Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν τις είδα τώρα, τώρα τις θυμήθηκα στο άσχετο ( don't ask why & how :D )

ΑΛΛΑ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ:

Langoliers ( 1995 )
Tremors ( 1990 )

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν βγαινει ακρη με αυτες τις επιστροφες στις ριζες.Ολοι εχουν επιρροες,ολοι εχουν αναφορες.
Το θεμα ειναι πως αυτες τις ενσωματωνεις,τις μετατρεπεις σε προσωπικη γραφη φτιαχνοντας κατι καινουριο.
Το σασπενς στο πανι ειναι αρχαια ιστορια αλλα ο τροπος αφηγησης του Χιτς εχει προσωπικο στιγμα και πηγε το ειδος μπροστα καθοριζοντας τις επομενες γεννιες.
Πηρε πραγματα απο το παρελθον και πηγε στο μελλον.

Και μια και αναφερθηκε ο Welles.
Ειδα προχτες το Φαλσταφ στην ΕΡΤ.Δεν το ειχα δει.
Αριστουργημα νετα σκετα.Μια πραγματικα μεγαλειωδης ταινια,που αν και εχει τεχνικα προβληματα ("ποιοτητα κατασκευης" που λενε) σε καθηλωνει.
Και,μια και μιλαμε για επιρροες,ο Γερμανικος Εξπρεσσιονισμος κανει εμφανεστατη την παρουσια του σε ολοκληρο το εργο του Γουελς (και το Φαλσταφ δεν αποτελει εξαιρεση).

falstaff_chimes_at_midnight_orson_welles_frame_20111029233452_AA_01_01a.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

καλα το εγραψες.
ο Hitchcock ειναι ενας καθαρα εγκεφαλικος σκηνοθετης.
Ιδιοφυια σιγουρα, αλλα επισης σιγουρα, αλλοι σκηνοθετες ειχαν συμβάλει περισσοτερο στην εξέλιξη της κινηματογραφικης γλωσσας (αν αναφερεσε σε αυτο)

καπως αυθαιρετα, αν πρεπει να αναφερουμε μερικα ονοματα και με χρονολογικη σειρα ειναι:
D. W. Griffith (σκηνοθεσια)
Sergei Eisenstein (μονταζ)
Orson Welles (αρκετα για να τα αναφερουμε εδω)
Jean-Luc Godard (παρα πολλα)
..ολα αυτα απο καποιο βιβλιο του Ραφαηλιδη που δεν θυμαμαι τωρα..

αν καταλαβα καλα o Xik δεν εχει θεση διπλα στους Welles Γκοταρ κλπ
εγω δεν διαβαζω τοσο πολυ σινεμα οπως εσυ
αλλα ολα αυτα που μου εδωσε ο Χικ τοσα χρονια και μου δινει ακομα οταν ξαναβλεπω ταινιες του
δεν μου τ εδωσε ουτε ο γκοταρ ουτε ο Welles

σιγουρα θα μου απαντησης οτι αυτοι αλλαξαν την εξελιξη
ε ο Χικ τι εκανε στο μονταζ στη ψυχολογια στο σασπενς κλπ κλπ

Happy new year

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αν καταλαβα καλα o Xik δεν εχει θεση διπλα στους Welles Γκοταρ κλπ
εγω δεν διαβαζω τοσο πολυ σινεμα οπως εσυ
αλλα ολα αυτα που μου εδωσε ο Χικ τοσα χρονια και μου δινει ακομα οταν ξαναβλεπω ταινιες του
δεν μου τ εδωσε ουτε ο γκοταρ ουτε ο Welles

σιγουρα θα μου απαντησης οτι αυτοι αλλαξαν την εξελιξη
ε ο Χικ τι εκανε στο μονταζ στη ψυχολογια στο σασπενς κλπ κλπ

Happy new year

μην συγχαίεις το προσωπικο γουστο και το κατα ποσο μας αρεσει καποιος με την σημαντικοτητα του εργου του και αυτους που αναμειχθηκαν περισσοτερο στην εξελιξη της κινηματογραφικης γλωσσας.
μπορει προσωπικα να μην σου αρεσει καθολου καποιος, αλλα δεν αφαιρει τιποτα απο την συνολικη του συμβολη.

η τεχνη ειναι μια.. οσο ασχολουμαστε περισσοτερο και με τις υπολοιπες μορφες της, τοσο πιο αισθαντικη και κατεπεκταση κατανοητη μας γινεται και η κινηματογραφικη γλωσσα.

happy new year!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

απο ενα αγαπημενο animation show (πολυ μπροστα.. με sountrack κυριως jazz)

και οχι.. δεν λεω οτι ο Hitch δεν εχει θεση διπλα στους αλλους,
δεν ειμαι ουτε ειδικος, ουτε εχω καποιο λογο να μειωσω την αξια του καθως μου αρεσει και εμενα πολυ.

ομως τον θεωρω λιγο υπερτιμημενο. πολλες φορες ηταν στο προσκηνιο οχι λογο του εργου του αλλα λογο της επαρσης του.
και παλι επισημαινω οτι αυτο δεν αφαιρει τιποτα απο την αξια και την συμβολη του.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν βγαινει ακρη με αυτες τις επιστροφες στις ριζες.Ολοι εχουν επιρροες,ολοι εχουν αναφορες.
Το θεμα ειναι πως αυτες τις ενσωματωνεις,τις μετατρεπεις σε προσωπικη γραφη φτιαχνοντας κατι καινουριο.
Το σασπενς στο πανι ειναι αρχαια ιστορια αλλα ο τροπος αφηγησης του Χιτς εχει προσωπικο στιγμα και πηγε το ειδος μπροστα καθοριζοντας τις επομενες γεννιες.
Πηρε πραγματα απο το παρελθον και πηγε στο μελλον.

Δεν ειναι θεμα ακρης, αλλα σειρας και συγκεκριμενα χρονολογικης.

Η ιστορια ειναι ενα πεδιο μελετης, για να κανουμε ομως κατι που να μεινει σε αυτη, καλουμαστε να την ξεπερασουμε.
και ο δημιουργος απο την θεση του αλλα και ο θεατης με την σειρα του.

η εκφραση οτι δεν βγαινουν ταινιες (μουσικη κτλ) αξιολογες οπως παλια, σημαινει απλα οτι εχουμε μεινει θεατες σε ενα κινηματογραφο που παλιωσε μαζι μας..
στον συγχρονο κινηματογραφο καλουμαστε ως ενεργοι θεατες να συμμετεχουμε στην ταινια και οχι να παραμεινουμε απλοι θεατες σε ενα θεαμα.
Πλεον ο σκηνοθετης δεν ειναι δεσμιος του "καλογραμμενου" σεναριου, της κλασικης φορμας, της αποπλανησης, της δραματοποιησης, την δημιουργια εκρεμμοτητας, των υποδειξεων, της ρητορειας, των συμβολων.. αλλα μαζι εξερευνουμε και αναζηταμε νεα αισθαντικα τοπια, σκεφτομαστε και κατανοουμε παραλληλα.

ολα αυτα ηδη μετρουν μερικες δεκαετιες.

δανειζομαι και ενα σχετικο κειμενο απο διπλανο νημα..
Η μουσική που παραγεται στις μέρες μας εχει τετοιο όγκο και είναι τόσο πολυσχιδής που υπάρχει ο κίνδυνος να χαθει κανεις πολύ εύκολα. Να πεσει σε λογικά ατοπηματα, όπως οτι στις μερες μας δεν παραγεται μουσικη, "€œόπως τότε"€ (δηλ. πότε?).

Οι λιστες με τα "€œκαλυτερα"€ αποτελουν ένα μπουσουλα και περιέχουν σε αρκετές περιπτώσεις τα ίδια πράγματα, που με αντικειμενικά/ακαδημαικά κριτηρια ίσως να είναι τα "€œκαλύτερα", εφόσον τις εχουν καταρτισει κάποιοι που εχουν τη δυνατότητα να ακουν πολυ περισσότερα απο εναν "€œερασιτέχνη"€ ακροατή.

Αλλά σε προσωπικό επίπεδο αυτό δεν έχει και τόσο σημασία. Οι καιροί αλλάζουν γρηγορα, εμείς λιγότερο.
Πάντα η προσωπική ματιά θα έχει την ταση να φιλτραρει το καινούργιο (το έξω) πριν το ενσωματώσει, με βαση τα βιώματα δηλ το παρελθον, και όσο περνούν τα χρόνια τόσο το φίλτρο "€œσκληραίνει"€ (κατι σαν τα αγγεια που γερνανε ενα πραγμα).

και κατι για να παραμεινουμε on topic..

Stretching the genre of documentary, this experimental essay-film is a composition of thoughts, images and scenes, mainly from Japan and Guinea-Bissau, "two extreme poles of survival".[1] Some other scenes were filmed in Iceland, Paris, and San Francisco. A female narrator reads from letters supposedly sent to her by the (fictitious) cameraman Sandor Krasna.

Last edited:

1053511_10156410623300565_6753956540716569444_o.jpg

Alfred Hitchcock directs.
(Photo by Gjon Mili, 1942.)

το ιδανικο κλεισιμο μεσα απο μια συμπτωση.. μολις ανεβηκε απο criterion..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Clouzot doesn’t only want us to be voyeurs, though. He wants us to be participants, enduring the same gruelling emotional cocktail as his all-too-identifiable protagonists.

στον συγχρονο κινηματογραφο καλουμαστε ως ενεργοι θεατες να συμμετεχουμε στην ταινια και οχι να παραμεινουμε απλοι θεατες σε ενα θεαμα.

+1000000

Τι κριμα που τη μοναδικη φρεσκια ταινια που πηγαινε πραγματικα ενα βηματακι μπροστα το σινεμα στον τομεα που αναφερεις, την εθαψες οσο δεν παιρνει αλλο...:p

Sicario
MV5BMjA5NjM3NTk1M15BMl5BanBnXkFtZTgwMzg1MzU2NjE@._V1_UY1200_CR85,0,630,1200_AL_.jpg

Δυστυχως με μπερδεψε η πολύ καλη βαθμολογια του imdb.
Απλό σεναριο, απλη υπόθεση, ένα 5 θα του εβαζα.
Πραγματικα δεν εχω τιποτα να θυμαμαι από αυτην την ταινια

Άκουσέ με, Μάρλον. Είμαι ένα κομμάτι του εαυτού σου που μιλά στο άλλο. Άκου τον ήχο της φωνής μου και εμπιστέψου με.
Ξέρεις ότι έχω το συμφέρον σου στην καρδιά μου. Απλώς χαλάρωσε, χαλάρωσε, χαλάρωσε.
Θα σε βοηθήσω να αλλάξεις και να γίνεις πιο ευτυχισμένος, πιο χρήσιμος.
Θέλω να αποδεχθείς τα όσα λέω ως αληθινά. Όσα σου λέω εδώ και τώρα είναι αληθινά

προσωπικες εξομολογησεις ενος μυθου
σε μια αψογη μεταφορα στην οθονη
παρακολουθειται χωρις ανασα

ListenToMeMarlon_07.R.jpg

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

victoria_full_image.jpg

"A MASTERPIECE"
Μια πολη, μια νυχτα, ενα μονοπλανο, ενα αριστουργημα!

Μοντερνος κινηματογραφος, οπου ο θεατης καλείται να συμμετεχει στα δρωμενα και δεν μενει παρατηρητης, με εξαίσιες ερμηνειες απο ολους τους συντελεστες και ενα εξοχο grip boy. αριστουργηματικο ρεπεράζ και color grading σε ενα μοναδικο μονοπλανο οπου ο ρεαλισμος του σου κοβει την ανασα.

The Player

dkc47myq.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0105151/?ref_=fn_al_tt_2

Ταινια του hollywood για το hollywood.Κατι διαφορετικο ο ολος τροπος παρουσιασης της χωρις να κουραζει και το τελος οπως θα επρεπε να ειναι.Εξαιρετικος ο Tim Robbins 7.5/10

:flipout:
Αυτος ο auteur ειναι μεγα τρολ τελικα.
Δεν λεω τιποτε αλλο.

Θα πω μονο για το τρειλερ της Victoria κατι που το εχω ξαναγραψει.
MHN το δειτε. Μην διαβασετε τιποτα. Δοκιμαστε να το δειτε χωρις να ξερετε τιποτα.
Και μετα πειτε μου αν αξιζε τον κοπο η μυστικοπαθεια....
Μη φανταστειτε κανενα twist τυπου 6ης αισθησης. Απλα, ακομη και σε ποια ειδη ταινιων παταει αν ξερεις, θεωρω οτι μπορει να αφαιρεσει κατι απο την εμπειρια της θεασης της.

:flipout:
Αυτος ο auteur ειναι μεγα τρολ τελικα.
Δεν λεω τιποτε αλλο.

Θα πω μονο για το τρειλερ της Victoria κατι που το εχω ξαναγραψει.
MHN το δειτε. Μην διαβασετε τιποτα. Δοκιμαστε να το δειτε χωρις να ξερετε τιποτα.
Και μετα πειτε μου αν αξιζε τον κοπο η μυστικοπαθεια....
Μη φανταστειτε κανενα twist τυπου 6ης αισθησης. Απλα, ακομη και σε ποια ειδη ταινιων παταει αν ξερεις, θεωρω οτι μπορει να αφαιρεσει κατι απο την εμπειρια της θεασης της.

Ω !! τελεια, δεν ξερω τιποτα δεν εχω δει τρειλερ
τρεχω
αλλα ποτε θα προβαλω

εχω και το αυστραλεζικο που ειπατε
θελω να δω και τον Αστακο που ολοι λενε καλα λογια
και δεν εχει σχεση με τα προηγουμενα
.

τρεχω
αλλα ποτε θα προβαλω

.

Για τον Αστακο θα πω εν συντομια οτι ο Φιλιππου (σεναριο) ειναι σε μεγαλυτερη φορμα απο ποτε, αλλα ο Λανθιμος θεωρω οτι δεν ειναι τοσο σε φορμα οσο στον Κυνοδοντα...
Μην αγχωνεσαι, ολα θα τα δεις.
Σιγα-σιγα, για να τα απολαμβανεις κιολας.
Βεβαια, θα με εκπληξει λιγο αν σου αρεσει οποιοδηποτε απο τα δυο.
Υποψιαζομαι οτι κανενα δεν ειναι το στυλ σου...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

τρεχω
αλλα ποτε θα προβαλω

.

τρεχα και για αυτο..

7998b8df3429cc98a5092c59b63affa6.jpg

Coffret Nico Papatakis Blu-ray
Les abysses / Thanos and Despina / Gloria mundi / I fotografia / Les Γ©quilibristes / Gloria Mundi 2001 / Blu-ray + DVD

http://www.blu-ray.com/movies/Coffret-Nico-Papatakis-Blu-ray/140822/#Overview
http://www.gaumontpresse.fr/fiche/nico-papatakis-coffret-blu-ray-prestige-/1253

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

MHN το δειτε. Μην διαβασετε τιποτα.

εγω κραταω αυτα.. :p

white_dog_22318.jpg

2b_Tlq3_R.jpg

μπορει ενας ευφυής να ειναι ρατσιστης;
εχει συγκεκριμενο προσωπο ο ρατσισμος;
θεραπευεται;
με ποιο τροπο;

E Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο !

απο τον μαστορα Samuel Fuller!

The Martian

6360_4722.jpg

http://www.imdb.com/title/tt3659388/?ref_=nv_sr_1

Ακομα μια ταινια επιβιωσης με τους καλους αμερικανους να τα καταφερνουν ολα.Στο μεγαλυτερο μερος της(στον Αρη βασικα) ηταν αρκετα καλη.Ειχε ομως καποια τρανταχτα λαθη και ενω υπηρξαν πολλες αναποδιες ολα πηγαν καλα.Θα μου πειτε ταινια ειναι αλλα ενταξει καποια στιγμη κατανταει κουραστικο ολο αυτο.Overall βλεπεται ευχαριστα και ειναι μια καλη ταινια και ο Damon παρα πολυ καλος οπως παντα.To 3D μετριο θα μπορουσε να προσφερει ενα καλυτερο immersion στον Αρη.
7/10 το 8.1 που εχει στο imdb ειναι πολυ.

The Man from U.N.C.L.E.

2e2a0fd5a6f84704e4b701b613f17ebd.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1638355/?ref_=nv_sr_1

Δεν ηταν κακη.Απλα για Guy Ritchie μετρια.Γρηγορες σκηνες πολυ καλη φωτογραφια και αναπαρασταση της τοτε εποχης.Οι ηθοποιοι ηταν οτι πρεπει για το ρολο τους.Το soundtrack μοναδικο.Περασε ενα ευχαριστο 2ωρακι. 7/10

απο τι αποτελειται ενα κινηματογραφικο καδρο;
πως επιδραν οι εικονες και οι ηχοι στην ψυχολογια μας;
το ρολο και την σημαντικοτητα της κινησης καθως και του editing μεσα απο αυτη.
την σημαντικοτητα του mise en scene
και αλλα πολλα μεσα απο σκηνες του τεραστιου Kurosawa αλλα και του προσφατου Avengers.