Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

673cc367cf855a34e8941ea075d34359.jpg

604f8d7dc9f708a739b849d33b60d263.jpg

Ένα εξαιρετικό κείμενο για τον εξορκιστη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αρκει να μην περιμενεις σινεμα τρομου...

Αυτο δεν ειναι ο κινηματογραφος ουτως ή αλλως?
Πονηρια και χειραγωγηση...
Σου απάντησε ο stelios.

Προσωπικά δεν είναι του γούστου μου.. φυσικά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Last edited:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Gorgeous. A perfectly cast, beautifully directed movie." - The New York Times

It's Christmas Eve in Tinseltown and Sin-Dee (newcomer Kitana Kiki Rodriguez) is back on the block. Upon hearing that her pimp boyfriend (James Ransone, STARLET, "Generation Kill") hasn't been faithful during the 28 days she was locked up, the working girl and her best friend, Alexandra (newcomer Mya Taylor), embark on a mission to get to the bottom of the scandalous rumor. Their rip-roaring odyssey leads them through various subcultures of Los Angeles, including an Armenian family dealing with their own repercussions of infidelity. Director Sean Baker’s prior films (STARLET, PRINCE OF BROADWAY) brought rich texture and intimate detail to worlds seldom seen on film. TANGERINE follows suit, bursting off the screen with energy and style. A decidedly modern Christmas tale told on the streets of L.A., TANGERINE defies expectation at every turn.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

auteur
οταν ειδα τον Εξορκιστη τοτε ειχα παθει την πλακα της ζωης μου
ισως αν το εβλεπα σημερα να μην μου εκανε εντυπωση
να μια ευκαιρια να το ξαναδω

πολυ ωραιο το κειμενο για τον Εξορκιστη αν και δεν συμφωνω
ποιανου ειναι ?

το Τagerine που το ειδες ?

Το tangerine θυμίζει λίγο την παλιά καλή εποχή του spike Lee με τελείως άλλη θεματολογια και αισθητική. Το τέλος του είναι πολύ καλό.. δεν είναι ταινία για όλους.

Σβήστηκαν όλα για κάποιο λόγο.
Anyway ελπίζω να τα προλαβες

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το εχω σε αμεση προτεραιοτητα το Tangerine...
Απο αυτα που εχω δει το αισθητικο μερος ειναι εξαιρετικο,ιδιαιτερα αν λαβουμε υποψη οτι γυριστηκε oλοκληρη με iphone...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

προσπαθησα να μπω σε μια κατηγορια που δεν την παω καθολου
τα φιλμ τρομου η οπως αλλοιως τα λενε ..
ειδα τα δυο κορυφαια οπως γραφουν οι γνωστες
Goodnight mommy
it follows
πληρες χασιμο χρονου !
αλλα θα συνεχισω μεχρι να βρω ενα απλα καλο
καποια προταση ?

Ο Κινγκ2009 προτεινε καποια καλα αναμεσα τους ξεχωριζω το Ισπαινικο Σινιστερ.
Στην ιδια φλεβα ρεουν και τα conjuring (Ζεζαμβελ κλπ) ... αλλα δινω ιδιαιτερη σημασία στα Deliver us from evil και Rite που χρειζονται με προσοχης.
Ολα αυτα ειναι της φλεβας Exorcis,t που δεν καταπιανομαι καν να σχολιασω, γιατι φανταζομαι εχεις γνωρισει ολα τα ΚΛΑΣΣΙΚΆ.

Η αλλη σχολη ειναι η Γαπωνεζικη που ενα δειγμα σου εδωσε επισης ο Κινγκ αλλα ειναι ιδιαιτερα.

Κατι άλλο... μην μοερδευεις τα ειδη "εργα τρομου" με "εργα αγωνίας" η "φανταστικου" η απλά Splash, Gore, etc οπου ο πρωταγωνιστης ειναι η αιμογλομπινη.
Γιατι καποια που προταθηκαν ειναι μαλλον του φανταστικου η της αγωνιας παρα καθαρα τρομου.

Μια προταση που θα σου εκανα για μια καινουρια και διαφορετικη αισθητικη στο ειδος θα ηταν στο ρωσσικο σινεμά με πρωταρχικά το Night Watch και υστερα το Day watch.

Απο τις νέες κλασικες (αμερικανικες) παραγωγες θα ανεφερα επισης το "Ο λοφος εχει ματια" και βεβαια ενα αριστουργημα για μενα με πολλα στοιχεια και μυνηματα ειναι και πουαλλα ενω δεν ειναι παρμενο απο Λοβεκραφτ κανει τα πιο ουσιωδη νευματα τοσο στον συγγραφεα οσο και στην εποχη μας (που την στιγμη του εργου ηταν το μελλον) ειναι "Το αντρο της τρελας" η "Το αντρο της παρανοιας" εξαρταται πως μεταφραστηκε στην Ελληνικη εκδωση.

Το it follows ειναι ενδιαφερον αλλα "ειναι αλλου"... μπορει να μην σου πει τιποτα εαν δεν εχεις πριν νιωσει καποια αλλη αισθητικη συγκινηση πρωηγουμενα σε αλλα φιλμς του ειδους.

Υπαρχει περιπτωση να μην κινησουν καν την αισθητικη κινηματογραφικη σου χορδη ολα αυτα γιατι απλα η ευαισθησία σου δεν ανταποκρινεται σε αυτο το ειδος πραγμα που συμβαινει σε πολλους ανθρωπους που ενδιαφερονται για το σινεμα πραγματικά αλλα αυτο το ειδος δεν το μπορουν.

Καλο κουραγιο.

Δείτε ότι σας ευχαριστεί παιδιά μην παιδευεστε με genres που δεν σας αρέσουν και προσπαθείτε να σας αρέσουν.

Προσωπικα βλέπω σχεδόν τα πάντα εκτός ταινίες στυλ hostel και gore με splatter όπως saw κτλ γιατί τα θεωρώ αρρωστημενα. Οτιδήποτε άλλο τα βλέπω ευχάριστα και το κάθε genre θέλει τη στιγμή του.

Ααα και τα musical δεν τα μπορώ καθόλου.

.
δεν μ αρεσουν οι Χριστουγενιατικες ταινιες
αλλα για ολα υπαρχουν εξαιρεσεις

η ποιο ωραια
1965

A Charlie Brown Christmas

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.
δεν μ αρεσουν οι Χριστουγενιατικες ταινιες
αλλα για ολα υπαρχουν εξαιρεσεις

η ποιο ωραια
1965

A Charlie Brown Christmas

Blue Christmas
By Michael Koresky and Casey Moore

It’s the most wonderful time of the year! But you wouldn’t know it from all of the melancholy Christmas films that have been made over the years. In this video essay, we investigate the longstanding tradition of bleak midwinters at the movies (A Christmas Carol and It’s a Wonderful Life are as sad and scary as they are, ultimately, elating), and we take a closer look at three of our favorite, if lesser-known, ones: Mon oncle Antoine, My Night at Maud’s, and A Christmas Tale.

γουσταρω αυτα τα αγνωστα
παιρνει σειρα

Το ειχαν βαλει οι Νυχτες Πρεμιερας προπερσι.
Αλλα δεν τις τιμας...
(και οταν το κανεις γκρινιαζεις και για την ταινια που ειδες):p

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

σε αλλο πραγμα αναφερομουν... αλλα οκ, ας το αφησουμε.

https://www.criterion.com/explore/119-scary-movies

απο που να αρχισει κανεις...
Diabolique
Don't Look Now
The Vanishing
Peeping Tom
Onibaba
The Night of the Hunter
Kwaidan
Kuroneko
House
Haxan
Eyes Without a Face
Empire of Passion

τα παρακατω θεωρω οτι τα εχεις παρακολουθησει
Vampyr
Repulsion
Rosemary’s Baby
Mulholland Dr.
του Cronenberg

θα ηθελα πολυ να δω το Jigoku
& White Dog

Με το Diaboligue ειχα μεινει που λενε καγκελο αλλα την ειχα δει πριν πολλα χρονια,φοβερη ατμοσφαιρα ,ειδα μετεπειτα και την επανεκδοση με την Ατζανι και Στοουν ως φαν της συγκεκριμενης ταινιας αλλα με τιποτα δεν πλησιαζε ουτε στο ελαχιστο στο πρωτοτυπο,προσωπικα με εντυπωσιασε πιο πολυ και απο το Ψυχω,οπως και να χει ειναι ενα φιλμ νουαρ με ολη την σημασια της λεξης μεχρι τελευταιας πινελιας...Μεγας μαιτρ του ειδους ο Κλουζω..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Με το Diaboligue ειχα μεινει που λενε καγκελο αλλα την ειχα δει πριν πολλα χρονια,φοβερη ατμοσφαιρα ,ειδα μετεπειτα και την επανεκδοση με την Ατζανι και Στοουν ως φαν της συγκεκριμενης ταινιας αλλα με τιποτα δεν πλησιαζε ουτε στο ελαχιστο στο πρωτοτυπο,προσωπικα με εντυπωσιασε πιο πολυ και απο το Ψυχω,οπως και να χει ειναι ενα φιλμ νουαρ με ολη την σημασια της λεξης μεχρι τελευταιας πινελιας...Μεγας μαιτρ του ειδους ο Κλουζω..

Αφου σου αρεσει ο Κλουζω, πιστευω να εχεις δει και αλλα του ε?
Αν οχι, δες.
Θα με θυμηθεις!

Εχω δει και το μεροκαματο του τρομου αλλη ταινιαρα απο κει,αλλη ταινια μαλλον δεν εχω δει,για πες..
ειναι εκπληκτικο ταλεντο ο τυπος,δυσκολα συμμετεχει_συμπασχει τοσο ενεργα το κοινο σε αλλες ταινιες οπως σε αυτες του Κλουζω
και αυτη η μαυρη πεσιμιστικη ατμοσφαιρα..
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ο Χιτσκοκ καποιο σημειο αναφορας θα εχει απο τον Κλουζω προσθετωντας φυσικα το δικο του υφος..

Εχω δει και το μεροκαματο του τρομου αλλη ταινιαρα απο κει,αλλη ταινια μαλλον δεν εχω δει,για πες..
ειναι εκπληκτικο ταλεντο ο τυπος,δυσκολα συμμετεχει_συμπασχει τοσο ενεργα το κοινο σε αλλες ταινιες οπως σε αυτες του Κλουζω
και αυτη η μαυρη πεσιμιστικη ατμοσφαιρα..
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ο Χιτσκοκ καποιο σημειο αναφορας θα εχει απο τον Κλουζω προσθετωντας φυσικα το δικο του υφος..

Oπωσδηποτε και αυτο θα ελεγα

http://www.imdb.com/title/tt0035753/?ref_=nm_flmg_dr_16

Αν και εχω ακουσει οτι οι λιγες σχετικα ταινιες του, ειναι ολες τουλαχιστον ενδιαφερουσες.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Oπωσδηποτε και αυτο θα ελεγα

http://www.imdb.com/title/tt0035753/?ref_=nm_flmg_dr_16

Αν και εχω ακουσει οτι οι λιγες σχετικα ταινιες του, ειναι ολες τουλαχιστον ενδιαφερουσες.

Οπωσδήποτε και αυτό που έβαλες.