Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μη μας μπερδευετε με τις βαθμολογιες - δεν ειναι καλυτερα με βαση το 10/10;

Απο το Gone Girl βρηκατε "γραμματα";

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το Gone Girl το είδα χθές...
Ήθελα να μπρούσα να παρακολουθήσω κάθε ώρα της καθημερινότητας και των 2 ηρώων... η παρέα μου κουράστηκε από την έκταση του έργου και εγώ ήθελα άλλο τόσο... και άλλο τόσο... και άλλο τόσο...
Φοβερή η πρωταγωνίστρια που δούλευε καταπληκτικά την έκφρασή της και την έκανε ότι ήθελε.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Φοβερή η πρωταγωνίστρια που δούλευε καταπληκτικά την έκφρασή της και την έκανε ότι ήθελε.

Στην συγκεκριμένη ηθοποιό,πηγαίνουν τέτοιοι ρόλοι. Την είχα δεί τον περασμένο χειμώνα,στην ''οργή των τιτάνων''.....Αλλά δεν με ενθουσίασε.
Το Gone Girl είναι μέσα στην λίστα που έχω,για ταινίες που δεν έχω δεί. Μου έχει κινήσει λίγο την περιέργεια.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

το The Grand Budapest Hotel....

:bang:

Νομιζα οτι ηταν πιο πριν αυτο αλλα εκανα λαθος...Τρια λοιπον τα καλα φιλμ για το '14...Οργασμος...:ADFADF1:

γραφτε τα κατω απο το αναλογο νημα ...thanxs

Δημητρη δεν το ξεχασα το νημα.Εκει θα πουμε περισσοτερα.Εδω ηταν μια κουβεντουλα με το Λυμπε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ήθελα να μπρούσα να παρακολουθήσω κάθε ώρα της καθημερινότητας και των 2 ηρώων... η παρέα μου κουράστηκε από την έκταση του έργου και εγώ ήθελα άλλο τόσο... και άλλο τόσο... και άλλο τόσο...

Και γω φιλε...

@Φινλανδε δες τη Ροζαμουντ στο "Μια Καποια Εκπαιδευση".Οι Τιτανες ηταν για να βλεπεις εφε και μονο.Οχι ερμηνειες...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

:bang:

Τρια λοιπον τα καλα φιλμ για το '14...Οργασμος...:ADFADF1:

περιμένουμε κι άλλα: το Map To The Stars του Κρόνενμπεργκ, The Look of Silence του Οπενχάϊμερ, Two Days, One Night από τους Dardenne συν ένα ή δύο ακόμη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

περιμένουμε κι άλλα: το Map To The Stars του Κρόνενμπεργκ, The Look of Silence του Οπενχάϊμερ, Two Days, One Night από τους Dardenne συν ένα ή δύο ακόμη.

Τον Καναδο τον περιμενω και γω αλλα κραταω μικρο καλαθι...
Τωρα θυμηθηκα αλλη μια πραγματικα καλη.Το τελευταιο του Λε Καρρε με τον Χοφμαν...

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πρόσθεσε και το boyhood.. Leviathan (2014) ειναι και αλλα βεβαια..
Και φυςικα το αριστουργηματικό Her, το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο φιλμ του jonze, που θυμίζει εναν απο τους μεγαλύτερους Ιάπωνες σκηνοθέτες.

Απο ντοκυμαντέρ τα αριςτουργηματα ηταν, το the act of killing του Οπενχαιμερ, πέρυσι, ενω φέτος το the missing picture.

Last edited:

Bγαζει επιτελους καινουρια ταινια ο Κρονεμπεργκ?
Με φτιαξατε!:SFGSFGSF::music-smiley-005::BDGBGDB55:

Aν ειναι σαν το Cosmopolis ασ'το...

ΜΑΚΑΡΙ να'ναι σαν το Cosmopolis!
Πολυ σπουδαια ταινια. Πολυ καλυτερο σχολιο για το οικονομικο συστημα και κατ'επεκταση για την κοινωνια μας, ακομα και απο την τελευταια του Γαβρα (τον οποιο επισης εχω πολυ ψηλα).
Το μονο προβλημα με την ταινια ειναι οτι για να πει αυτα που ηθελε δε δοκιμασε να ριξει καθολου τις απαιτησεις του απο το θεατη. Ομολογω οτι τον εχανα αρκετες φορες με τις ατακες που επεφταν βροχη και τους τεχνικους οικονομικους ορους. Θα μπορουσε κανεις ισως να τον κατηγορησει οτι ενηργησε λιγο ελιτιστικα, μην κανοντας την ταινια πιο ευκολα προσβασιμη σε μεγαλυτερο κοινο.
Αλλα και παλι τον ευχαριστω που την εκανε. Ειχα να τον δω σε τετοια φορμα παρα πολλα χρονια.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Θα μπορουσε κανεις ισως να τον κατηγορησει οτι ενηργησε λιγο ελιτιστικα, μην κανοντας την ταινια πιο ευκολα προσβασιμη σε μεγαλυτερο κοινο.

μα...αυτό ακριβώς έκανε ο Scorsese στο "Λύκο...", αυτό κάνει εδώ και 30 χρόνια, και βλέπουμε τα θλιβερά αποτελέσματα μιάς γλώσσας που κάποτε ήταν ζωηρή και προκλητική και πλέον είναι παράλυτη και πέρα για πέρα απολιθωμένη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ΜΑΚΑΡΙ να'ναι σαν το Cosmopolis!
Πολυ σπουδαια ταινια. Πολυ καλυτερο σχολιο για το οικονομικο συστημα και κατ'επεκταση για την κοινωνια μας, ακομα και απο την τελευταια του Γαβρα (τον οποιο επισης εχω πολυ ψηλα).
Το μονο προβλημα με την ταινια ειναι οτι για να πει αυτα που ηθελε δε δοκιμασε να ριξει καθολου τις απαιτησεις του απο το θεατη. Ομολογω οτι τον εχανα αρκετες φορες με τις ατακες που επεφταν βροχη και τους τεχνικους οικονομικους ορους. Θα μπορουσε κανεις ισως να τον κατηγορησει οτι ενηργησε λιγο ελιτιστικα, μην κανοντας την ταινια πιο ευκολα προσβασιμη σε μεγαλυτερο κοινο.
Αλλα και παλι τον ευχαριστω που την εκανε. Ειχα να τον δω σε τετοια φορμα παρα πολλα χρονια.

Tο προβλημα μου στο Cosmopolis δεν ηταν το θεμα του,η γλωσσα ή οι διαλογοι.'Η μαλλον ηταν οι διαλογοι ως αποδοση στην αφηγηση της ταινιας.Πως "ενταχθηκαν" στην ταινια.
Γιατι στην τελικη μου φανηκαν υπερβολικα "στημενοι",αποκομμενοι απο τη ροη και "ψοφιοι".Σαν απαγγελια.
Η ουσια αυτου που εχει να πει ειναι μεν σημαντικη,αλλα το θεμα ειναι και πως θα το πεις.
Δεν ξερω αν φταιει ο Κρονεμπεργκ ή το σεναριο.Πιστευω οτι αν το ειχε πιασει ενας Σορκιν θα το ειχε κανει πιο ευελικτο χωρις να χασει η γλωσσα το χαρακτηρα της.
Δυστυχως ετσι οπως ηταν ουτε ενας Λιουμετ-ενας απολυτα θεατρικος σκηνοθετης-θα το καταφερνε.

@Κωστα η γλωσσα αυτη δειχνει ψοφια γιατι οι πενες που μπορουν να τη χειριστουν ειναι πλεον σχεδον αποκλειστικα στην τηλεοραση.Το χολλυγουντ μετα την απεργια αποφασισε οτι τους χρειαζεται περιστασιακα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Tο προβλημα μου στο Cosmopolis δεν ηταν το θεμα του,η γλωσσα ή οι διαλογοι.'Η μαλλον ηταν οι διαλογοι ως αποδοση στην αφηγηση της ταινιας.Πως "ενταχθηκαν" στην ταινια.
Γιατι στην τελικη μου φανηκαν υπερβολικα "στημενοι",αποκομμενοι απο τη ροη και "ψοφιοι".Σαν απαγγελια.
Η ουσια αυτου που εχει να πει ειναι μεν σημαντικη,αλλα το θεμα ειναι και πως θα το πεις.
Δεν ξερω αν φταιει ο Κρονεμπεργκ ή το σεναριο.Πιστευω οτι αν το ειχε πιασει ενας Σορκιν θα το ειχε κανει πιο ευελικτο χωρις να χασει η γλωσσα το χαρακτηρα της.
Δυστυχως ετσι οπως ηταν ουτε ενας Λιουμετ-ενας απολυτα θεατρικος σκηνοθετης-θα το καταφερνε.

@Κωστα η γλωσσα αυτη δειχνει ψοφια γιατι οι πενες που μπορουν να τη χειριστουν ειναι πλεον σχεδον αποκλειστικα στην τηλεοραση.Το χολλυγουντ μετα την απεργια αποφασισε οτι τους χρειαζεται περιστασιακα...

Σωστή η παρατήρηση σου, ολα αυτα ομως ισχύουν στο Hollywood και οχι στον κινηματογράφο γενικά.

Αν καποιος αναζητεί μια νέα γλώσσα, δεν εχει παρα να κοιτάξει αλλού. Υπαρχουν πραγματικά πολυ σπουδαίες ταινίες και δημιουργοί.. χωρις ομως απαγκίστρωση απο την μανιέρα (συγκεκριμένη φόρμα, σενάριο, ηθοποιια, διάλογοι κτλ) που μας εχει επιβληθεί, ειναι αρκετά δύσκολο να μπορέσει καποιος να αιςθανθει και κατεπεκταση να κατανοήσει, τις νέες αυτές φωνές.

Αν καποιος βεβαια θεωρει το σεναριο (το οποιο ειναι απλα μια αφορμη για δημιουργια) ως το κυριο συστατικο μιας ταινιας τοτε δυσκολα καποιος να μπορεσει να "ακουσει" ολες αυτες τις νεες φωνες, που λειτουργουν περα απο τον διαλογο και την πλοκη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Σωστή η παρατήρηση σου, ολα αυτα ομως ισχύουν στο Hollywood και οχι στον κινηματογράφο γενικά.

Μα για το Χολυγουντ εγραψα και γω.Δεν το γενικευσα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οτι καλυτερο βγηκε απο το American Hustle και μετα (απο το Γεναρη δηλαδη)...Οι καλες ταινιες αραιωνουν επικινδυνα...

στο Hollywood..

Μα για το Χολυγουντ εγραψα και γω.Δεν το γενικευσα.

απο τα γραφομενα (τα οποια ειναι ευκολο να παρεξηγηθουν) φαινεται σαν να το γραφεις γενικα..
συμφωνα και με τα προηγουμενα κειμενα σου.

το hollywood βγαζει ~10 αριστουργηματα καθε χρονο.. ισως λεω και πολλα.
παιζονται πολλα χρηματα στις παραγωγες...
οσο περισσοτερα χρηματα, τοσο λιγοτερη ελευθερια για δημιουργια.
ενω οι παραγωγοι (επιχειρηματιες) επιθυμουν μηδενικο ρισκο.
Η ταινια πρεπει να απευθυνεται και να αρεσει σε ολους..
τελικα δεν αρεσει στους περισσοτερους..
ολοι πανε να την δουν...

Ολα αυτα που γραφω τα γνωριζεις.. γιατι αναρωτιεσαι/απογοητεύεσαι για τις λιγες καλες ταινιες απο το Hollywood;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

....Το χολλυγουντ μετα την απεργια αποφασισε οτι τους χρειαζεται περιστασιακα...

Auter το γραφω παραπανω ποστ 6136 παιρνοντας αφορμη απο αυτο που εγραψε ο Λυμπε για το Λυκο...