Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πες μας λιγο τι σου εχει αρεσει απο αυτα που εχεις δει...
Επισης, τι ψαχνεις? Κατι σε καινουριο? Παλιο-κλασσικο?

Εχω δει το "Τhe Others" αλλα γενικα ψαχνω κατι Η αυτου του στυλ "6η αισθηση""The Others" Η κατι αλλο καινουργιο...κατι που να σε κραταει σε αγωνια....

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αντε βρε Γιωργαρε πες μας κατι να μας ανεβασεις
εχω πεσει σε καταθλιψη
προχτες ειδα αυτο που το ονομασαν The best film of the year
πω πω πω :bang:

Ποιο ρε συ?
Πες μας, να μην την πατησουμε κι εμεις.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Καλησπερα παιδια...

Κανενα καλο ψυχολογικο θριλερ εχετε να προτεινετε?

Θα σου προτεινω πρωτα καποια "κλασσικά" καθαρα ψυχολογικα θριλερς παρα τον κινδυνο να τα εχεις δει.

Θα βαλω τους τιτλους στα αγγλικα και βρισκεις πως εκδωθηκαν στα Ελληνικα μετα.

_The Game (1997) με Michael Douglas
_Disclosure (1995) παλι με Michael Douglas παρμενο απο το μυθιστορημα του μακαριτη Michael Crichton,
_Sleeping with the ennemi (1991) με Juliq Roberts
_Basic Instict (1992) ξαναπαλι με Michael Douglas & Sharon Stone που σιγουρα θα το εχεις δει εκτος αν εισαι αρκετα νεος και μπορει να σου ξεφυγε.

βεβαια και το Identity που ειπωθηκε παραπανω.

Οπωσδηποτε την τριλογια του Ανιμπαλ Λεκτερ + το prequel.

Απο τα ακομα πιο παλια και κλασικά τα εργα του Dario Argento και του Alfred Ηitchcock.

Αυτα για καποια κλασσικά.

Αλλα επειδη σε κοβω να σου αρεσει το ψυχολογικο που τραβαει λιγο η πολυ προς το παραφυσικο, και την αγωνια, (ειπες σου αρεσε το the Others) θα σου ελεγα να κοιταξεις και καποια απο τα προσφατα ...
παραδειγμα το Open Grave του Gonzalo Lopez-Gallego (2013)
To Harry, un ami qui vous veut du bien [Ο Χαρυ, ενας φιλος ου θελει το καλο σας (;) 2001] με τον Sergi Lopez
To Suther island (2013) με εναν εξαιρετικό Di Caprio

Kαι αμα θες να το τραβηξει ακομα λιγο πιο προς το "παρανορμαλ" δες και το The Quit Ones (2014) και αμα σου ταιριάζει τα ξαναλεμε.

Ελπιζω καποιο απο αυτα που προτεινα να μην το εχεις ηδη δει και κατι να σου αρεσει.

Α... μην ξεχασω ενα καπως ξεχωριστο.
Το The village του M. Night Shyamalan με εναν εκπληκτικο Joachin Phoenix σε πρωτο ρολο (2004)

Εγώ όταν ακούω για ψυχολογικά θρίλερ μου έρχεται στο μυαλό κάτι σε Indidious ή Conjuring...
Για Lecter, μόνο το Silence... Τα άλλα βγήκαν για να βγουν.

Εγώ όταν ακούω για ψυχολογικά θρίλερ μου έρχεται στο μυαλό κάτι σε Indidious ή Conjuring...
Για Lecter, μόνο το Silence... Τα άλλα βγήκαν για να βγουν.

Tα Insidius, Conjuring (που μ'αρεσουν) και συνναφη ειναι καθαρα τρομου παρανορμαλ, γιαυτο ειπα και στον φιλο να δει πρωτα το Quit Ones, και αν του κανει να μας πει να προτεινουμε κι αλλα.

Το ψυχολογικο θριλερ, κανονικα δεν εχει σχεση με τρομο και παρανορμαλ (που λανθασμενα αναφερεται μεικες φορες "Μεταφυσικά") αλλα περισσοτερο με διφορουμενες ψυχολογικες καταστασεις απο τις οποιες εκκρεμει (οπου και το συσπενς που λεμε) ενα εγκλημα.

Βεβαια τωρα που βλεπω την λιστα μου ξεχασα ενα εκ των ουκ ανευ...

07955682.jpg

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Cabin In The Woods

fab14.jpg

http://m.imdb.com/title/tt1259521/

Μπλεκεται με πολλά αλλά καταλήγει αχταρμας και μένει στην μετριότητα στα περισσότερα. Αρκετά πρωτότυπο το σενάριο. 6/10

Το αδικεις ίσως λίγο.... εγω θα έλεγα ότι είναι μια ταινία τρόμου για όσους δεν τους αρέσουν οι ταινίες τρόμου :) ... Είμαι και εγώ ένας από αυτούς

Ως ταινία τρόμου και εμένα μου άρεσε αλλά το ότι προσπαθεί να μπλεξει πολλά περισσότερα κάπου το έχασε. Παρόλα αυτά βλέπεται ευχάριστα.

Spotlight-330.jpg

Προσπαθει να ακολουθησει την παραδοση διαδικαστικων,ερευνητικων θριλερ.
Εχει ενα ακρως ενδιαφερον θεμα και ενα σπουδαιο καστ.
Και αν και τα δυο απο μονα τους αρκουν για να την παρακολουθησεις (ολοι οι ηθοποιοι ειναι εξαιρετικοι),τελικα εχεις την αισθηση οτι δεν ειδες τιποτα παραπανω απο ενα επεισοδιο του Law and Order.
Eντελως τηλεοπτικης αισθητικης σκηνοθεσια,ενα σεναριο αποστειρωμενο απο οποιοδηποτε συναισθηματισμο (ακομα και η συνειδητοποιηση του μεγεθους της υποθεσης περναει πολυ χαλαρα) και ενας ρυθμος επιπεδος που κανει τον τιτλο του θριλερ να ειναι σκετος ευφημισμος.
Η κληρονομια ταινιων οπως το Ολοι οι Ανθρωποι του Προεδρου,τα βηματα του οποιου το Spotlight θελει φανερα να ακολουθησει,περναει και δεν ακουμπαει imho.Στη μεν ταινια του Πακουλα ειχες την αισθηση οτι μια συνεχομενη και διαρκως αυξανομενη απειλη ακολουθουσε τους πρωταγωνιστες σε καθε τους βημα,εδω τα παντα ειναι "προστατευμενα" και τα αποτελεσματα της ερευνας προκυπτουν αβιαστα χωρις,ιδιαιτερες, δυσκολιες.
Ασε που η σεναριακη ευκολια με την οποια εξιλεωνει τις ευθυνες της ιδιας της εφημεριδας που δεν το εψαξε νωριτερα,"θαβοντας" σημαντικες πληροφοριες,μαζι με τη σποντα που πεταει περι "εβραικου δακτυλου" πισω απο την επιθεση στην καθολικη εκκλησια-μικρη σποντα αλλα...σποντα ομως-δειχνει μια τσαπατσουλια ή και αδυναμια διαχειρησης του υλικου.
Τελικα το Spotlight ειναι περισσοτερο μια τηλεταινια βασισμενη σε αληθινα γεγονοτα στο στυλ αυτων που το HBO γυριζει σωρηδον (και μαλιστα με περισσοτερο μπριο πολλες φορες) παρα κινηματογραφικη ταινια που διεκδικει και οσκαρ.
Μια θεαση την αξιζει παντως λογω του θεματος.

Maze Runner: The Scorch Trials

3_CNIO.jpg

http://www.imdb.com/title/tt4046784/?ref_=fn_al_tt_2

Τεραστια παπαριτσα με αθλιους ηθοποιους χαλια σκηνοθεσια με απειρα κλισε και εξαιρετικα εφε.Την ειδα μονο και μονο γιατι το ενα ειχε καποιο μυστηριο και βλεποταν ευχαριστα.Αυτη ειναι απο τις πιο βαρετες ταινιες του 2015. 4/10

solace-poster.JPG

Μου αρεσε! Καλη ατμοσφαιρα, καλοι ηθοποιοι.
Δεν ειναι σπουδαια ταινια αλλα με εβαλε στο κλιμα