Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

[/COLOR]

Εγω γιατι κυριε; Τι έκανα;
Μπορω να παω τουαλέτα; :)

εσυ κυριε ωραια τα λες αλλα δεν τα πρατεις

Δεν εχω δει το έργο του "μισογύνη" αλλα στην τέχνη εχουν δημιουργηθεί αριστουργήματα και απο πολυ σκοτεινούς ανθρώπους και ιςως τελείως αντίθετους απο τις απόψεις μας.

εδω ειρωνευεσαι καποιον που για αλλους κανει τεχνη και για αλλους σκουπιδια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εννοείται ότι έχω άποψη για ..."τον Δανό": δεν μου πάει η κινηματογραφική γραφή του.
και φυσικά την έχω δεί την ταινία - και μάλιστα την υπέμεινα μέχρι τέλους (και τα 2 μέρη δηλαδή).
ούτε τσόντα (δεν) είναι ικανός να γυρίσει.

εννοειται τι εχεις αποψη για τον Δανο
για την ταινια ομως δεν σε πιστευω
και φυσικα δεν την εχεις δει ....

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

για την ταινια ομως δεν σε πιστευω
και φυσικα δεν την εχεις δει ....

καλά...να σου τη δώσω να την έχεις στα 1080p;
όχι ότι η ανάλυση παίζει κάποιο ρόλο: "τη γρηά κι αν τη στολίζεις...στην ανηφόρα τη γνωρίζεις'' λέει η παροιμία :icon15:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

εννοείται ότι έχω άποψη για ..."τον Δανό": δεν μου πάει η κινηματογραφική γραφή του.
και φυσικά την έχω δεί την ταινία - και μάλιστα την υπέμεινα μέχρι τέλους (και τα 2 μέρη δηλαδή).
ούτε τσόντα (δεν) είναι ικανός να γυρίσει.

Τι τσοντα να γυρισει οταν μισει τις γυναικες,ρε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

καλά...να σου τη δώσω να την έχεις στα 1080p;
όχι ότι η ανάλυση παίζει κάποιο ρόλο: "τη γρηά κι αν τη στολίζεις...στην ανηφόρα τη γνωρίζεις'' λέει η παροιμία :icon15:

bre την αγορασες και σε blue ray ?
τωρα καταλαβαινω ποσο τον αγαπας τον Τριερ !!

Τι τσοντα να γυρισει οταν μισει τις γυναικες,ρε...

γιατι οποιος μισει τις γυναικες δεν μπορει να γυρισει Τσοντα ?

για κοιτα τι παθαινει η Σαρλοτ

nymphomaniac.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Περι Τριερ ο λογος ; Μου αρεσει ο Τριερ. Στα φιλμ του εχει πλανο, εχει φωτογραφια, εχει ποιητικη ευαισθησια, και εχει και φιλοσοφικη αναζητηση. Ειδα το Nymphomaniac μου τραβηξε το ενδιαφερον μεχρι τελους. Δεν ειναι η τσοντα που με τραβηξε, αμα θελω να δω τσοντα υπαρχει εξειδικευμενο ειδος και αφθονο. Ειναι η ψυχολογεια των χαρακτηρων και το νυστερι που μπαινει απαλα στο σωμα της συγχρονης δυτικης κοινωνιας. Δεν ειναι ερευνα ειναι νεκροψια. Και ο διαλογος του γερου ειναι το κατι αλλο απο ποιηση και γνωση μεχρι να φανει ωμη η παρακμιακη πραγματικοτητα.
Δεν νομιζω οτι μισει τις γυναικες οπως ειπε ενας φιλος παρα πανω. Νομιζω αντιθετα οτι τις αγαπα αλλα "περαν του δυνατου". Τον πονανε και αποτυπωνει τον πονο επανω τους. Θυμειθειτε το σινιαλο με τη σκηνη του παιδιου που παει στο μπαλκονι οπως και στο αλλο του φιλμ τον αντιχριστο. Εκει που το δραμα δεν εξελιχθηκε , πραγματοποιηθηκε σε ενα προηγουμενο φιλμ. Στον Τριερ βλεπω τον ανθρωπο σαν ενα απειρο ατελες. Εν αντιθεση με την περιορισμενη τελειοτητα του ζωου.
Εχω και το Melancolia αλλα δεν το εχω δει ακομα, περιμενω να ειμαι σε κατασταση για να το δω. Τι λεω...για να το αντιμετωπισω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Περι Τριερ ο λογος ; Μου αρεσει ο Τριερ. Στα φιλμ του εχει πλανο, εχει φωτογραφια, εχει ποιητικη ευαισθησια, και εχει και φιλοσοφικη αναζητηση. Ειδα το Nymphomaniac μου τραβηξε το ενδιαφερον μεχρι τελους. Δεν ειναι η τσοντα που με τραβηξε, αμα θελω να δω τσοντα υπαρχει εξειδικευμενο ειδος και αφθονο. Ειναι η ψυχολογεια των χαρακτηρων και το νυστερι που μπαινει απαλα στο σωμα της συγχρονης δυτικης κοινωνιας. Δεν ειναι ερευνα ειναι νεκροψια. Και ο διαλογος του γερου ειναι το κατι αλλο απο ποιηση και γνωση μεχρι να φανει ωμη η παρακμιακη πραγματικοτητα.
Δεν νομιζω οτι μισει τις γυναικες οπως ειπε ενας φιλος παρα πανω. Νομιζω αντιθετα οτι τις αγαπα αλλα "περαν του δυνατου". Τον πονανε και αποτυπωνει τον πονο επανω τους. Θυμειθειτε το σινιαλο με τη σκηνη του παιδιου που παει στο μπαλκονι οπως και στο αλλο του φιλμ τον αντιχριστο. Εκει που το δραμα δεν εξελιχθηκε , πραγματοποιηθηκε σε ενα προηγουμενο φιλμ. Στον Τριερ βλεπω τον ανθρωπο σαν ενα απειρο ατελες. Εν αντιθεση με την περιορισμενη τελειοτητα του ζωου.
Εχω και το Melancolia αλλα δεν το εχω δει ακομα, περιμενω να ειμαι σε κατασταση για να το δω. Τι λεω...για να το αντιμετωπισω.

:SFGSFGSF:

+ 10000
Μπραβο φιλε μου ετσι ακριβως !
να δεις την Μελανχολια
δεν χρειαζεται να εισαι σε κατασταση θα σε κανει η ταινια !

/

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

εσυ κυριε ωραια τα λες αλλα δεν τα πρατεις

Δεν εχω δει το έργο του "μισογύνη" αλλα στην τέχνη εχουν δημιουργηθεί αριστουργήματα και απο πολυ σκοτεινούς ανθρώπους και ιςως τελείως αντίθετους απο τις απόψεις μας.

εδω ειρωνευεσαι καποιον που για αλλους κανει τεχνη και για αλλους σκουπιδια

.

bre(son)

Την παρένθεση και τα " γιατι τα εχω/έχουμε;

μπορει καποιος να ειρωνεύτει ενα δημιουργό οπου με το έργο του (οποιο και αν ειναι αυτο) θα μπορει να αφήσει ενα αποτύπωμα, τις σκέψεις, συναιςθηματα οτι ηταν κάποτε εδω;

Φυςικα σε πειράζω :)

Βλεπω το συνολικό έργο του Tati σε bluray... Προςπαθω να βρω και την συνδεςη με τον κύριο hulot.

/

Last edited:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

bre(son)

Την παρένθεση γιατι την εχω;
μπορει καποιος να ειρωνεύτει ενα δημιουργό οπου με το έργο του (οποιο και αν ειναι αυτο) θα μπορει να αφήσει ενα αποτύπωμα, τις σκέψεις, συναιςθηματα οτι ηταν κάποτε εδω;

Ωχ !
στραβομαρα
τωρα το ειδα
ειπα και γω !

.

Σαρωσε το IDA
στα ευρωπαικα βραβεια
δεν το ειδα ακομα

«Το σινεμά πρέπει να αποφεύγει μερικά πράγματα. Δεν πρέπει να κατευθύνει τους θεατές μέσα από την ταινία, δείχνοντάς τους τι να προσέξουν, που να κλάψουν, που να γελάσουν. Πρέπει αντίθετα να δημιουργήσει μια γλώσσα που να υπονοεί περισσότερα πράγματα από αυτά που λέγονται. Με αυτόν τον τρόπο, οι ταινίες θα μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στη μνήμη και τη φαντασία του κόσμου»

Πάβελ Παβλικόφσκι.

.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

:SFGSFGSF:

+ 10000
Μπραβο φιλε μου ετσι ακριβως !
να δεις την Μελανχολια
δεν χρειαζεται να εισαι σε κατασταση θα σε κανει η ταινια !

/
Πολυ καλη ταινια!

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

άσχετο, επειδή τον έφερε η κουβέντα, το καλύτερο του Τρίερ -κατ' εμέ- είναι το

Dogville_poster.jpg

καταπληκτική ταινία, για μένα : 9,8 /10

δεν έχω δει το νυμφομάνιακ, και βαριέμαι πλέον να βλέπω τόσο μεγάλες χρονικά ταινίες ... αν κατάλαβα έχουν προβληθεί δυο μέρη και πάμε και για τρίτο (καλή ώρα όπως αυτά τα κουραστικά χόμπιτ, άρχοντες, κλπ ; ) και στον ρόλο του Γκάλνταφ είναι η κόρη του Γκαίνσπουργκ ; (η οποία παρεμπιπτόντως έχει το ίδιο σεξ απήλ με τον προαναφερθέντα μάγο... ).

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

άσχετο, επειδή τον έφερε η κουβέντα, το καλύτερο του Τρίερ -κατ' εμέ- είναι το

Dogville_poster.jpg

καταπληκτική ταινία, για μένα : 9,8 /10

δεν έχω δει το νυμφομάνιακ, και βαριέμαι πλέον να βλέπω τόσο μεγάλες χρονικά ταινίες ... αν κατάλαβα έχουν προβληθεί δυο μέρη και πάμε και για τρίτο (καλή ώρα όπως αυτά τα κουραστικά χόμπιτ, άρχοντες, κλπ ; ) και στον ρόλο του Γκάλνταφ είναι η κόρη του Γκαίνσπουργκ ; (η οποία παρεμπιπτόντως έχει το ίδιο σεξ απήλ με τον προαναφερθέντα μάγο... ).

Συμφωνω απολυτα! Εξαιρετικο, πολυ καλυτερο του Νυμφο που σε εμενα δεν βρηκε σημειο επαφης ωστε να μου πει πολλα...

Ποιανού ειναι τα χέρια στο αριστουργημα του BRESSON; (σε μερικές σκηνές, οπως αναφερει και ο ίδιος)
Ουπς !!! Βλεπω εναν auteur που ενδιαφερεται για cinema d'auteurs. Ισως και να το εχεις, bρισκεται ολοκληρο σαν bonus στο coffret του ABCdaire.
Ολη η διαλεξη του Deleuze για την κινηση τον χρονο το σινεμα και αναφερεται σαν παραδειγμα στον Bresson. Εδω ενα extrait:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

bashir1.jpg

Πολύ καλό!

pegasus_LARGE_t_981_14189647_type12499.jpg

Κώστα είδα πριν λιγο καιρο το The Congress του ίδιου σκηνοθέτη - http://www.imdb.com/title/tt1821641/
που παιχτηκε στις Νυχτες Πρεμιερας φετος
http://www.aiff.gr/article.asp?catid=32059&subid=2&pubid=15374487
όπως τα λέει, μην επαναλαμβάνω

Είναι απο τις ταινίες που η πρωτη θέαση με άφησε καπως μετέωρο με την έννοια οτι δεν μπορώ να πω αν μου άρεσε τελικά ή όχι και αυτο ειναι που με διαολιζει και πρεπει να την ξαναδω.
Φοβερο το animation σιγουρα, οπως και ο Robin Wright που αποδομει πολυ θαρραλεα την περσονα της, αλλα για το στορυ που βασιστηκε στο The Futurological Congress του Stanisław Lem εχω την εντυπωση οτι εδω ο σκηνοθετης πηγε να φαει μεγαλυτερη μπουκια απο οτι μπορουσε να καταπιει.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ουπς !!! Βλεπω εναν auteur που ενδιαφερεται για cinema d'auteurs. Ισως και να το εχεις, bρισκεται ολοκληρο σαν bonus στο coffret του ABCdaire.
Ολη η διαλεξη του Deleuze για την κινηση τον χρονο το σινεμα και αναφερεται σαν παραδειγμα στον Bresson. Εδω ενα extrait:

αν ελεγα οτι το νυμφομάνιακ μοιαζει λιγο με το πικποκετ
και ο Τριερ με την ταινια αυτη ειναι συγχρονος Παζολινι

θα ημουν πολυ ακραιος ?
ισως και βλαστημος ?

καταλαβαινεις με ποια εννοια τα λεω
χωρις να θελω να συγκρινω

.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αν ελεγα οτι το νυμφομάνιακ μοιαζει λιγο με το πικποκετ
και ο Τριερ με την ταινια αυτη ειναι συγχρονος Παζολινι

θα ημουν πολυ ακραιος ?
ισως και βλαστημος ?

καταλαβαινεις με ποια εννοια τα λεω
χωρις να θελω να συγκρινω

.

καταλαβαινω την προσεγγιση σου; ισως κανω λαθος παλι: αυτη της διαχειρησης του χωρου (Παζολινι Τριερ) και του χρονου (πικποκετ) ;
Ε ναι το καταλαβαινω καπως, κυριως με το ντογκβιλ του Τριερ που συμπικνωνει τον χωρο στο ελαχιστο, και την ταχυτητα τον χρονο που μεταδιδουν πορτοφολαδες στο πικποκετ με ταχυτητα αλαζουν τα πλανα στη ζωη της κοπελας που γινεται γυναικα Τα πλανα βεβαια σαν μερη απομονωμενα του χωρουΤο αντιλαμβανομαι λιγο ετσι....
Και το ερωτημα της "ηθηκης" μεγιστο στον Παζολινι οπως στον Τριερ (βλεπε breqking the wqves)
Λιγο βλαστημος ισως αλλα ενταξει δε πας κολαση :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

καταλαβαινω την προσεγγιση σου; ισως κανω λαθος παλι: αυτη της διαχειρησης του χωρου (Παζολινι Τριερ) και του χρονου (πικποκετ) ;
Ε ναι το καταλαβαινω καπως, κυριως με το ντογκβιλ του Τριερ που συμπικνωνει τον χωρο στο ελαχιστο, και την ταχυτητα τον χρονο που μεταδιδουν πορτοφολαδες στο πικποκετ με ταχυτητα αλαζουν τα πλανα στη ζωη της κοπελας που γινεται γυναικα Τα πλανα βεβαια σαν μερη απομονωμενα του χωρουΤο αντιλαμβανομαι λιγο ετσι....
Και το ερωτημα της "ηθηκης" μεγιστο στον Παζολινι οπως στον Τριερ (βλεπε breqking the wqves)

Ranger καλωσορισες
στα κινηματογραφικα τετραδια
πιστευω να μην σε χασουμε

κριμα το παιδι να χασει αιωνιο παρτυ ακολασιας!
εκει δεν εχει κολασμενες γυναικες, φωτιες και μουσικη υποκρουση slayer;

προλαβαινω να βλασφημησω να παω και εγω;
μπορει να κανουν και δωρεαν προβολες Παζολινι το 120 μερες.. ή το αμαρτωλα ποιητικο immoral tales (εξαιρετικη ταινια btw, προσφατα και σε καλη εκδοση bluray)

ευχαριστω πολυ!
οχι δεν γνωριζα κατι... link please or pm.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ranger καλωσορισες
στα κινηματογραφικα τετραδια
πιστευω να μην σε χασουμε

Τωρα που σας βρηκα θα περναω γιατι ειμαι σινεφιλ. Αλλα προσεχε γιατι μπορει να ριξω και κανα Σταλονε και να φρικαρεις LOOOL !
Αυριο θα περασω να πω για 2 φιλμς που ειδα προσφατα/

ευχαριστω πολυ!
οχι δεν γνωριζα κατι... link please or pm.
-bye-

Υποσχομαι θα στειλω οτι μπορω σε pm. Nα μη ζαλιζουμε τους αλλους που δεν ειναι γαλομαθεις. Θα σε ενημερωσω αυριο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τωρα που σας βρηκα θα περναω γιατι ειμαι σινεφιλ. Αλλα προσεχε γιατι μπορει να ριξω και κανα Σταλονε και να φρικαρεις LOOOL !
Αυριο θα περασω να πω για 2 φιλμς που ειδα προσφατα/

Υποσχομαι θα στειλω οτι μπορω σε pm. Nα μη ζαλιζουμε τους αλλους που δεν ειναι γαλομαθεις. Θα σε ενημερωσω αυριο.

Μας προσβάλεις αγαπητέ, και είσαι και νέος στην παρέα μας. Μπορεί να μη γνωρίζουμε τη γαλλική, αλλά γνωρίζουμε από κινηματογράφο. Έστω και αν δεν πολυβλέπουμε nouvelle vague. Και ότι δε γνωρίζουμε δηλώνουμε πρόθυμοι να το μάθουμε.