2014)

gonegirl.jpg

Αμερικανογράφημα -και όχι μόνο- υψηλής αισθητικής από τον David Fincher: ένας γάμος που καταρρέει ιδωμένος μέσα από δύο διαφορετικές αφηγήσεις, δύο οπτικές γωνίες που ώρες ώρες σου φέρνουν στο νού
παραμορφωτικό καθρέφτη. Ενας εφιάλτης χωρίς "ήρωες" και "θύματα", χωρίς νικητές και ηττημένους, χωρίς καλούς και κακούς, χωρίς λύση. Mainstream, καμία αντίρρηση - αλλά πολύ καλό mainstream. Οι δύο
πρωταγωνιστές δίνουν ρέστα.

*** 1/2 / 5.

Τσιγγουνη...
Εδω εχουμε να κανουμε με αλλη μια απεικονηση του σημερα μεσα απο τα ματια του πιο ευστοχου παρατηρητη της εποχης.
Δεν χρειαζεται και πολλα πολλα.
Μια ιδια σκηνη τοποθετειται στην αρχη και στο τελος της ταινιας.Το ποσο διαφορετικη δειχνει ειναι γιατι αυτη η κουφαλα ο Φιντσερ στο ενδιαμεσο,εχει ανοιξει τους ασκους του Αιολου.Και αλλαζει τον τροπο που τη βλεπουμε,σαν να μας λεει καταλαβατε τωρα γιατι χτυπιεμαι για δυομιση ωρες?
Ανατρεπει την αφηγηση ακριβως στο σημειο που νομιζεις οτι εισαι πλεον βεβαιος του τι βλεπεις.Τα εχει ολα τοσο προμελητημενα,ακριβως οπως τα στηνουν καποιοι απο τους πρωταγωνιστες του.
Οι παρατηρησεις του ειναι τοσο ξεκαθαρες,τα σχολια του εχουν ακριβεια χειρουργού,και ουτε στο ελαχιστο δεν γινεται διδακτικος.
Δεν ξερω,αδερφε,αν αυτο ειναι mainstream,γιατι βλεπουμε ενα απολυτως προσωπικο κινηματογραφο.Τοσο στην τεχνικη του οσο και σ'αυτα που θελει να πει.Το mainstream ειναι πολυ πιο απροσωπο.

Εν παση περιπτωσει αριστουργημα (θα τα ξαναπουμε γι'αυτη την ταινια δεν "καθαριζουμε" με δυο αραδες).Γι'αυτο σε ειπα και τσιγγουνη...:aetsch:

Οτι καλυτερο βγηκε απο το American Hustle και μετα (απο το Γεναρη δηλαδη)...Οι καλες ταινιες αραιωνουν επικινδυνα...